Sign in to follow this  
Followers 0
dcp100168

Danubius Galaţi - handbal feminin (2012-2013)

133 posts in this topic

Oţelul se destramă! Trei plecări dintr-un foc

Echipa feminină de handbal Oţelul Galaţi, calificată în sezonul următor al cupelor europene, se află în pragul destrămării. Trei dintre jucătoare, printre care şi golgetera Ligii Naţionale – Diana Druţu, au semnat cu ASC Corona Braşov, conform site-ului handbalvolei.ro.

Aflate la final de contract cu gruparea gălăţeană, dar şi cu salariile neîncasate de câteva luni, handbalistele Diana Druţu, Nicoleta Tudor şi Iulia Andreea Artean vor evolua din sezonul viitor la Corona Braşov, echipă pregătită de fosta mare jucătoare Mariana Târcă şi care în sezonul recent încheiat s-a clasat în urma Oţelului, pe poziţia a şasea.

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oţelul Galaţi - CSM Bucureşti, în prima etapă a noului sezon

A avut loc tragerea la sorţi a ţintarului Ligii Naţionale de handbal feminin. Prima etapă programează o serie de partide deosebit de interesante, cu formaţii care au terminat precedentul campionat pe poziţii apropiate.

Meciul etapei are loc la Zalău între formaţia locală şi multipla campioană Oltchim. Vicecampioana ”U” Jolidon se va deplasa la Braşov şi se va confrunta cu noua formaţie Corona. Oţelarele, cu mari probleme financiare vor primi vizita bucureştencelor de la CSM.

Programul complet al primei runde, a cărei dată de începere a campionatului nu a fost stabilită: HC Zalău (3) - Oltchim Rm.Vâlcea (1); Terom Iaşi (N) - Dunărea Brăila (4); CSM Ploieşti (10) - SCM Craiova (12);Oţelul Galaţi (5) - CSM Bucureşti (7); HCM Baia Mare (8) - HCM Roman (9); Corona Braşov (6) - U Jolidon Cluj (2).

bzb.ro

Oţelul - CSM Bucureşti, în prima etapă

Noua ediţie de campionat a Ligii Naţionale de handbal este programată a debuta pe 6 septembrie. În primul meci, antrenoarea Alexandrina Soare şi elevele sale (care vor mai fi până atunci) vor întâlni CSM Bucureşti. „Situaţia la noi este aşa cum o ştiţi, mi-aş fi dorit, tocmai pentru a avea timp să mai încropim ceva, să înceapă campionatul cu o săptămânã mai târziu dar s-a votat ca prima etapă să se desfăşoare pe 6 septembrie”, a precizat antrenoarea Oţelului, Alexandrina Soare.

Programul turului de campionat pentru gruparea gălăţeană: CSM Bucureşti (acasă), SCM Craiova (deplasare), „U” Jolidon Cluj (a), Dunărea Brăila (d), HC Zalău (a), Terom Iaşi (d), ASC Corona Braşov (a), CSM Ploieşti (d), Oltchim Rm. Vâlcea (a), HCM Baia Mare (a) şi HCM Roman (d).

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oţelul, scoasă din Cupa EHF de către Federaţie!

* Echipa pregătită de Alexandrina Soare a fost trimisă în Cupa Cupelor

Proverbul „la omul sărac nici boii nu trag” se potriveşte de minune echipei gălăţene de handbal Oţelul. Rămasă fără o finanţare certă şi fără patru jucătoare importante, echipa gălăţeană mai este „lucrată” şi de către Federaţia Română de Handbal. Deşi iniţial se anunţase că locul cinci în campionatul intern, cel ocupat de Oţelul, este eligibil pentru o participare în Cupa EHF, Federaţia Română a umblat la „cutia cu minuni” şi i-a anunţat pe oficialii gălăţeni că pot înscrie echipa doar în Cupa Cupelor, acolo unde trebuia în mod normal să joace HC Zalău. Astfel, echipa sălăjeană, antrenată de Gheorghe Tadici, va ajunge în Cupa EHF, urmând să beneficieze de un culoar favorabil (direct în fazele superioare datorită disputării finalei în sezonul precedent) şi fără adversari veniţi din Liga Campionilor.

viata-libera.ro

„Kamikaze” a plecat la Roman

* Paula Pavăl, jucătoarea care şi-a riscat viaţa meci de meci, a părăsit Galaţiul *

A venit la Oţelul în urmă cu două sezoane, după o perioadă de inactivitate datorată unei dificile probleme de sănătate. Puţini au fost cei care i-au dat vreo şansă, dar centrul Paula Pavăl a reuşit să devină una dintre jucătoarele de bază la linia de 9 metri a Oţelului. Şi mai puţini sunt cei care ştiu că în tot acest răstimp, handbalista poreclită „Kamikaze” pentru stilul de a pătrunde printre apărătoarele adverse a evoluat pe semnătură. În mod normal, conform indicaţiilor medicilor, Paula Pavăl ar fi trebuit să renunţe la activitatea sportivă pentru a nu-şi pune viaţa în pericol! În prezent, sportiva originară din judeţul Neamţ a preferat o echipă apropiată de casă, HCM Roman. Este cea de-a patra handbalistă care a părăsit Oţelul în această vară, după Diana Druţu, Nicoleta Tudor şi Iulia Artean - toate la Corona Braşov. Speranţele echipei Oţelul se leagă acum de noul primar, Marius Stan, şi de Fundaţia Sportului Gălăţean prin care acesta doreşte să revigoreze sportul local.

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oţelul a devenit… Danubius!

Echipa feminină de handbal Oţelul a fost salvată. Formaţia a trecut la clubul Danubius, grupare înfiinţată în 2008 şi care avea doar secţii de copii şi juniori.

„Primarul a hotărât ca echipa de handbal care a făcut istorie pentru Galaţi, să fie salvată. Astfel clubul Danubius, înfiinţat în 2008, a preluat activele Oţelului şi va evolua în Liga 1. Ȋncă nu s-au definitivat toate actele, dar pot să afirm că Danubius va reprezenta România în Cupa Cupelor. Problema cea mare este că lotul de jucătoare trebuie completat pentru că handbalistele cele mai importante au părăsit echipa. Cred că este nevoie de cel puţin 10 transferuri. Oricum perspectivele sunt încurajatoare, pentru că echipa s-ar fi desfiinţat fără intervenţia municipalităţii", a declarat Miron Stanciu, vicepreşedintele clubului Danubius.

Noua organigramă a clubului îi cuprinde pe Dan Pantea - preşedinte, Miron Stanciu şi Mihai Istrate, vicepreşedinţi.

Danubius va fi înscrisă cât de curând la federaţia de specialitate pentru a participa în sezonul următor în Liga 1.

Conducerea tehnică va fi asigurată în continuare de Sanda Soare.

presagalati.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

HC Danubius, construit pe ruinele Oţelului

* Soluţia găsită de autorităţi pentru salavarea echipei de handbal feminin este renunţarea la actualul club, plin de datorii, locul său în prima ligă urmând să fie cedat unei noi grupări gălăţene

Într-o perioadă în care toate echipele din Liga Naţională feminină de handbal se află în febra pregătirilor pentru noul sezon, la Galaţi lucrurile se scaldă în ape extrem de tulburi.

Ce ştim cu siguranţă este că HC Oţelul Galaţi - grupare cu 20 de ani neîntrerupţi în primul eşalon - nu va mai exista pe harta handbalului din România.

Dacă până la acest punct situaţia este clară, problemele devin stringente în ceea ce priveşte viitorul. În acest moment, nu se ştie dacă oraşul nostru va fi prezent pe prima scenă a handbalului românesc sau în eşalonul secund.

Mingea este în semicercul defunctei Oţelul

Spre deosebire de voleiul feminin, care nu a avut nicio şansă atunci când CSU Metal Galaţi s-a desfiinţat, handbalul gălăţean urmează să supravieţuiască prin transferul locului în Liga Naţională de la HC Oţelul la o nouă grupare, intitulată HC Danubius. Această soluţie este impusă de datoriile imense ale actualului club, cele către Finanţe împiedicând municipalitatea să-l poată susţine financiar.

HC Danubius va funcţiona în cadrul unei fundaţii cu acelaşi nume, deja existentă, preşedintele grupării fiind jurnalistul sportiv Dan Pantea. Noua echipă va fi finanţată de către Primărie.

Marea problemă o reprezintă impasul existent în tratativele pentru preluarea locului de Ligă Naţională de la defuncta HC Oţelul Galaţi. Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, ne-a declarat că primordială este plata datoriilor pe care HC Oţelul (preşedinte Anton Coman) le are faţă de jucătoare. „Am primit o sesizare din partea jucătoarelor pe care am trimis-o mai departe, chiar şi la Primăria Galaţi. Fostul club (n.r. - HC Oţelul) are datorii către aceste fete şi implicit are în prezent interdicţie la transferuri. Soluţia este ca cei de la Oţelul să ajungă la o înţelegere cu handbalistele care şi-au depus memorii”, a declarat pentru „Viaţa liberă” şeful handbalului românesc.

Dacă problemele nu se vor rezolva şi FRF nu va permite ca Danubius să ia locul Oţelului în Liga Naţională, noua echipă o va lua de la zero şi se va înscrie în eşalonul secund.

Alexandrina Soare, la HC Danubius

Dacă problemele de ordin financiar din triunghiul HC Oţelul - FRH - jucătoare vor fi rezolvate, atunci HC Danubius va concura din această toamnă în Liga Naţională şi chiar în Cupa Cupelor, asta după ce a preluat activul patrimonial de la clubul patronat pe toată durata existenţei sale de combinatul siderurgic.

În speranţa că tot acest amalgan de probleme se va soluţiona favorabil, antrenoarea de la HC Oţelul, Alexandrina Soare, s-a apucat de treabă cu puţinele jucătoare pe care le mai are la dispoziţie şi încearcă să-şi încropească un lot competitiv pentru viitorul sezon, sub noua titulatură, HC Danubius. Fie că el va fi în Liga Naţională sau în eşalonul secund.

Jucătoarele care cu siguranţă nu vor mai evolua din toamnă la Galaţi sunt: Diana Druţu, Nicoleta Tudor şi Iulia Artean (toate plecate la Corona Braşov); Manuela Manda Rădulescu (CSM Ploieşti); Paula Pavăl (HCM Roman); Roxana Bodîrlău (retrasă din activitate).

La pregătiri sunt prezente handbalistele Loredana Nica, Cristina Bobeică, Ramona Bocăneală Ciontu, Maricica Trandafir, Cătălina Cioaric, Carmen Gheorghe, Delia Mărginean şi Daciana Curtean.

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

EHF vrea Galaţiul în Europa!

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat echipele înscrise în viitorul sezon al Cupei Cupelor, printre care se numără şi HC Oţelul Galaţi, ocupanta locului cinci la finele sezonului trecut de Ligă Naţională. Fără să aibă habar de problemele apărute la echipa de pe malul Dunării, oficialii de la EHF au informat că HC Oţelul Galaţi este calificată direct în turul trei al Cupei Cupelor!

În cazul în care toate convulsiile financiare şi chichiţele legale îşi vor găsi o rezolvare fericită, atunci nu HC Oţelul Galaţi, care este un club ca şi desfiinţat, va evolua în cupele europene.

Gruparea Danubius Galaţi, finanţată de Primărie, va avea dreptul de a reprezenta România în Europa, cu condiţia primordială ca Federaţia Română de Handbal să dea undă verde preluării locului de Ligă Naţională de la defuncta Oţelul.

În cazul în care minunea se va produce şi handbalul gălăţean va fi prezent şi din toamnă în primul eşalon, atunci va avea şi misiunea de a reprezenta România în Cupa Cupelor. Prezentă direct în turul trei la tragerea la sorţi (de pe 24 iulie) a meciurilor din Cupa Cupelor, HC Danubius ar putea avea şansa întâlnirii unui adversar mai modest, din ţări precum Grecia, Cipru, Portugalia, Macedonia sau Cehia. Dacă norocul nu va fi însă de partea trupei pregătite de profesoara Alexandrina Soare, atunci s-ar putea duela cu o echipă provenită din grupele preliminare ale Ligii Campionilor.

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adversară din Liga Campionilor pentru HC Oţelul Galaţi

Federaţia Europeană de Handbal a tras la sorţi, astăzi, meciurile din turul III al Cupei Cupelor la feminin. Formaţia gălăţeană HC Oţelul - aşa cum este prezentată de site-ul forului european - va evolua împotriva echipei care va termina pe locul trei Grupa 1 preliminară a Ligii Campionilor. Din grupa respectivă fac parte Viborg HK (Danemarca), Balonmano Bera Bera (Spania), Vistal Laczpol Gdynia (Polonia) şi LC Bruhl Handball (Elveţia).

Până ca o echipă a Galaţiului să ajungă să dispute meciurile din turul trei al Cupei Cupelor (programate la 10/11 noiembrie, respectiv 17/18 noiembrie), trebuie să se rezolve problemele de ordin financiar şi administrativ. Reamintim că HC Danubius Galaţi ar putea evolua în Liga Naţională şi în Cupa Cupelor, după ce a preluat activul patrimonial de la HC Oţelul, asta cu condiţia ca Federaţia Română de Handbal să parafeze acordul.

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

HC Danubius, pas mare spre Liga Naţională! Oţelul şi-a achitat restanţele financiare faţă de handbaliste

* Federaţia Română de Handbal mai solicită un ultim document, după care poate oficializa prezenţa celor de la Danubius în prima ligă * Antrenoarea Alexandrina Soare urmează să testeze câteva jucătoare noi, dintre care patru din Ucraina

După o lungă perioadă de timp, în care celelalte echipe din Liga Naţională s-au ocupat cu achiziţionarea de noi jucătoare şi de pregătirea viitorului sezon competiţional, într-un final se pare că soarele a ieşit şi pe strada handbalului gălăţean.

Principala problemă invocată de oficialii clubului finanţat de Primăria Galaţi, HC Danubius, în preluarea locului de Ligă Naţională de la HC Oţelul şi-a găsit rezolvarea. Toate jucătoarele care au evoluat în sezonul precedent pentru HC Oţelul şi-au primit restanţele salariale, printr-un ultim efort financiar destul de consistent al Combinatului ArcelorMittal! În aceste condiţii, memoriile depuse la Federaţia Română de către handbalistele care au plecat în vară de la Galaţi au devenit nule.

FRH are nevoie de o nouă hârtie!

Potrivit şefului handbalului românesc, Cristian Gaţu, mingea este în prezent în curtea celor de la Danubius Galaţi, care printr-un document oficial trebuie să informeze Federaţia de faptul că noua entitate sportivă va reprezenta Galaţiul în Liga Naţională. „Este adevărat că am primit la Federaţie o hârtie prin care suntem înştiinţaţi că HC Oţelul Galaţi şi-a achitat datoriile către sportive. Acum rămâne ca Danubius să ne anunţe de preluarea locului din prima divizie de la Oţelul”, ne-a declarat Cristian Gaţu.

