Cum se blochează o stradă la solicitarea bisericii
Pentru ca masinile sa nu deranjeze procesiunile funerare, reprezentantii Bisericii Mavramol au închis circulatia în zona. În urma verificarilor efectuate de Politia Locala a reiesit faptul ca stalpii sunt amplasati cu autorizatia Primariei Galati.
Accesul între strada Aleea Scolii si Aleea Mavramol, ambele situate în centrul Galatiului, este blocat din cauza unui gardulet ridicat în mijlocul drumului. Cei mai nemultumiti de aceasta situatie sunt parintii copiilor de la Gradinita Nanny, deoarece sunt nevoiti sa parcheze la o distanta de circa 10-20 de metri.
„Este aberant ce se întîmpla. Acest gard nu are ce cauta în mijlocul unei strazi. Dorim sa existe o fluenta a circulatiei între strazile Balcescu-Aleea Mavramol si Aleea Scolii si Brailei. Aceasta strada nu este proprietate privata”, ne-a spus Cristian Dascalescu.
În încercarea de a deslusi „misterul” legat de existenta celor patru stâlpi l-am contactat pe deputatul Liviu Bogdan Ciuca, care are cabinetul notarial pe Aleea Mavramol. Acesta sustine ca gardul ar fi fost amplasat de Primarie si Politie la solicitarea Bisericii Mavramol. „Stiu ca au fost discutii cu privire la microbuzele care veneau si parcau pe trotuarul din fata bisericii. Au fost cazuri în care nu se putea intra cu cortegiul funerar în fata bisericii din cauza masinilor parcate aiurea. Personal, mi-ar conveni sa dispara acest gardut. Respect însa si decizia Bisericii”, spune deputatul Ciuca.
L-am contactat si pe parintele paroh Mihai Gherghe, de la Biserica Mavramol. Acesta ne-a raspuns ca strada a fost blocata pentru securitatea credinciosilor. „Acolo circulau masini tot timpul, care deranjau slujbele. A fost înfundata în urma cu multi ani. Am luat aceasta masura pentru securitatea copiilor de la gradinita, a credinciosilor care vin la Biserica si pentru împiedicarea infractorilor. În zona sunt foarte multi smecheri cu masini de lux, care pot prezenta un pericol”.
mediasinfo.ro

Sus