Reprezentanţii Primăriei au fost daţi în judecată de patronul fostei pizzerii Da-isi
Demolarea pizzeriei de lângă Biserica Mavramol, din centrul oraşului, nu a rămas fără efecte în ceea ce-i priveşte pe reprezentanţii municipalităţii. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a spus că atât el cât şi primarul Dumitru Nicolae au fost daţi în judecată de patronul fostei pizzerii Da-isi.
Reprezentanţii Primăriei Galaţi s-au trezit daţi în judecată de patronul fostei pizzerii Da-isi. „Se ştie că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. La fel se întâmplă în cazul demolării pizzeriei construite ilegal lângă Biserica Mavramol, în centrul oraşului. Pentru că am pus în aplicare o decizie judecătorească, în care se prevedea distrugerea clădirii respective, îmi voi petrece o bună parte din perioada următoare prin tribunal. Isidoro Panetta, cel care îşi desfăşura activitate în acel spaţiu, a decis să apeleze la instanţă”, a spus Ciumacenco.
Potrivit viceprimarului, Panetta cere să-i fie achitată contravaloarea de piaţă a imobilului demolat, a utilajelor existente în acesta precum şi 250.000 de euro, cu titlul de daune morale. Procesul este intentat împotriva primarului Dumitru Nicolae, a viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, a lui Vasile Onofrei (inspector asistent-Directia tehnica), a Laurei Bucă (şef Birou Cadastru) şi a Florentinei Iugan, fost arhitect-şef al municipiului Galaţi.
„Din punctul meu de vedere, întreaga acţiune are doar rolul de a hărţui autoritatea locală, cu speranţa că se vor obţine astfel nişte bani nemeritaţi. Am încredere deplină că justiţia va face în acest caz dreptate şi că va lua cele mai bune decizii”, a mai spus viceprimarul.
Reamintim că în luna septembrie Primăria a decis să demoleze pizzeria Da-isi în urma unui imens scandal, patronul acesteia ameninţând la acea vreme că îşi va înfinge un cuţit în piept dacă cineva încearcă să intre în clădire. El a renunţat la protest ulterior, mai mult forţat, căutându-şi apoi dreptatea în instanţă. Panetta a susţinut în repetate rânduri că a fost un cumpărător de bună credinţă a respectivei clădiri care fusese ridicată imediat după 1990 de altă persoană. Panetta cumpărase clădirea abia în 2002. Municipalitatea a considerat însă că această clădire nu era autorizată.
impartial.ro

Sus