Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Exodul romilor către Chişinău

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
Nici un răspuns la acest subiect

#1 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 36.994 Mesaje:

Adăugat 07 octombrie 2011 - 00:55

Exodul romilor către Chişinău
Vă gândeaţi să emigraţi în Canada? Să vă găsiţi fericirea în Anglia? Să vă pierdeţi urma în America? Romii noştri revoluţionează traseele emblematice ale globului: pentru ei, salvarea vine de la Est. Noua ţintă: Chişinăul. Capitala Moldovei şi locul în care confecţionatul „căzănelelor” de ţuică şi vopsitul tablei de pe casă sunt la mare şi bine plătită căutare.
Biroul Paşapoarte, sub asediu
„Suntem şi din Iveşti, şi din Munteni, şi din Toflea. Are moldovenii de muncă. Cum la ce ne ducem? Păi, vezi tabla aia de afară?” şi bărbatul îmi arată garajul Poliţiei Rutiere, „vecin” cu Biroul Paşapoarte. Cu un gest scurt, mă lămureşte: „Ţi-o vopsesc imediat. Ne pricepem, ce dacă estem ţigani?”.
Adunaţi în curtea Poliţiei, sprijiniţi de balustrada de fier de la Paşapoarte, aşteptând pe băncuţele din interior să fie chemaţi la poză, romii chicotesc intimidaţi când îi întrebăm de ce au ales Estul pentru căpătuială. „În Est nu am mers până acum”.
"Pleacă numai bărbaţi, dar de rămas nu rămâne nimeni acolo. Stă o săptămână, vine acasă; dacă nu mai merge, gata”. La costum, Stănescu Florin, reprezentantul oficial al rromilor din Iveşti explică pentru curioşi: „Acum sunt vreo 30-35 de romi care îşi iau paşapoartele, dar au plecat deja vreo 200. Acasă au rămas cei care nu sunt cu meseria asta. Am început la noi afaceri, cu căzănele, cu vopsitul. Plecăm şi noi, cum pleacă şi doctorii în Germania. Dacă nu sunt bine plătiţi aici!”.
viata-libera.ro
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare