Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Idei de afaceri pentru Galați

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
7 răspunsuri la acest subiect

#1 AndreiM

AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.582 Mesaje:

Adăugat 21 aprilie 2011 - 10:20

Pentru că a fost adus în discuție am făcut acest topic cu idei de afaceri.

O să încep eu cu o idee ce mă „ bântuie ” de ceva vreme și anume o Ciupercărie. Piață de desfacere ar fi și cred că ar ieși și concurența cu produsele din exterior dar o idee și mai bună ar fi realizarea Miceliului. Știu din surse sigure că majoritatea producătorilor din România îl importă din Ungaria.
Făcusem un calcul aproximativ și toată investiția s-ar ridica la cel mult 100.000 euro.

Alte idei sau păreri la cea de sus?

#2 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.276 Mesaje:

Adăugat 21 aprilie 2011 - 10:43

100.000 euro poate fi mult sau putin, e doar o valoare, relativa.
Ca idee, e ok. Pusul in practica e "ceva" mai dificil.
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca si Iuda avea amici ireprosabili (Ernest Hemingway)

#3 riaji

riaji

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 2.486 Mesaje:

Adăugat 21 aprilie 2011 - 11:13

Lasand la o parte posibilitatea de a pune cu totul in practica proiectul tau, Andrei, pe mine numai gandul ca orice pulifrici de la Garda/Finante/DSV/Mediu/Politia rurala/locala (mai nou)/Primarie etc o sa vrea sa bage capu pe poarta sa vada ce e asa deosebit la ciupercile tale de-ti merge bine ma inspaimanta si ma face sa ma gandesc de 100 de ori daca merita investitii de genul in Romania. Asta, daca uiti pentru o secunda de autorizatii, niste aprobari pentru proiect (asta in eventualitatea in care nu vrei sa vii cu toti banii de-acasa si sa poti profita de faptul ca esti tanar si ca brava UE iti pune la dispozitie niste facilitati in sensul asta) si, mai ales, oamenii capabili si de incredere care sa tina totul cum trebuie, ca presupun ca nu vei sta si te vei ocupa non-stop de ele.
You are the only one who creates your reality.

#4 catzavenku

catzavenku

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 13 Mesaje:

Adăugat 21 aprilie 2011 - 11:33

Vizualizați mesajulAndreiM, pe 21 aprilie 2011 - 10:20, a spus:

Pentru că a fost adus în discuție am făcut acest topic cu idei de afaceri.

O să încep eu cu o idee ce mă „ bântuie ” de ceva vreme și anume o Ciupercărie. Piață de desfacere ar fi și cred că ar ieși și concurența cu produsele din exterior dar o idee și mai bună ar fi realizarea Miceliului. Știu din surse sigure că majoritatea producătorilor din România îl importă din Ungaria.
Făcusem un calcul aproximativ și toată investiția s-ar ridica la cel mult 100.000 euro.

Alte idei sau păreri la cea de sus?

O ciupercarie nu costa mai mult de 20.000 de euro (dacă ai un teren unde sa o faci)

#5 mambo

mambo

menbru di menbru

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.121 Mesaje:

Adăugat 21 aprilie 2011 - 13:33

Vizualizați mesajulcatzavenku, pe 21 aprilie 2011 - 11:33, a spus:

O ciupercarie nu costa mai mult de 20.000 de euro (dacă ai un teren unde sa o faci)

daca nu ai teren, investitia se ridica la 50.000 de euro.
vrei parola?  ǝuıq ızǝʌ ıɐɯ nu ɐɔ pǝɹɔ

#6 AndreiM

AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.582 Mesaje:

Adăugat 21 aprilie 2011 - 14:51

Mai pune și depozit, hârțogăraie, birouri, mobilier, echipamente și așa mai departe.

#7 mambo

mambo

menbru di menbru

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.121 Mesaje:

Adăugat 21 aprilie 2011 - 15:07

autorizari, conturi bancare...
vrei parola?  ǝuıq ızǝʌ ıɐɯ nu ɐɔ pǝɹɔ

#8 catzavenku

catzavenku

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 13 Mesaje:

Adăugat 21 aprilie 2011 - 15:24

Vizualizați mesajulAndreiM, pe 21 aprilie 2011 - 14:51, a spus:

Mai pune și depozit, hârțogăraie, birouri, mobilier, echipamente și așa mai departe.

REPET: 20.000 de euroi te costa tot, dacă ai terenul. Mă refer la o ciupercărie traditionala, adică în rulouri din rumegus şi în beci linear de tip bordei.

BODEIUL: se sapa un sant de 1,5 metri adincime, 10 metri lungine şi 2,5 metri latime, care se acopera cu sarpantă de lemn izolata cu folie si carton asfaltata, apoi se pune pământul excavat deasupra. Pentru 3 astfel de bordeie, la gata, un cunoscut a platit 10.000 de euro. Asta incluzând excavatia, materialele si manopera.
RULOURILE: sunt dintr-o plasă specială. se umplu cu rumeguş ud si nutrienţi şi se pune acolo si miceliul. se pun in picioare (sunt mai multe modele, de la 0,7 la 1,5 m inaltime şi 0,5-0,8 m in diametru), iar ciupercile cresc in lateral, de jur imprejur. Sunt excelente pentru PLEUROTUS. Un astfel de rulou, cu tot cu ce trebuie pentru el costa cam 5 euro . Intr-un beci incap, cu spatiile de rigoare, cam 60-80 de rulouri. Deci ai maximum 400 de euro per tura tot costul de infiintare. Plasa este apoi refolosibila, ca si rumegusul. La 3 beciuri ai deci cam 1200 de euro, plus maximum 800 de euro alte cheltuieli (doi angajaţi care sa munceasca in locul tau).

Alte cheltuieli: ladite şi pungi pentru desafcere, etichete, spagi, imprejmuire pentru teren, echipament de lucru, utilitati etc. Toate la un loc nu sunt mai mult de 3000 de euro. Mai dai 5000 de euro pe un hirb de masina de transport cu care sa ducu marfa la distribuitorii endetail, deci iata cum se fac 20.000.

Nu stiu exact ce recolta iese (prietenul asta al meu nu e foarte generos in detalii legate de profit), dar am senzatia ca merita!

0 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 0 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare