Sign in to follow this  
Followers 0
catilina22003

Receptie TV digitala - GRATIS

14 posts in this topic

Am abonament de baza + HBO, cablu analogic, la RDS&RCS. Cu toate ca am lcd-uri prin casa, se vedea jalnic la ele. Asta, pana cand, ma suna tata ieri sa imi spuna ca a venit un tip de la rcs, pentru a vedea de ce si la el acasa se vede tv-ul atat de rau.

Si cu bunavointa tipului:), i-a setat tv-ul sa vada programe digitale si in format HD - GRATIS. Nici nu am stiut pana in acest moment ca acest lucru e posibil! Credeam ca obligatoriu trebuie sa platesti/achizitionezi/inchiriezi conserve si receptoare pentru a beneficia de programe digitale.

Procedura este urmatoarea (doar la TV LG):

La Optiuni, se seteaza tara Finlanda, se da OK, se selecteaza Cablu (NU Antena), apoi se selecteaza Complet (NU Implicit) si se da Cautare.

Dureaza destul de mult cautarea. Dar stiti cu se vede dupa? Incredibil! Acum, in loc de 48 de programe, prind 105+7 radiouri! Prind de exemplu tot felul de programe pentru care altfel ar fi trebuit sa platesc la RCS. Ca sa nu mai zic de cele in format HD! Calitatea de transmisie e exceptionala!

Daca cineva stie cum se fac setarile si la Samsung-uri, plizzz, dati-mi de stire!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce recetionezi este grila de programe care inca este necodata (la liber). Sunt si canale codate, pe care nu le poti receptiona fara STB-ul (Decodorul) oferit de RDS. (SD sau/si HD). ABonamentul oficial nu costa nimic in plus, ci doar chiria decodorului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iar chiria decodorului m-ar costa, sa inteleg? Asa ca nu mi-e bine ca vad gratis tot ce vad? La o calitate exceptionala?

Ce inteleg este faptul ca acum prind mai multe canale, ce cu abonamentul meu de baza nu le prindeam. Desigur, nu vad toate programele, dar sunt destule ce le prind. De exemplu, inainte nu aveam: TVR HD, National geografic HD, Pro Tv hd, Tv 1000, Acasa hd, UTV hd, movies 24, Universal channel+ inca 2-3 programe de filme subtitrate ce nu le aveam inainte, vreo 3 programe in plus de desene animate numai bune pentru fiica-mea, toate radiourile de la noi din tara (ma refer la cele principale - kiss fm, europa fm, radio 21, magic fm, guerilla etc) si multe altele

Plus...cum se vedea inainte HBO-ul, si cum se vede acum... :|

Share this post


Link to post
Share on other sites

@silviu, daca tot ai adus vorba, as fi interesata sa stiu ce inseamna "SD si/sau HD". De exemplu, mai am doua tv in casa, Samsung. La ele pot prinde doar tv-ul analogic. Sau poate nu stiu cum se fac setarile pentru digital si la ele. Cert e ca, daca nu voi putea prinde acelasi semnal cum am reusit la LG, as vrea sa fac totusi ceva pentru receptie digitala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SD - Standard Definition

HD - High Definition

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samsungurile au tunner DVB C incorporat? Daca da, ar trebui sa prinzi grila digitala de la RCS. HBO HD este momentan liber, urmand probabil sa fie codat. STB_urile le poti lua si in custodie daca achizitionezi unul din pachetele de filme Cinestar (6 Ron/luna) sau Maxpack (7 Ron/luna). Altfel chiria este de 6 Ron/ luna pentru decodor SD sau 10 Ron/luna pentru decodor HD. Spor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu stiu daca au incorporat, asta incerc sa aflu si eu. stiu doar ca am un buton pe telecomanda de la samsung ce face switch intre tv si dtv. acolo pot da cautare, imi arata tot felul de optiuni ghid-uri (dar nu sunt accesibile pentru mine), dar ce ma doare cel mai tare este faptul ca e acolo o optiune, de comutare de plug-in-uri daca nu ma insel, sau altfel ii spune, care nicium nu o pot accesa. ramane tot timpul inactiva/ imposibil de selctat. m-ar interesa sa am optiunea sa schimb de pe antena pe cablu. si nu stiu cum sa reusesc asta:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

atunci e probabil sa nu aiba tunner dvb c incorporat si alta varianta decat o subscriptie oficiala nu ai...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Să fie testele astea de vină? E drept că Aradul nu-i pe listă... :))

IPTV, de la RCS&RDS, la Galaţi

Potrivit datelor comunicate de operatorii din call-center-ul RCS&RDS, serviciul DigiPlay al companiei a fost lansat, în teste, în oraşele Oradea, Timişoara, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Bucureşti. Testele cu serviciul IPTV (televiziune prin internet) nu sunt disponibile în toate zonele din oraşele menţionate, disponibilitatea fiind dictată în primul rând de stadiul de dezvoltare al infrastructurii companiei.

Clienţii companiei sunt instruiţi să depună cereri pentru instalarea serviciului la casieriile companiei. "În cel mult trei zile serviciul IPTV poate fi instalat", potrivit datelor furnizate de operatorii din call-center. Pe de altă parte, potrivit mesajelor postate de abonaţi ai RCS&RDS din mai multe localităţi unde serviciul DigiPlay se află în teste, compania instalează DigiPlay doar la clienţii care deţin televizoare HD.

Echipamentele nu sunt livrate prin casierii ci sunt instalate exclusiv de echipele RCS&RDS. Potrivit datelor publicate pe internet de utilizatori care testează deja DigiPlay, grila include 113 posturi TV. Clienţii pot achiziţiona şi pachete suplimentare de programe, la fel ca în cazul celorlalte platforme de televiziune, prin cablu sau satelit.

În perioada de teste, clienţii RCS&RDS trebuie să achite doar 10 lei pe lună, chiria pentru decodorul IPTV.

Potrivit speculaţiilor care circulă pe mai multe forumuri de pe internet, printre care şi Softpedia, preţul pachetului de bază pentru serviciul DigiPlay va fi de 25 de lei (TVA inclusă), cât costă şi pachetul de bază pentru serviciile de cablu TV analogice sau digitale.

În ceea ce priveşte data lansării unei oferte comerciale pentru platforma IPTV DigiPlay nu există date clare, iar zvonurile care circulă pe piaţă dau ca termene "sigure" de lansare şi luna februarie, şi toamna anului 2011 şi anul 2012. Reprezentanţii companiei nu au dorit să comenteze datele care circulă pe piaţă.

http://www.zf.ro/business-hi-tech/iptv-de-la-rcs-rds-cat-costa-in-ce-orase-se-testeaza-si-ce-programe-sunt-in-grila-7935069

Share this post


Link to post
Share on other sites

compania instalează DigiPlay doar la clienţii care deţin televizoare HD.

Asta e logic. Altfel mufa HDMI și-o bagă...

Share this post


Link to post
Share on other sites

măi da' vizionare tv on-line, fără IE, chiar nu se poate? (-|

apropo, vreun stream pentru Viasat History și alte asemenea canale, știe cineva? în afară de cele ce apar în lista saitului de mai sus... le am și eu în lista de TV-MAXE...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Relu, urmareste softpedia in cadrul rubricii TV Satelit/ Tv on line (parca) si acolo sunt prezentate adrese de inalta calitate in vlc player, temporare. La liber nu pot fi, legal :) Spor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0