Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Crin Antonescu: "Ne gândim la un sistem prin care românii din străinătate să voteze numai dacă plătesc un impozit în ţară"

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
8 răspunsuri la acest subiect

#1 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 36.939 Mesaje:

Adăugat 27 martie 2011 - 16:04

Crin Antonescu: "Ne gândim la un sistem prin care românii din străinătate să voteze numai dacă plătesc un impozit în ţară"
Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, intr-un interviu pentru publicatia italiana Gazeta Romaneasca, ca propune dezbaterea ideii unui sistem de vot pentru romanii din diaspora, prin care acestia sa fie obligati sa plateasca cel putin un impozit in tara pentru a putea vota. "Ne gandim la un sistem in care, pentru cei care nu traiesc pe teritoriul Romaniei, conditionam dreptul la vot de plata a cel putin unui impozit in tara, ca e teren, ca e casa, ca e alt tip de venit impozitat," a spus Antonescu. "Nu e opinia mea finala. Imi dau seama ca e un subiect controversat si ca ideea ar putea naste polemici. Dar cred ca o dezbatere, atat asupra principiului, cat si asupra metodei, merita facuta," a adaugat el.
Antonescu  a spus ca PNL se opune votului prin corespondenta, de "teama" ca acesta este doar un instrument de fraudare a alegerilor. "Daca nu am avea precedentul lui 2009 si dubii extrem de serioase privind corectitudinea cu care institutiile statului dominate de PD ar gestiona un asemenea sistem, poate ca nu ne-am opune de principiu votului prin corespondenta. Atata vreme insa cat statul PD-ist functioneaza asa cum functioneaza, mi-e teama ca votul prin corespondenta nu e decat unul dintre instrumentele prin care se pregateste fraudarea alegerilor viitoare in scopul perpetuarii actualei puteri," a spus liderul liberal.
Antonescu a recunoscut ca trebuie simplificata participarea romanilor din strainatate la procesul electora, pentru ca "nu poti sa ceri unui roman, oricat simt civic ar avea, sa se deplaseze 100, 200 km pentru a gasi cea mai apropiata ambasada sau cel mai apropiat consulat, deci cea mai apropiata sectie de votare". Votul prin corespondenta sau electronic pot fi formule numai daca sunt administrate de institutii impartiale.
http://www.hotnews.r...mpozit-tara.htm

Din ciclul "Hai să dăm cu bâta-n baltă"...
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#2 George

George

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.914 Mesaje:

Adăugat 27 martie 2011 - 16:40

Conform Constitutiei VOTUL  e un DREPT! Drepturile trebuie sa fie absolut GRATUITE! O sa ajungem sa platim si dreptul la viata cu asemenea parlamentari care nu merita sa ocupe acele fotolii.

Acest mesaj a fost editat de George pe: 27 martie 2011 - 16:41.

#3 silviudeep

silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 644 Mesaje:

Adăugat 27 martie 2011 - 18:49

desigur, dar parca tot mai ok ar fi sa avem un rol decisiv noi cei care am ramas in tara si nu cei care au plecat si pe care oricum nu-i afecteaza si ii doare in cot de ce regim vine la putere...
THIRST SYSTEMS GALATI - Partener ELECTRA
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap

#4 bosorogu'

bosorogu'

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 726 Mesaje:

Adăugat 27 martie 2011 - 20:48

Vizualizați mesajulGeorge, pe 27 martie 2011 - 16:40, a spus:

Conform Constitutiei VOTUL  e un DREPT! Drepturile trebuie sa fie absolut GRATUITE! O sa ajungem sa platim si dreptul la viata cu asemenea parlamentari care nu merita sa ocupe acele fotolii.
Care Constitutie? A Curtii Constitutionale? De ce nu au avut voie sa voteze romanii din restul lumii afara de Paris? Pe hartii cu ?semnatura? La o medie de 70 voturi/ora, la Paris au votat 430. Iar cel vizat a reusit sa acorde sportivilor, pentru prima oara, bani pentru diplomele obtinute PENTRU ROMANIA.

