Sign in to follow this  
Followers 0
dcp100168

Analizele gratuite, doar peste o lună sau două

8 posts in this topic

Două luni de aşteptare pentru o analiză gratuită

Sănătatea pe bani sau gratuit, dar aşteptând cu lunile. Este situaţia în care se află în acest moment gălăţenii asiguraţi, cărora le sunt recomandate efectuarea unor investigaţii paraclinice şi care ar trebui să beneficieze de acestea gratuit în laboratoarele de stat sau în cele private care sunt în contract cu statul. Din păcate, anul acesta fondurile pentru astfel de investigaţii reprezintă doar 33% din cele ale anului trecut, aşa că peste tot analizele se fac gratuit după o aşteptare de minim două luni.

În momentul în care sistemului de sănătate gălăţean i s-au repartizat banii pentru 2009, atât reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi cât şi aceia ai laboratoarelor de stat sau private, aflate în contract cu statul, au avertizat că în acest an analizele gratuite vor fi un lux. Este vorba de acele investigaţii de laborator şi paraclinice ce se fac la recomandarea medicului de către gălăţenii asiguraţi bolnavi cronic sau a căror stare de sănătate nu necesită internarea în spital. Teoretic, în acest an CJAS Galaţi a primit pentru astfel de investigaţii cu 50% mai puţin decât anul trecut. În practică lucrurile stau mai rău, deoarece din acest procent s-au mai scăzut banii veniţi pentru programul de evaluare a stării de sănătate care s-a mai derulat şi la începutul anului, aşa că de fapt pentru investigaţiile gratuite ale gălăţenilor asiguraţi a rămas 33% din bugetul anului trecut.

La sesizarea unor cititori nemulţumiţi că trebuie să aştepte foarte mult pentru analizele dorite am verificat situaţia la laboratorul Ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgenţă, unde se duc de regulă gălăţenii de o anumită vârstă. "Aceste investigaţii pentru persoanele care nu necesită internareea se fac gratuit, dar nu pe moment, ci pe baza unor liste de aşteptare. Poate dura şi două luni. Suntem în această situaţie deoarece suma primită pentru aceste investigaţii este mult prea mică faţă de necesar, trebuie limitate cheltuielile pentru reactivi şi, deocamdată, se lucrează după liste de aşteptare. Sperăm ca printr-o viitoare rectificare bugetară să se rezolve şi această problemă", a declarat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă, dr. Călina Lazarovici.

Dar pe lângă acest laborator de stat mai sunt destule din reţeaua privată care au încheiat contracte cu statul pentru a oferi servicii gratuite asiguraţilor, servicii decontate de stat. Din păcate, nici aici situaţia nu este mai roz. "Şi aceste laboratoare sau clinici pentru investigaţii paraclinice lucrează pe liste de aşteptare, unde se poate ajunge şi la două luni de la înscriere până la efectuarea investigaţiei. Asta deoarece pentru tot judeţul am primit bani puţini pentru aceste investigaţii gratuite şi, evident, nu am putut să le oferim contracte pe măsura necesarului populaţiei, nici la stat nici la firmele private care au contract cu noi", a precizat directorul CJAS Galaţi, Olimpia Buzia. Şi de la CJAS se aştepta ca o viitoare rectificare, una pozitivă, să ducă la dispariţia lungilor liste de aşteptare. Cine îşi permite poate face investigaţiile oricând dar nu gratuit, iar cei a căror stare de sănătate se înrăutăţeşte vor fi internaţi, deşi nici pentru investigaţiile bolnavilor din spitale nu au fost destui bani.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Analizele gratuite, doar peste o lună sau două

* În Galaţi sunt 11 laboratoare private de analize medicale

Trebuie să vă înarmaţi cu foarte multă răbdare dacă aveţi nevoie de analize medicale pe care nu puteţi sau nu doriţi să le plătiţi din buzunar, ci aveţi de gând să le faceţi în baza asigurării pe care o plătiţi în sistemul de stat. În judeţ există, în acest moment, 12 laboratoare private de analize medicale aflate în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, se arată pe site-ul oficial al instituţiei.

Unul dintre aceste laboratoare este în Tecuci (şi oricum nu mai face programări pentru luna în curs), astfel că gălăţenilor le rămân 11 posibilităţi.

Iată ce vă putem spune cu siguranţă: dacă nu sunteţi deja programat, în martie nu veţi face analize decontate de CJAS. Aveţi o şansă să prindeţi loc în aprilie, dacă vă veţi mişca suficient de repede la finele acestei luni şi dacă trimiterea dumneavoastră nu expiră până atunci. Dacă nu reuşiţi, abia mai sau iunie vor fi lunile dumneavoastră.

La VitalMed şi la Centrul Medical Sanavita se fac deja programări pentru luna iunie.

Clinica Sante nu mai face programări pentru luna martie, aşa că trebuie să aşteptaţi până în prima zi a lunii aprilie ca să veniţi cu trimiterea prin care medicul solicită analizele.

La Centrul Medical Irina ni s-a spus că nu se lucrează pe bază de programări, dar că în prezent avem acces doar la analizele cu plată.

La Laboratorul Origani am aflat că nu mai sunt fonduri disponibile pentru a programa pacienţi la analize decontate de Casa de Asigurări în martie. Se aşteaptă data de 1 aprilie pentru a vedea ce fonduri va aloca CJAS şi ce programări se vor face. Dacă nu cumva e vreo păcăleală!?

La fel stau lucrurile la laboratoarele: Labor G.D., Medicotest, Real Medical.

Nici la Protest Diagnostic, la clinica Romar sau la Danubius Medica nu vă puteţi programa la analize pentru martie, adică luna în curs.

Chiar dacă asiguraţii altor Case de Asigurări de Sănătate (AOPSNAJ – a Ministerului Apărării şi CASMTCT - a Ministerului Transporturilor) ar avea mai mult noroc în această lună, cei mai mulţi gălăţeni rămân fără acces la analize decontate pentru cel puţin trei săptămâni. Nu e o noutate şi din păcate nici nu pare să fie o realitate pe cale să se schimbe în lunile care vin. Iar sărăcia sistemul sanitar e o boală care se agravează de la o zi la alta. N-ai bani, mori cu zile, vorba românului.

http://www.viata-libera.ro/articol-Nu_sunt_bani_de_analize__2.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buget cu 12,6% mai mic pentru investigaţii medicale

2.706.000 lei au fost alocaţi în acest an, pe noul contccat cadru, pentru analize şi investigaţii la care au dreptul, gratuit, asiguraţii din sistemul naţional de asigurări de sănătate. „Suma este mai mică cu 12,6% decât cea alocată anul trecut pentru acelaşi tip de investigaţii, deci asta arată că, în continuare, pacienţii care vor primi trimitere de la medicii de familie va trebui să se înscrie în prealabil pe liste de aşteptare dacă vor veni după jumătatea lunii”, a precizat Olimpia Buzia, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi.

Defalcat, din cele 2.706.000 lei, suma de 1.758.900 lei va fi alocată pentru analize medicale iar restul de 947.100 lei pentru investigaţii paraclinice de tip radiologic.

În judeţul Galaţi există 15 laboratoare acreditate şi care se află în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Dintre acestea, cele mai multe sunt centre private, care, având contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pot oferi gratuit servicii medicale asiguraţilor ce vin cu trimitere.

Din păcate, aceste investigaţii gratuite la care au dreptul asiguraţii se vor face doar în limita bugetului firav alocat. În rest, oamenii vor avea de ales. Fie vor scoate bani din buzunar pentru a-şi face analizele pe loc, fie se vor înscrie pe listele de aşteptare şi asta înseamnă un timp de aşteptatare de cel puţin două săptămâni, până la o lună. Dacă pentru analizele obişnuite, cum ar fi cele de sânge, acestea se pot face peste tot contra unor sume modice, pentru alte investigaţii - cum ar fi RMN, radioscopii etc. - oamenii ar trebui să scoată din buzunar sume de ordinul sutelor de lei şi asta nu e la îndemâna oricui.

monitoruldegalati.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu mai există bani de analize gratuite

Pacienţii care au trimiteri de la medicii de familie ca să-şi facă analize în laboratoarele private din Galaţi sunt refuzaţi. Toate laboratoarele şi-au epuizat plafonul alocat acestui scop pentru două luni înainte. Bolnavii sunt nevoiţi fie să plătească din buzunarul propriu pentru teste, fie să aştepte câteva luni, când le va veni rândul.

Cel mai mult au de suferit pensionarii, care au cele mai multe probleme de sănătate. Ilie Drugă, un bătrân hipertensiv de 74 de ani, a venit la Pro Test ca să facă analize de sânge, trimis fiind de medicul de familie unde ajunsese cu ameţeli şi dureri de cap. Pe uşa laboratorului, bătrânul a găsit însă următorul mesaj: „Fondurile pentru trimiteri decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi pe luna iulie s-au epuizat". „Mi-au explicat că nu mai sunt bani, dar până în octombrie, când se va rezolva problema, ar putea fi prea târziu pentru mine. Şi cu trimiterea de la medicul de familie ce să fac, că e valabilă doar zece zile", se întreabă revoltat Ilie Drugă.

Şeful laboratorului a explicat că sumele alocate de CJAS scad an de an. În 2011 firma a primit cu 12% mai puţini bani.

„Am consumat nu doar suma pentru august, ci şi pentru septembrie. Toate laboratoarele din Galaţi se confruntă cu aceste dificultăţi", a spus Gianina Porojan, şefa laboratorului Pro Test din Galaţi.

Reprezentanţii CJAS spun însă că fondurile sunt în scădere, în timp ce tipurile de servicii pentru care se încheie contracte cu furnizorii sunt tot mai multe. "Apar cozi, dar legea spune că bolnavul care nu vrea să aştepte, poate să plătească", a declarat Olimpia Buzia, preşedintele CJAS Galaţi.

adevarul.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Analize medicale, în noiembrie sau decembrie

Zece laboratoare de analize medicale se află în acest moment în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, potrivit informaţiilor obţinute de pe siteul instituţiei citate. Acestea sunt centrele la care trebuie să mergeţi pentru a beneficia de gratuitate în cazul unora dintre analizele recomandate de medicul dumneavoastră. Evident, trebuie să vă faceţi o porgramare şi să aşteptaţi. Cât de mult, am aflat ieri, pentru dumneavoastră.

Programare pentru luna care vine…

„Facem programări pentru jumătate lunii noimebrie. Este, însă, o situaţie specială pentru că nu au fost formulare la cabinetele medicilor de familie. De obicei programăm analizele cu circa două luni înainte », ne-a declarat un reprezentant al SC Real Medical SRL.

La SC Danubius Medical am aflat că programările se fac de pe o lună pe alta. Astfel, veţi fi programaţi în noimebrie în limita fondurilor disponibile. În momentul în care acestea se vor termina, încep programările pentru ultima luna din an.

La Centrul Medical Sanavita şi la SC Vital Med SRL veţi fi, de asemenea, programaţi pentru analize în luna noiembrie.

… sau pentru decembrie

Reprezentatul Expert Med Irina ne-a informat că deja s-au terminat programările pentru luna noimebrie şi că pe data de 25 a lunii viitoare se vor face programări pentru decembrie.

Potrivit informaţiilor pe care le-am obţinut telefonic din partea SC Medicotest SRL, pe 1 noimebrie vor începe programările pacienţilor pentru analize care se vor efectua începând cu 1 decembrie, laacest laborator.

Şi tot pentru decembrie puteţi obţine programare la SC Protest Medical.

Termenul standard: zece zile lucrătoare

"Din momentul în care pacientul a primit trimiterea, trebuie să meargă, în termen de 10 zile lucrătoare, la un laborator de analize. Dacă fondurile laboratorului pentru luna respectivă s-au terminat, pacientul va fi reprogramat pentru primele zile ale lunii următoare, ne-a informat reprezentantul laboratorului SC Origani SRL.

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

La analize medicale, peste o lună sau două

* Unele dintre laboratoare şi-au programat deja recoltările pe lunile mai şi iunie

Biletul de trimitere de la medic pe care scrie că puteţi beneficia de analize gratuite (plătite, de fapt, prin Casa de Asigurări de Sănătate) nu vă asigură şi un loc la laborator, pentru recoltare. Gălăţenii care au nevoie de un set de investigaţii de rutină trebuie să aştepte între două săptămâni şi două luni până să ajungă faţă în faţă cu asistentul medical care le va recolta probele.

În acest moment, zece laboratoare din Galaţi şi două din Tecuci au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru decontarea analizelor. Cele mai multe dintre ele au deja programări pentru toată luna mai. Unele şi-au programat însă şi schema de recoltări pentru luna iunie.

Spre exemplu, personalul laboratorului Medicotest ne-a informat că s-au făcut programări pentru mai şi iunie, aşa că un gălăţean care solicită analize de rutină în baza biletului de trimitere va putea fi programat la începutul lunii iulie. Laboratorul Protest Diagnostic a făcut programări pentru luna mai, la fel ca şi Centrul Medical Romar şi Clinica Sante. Vital Med ne-a informat că pe data de 23 aprilie se vor face programările pe luna mai. În Tecuci, la Diamed Center, ni s-a spus că se mai pot face programări la analize pentru luna viitoare.

Atunci când îi cereţi medicului un bilet de trimitere pentru analize medicale, valabil doar 30 de zile, e bine să vă asiguraţi că aveţi şi loc la un laborator, unde să vi se recolteze probele. O programare la analize în luna iulie poate însemna şi o nouă vizită la medicul care v-a recomandat investigaţiile, pentru eliberarea unui alt bilet de trimitere.

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cât aştepţi pentru analizele medicale decontate de stat

A devenit un lucru elementar să ştii că dacă ai trimitere de la medic pentru efectuarea analizelor gratuite (decontate prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate) este bine să te prezinţi la laboratoare sau clinicile aflate în contract cu CNAS doar la începutul lunii. De ce?

“Totul ţine de buget, care, de-a lungul timpului, nu a fost suficient. Bugetul se alocă lunar. Fiecare furnizor ştie ce listă de aşteptare are, se perpetuează aceste liste de aşteptare şi mai întâi, la începutul lunii, laboratoarele epuizează lista iar eu, care vin astăzi pentru analize, mă aşez pe lista de aşteptare”, explică preşedinta CJAS Galaţi, Oana Mihaela Docan, recunoscând că “momentan există liste de aşteptare la laboratoare, la furnizorii de imagistică medicală şi la cei care oferă îngrijiri medicale la domiciliu.

Singurul capitol la care nu mai avem liste de aşteptare este cel al dispozitivelor medicale, unde, de la 1 ianuarie nu am mai avut nici o persoană pe lista de aşteptare, deci bugetul a fost suficient şi acum plecăm de la moment T0”. La celelalte servicii medicale (analize de laborator sau imagistică) nu există un astfel de moment T0, aşa că orice pacient care se prezintă cu un bilet de analize decontate prin CNAS va trebui să aştepte până când toţi ceilalţi pacienţi dinaintea sa vor face analizele.

La început de lună dacă ai noroc, sau peste... 11 luni!

Aşa se face că la Galaţi, pentru nişte banale analize de laborator trebuie să te grăbeşti să “prinzi” primele zile din lună (în speranţa că bugetul alocat pe acea lună nu s-a epuizat deja cu pacienţii de dinaintea ta), în timp ce pentru un RMN, timpul de aşteptare variază între 5, 8 sau chiar 11 luni!

Îngrijoraţi că în timpul lung de aşteptare boala ar putea avansa, unii asiguraţi aleg să plătească investigaţia, caz în care examenul se face, evident, imediat, preţul minim al unui RMN cu substanţa de contrast ajungând la 600 de lei. Sunt însă mulţi asiguraţi care nu îşi permit o astfel de cheltuială, iar o perioadă de aşteptare atât de lungă ar putea determina avansarea nepermis de mult a afecţiunii de care pacientul este suspectat.

O situaţie comentată de reprezentantul DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea: “Timpul de aşteptare poate afecta foarte mult pacienţii, afecţiunea se poate agrava, pot apărea complicaţii, sau să se ajungă într-un stadiu în care nu mai este curabil, cum este în cazul afecţiunilor oncologice iar pacientul să aibă o evoluţie nefavorabilă  care poate să fie finalizată prin deces. Avem şi noi la DSP sesizări din partea paceinţilor cu privire la listele de aşteptare şi am cerut un punct de vedere al CJAS. Ni s-a răspuns că pe fiecare tip de serviciu  se alocă un buget care este apoi repartizat tuturor furnizorilor de servicii medicale de acelaşi tip. Din păcate, bugetul pentru investigaţii paraclinice nu este suficient pentru a acoperi toate cererile şi de aceea există liste de aşteptare. Ar trebui o prioritizare funcţie de patologie, un gen de codificare a solicitărilor funcţie de patologie, aşa cum avem la urgenţe cod roşu, galben, verde. Sperăm ca pe 2016 să fie un buget mai mare alocat acestor investigaţii tip RMN, CT, astfel încât să avem liste mai scurte de aşteptare, iar pacienţii să fie diagnosticaţi la timp”.

Cauze care conduc la listele de aşteptare

Admiţând că fiecare furnizor de servicii ar trebui să stabilească o prioritizare a analizelor (dar tot în funcţie de recomandarea medicului specialist! – lucruri deja stipulate în lege), preşedinta CJAS Mihaela Oana Docan spune că în unele cazuri există şi tendinţa pacientului de a “sări” peste anumite investigaţii, ajungând la ultima, care este şi cea mai scumpă. De pildă, RMN-ul coloanei vertebrale este cel mai scump serviciu decontat de CNAS - statul plătind peste 600 de lei pentru o astfel de investigaţie, în timp ce un pacient suspectat de o problemă la coloana vertebrală ar trebui, mai întâi să efectueze o radiografie, apoi poate un computer tomograf, servicii pentru care statul plăteşte 35 de lei şi respectiv, 62 de lei. Astfel, clinica respectivă care va face un RMN va cheltui cu un pacient o sumă cu care ar putea investiga prin radiografie şi CT şase pacienţi. Iar o sumă mai mare cheltuită înseamnă, logic, epuizarea mai repede a bugetului, ceea ce duce la liste nesfârşite de aşteptare.

Pe de altă parte, motivul principal rămâne bugetul insuficient alocat. Totuşi, nici creşterea bugetului nu pare să rezolve total problema. Potrivit declaraţiilor preşedintei CJAS Mihaela Oana Docan, pe primul trimestru al acestui an s-a alocat la nivelul judeţului Galaţi un buget cu 20% mai mare decât cel alocat pe aceeaşi perioadă a anului trecut: “De exemplu, la o clinică privată din Galaţi s-a alocat un buget mai mare cu 22,66%, pentru Spitalul de Copii - s-a alocat un buget cu 110,66%, iar la Spitalul Judeţean s-a alocat un buget mai mare cu 33,56%. Totuşi, sunt în continuare liste de aşteptare... este şi în funcţie de adresabilitate. Probabil pacientul se adresează unde este mai aproape”.

Explicaţia este doar elegantă, căci, în realitate, există următorul fenomen: există laboratoare asaltatate de pacienţi - motiv pentru care şi bugetul se epuizează repede, în timp ce alte laboratoare nu reuşesc să îşi cheltuie bugetele, pentru că oamenii nu mai vin acolo, neavând încredere în calitatea testelor efectuate.

De pildă, anul trecut a existat un laborator de analize medicale din Galaţi care nu a reuşit să cheltuie peste 7.000 de lei. Conform criteriilor în baza cărora se repartizează bugetul, banii se dau doar în funcţie de numărul personalului şi de vechimea aparaturii laboratoarelor, nu şi în funcţie de numărul de pacienţi care vin la analize. Având în vedere că anumite laboratoare nu se bucură de o încredere la fel de mare ca altele, se ajunge în situaţia în care anumite  clinici sunt asaltate de pacienţi, motiv pentru care listele de aşteptare sunt foarte lungi, iar alte laboratoare rămân cu fondurile necheltuite, din cauza lipsei pacienţilor.

presagalatibraila.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laboratoarele de analize medicale din Galați au epuizat deja fondurile pentru luna martie. Cum verifici online unde sunt fonduri

  • În fiecare lună, gălăţenii sunt nevoiţi să se înscrie pe liste de aşteptare, deoarece fondurile destinate setului gratuit de analize medicale sunt epuizate în doar câteva zile

Toate laboratoarele de analize medicale aflate în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au epuizat deja sumele de bani aferente lunii martie, primite din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate. În consecinţă, gălăţenii care vor să-şi facă setul de analize prescris de medicul de familie au la dispoziţie fie varianta programării pe o listă de aşteptare, fie varianta achitării respectivelor analize, în ciuda faptului că îşi plătesc lunar contribuţia către sănătate.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina de internet a CJAS Galaţi, în cadrul rubricii "Raportare furnizori online", cele 28 de laboratoare de servicii paraclinice aflate în contract cu statul au terminat banii primiţi de la CJAS Galaţi încă din cursul săptămânii trecute. Astfel, şi în luna martie, fondurile s-au dovedit a fi total insuficiente pentru nevoile reale ale sistemului medical gălăţean.

Cine beneficiază de controale gratuite

Conform actualului contract cadru, valabil până la sfârşitul lunii martie, toate persoanele cu vârsta între 18 şi 39 de ani, dar fără simptome de boală şi care sunt asigurate în sistemul public de sănătate, trebuie să se prezinte o dată la trei ani la medicul de familie, iar cele de peste 40 de ani sunt obligate să meargă la un consult anual. Medicul de familie trebuie să întocmească aşa-numita riscogramă, pentru aflarea riscurilor de îmbolnăvire ale fiecărui asigurat. Pachetul de servicii medicale de bază cuprinde, printre altele, analize de laborator, pe care persoanele asigurate se presupune că trebuie să le facă gratuit. Printre aceste investigaţii de laborator intră şi o hemoleucogramă completă, glicemie, colesterol, testare HIV pentru femeile gravide, exsudat faringian, urocultură, coprocultură.

Analize gratuite doar în teorie

În plus, se presupune că asiguraţii ar trebui să beneficieze gratuit şi de examen radiologic cranian standard, radiografie de membre, radiografie retroalveolară, radiografie panoramică, mamografie în două planuri, ecografie generală pentru zona abdominală şi pelvis. Bineînţeles, pentru toate aceste analize precum şi pentru câteva alte investigaţii şi mai costisitoare, conducerile Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu au reuşit niciodată să aloce suficienţi bani.
Drept urmare, atunci când o persoană asigurată se prezintă într-un laborator de investigaţii medicale cu un bilet de trimitere în acest sens, va fi programată, cel mai probabil, luna următoare, primind de cele mai multe ori explicaţia că nu mai sunt fonduri pentru luna în curs.

Cum verifici online unde sunt fonduri

Nu este necesar să faceţi turul laboratoarelor de analize din Galaţi pentru a vedea dacă şi unde mai sunt fonduri disponibile pentru analize. Verificarea online este mult mai simplu de făcut, pentru această trebuind să urmaţi câţiva paşi. În primul rând, accesaţi site-ul http://www.cnas.ro/casgl . În partea dreaptă a paginii, la rubrica "Servicii", apăsaţi opţiunea "Raportări furnizori online". Apăsaţi apoi pe fereastra "Raportare paraclinic", iar sistemul vă va afişa o listă completă cu toate laboratoarele de analize din judeţ aflate în contract cu CJAS Galaţi.

Câţi bani au primit laboratoarele din Galaţi

Potrivit legii, furnizorii de servicii medicale au zilnic obligaţia de a raporta ce sume au fost cheltuite şi ce fonduri mai sunt disponibile. Raportarea pentru ziua precedentă este făcută în ziua în curs până la ora 12,00. Pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, raportarea este făcută luni, până la ora 12,00. În cazul sărbătorilor legale, raportarea trebuie făcută în prima zi lucrătoare, în acelaşi interval orar. Pentru perioada ianuarie - martie a.c., laboratoarele de analize medicale şi imagistică medicală din Galaţi au alocată de la CJAS suma de 1,7 milioane de lei.

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0