Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Cum poti să te debranşezi de la sistemul centralizat de încălzire

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
4 răspunsuri la acest subiect

#1 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.023 Mesaje:

Adăugat Ieri, 15:29

Cum poti să te debranşezi de la sistemul centralizat de încălzire
O cititoare, Ana Mihaela, ne-a contactat pe adresa redacţiei pentru a ne cere sfatul într-o situaţie: „Îmi doresc să îmi spună cineva ce trebuie să fac pentru a mă debranşa de la sistemul centralizat de căldură. Am încercat să rezolv problema la Apaterm, dar ei m-au refuzat. Acum nu am datorii, dar nu cred că voi reuşi să mai plătesc căldura în iarna viitoare. Numai în luna decembrie, factura la căldură a fost de 570 de lei, iar eu nu îmi permit să plătesc atât de mult din veniturile pe care le am. Ce trebuie să fac?”, ne întreabă aceasta.
Asociaţia de locatari e cheia
În ideea de a o ajuta, am contactat-o pe reprezentanta Federaţiei Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari care a spus, pas cu pas, ce ar trebui să facă cititoarea noastră. „În primul rând, trebuie să meargă la asociaţia de locatari care administrează blocul în care locuieşte. Printr-o cerere în care solicită debranşarea de la încălzirea centralizată, va aduce la cunoştinţa acesteia dorinţa ei. De asemenea, trebuie să menţioneze că va contacta persoane specializate pentru a desfăşura lucrarea. După ce se încheie lucrarea, va fi întocmit un proces verbal, în care se constată că nu mai primeşte căldură, astfel factura va fi mai mică. Asociaţia de locatari trebuie să comunice mai departe societăţii Apaterm întreruperea furnizării de căldură. Dacă se duce locatarul direct la Apaterm, ei pot cere o sumă destul de mare pentru acest serviciu, în jur de 200 de lei. În schimb, poate găsi un instalator cu care să se înţeleagă. La urma urmei e vorba de o ţeavă tăiată, nu ar trebui să plătească foarte mult. Şi asociaţia de locatari îi poate găsi o persoană care să efectueze lucrarea”, a explicat aceasta.
viata-libera.ro
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#2 Legumix

Legumix

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.460 Mesaje:

Adăugat Ieri, 18:42

eu i-as da in judecata - obligatie de a face, intrucat mi se incalca dreptul la proprietate, obligandu-ma sa fiu clientul lor, desi eu NU le vreau marfa.
iar, dupa o hotarare pozitiva, s-ar schimba metoda de lucru dictatoriala de la apaterm, dat fiind valul de procese ce poate urma (ca la taxa de poluare :-W )

Acest mesaj a fost editat de Legumix pe: Ieri, 18:43.

#3 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.277 Mesaje:

Adăugat Ieri, 20:27

Citează

eu i-as da in judecata
Nu sunt jurist, dar sincer nu cred ca e atat de simplu.
Daca-ti cumperi un apartament intr-un bloc, intr-un fel sau altul esti de acord cu situatia pe care o "cumperi" - client Apaterm, de exemplu. Nimeni nu te-a obligat sa cumperi acel apartament, nu?
Ca ei nu te pot obliga sa ramai la nesfarsit clientul lor, e altceva.
Cred doar ca nu e suficienta doar o simpla dare in judecata.
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca si Iuda avea amici ireprosabili (Ernest Hemingway)

#4 mambo

mambo

menbru di menbru

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.122 Mesaje:

Adăugat Ieri, 21:27

Vizualizați mesajulMikka, pe 23 mai 2012 - 20:27, a spus:

Nu sunt jurist, dar sincer nu cred ca e atat de simplu.
Daca-ti cumperi un apartament intr-un bloc, intr-un fel sau altul esti de acord cu situatia pe care o "cumperi" - client Apaterm, de exemplu.
cu alte cuvinte regula e aplicabila si pt celelalte utilitati?

Vizualizați mesajulMikka, pe 23 mai 2012 - 20:27, a spus:

Cred doar ca nu e suficienta doar o simpla dare in judecata.
dar ce ar fi suficient in viziune ta? chiar as vrea sa stiu pt ca sunt un viitor fost client apaterm
vrei parola?  ǝuıq ızǝʌ ıɐɯ nu ɐɔ pǝɹɔ

#5 Derago

Derago

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 190 Mesaje:

Adăugat Astăzi, 14:26

Ideea e, ca in momentul in care te debransezi, sa asiguri incalzirea apartamentului prin alte metode (gaz, electric).
Blocurile de locuinte in aceasta idee au fost construite! Altfel vom incepe sa izolam si peretii interiori, podeaua, tavanul...
Daca vecinii nu-si mai incalzesc apartamentele, eu voi plati mai mult pentru incalzirea propriului apartament.

3 utilizator(i) citesc acest subiect

1 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

Facebook, itsoc

PageRank
ziare