Sari la conținut

Echipele româneşti în cupele europene de fotbal 2011-2012


dcp100168

Postare recomandata

Kuopion Palloseura - Gaz Metan Mediaș

Gaz Metan Mediaș, prima echipă românească ce a intrat în urnele tragerii la sorți pentru noul sezon al cupelor europene la fotbal, și-a aflat adversara din turul 2 al Europa League. Aceasta e formația Kuopion Palloseura, din Finlanda.

Cu un coeficient UEFA de 5,164, Gaz Metan a fost cap de serie la tragerea la sorţi pentru turul 2, care se va disputa pe 14 şi 21 iulie.

Programul celorlalte “europene”

O alta grupare care va intra la tragerea la sorti (pe 15 iulie) pentru turul trei preliminar va fi Dinamo (cu meciuri pe 28 iulie si 4 august), urmata de Steaua si Rapid, ambele fiind capi de serie la tragerea (5 august) din play-off-ul ce permite – daca inving in “dublele” din 18 si 25 august – accederea in grupele Europa League.

In Champions League, prima care va intra (pe 15 iulie) in urnele pentru turul III preliminar va fi FC Vaslui (cu jocuri pe 26/27 iulie si 2/3 august), in vreme ce Otelul Galati (calificata direct in grupe) isi va cunoaste adversarele de la “masa bogatilor” pe 25 august, iar pe 13 sau 14 sep­tembrie va debuta in respectiva competitie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

KuPS Kuopio - Gaz Metan Mediaş 1-0

Formaţia finlandeză KuPS Kuopio a învins pe Gaz Metan Mediaş cu scorul de 1-0 (1-0), joi, pe stadionul "Kuopion Keskuskenttä", în prima manşă a turului II preliminar al Europa League la fotbal. Unicul gol al partidei a fost reuşit de Ilja Venäläinen (16). Manşa secundă va avea loc pe 21 iulie, la Mediaş.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

FC Vaslui va întâlni pe Twente Enschede, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Formaţia FC Vaslui va întâlni echipa olandeză Twente Enschede, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, s-a stabilit, vineri, la tragerea la sorţi de la sediul UEFA de la Nyon. Meciul tur va avea loc la 26/27 iulie în Olanda, iar returul la 2/3 august la Vaslui.

Dinamo - FC Iskra-Stal/NK Varazdin

Dinamo va intalni pe invingatoarea disputei dintre Iskra-Stal (Moldova) si NK Varazdin (Croatia), in turul trei preliminar al Europa League.

Se va juca dupa sistemul tur-retur, cele doua manse urmand sa se dispute in datele de 28 iulie si 4 august.

FSV Mainz 05 - Gaz Metan/KuPS Kuopio

In cazul in care va trece de finlandezii de la KuPS, Gaz Metan Medias se va duela cu Mainz (Germania), in turul trei preliminar al Europa League.

Se va juca dupa sistemul tur-retur, cele doua manse urmand sa se dispute in datele de 28 iulie si 4 august.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gaz Metan Mediaş s-a calificat în turul 3 preliminar

Gaz Metan Medias a reusit sa intoarca rezultatul din prima mansa a dublei cu finlandezii de la KuPs Kuopio: dupa 0-1 acum o saptamana in deplasare, echipa lui Cristi Pustai s-a impus cu 2-0 pe teren propriu (goluri Petre 36, Hoban 53), promovand in turul 3 preliminar din Europa League.

In aceasta faza, Gaz Metan va intalni echipa germana Mainz. Primul meci se va disputa saptamana viitoare, pe 28 iulie, pe terenul lui Mainz. Returul, peste o singura saptamana, la 4 august, la Medias.

Dinamo - Varteks, în turul 3 preliminar

Dinamoviştii vor juca cu Varteks Varazdin în turul trei preliminar al Europa League . Croaţii s-au impus în returul cu Iskra-Stal, scor 3-1, şi cu 4-2 la 'general' s-au calificat în turul trei preliminar. Dinamo va juca meciul tur "acasă", pe 28 iulie, returul fiind progamat pe 4 august.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Twente Enschede - FC Vaslui 2-0

Formaţia olandeză FC Twente Enschede a învins pe FC Vaslui cu scorul de 2-0 (1-0), marţi seara, la Arnhem, într-un meci din prima manşă a turului III preliminar al Ligii Campionilor la fotbal. Ambele goluri au fost marcate de atacantul austriac Marc Janko (34 - penalty, 57). Manşa secundă va avea loc la Piatra Neamţ, pe 3 august.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

FSV Mainz - Gaz Metan Mediaş 1-1

Echipa Gaz Metan Mediaş a terminat la egalitate, joi, în deplasare, scor 1-1 (0-1), cu formaţia germană FSV Mainz, în partida din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Nemţii au deschis scorul prin Bungert, în minutul 31, medieşenii reuşind egalarea prin Bawab, în minutul 60.

