Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Traian Băsescu îl atacă pe regele Mihai

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
8 răspunsuri la acest subiect

#1 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 36.984 Mesaje:

Adăugat 23 iunie 2011 - 00:04

Traian Băsescu îl atacă pe regele Mihai
Traian Basescu a declarat miercuri seara ca desi, in continuare se considera ca abdicarea regelui a fost un mare act patriotiv, "abdicarea regelui Mihai a fost un inalt act de tradare a interesului patriotic". Totodata, presedintele a adaugat ca nu e suparat pe regele Mihai si ca relatia sa de apropiere cu printul Paul a fost un gest pentru a proba ca nu are nimic cu Casa Regala. "Tot continuam sa consideram ca abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare a interesului national al Romaniei. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere", a comentat presedintele Romaniei.
Romania nu isi aseaza corect valorile, sustine seful statului, care precizeaza ca in mod nedrept Antonescu ramane responsabil de Holocaust si nimeni nu mentioneaza, ca Romania avea la acel moment un sef de stat. "Vedeti, noi inca nu ne asezam corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toti si pentru istorie, Antonescu ramane responsabil de Holocaust impotriva evreilor si a tiganilor, ducerea lor in Transnistria, nu stiu ce. Nimeni nu spune ca statul roman avea un sef de stat atunci. Asta (maresalul Antonescu, n.red.) era doar prim-ministru atunci. Unora le dam averi, iar pe altii ii consideram criminali de razboi - seful de stat si prim-ministru. Doar pentru ca unul a fost sluga la rusi si a lasat tara prin abdicare il iertam, de toate pacatele?", a subliniat Traian Basescu.
Intrebat daca nu i s-a reposat apropierea fata de printul Paul in intalnirile cu Regele Mihai, seful statului a spus ca relatia cu acesta a fost pentru a proba faptul ca nu are probleme in ceea ce priveste Casa Regala. "Eu am facut un gest sa probez ca nu am nimic cu Casa Regala, pentru ca Paul e parte a Casei Regale", a spus presedintele.
hotnews.ro
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#2 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.276 Mesaje:

Adăugat 23 iunie 2011 - 11:21

Ce sa comentezi la asa ceva...
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca si Iuda avea amici ireprosabili (Ernest Hemingway)

#3 mambo

mambo

menbru di menbru

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.121 Mesaje:

Adăugat 23 iunie 2011 - 11:25

cumva comentariile piratului au avut loc intr-una din sedintele bahice cu 4 cuburi de gheata si visichi numai cat sa le acopere??
vrei parola?  ǝuıq ızǝʌ ıɐɯ nu ɐɔ pǝɹɔ

#4 Arkan

Arkan

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 131 Mesaje:

Adăugat 23 iunie 2011 - 11:58

Ca Regele Mihai a fost (si inca este) o mămăligă si istoria il va retine ca un copil depasit de situatie, e clar, insa situatia politica din acel moment era cu mult prea complexa si dificila pentru a putea da astfel de sentinte. Mie imi e destul de clar ca Regele (apropo, monarhia imi face cu ochiul de multa vreme, sa nu credeti ca am ceva cu ideea) a condus pana la 14 ani maxim tricicleta, dar in niciun caz tara.
In alta ordine de idei, Antonescu a fost discreditat si rupt din paginile de istorie pentru Holocaust (eveniment total regretabil, de altfel), insa se uita contributia sa pozitiva din acele vremuri extrem de tulburi - o alta ipocrizie tipic romaneasca.

#5 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.276 Mesaje:

Adăugat 23 iunie 2011 - 12:43

Cred ca urmatoare chestie careia ii va veni vremea "reformei" va fi biserica. De la Ioan Botezatorul si compania incoace. Ma mir chiar ca a scapat pana acum. Sunt curios ce dezvaluiri vor mai aparea: ca Iisus a fost vreun ..., mama Lui, desigur o ... , de a iesit asa urmas, apostolii - o camarila nemarnica, Iuda - singurul apostol liberal-democrat - cel pur si curat etc.
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca si Iuda avea amici ireprosabili (Ernest Hemingway)

#6 IleanaVas

IleanaVas

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 18 Mesaje:

Adăugat 23 iunie 2011 - 13:12

Cum decodam mesajul antimonarhist al lui Basescu? Se "sacrifica" Basescu pe altarul nationalismului pentru a ridica PDL-ul?

Tind sa cred ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu fata de Regele Mihai nu sunt deloc intamplatoare. Nu cred ca ele se inscriu doar intr-o paradigma coleric – patologica, asa cum au fost ele stampilate. Dimpotriva, am convingerea ca declaratiile prezidentiale ar putea face parte dintr-un scenariu mult mai larg. Dar inainte de a merge mai departe, vreau sa subliniez un fapt! Sa fie clar: nu sunt deloc de acord cu cele spusele lui Basescu vizavi de Regele Mihai, cuvintele sale sunt impardonabile.

Mai departe cititi aici: http://www.econtext....ica-pdl-ul.html

#7 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.276 Mesaje:

Adăugat 23 iunie 2011 - 13:33

Mesaj???

#8 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 36.984 Mesaje:

Adăugat 23 iunie 2011 - 20:52

Casa Regală: Nu vrem să comentăm, aşa e cel mai bine
Principesa Margareta a declarat, joi, răspunzând unei întrebări a presei, că nu doreşte să comenteze declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la Regele Mihai, considerând că aşa este cel mai bine. Întrebată dacă nu i se par incredibile acuzaţiile preşedintelui, principesa Margareta a spus: "Noi am spus asta şi nu vrem să comentăm, cel mai bine".
La rândul său, întrebat pe aceeaşi temă, principele Radu a spus că nu doreşte să facă niciun comentariu. "Nu dorim să comentăm. (...) Vă mulţumim", a spus el.
La rândul său, Radu Ghina, reprezentant al Casei Regale, a declarat pentru MEDIAFAX că Regele Mihai nu a autorizat niciun comentariu.
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#9 Derago

Derago

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 187 Mesaje:

Adăugat 23 iunie 2011 - 22:01

Pai e si normal! Ce e de comentat la o astfel de declaratie!?
Ce e de comentat la orice declaratie venita din partea lui Basescu!?
Cum poti comenta o aberatie? Gestul Casei Regale este foarte elegant.

0 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 0 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare