Salt la conținut


Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.


Fotografie

Analizele gratuite, doar peste o lună sau două


 • Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
4 răspunsuri la acest subiect

#1 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.942 Mesaje:

Adăugat 08 martie 2011 - 00:36


Analizele gratuite, doar peste o lună sau două
* În Galaţi sunt 11 laboratoare private de analize medicale
Trebuie să vă înarmaţi cu foarte multă răbdare dacă aveţi nevoie de analize medicale pe care nu puteţi sau nu doriţi să le plătiţi din buzunar, ci aveţi de gând să le faceţi în baza asigurării pe care o plătiţi în sistemul de stat. În judeţ există, în acest moment, 12 laboratoare private de analize medicale aflate în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, se arată pe site-ul oficial al instituţiei.
Unul dintre aceste laboratoare este în Tecuci (şi oricum nu mai face programări pentru luna în curs), astfel că gălăţenilor le rămân 11 posibilităţi.
Iată ce vă putem spune cu siguranţă: dacă nu sunteţi deja programat, în martie nu veţi face analize decontate de CJAS. Aveţi o şansă să prindeţi loc în aprilie, dacă vă veţi mişca suficient de repede la finele acestei luni şi dacă trimiterea dumneavoastră nu expiră până atunci. Dacă nu reuşiţi, abia mai sau iunie vor fi lunile dumneavoastră.
La VitalMed şi la Centrul Medical Sanavita se fac deja programări pentru luna iunie.
Clinica Sante nu mai face programări pentru luna martie, aşa că trebuie să aşteptaţi până în prima zi a lunii aprilie ca să veniţi cu trimiterea prin care medicul solicită analizele.
La Centrul Medical Irina ni s-a spus că nu se lucrează pe bază de programări, dar că în prezent avem acces doar la analizele cu plată.
La Laboratorul Origani am aflat că nu mai sunt fonduri disponibile pentru a programa pacienţi la analize decontate de Casa de Asigurări în martie. Se aşteaptă data de 1 aprilie pentru a vedea ce fonduri va aloca CJAS şi ce programări se vor face. Dacă nu cumva e vreo păcăleală!?
La fel stau lucrurile la laboratoarele: Labor G.D., Medicotest, Real Medical.
Nici la Protest Diagnostic, la clinica Romar sau la Danubius Medica nu vă puteţi programa la analize pentru martie, adică luna în curs.
Chiar dacă asiguraţii altor Case de Asigurări de Sănătate (AOPSNAJ – a Ministerului Apărării şi CASMTCT - a Ministerului Transporturilor) ar avea mai mult noroc în această lună, cei mai mulţi gălăţeni rămân fără acces la analize decontate pentru cel puţin trei săptămâni. Nu e o noutate şi din păcate nici nu pare să fie o realitate pe cale să se schimbe în lunile care vin. Iar sărăcia sistemul sanitar e o boală care se agravează de la o zi la alta. N-ai bani, mori cu zile, vorba românului.
http://www.viata-lib...analize__2.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#2 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.942 Mesaje:

Adăugat 14 iulie 2011 - 08:21

Buget cu 12,6% mai mic pentru investigaţii medicale
2.706.000 lei au fost alocaţi în acest an, pe noul contccat cadru, pentru analize şi investigaţii la care au dreptul, gratuit, asiguraţii din sistemul naţional de asigurări de sănătate. „Suma este mai mică cu 12,6% decât cea alocată anul trecut pentru acelaşi tip de investigaţii, deci asta arată că, în continuare, pacienţii care vor primi trimitere de la medicii de familie va trebui să se înscrie în prealabil pe liste de aşteptare dacă vor veni după jumătatea lunii”, a precizat Olimpia Buzia, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi.
Defalcat, din cele 2.706.000 lei, suma de 1.758.900 lei va fi alocată pentru analize medicale iar restul de 947.100 lei pentru investigaţii paraclinice de tip radiologic.
În judeţul Galaţi există 15 laboratoare acreditate şi care se află în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Dintre acestea, cele mai multe sunt centre private, care, având contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pot oferi gratuit servicii medicale asiguraţilor ce vin cu trimitere.
Din păcate, aceste investigaţii gratuite la care au dreptul asiguraţii se vor face doar în limita bugetului firav alocat. În rest, oamenii vor avea de ales. Fie vor scoate bani din buzunar pentru a-şi face analizele pe loc, fie se vor înscrie pe listele de aşteptare şi asta înseamnă un timp de aşteptatare de cel puţin două săptămâni, până la o lună. Dacă pentru analizele obişnuite, cum ar fi cele de sânge, acestea se pot face peste tot contra unor sume modice, pentru alte investigaţii - cum ar fi RMN, radioscopii etc. - oamenii ar trebui să scoată din buzunar sume de ordinul sutelor de lei şi asta nu e la îndemâna oricui.
monitoruldegalati.ro
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#3 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.942 Mesaje:

Adăugat 05 august 2011 - 22:57

Nu mai există bani de analize gratuite
Pacienţii care au trimiteri de la medicii de familie ca să-şi facă analize în laboratoarele private din Galaţi sunt refuzaţi. Toate laboratoarele şi-au epuizat plafonul alocat acestui scop pentru două luni înainte. Bolnavii sunt nevoiţi fie să plătească din buzunarul propriu pentru teste, fie să aştepte câteva luni, când le va veni rândul.
Cel mai mult au de suferit pensionarii, care au cele mai multe probleme de sănătate. Ilie Drugă, un bătrân hipertensiv de 74 de ani, a venit la Pro Test ca să facă analize de sânge, trimis fiind de medicul de familie unde ajunsese cu ameţeli şi dureri de cap. Pe uşa laboratorului, bătrânul a găsit însă următorul mesaj: „Fondurile pentru trimiteri decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi pe luna iulie s-au epuizat". „Mi-au explicat că nu mai sunt bani, dar până în octombrie, când se va rezolva problema, ar putea fi prea târziu pentru mine. Şi cu trimiterea de la medicul de familie ce să fac, că e valabilă doar zece zile", se întreabă revoltat Ilie Drugă.
Şeful laboratorului a explicat că sumele alocate de CJAS scad an de an. În 2011 firma a primit cu 12% mai puţini bani.
„Am consumat nu doar suma pentru august, ci şi pentru septembrie. Toate laboratoarele din Galaţi se confruntă cu aceste dificultăţi", a spus Gianina Porojan, şefa laboratorului Pro Test din Galaţi.
Reprezentanţii CJAS spun însă că fondurile sunt în scădere, în timp ce tipurile de servicii pentru care se încheie contracte cu furnizorii sunt tot mai multe. "Apar cozi, dar legea spune că bolnavul care nu vrea să aştepte, poate să plătească", a declarat Olimpia Buzia, preşedintele CJAS Galaţi.
adevarul.ro
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#4 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.942 Mesaje:

Adăugat 29 octombrie 2011 - 14:03

Analize medicale, în noiembrie sau decembrie
Zece laboratoare de analize medicale se află în acest moment în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, potrivit informaţiilor obţinute de pe siteul instituţiei citate. Acestea sunt centrele la care trebuie să mergeţi pentru a beneficia de gratuitate în cazul unora dintre analizele recomandate de medicul dumneavoastră. Evident, trebuie să vă faceţi o porgramare şi să aşteptaţi. Cât de mult, am aflat ieri, pentru dumneavoastră.
Programare pentru luna care vine…
„Facem programări pentru jumătate lunii noimebrie. Este, însă, o situaţie specială pentru că nu au fost formulare la cabinetele medicilor de familie. De obicei programăm analizele cu circa două luni înainte », ne-a declarat un reprezentant al SC Real Medical SRL.
La SC Danubius Medical am aflat că programările se fac de pe o lună pe alta. Astfel, veţi fi programaţi în noimebrie în limita fondurilor disponibile. În momentul în care acestea se vor termina, încep programările pentru ultima luna din an.
La Centrul Medical Sanavita şi la SC Vital Med SRL veţi fi, de asemenea, programaţi pentru analize în luna noiembrie.
… sau pentru decembrie
Reprezentatul Expert Med Irina ne-a informat că deja s-au terminat programările pentru luna noimebrie şi că pe data de 25 a lunii viitoare se vor face programări pentru decembrie.
Potrivit informaţiilor pe care le-am obţinut telefonic din partea SC Medicotest SRL, pe 1 noimebrie vor începe programările pacienţilor pentru analize care se vor efectua începând cu 1 decembrie, laacest laborator.
Şi tot pentru decembrie puteţi obţine programare la SC Protest Medical.
Termenul standard: zece zile lucrătoare
"Din momentul în care pacientul a primit trimiterea, trebuie să meargă, în termen de 10 zile lucrătoare, la un laborator de analize. Dacă fondurile laboratorului pentru luna respectivă s-au terminat, pacientul va fi reprogramat pentru primele zile ale lunii următoare, ne-a informat reprezentantul laboratorului SC Origani SRL.
viata-libera.ro
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#5 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.942 Mesaje:

Adăugat 10 aprilie 2012 - 23:42

La analize medicale, peste o lună sau două
* Unele dintre laboratoare şi-au programat deja recoltările pe lunile mai şi iunie
Biletul de trimitere de la medic pe care scrie că puteţi beneficia de analize gratuite (plătite, de fapt, prin Casa de Asigurări de Sănătate) nu vă asigură şi un loc la laborator, pentru recoltare. Gălăţenii care au nevoie de un set de investigaţii de rutină trebuie să aştepte între două săptămâni şi două luni până să ajungă faţă în faţă cu asistentul medical care le va recolta probele.
În acest moment, zece laboratoare din Galaţi şi două din Tecuci au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru decontarea analizelor. Cele mai multe dintre ele au deja programări pentru toată luna mai. Unele şi-au programat însă şi schema de recoltări pentru luna iunie.
Spre exemplu, personalul laboratorului Medicotest ne-a informat că s-au făcut programări pentru mai şi iunie, aşa că un gălăţean care solicită analize de rutină în baza biletului de trimitere va putea fi programat la începutul lunii iulie. Laboratorul Protest Diagnostic a făcut programări pentru luna mai, la fel ca şi Centrul Medical Romar şi Clinica Sante. Vital Med ne-a informat că pe data de 23 aprilie se vor face programările pe luna mai. În Tecuci, la Diamed Center, ni s-a spus că se mai pot face programări la analize pentru luna viitoare.
Atunci când îi cereţi medicului un bilet de trimitere pentru analize medicale, valabil doar 30 de zile, e bine să vă asiguraţi că aveţi şi loc la un laborator, unde să vi se recolteze probele. O programare la analize în luna iulie poate însemna şi o nouă vizită la medicul care v-a recomandat investigaţiile, pentru eliberarea unui alt bilet de trimitere.
viata-libera.ro
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!
0 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 0 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)ziare