Partida retur se va disputa în 4 august, de la ora 20.00, la Mediaş.

Dinamo - NK Varazdin 2-2

Echipa Dinamo Bucureşti a terminat la egalitate, scor 2-2 (2-2), meciul disputat, joi, pe teren propriu, în compania formaţiei croate NK Varazdin, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa.

Golurile echipei Dinamo au fost marcate de Susaci '5 (autogol) şi Moţi '16, în timp ce pentru NK Varazdin au înscris Sacer '43 şi Vugrineci '45+2.

În minutul 60, atacantul dinamovist Ionel Dănciulescu a ratat o lovitură de la 11 metri. Portarul croat a respins balonul în faţă, dar Dănciulescu nu a reuşit să trimită mingea în poartă nici de această dată, din patru metri. În minutul 63, lui Dănciulescu i-a fost anulat un gol, pe motiv de ofsaid.

Returul se va juca la Varazdin, în 4 august.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

FC Vaslui - Twente 0-0. Moldovenii continuă în Europa League

FC Vaslui a ratat calificarea in play-off-ul Champions League, dupa ce a fost eliminata de Twente Enschede. Dupa 2-0 in tur, moldovenii nu au fost in stare sa inscrie nici macar un gol pe teren propriu, remizand la Piatra Neamt in meciul retur, scor 0-0.

Romania ramane astfel cu o singura echipa in grupele Ligii Campionilor - Otelul Galati.

Echipa lui Viorel Hizo va evolua totusi in Europa League, urmand sa lupte pentru un loc in grupele competitiei a carei finala va fi gazduita anul viitor de Bucuresti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dinamo s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa

Echipa Dinamo Bucureşti s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa, după ce a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 2-1 (2-1), formaţia croată NK Varazdin, în manşa secundă a turului trei preliminar al competiţiei, scorul general fiind de 4-3 pentru dinamovişti, după 2-2 în tur. Pentru Dinamo au marcat Dănciulescu '7 şi Cătălin Munteanu '26, în timp ce golul formaţiei croate a fost reuşit de Golubar '14.

Tragerea la sorţi a meciurilor din play-off va avea loc vineri, de la ora 14.30. Partidele din play-off se vor disputa la 18 august (turul) şi 25 august (returul).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gaz Metan s-a calificat în play-off, după 5-4 la loviturile de departajare cu Mainz

Echipa Gaz Metan Mediaş s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa, după ce a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 5-4 (1-1, 0-1) la loviturile de departajare, formaţia germană FSV Mainz, în manşa secundă a turului trei preliminar al competiţiei. Nemţii au deschis scorul prin Risse, în minutul 31, Gaz Metan reuşind egalarea prin Bawab, în minutul 61.

La loviturile de departajare au marcat Fl. Lazăr, Buzean, C. Petre şi Bawab (Gaz Metan), Polanski, Sliskovici şi Risse (Mainz). Au ratat Liţu (Gaz Metan), respectiv Allagui şi Soto (Mainz).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tragerea la sorţi a meciurilor de baraj pentru calificarea în grupele Europa League

Steaua, Rapid, FC Vaslui, Dinamo şi Gaz Metan Mediaş îşi vor afla astăzi la prânz adversarele din play-off-ul pentru accederea în grupele Europa League. Steaua, Rapid şi Dinamo intră în urna favoritelor, în timp ce FC Vaslui şi Gaz Metan Mediaş fac parte din urna outsiderilor.

Giuleştenii au prins in extremis ultimul loc din urna capilor de serie, profitând de necalificarea campioanei Serbiei, Partizan Belgrad, în play-off-ul Ligii Campionilor. Conform procedurii stabilite de UEFA, înainte de începutul tragerii la sorţi, cele 76 de echipe ajunse în play-off vor fi împărţite în 12 grupe, cu favorite şi outsidere, pe criterii geografice şi financiare.

Urna capilor de serie: FC Sevilla, AS Roma, Tottenham, PSV Eindhoven, Atletico Madrid*, Sporting Lisabona, Sporting Braga, Schalke 04, Dinamo Kiev, Panathinaikos, Glasgow Rangers, Spartak Moscova, PSG, AZ Alkmaar*, Anderlecht, Fulham*, Celtic, Besiktas, Hapoel Tel-Aviv*, Metalist Harkov, Standard Liege, Club Brugge*, AEK Atena, Sparta Praga*, STEAUA, Palermo*, Athletic Bilbao, Lazio, DINAMO*, FC Salzburg*, Roseborg, Lokomotiv Moscova, PAOK Salonic*, Birmingham City, Stoke City*, Rennes*, Austria Viena*, RAPID.

jurnalul.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Meciurile românilor în play-off-ul Europa League

Vorskla Poltava (Ucraina) - Dinamo

Steaua - TSKA Sofia (Bulgaria)

FC Vaslui - Sparta Praga (Cehia)

Gaz Metan Mediaş - Austria Viena (Austria)

Slask Wroclaw (Polonia)- Rapid

Partidele se vor juca pe 18 şi 25 august.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

În ediţia trecută, CFR Cluj a primit peste 18 milioane de euro de la UEFA, iar Steaua 3,5 milioane

CFR Cluj a primit din partea Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) suma de 18,4 milioane euro pentru participarea în sezonul 2010-2011 în grupele Ligii Campionilor, în timp ce Steaua s-a ales cu 3,5 milioane euro pentru evoluţia sa în grupele Europa League în acelaşi sezon. CFR Cluj clasată pe ultimul loc în Grupa E, a încasat 18.412.000 din partea UEFA, mai mult decât formaţia de pe locul 3, FC Basel - 10.994.000 euro. FC Bayern München, câştigătoarea grupei, a primit 32.562.000 euro, iar formaţia de pe locul secund, AS Roma, s-a ales cu 30.087.000 euro. Din 18.412.000 euro, 3,9 milioane reprezintă bonus de participare, 3,3 milioane este bonusul pentru meciuri, 1,2 milioane euro suma pentru punctele realizate, iar 10.012.000 euro sunt banii încasaţi din drepturile TV.

Barcelona, câştigătoarea Champions League, a încasat 51.025.000 euro, dintre care 9 milioane doar pentru victoria din finală. Finalista Manchester United a primit chiar mai mult, 53.197.000 euro (5,6 milioane pentru finală), diferenţa fiind făcută de drepturile TV, la care United a încasat 25,8 milioane euro, iar Barca 20,3 milioane.

Steaua a primit 3.585.838 pentru participarea în grupele Europa League, mai mult decât Napoli, 2.281.945 euro, care a mers mai departe. FC Utrecht a încasat 1.621.877 euro, iar Liverpool FC, câştigătoarea grupei, a fost răsplătită cu 6.131.224 euro.

FC Porto, câştigătoarea competiţiei, a fost recompensată cu 7.837.046 euro, dintre care 3 milioane pentru victoria din finala cu Sporting Braga. Braga a fost însă mult mai câştigată, pe lângă 4.528.191 euro din Europa League, primind şi 11.842.000 pentru evoluţia din grupele Ligii Campionilor.

UEFA a împărţit în total 754.100.000 euro echipelor din Champions League şi 150.360.000 euro pentru Europa League.

agerpres.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Astăzi, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa

FC Vaslui - Sparta Praga 2-0 (Temwanjera '13, Milanov '35)

Vorksla Poltava - Dinamo 2-1 (Kryvosheyenko '32, Barannyk ' 89 - M. Niculae '58)

Austria Viena - Gaz Metan Mediaş 3-1 (Linz '7, Barazite '45, '61 - Breeveld '45)

Steaua - ŢSKA Sofia 2-0 (Galamaz '16, Tatu '77)

Slask Wroclaw - Rapid 1-3 (Mila '16 - N.Grigore '24, Roman '34, Apostol '79)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Joi, 25 august, retur in play-off-ul Europa League

Dinamo - Vorskla Poltava, ora 18,15, TVR1 (in tur, 1-2)

Gaz Metan Medias - Austria Viena, ora 20,00, Digisport 2 (in tur, 1-3)

TSKA Sofia - Steaua, ora 20,30, ProTV (in tur, 0-2)

Rapid - Slask Wroclaw, ora 21,00, TVR1 (in tur, 3-1)

Sparta Praga - FC Vaslui, ora 21,00, Digisport 1 (in tur, 0-2)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dinamo a ratat calificarea în grupele Ligii Europa

Echipa Dinamo Bucureşti a ratat calificarea în grupele Ligii Europa, după ce a pierdut, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-3 (1-1), meciul disputat cu formaţia ucraineană Vorskla Poltava în manşa secundă a play-off-ului competiţiei. Pentru Dinamo au marcat Torje '45 şi Ţucudean '90, în timp ce golurile ucrainenilor au fost reuşite de Januzi '37 şi Barannik '73, '78. În tur, Dinamo a fost învinsă cu scorul de 2-1.

Şi Gaz Metan Mediaş a ratat calificarea

Echipa Gaz Metan Mediaş a ratat calificarea în grupele Ligii Europa, deşi a învins, joi, la Cluj-Napoca, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia austriacă Austria Viena, în manşa secundă a play-off-ului competiţiei, românii pierzând însă în tur cu 1-3. Golul a fost reuşit de Hoban, în minutul 40.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Steaua s-a calificat în grupele Ligii Europa

Formaţia Steaua Bucureşti s-a calificat în grupele Ligii Europa, în urma remizei, scor 1-1 (0-0), din meciul de joi cu ŢSKA Sofia, din deplasare, din manşa secundă a play-off-ului competiţiei, după ce în tur se impusese, scor 2-0. Golurile au fost marcate de Cristian Tănase, pentru Steaua, în minutul 73, şi Michel Platini, pentru ŢSKA, în minutul 83.

Şi Rapid s-a calificat în grupe

Formaţia Rapid s-a calificat în grupele Ligii Europa, după ce a remizat, joi, la Timişoara, scor 1-1 (1-0), cu echipa poloneză Slask Wroclaw, în manşa retur a play-off-ului competiţiei, giuleştenii impunându-se în tur, scor 3-1. Pentru Rapid a marcat Pancu 12, iar pentru Slask a înscris Sobota '90+2.

FC Valsui va juca în grupele Ligii Europa

Formaţia FC Vaslui s-a calificat în grupele Ligii Europa, în ciuda înfrângerii, scor 1-0 (0-0), de joi, din deplasare, cu echipa cehă Sparta Praga, din manşa retur a play-off-ului competiţiei, vasluienii impunându-se în tur cu scorul de 2-0. Singurul gol al meciului a fost marcat de Pamici, în minutul 59.

Tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Europa are loc vineri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Steaua, Rapid şi FC Vaslui şi-au aflat adversarele

Componenţa grupelor Ligii Europa, ediţia 2011/2012, stabilită, vineri, prin tragerea la sorţi efectuată la Monaco, este următoarea:

Grupa A: Tottenham (Anglia), Rubin Kazan (Rusia), PAOK Salonic (Grecia), Shamrock Rovers (Irlanda);

Grupa B: FC Copenhaga (Danemarca), Standard Liege (Belgia), Hannover '96 (Germania), Vorskla Poltava (Ucraina);

Grupa C: PSV Eindhoven (Olanda), Hapoel Tel Aviv (Israel), Rapid Bucureşti (România), Legia Varşovia (Polonia);

Grupa D: Sporting Lisabona (Portugalia), Lazio (Italia), FC Zurich (Elveţia), FC Vaslui (România);

Grupa E: Dinamo Kiev (Ucraina), Beşiktaş (Turcia), Stoke City (Anglia), Maccabi Tel Aviv (Israel);

Grupa F: PSG (Franţa), Athletic Bilbao (Spania), FC Salzburg (Austria), Slovan Bratislava (Slovacia);

Grupa G: AZ Alkmaar (Olanda), Metalist Harkov (Ucraina), Austria Viena (Austria), Malmo (Suedia);

Grupa H: Sporting Braga (Portugalia), FC Bruges (Belgia), FC Birmingham (Anglia), Maribor (Slovenia);

Grupa I: Atletico Madrid (Spania), Udinese (Italia), Rennes (Franţa), FC Sion (Elveţia);

Grupa J: Schalke 04 (Germania), Steaua Bucureşti (România), Maccabi Haifa (Israel), AEK Larnaca (Cipru);

Grupa K: Twente Enschede (Olanda), Fulham (Anglia), Odense (Danemarca), Wisla Cracovia (Polonia);

Grupa L: Anderlecht (Belgia), AEK Atena (Grecia), Lokomotiv Moscova (Rusia), Sturm Graz (Austria).

Meciurile din faza grupelor se vor desfăşura în perioada 15 septembrie - 15 decembrie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Televizarile echipelor romanesti in Europa

Patru echipe romanesti vor evolua in aceasta saptamana in cupele europene. Iata programul si televizarile meciurilor.

Miercuri, ora 21:45: FC Basel - Otelul Galati (Liga Campionilor), TVR 1

Joi, ora 20:00: Hapoel Tel Aviv - Rapid (Liga Europa), Pro TV

Joi, ora 20:00: Lazio Roma - FC Vaslui (Liga Europa), Sport.ro si Dolce Sport

Joi, ora 22:05: Steaua - Schalke 04 (Liga Europa), Pro TV

onlinesport.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

În această seară, în etapa a II-a din grupele Europa League:

AEK Larnaca - Steaua 1-1 (Mrdakovici '59 / Mihai Costea '65)

Rapid - PSV Eindhoven 1-3 (Alexa '29 / Bouma '43, Toivonen '89, Matavz '90+3)

FC Vaslui - FC Zürich 2-2 (Wesley '62 din penalti, Temwanjera '77 / Alphonse '32, Mehmedi '78)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.