Am si eu o problema cu un vecin (o vecina mai exact) si nu stiu cum sa tratez problema intr-o maniera cat mai eleganta.
Una dintre vecinele mele de palier, care eu consider ca este 100% nebuna (desi nu pot proba acest lucru) a inceput sa emita o serie de afirmatii nelalocul lor referitoare la mine si familia mea. Am aflat acest lucru in momentul in care am ajuns la asociatia de locatari si administratorul mi-a aratat o plangere a vecinei in care aceasta afirma ca eu as incerca sa o omor prin otravire cu diverse substante toxice pe care i le introduc in casa (intamplator suntem vecini de balcon). Situatia nu este singulara, vecina in cauza trimitand o depesa similara si la Directia de Sanatate Publica.
Situatia nu ar fi foarte deranjanta insa ma gandesc ca este posibil ca pe viitor paranoia vecinei sa se amplifice si sa insinueze alte nebunii / ciudatenii, care sa ma puna intr-o situatie neplacuta. M-as gandi de ex la un scenariu in care aceasta ar fi in stare ca in momentul in care ne intalnim prin scara sa se arunce de la etaj si apoi sa spuna ca eu as fi de vina.
Acum o intrebare foarte serioasa si rog "glumetii" sa se abtina: care este maniera de abordare a unei astfel de probleme?
Nebunii pot fi internati in spitale (asa cum vezi prin filme)?
Pot face o plangere la politie ca sunt hartuit?
Ar trebui sa dau vecina in judecata?
Astept raspunsuri pertinente si cat mai multe.

Sus