#5 Arkan

Arkan

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 131 Mesaje:

Adăugat 27 martie 2011 - 21:21

Acest ipocrit ar face bine sa-si reaminteasca faptul ca romanii de peste hotare au pompat miliarde de euro in consumul din tara. Consum care a cam fost motorul economiei nationale. Economie nationala care i-a asigurat salariul de parlamentar in conditiile in care a avut cam 1,5% prezenta.
Apropo, merita citit: http://www.dilemavec...ian-second-hand

#6 marcus

marcus

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 122 Mesaje:

Adăugat 28 martie 2011 - 23:03

Pai ce are pompatul banilor cu votul? Ce, crezi ca aia au trimis bani in Romania cu gandul la economia nationala sau la copiii, rudele sau parintii lor? In principiu toti cetatenii romani au dreptul de a vota, indiferent daca sunt in tara sau in afara ei. Problema este insa ca acest vot trebuie exprimat personal nu din condei de unii politruci, deci votul sa fie corect. Putem asigura asta?
Ce exprimari are si Arkan, auzi, "economie nationala" (dupa ce ca suna ca naiba, noi nici nu cred ca mai avem asa ceva). Citindu-i posturile anterioare il credeam de dreapta, dar vad ca e de stanga rau, pentru ca e "sarac cu duhul". Scuze anticipate pentru ofensa!!!

#7 Arkan

Arkan

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 131 Mesaje:

Adăugat 28 martie 2011 - 23:35

Daca nu poti reglementa un lucru, interzice-l. Buna logica. Sa nu mai vorbim de duh, Q.E.D.
Aia au trimis bani ca s-o duca bine rudele. Bani care s-au dus pe fite, mancare, imbracaminte si alte prostii la care se aplica nesimtitul ala de TVA de 24%. Care intra la stat, stat care ii asigura ploitrucului penalist salariul pentru ca el, in loc macar sa se prefaca interesat de munca in Parlament, s-o frece la rece pe la RTV, A3 si alte canale cu canalii; nu degeaba e supranumit Antenescu.
Si da, sunt de dreapta, insa dreapta nu ar trebui sa insemne pupaturi in posteriorul lui Voiculescu sau aprecieri magulitoare la adresa lui Monta.
Si apropo de aprecierile tale, prefer sa-mi decida soarta unul care-si rupe spatele in civilizatie decat un analfabet care traieste din venitul minim garantat.

#8 marcus

marcus

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 122 Mesaje:

Adăugat 31 martie 2011 - 21:10

Pai atunci sa nu mai voteze analfabetii cu venit minim garantat. Vezi ca intr-un fel si tu sustii ca unii dintre romani n-ar trebui sa voteze? Cat despre soarta, crede-ma ca eu unul nu o las pe a mea pe mana nimanui, aici numai eu decid (dupa consultari cu Sf. Petru si seful lui), indiferent cine cu cine voteaza (si mai ales cine iese dupa ce se numara si voturile din diaspora). Mult noroc!

#9 bosorogu'

bosorogu'

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 726 Mesaje:

Adăugat 01 aprilie 2011 - 16:48

Vizualizați mesajulmarcus, pe 31 martie 2011 - 21:10, a spus:

Pai atunci sa nu mai voteze analfabetii cu venit minim garantat. Vezi ca intr-un fel si tu sustii ca unii dintre romani n-ar trebui sa voteze? Cat despre soarta, crede-ma ca eu unul nu o las pe a mea pe mana nimanui, aici numai eu decid (dupa consultari cu Sf. Petru si seful lui), indiferent cine cu cine voteaza (si mai ales cine iese dupa ce se numara si voturile din diaspora). Mult noroc!
Cateva pareri le-am postat la capitolul - subiectul saptamanii. Mai ales ca sefu' ala vrea sa schimbe din nou constititia!

0 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 0 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare