Ce pedepse merită pedofilii?
Senatorul Iulian Urban a depus recent la Senat un proiect de modificare a Codului Penal în vederea pedepsirii mai drastice a pedofililor. Senatorul propune chiar pedeapsa cu moartea în cazul persoanelor care violează minori sub 10 ani, iar fapta se soldează fie cu moartea victimei, fie cu sinuciderea. Iniţiativa legislativă a venit în urma cazului de la Jimbolia, unde o fetiţă de 10 ani a fost violată şi ucisă.
„Problema este că în cazul în care victima moare, şi e vorba de un minor sub 10 ani, societatea românească aşteaptă o reparaţie. Eu sper să obţin sprijin de la toţi parlamentarii care formează actualul legislativ. Nu e vorba de o decizie politică, ci de a da glas unor aşteptări pe care societatea le are”, şi-a explicat propunerea Iulian Urban.
Subiectul a fost dezbătut pe larg pe toate posturile TV. Am încercat şi noi să aflăm care este poziţia gălăţenilor faţă de acest proiect de lege şi faţă de această iniţiativă.
Ar trebui castraţi
„Nu pedeapsa cu moartea, doamnă. Nu, că ar fi prea uşor. Toţi pedofilii ar trebui castraţi. Să vadă frumuseţile feminine din jurul lor şi să nu aibă parte de ele. Merită castraţi doamnă, ca să se chinuie o viaţă întreagă”, este de părere domnul Serea Teodor, 53 de ani.
Tăiaţi şi daţi cu sare
„Să aibă parte de pedeapsa cu moartea? De ce? Ca să scape uşor? Nu! Să îi chinuie. Dacă aş putea decide eu, în cazul pedofililor pedeapsa cea mai bună este chinul: mai tai o bucată din el, mai pui un pic de sare. Să simtă că este pedepsit pentru ceea ce a făcut”, Gaman Vasile, 45 de ani.
Fără pedofili şi fără guvernanţi
Dumitru Gică, 52 de ani este de părere că proiectul propus de senatorul Urban este bun, ba mai mult propune ca pedeapsa să se extindă şi la alţii: „Este bună ideea cu pedeapsa cu moartea. Nu sunt de acord cu castrarea, dar cu propunerea asta sunt de acord”.
„Dar, eu mai propun ceva. Să fie pedepsiţi la fel şi cei care ne conduc din 1989 încoace. Ne-au adus la sapă de lemn. Pe ei cine îi pedepseşte? Dacă tot propun pentru pedofili astfel de pedepse să îi tragă şi pe ei cineva, într-un fel, la răspundere. Măcar să le confişte cineva averile şi să plătească datoriile ţării ca să putem trăi şi noi liberi. Fără pedofili şi fără guvernaţii care ne conduc”.
Nu sunt de acord
„Eu nu sunt de acord cu moartea. Trebuie găsită o altă pedeapsă pentru ei, dar nu să-i omoare. Să facă puşcărie. Poate, dacă nu se îndreaptă în anii de puşcărie, după aia să îi omoare. Dar, există şansa să se redreseze. În primul rând, din punctul meu de vedere, toţi violatorii ar trebui să sufere mai întâi în puşcărie. Şi, repet, dacă nu se îndreaptă, atunci sunt de acord să fie pedepsiţi cu moartea”, ne-a spus doamna Ştefan Elena, 72 de ani.
Închisoare pe viaţă
„Cred că este o pedeapsă cam drastică. Depinde de cum vedea lumea lucrurile. Din punctul meu de vedere, pedofilii ar merita închisoare pe viaţă. Moartea este mult prea drastică”, spune tânărul Burghelea Cristian.
Castrare chimică
Un altul, Doru Costică, este de acord şi cu pedeapsa cu moartea, dar şi cu castrarea chimică. „Sunt de părere că unii merită pedeapsa cu moartea. Dar, poate ar fi mai bine să se propună totuşi castrarea chimică. Pedeapsa cu moartea poate fi uneori mult prea drastică”.
Pedeapsa cu moartea este interzisă în România de Constituţie prin articolul 22, aliniatul 3, lucru ce aduce în discuţie şi problema constituţionalităţii iniţiativei senatorului. În România, pedeapsa cu moartea a fost abolită prin decretul-lege nr. 6 din 7 ianuarie 1990 şi a fost înlocuită cu pedeapsa detenţiei pe viaţă. Ultimele persoane condamnate la moarte şi executate au fost soţii Ceauşescu. Şi nu erau pedofili...
viata-libera.ro

Sus