Potrivit unor surse, documentul oficial - în speţă un proces de predare-primire a palmaresului şi locului în campionat -, care va consfinţi prezenţa Danubiusului, din septembrie, pe prima scenă a handbalului românesc urma să fie semnat ieri seară, cel târziu astăzi, între conducerile celor două cluburi.

Problema lotului

Cu doar o lună rămasă până la începerea campionatului, antrenoarea Alexandrina Soare va avea cea mai dificilă misiune: închegarea unui nou lot şi omogenizarea sa. Ieri seară erau aşteptate la pregătiri două ucrainence, iar alte două handbaliste din aceeaşi ţară urmează să sosească în zilele următoare. Sub comanda Alexandrinei Soare se pregăteşte deja un inter dreapta de mână stângă, care în ultimele sezoane a evoluat mai mult prin divizia secundă. „Am făcut un semicantonament la stadion şi la sală, sunt mulţumită de cum s-au pregătit puţinele fete pe care le-am avut la dispoziţie. Mai aşteptăm câteva jucătoare în această perioadă, iar cele care vor confirma vor fi păstrate în lot. După ce vom stabili componenţa echipei, atunci vom disputa şi câteva turnee de verificare”, a precizat antrenoarea HC Danubius, Alexandrina Soare.

viata-libera.ro

Later edit

La antrenamente participă patru jucătoare din Ucraina - Iulia Zaremba, Daria Matvienko, Iryna Glibko şi Iaroslava Burlachenko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HC Danubius Galaţi ia locul Oţelului în Liga Naţională!

Vara agitată a handbalului feminin gălăţean are parte de un final fericit! Federaţia Română de Handbal a confirmat prezenţa echipei HC Danubius Galaţi în prima divizie, în locul defunctei grupări HC Oţelul. „Se aprobă preluarea echipei HC Oţelul Galaţi de către HC Danubius Galaţi, precum şi înscrierea acesteia din urmă în Liga Naţională”, a sunat comunicatul sec postat pe site-ul federaţiei.

HC Oţelul e istorie!

20 de ani neîntrerupţi în Liga Naţională a României (1992-2012), opt sezoane în cupele europene, două semifinale în Cupa EHF, una în City Cup, şi o finală de „Cupa României” sunt câteva dintre principalele borne din istoria echipei de handbal feminin Oţelul Galaţi. Este a doua echipă importantă a Galaţiului răpusă de problemele financiare, după multipla campioană la volei CSU Metal, dar din fericire în acest caz autorităţile locale au izbutit să găsească o soluţie salvatoare. Astfel, tradiţia handbalului feminin de la Galaţi va continua prin Handbal Club Danubius (preşedinte Dan Pantea).

Programul turului de campionat

Federaţia Română de Handbal a anunţat şi programul exact al turului de campionat al Ligii Naţionale feminine, ediţia 2012-2013. Echipa pregătită de Alexandrina Soare, HC Danubius, va debuta pe 6 septembrie, acasă, într-un meci cu CSM Bucureşti. Programul celorlalte confruntări: etapa a II-a - SCM Craiova (d); etapa a III-a - Jolidon Cluj (a); etapa a IV-a – Brăila (d); etapa a V-a – HC Zalău (a); etapa a VI-a – Terom Iaşi (d); etapa a VII-a – Corona Braşov (a); etapa a VIII-a – CSM Ploieşti (d); etapa a IX-a – Oltchim (a); etapa a X-a – Baia Mare (a); etapa a XI-a – HCM Roman (d).

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meciuri de pregătire şi jucătoare noi

Handbalistele de la Danubius pregătesc intens noul sezon al ligii naționale. Astfel, miercuri, de la ora 11.00, fetele pregătite de Alexandrina Soare vor susține un meci de verificare cu echipa de divizia A CSM Unirea Slobozia.

Apoi, Danubius va participa la sfârșitul săptămânii la un tureneu amical de pregătire la Brăila. Alături de Danubius și gazdele de la HC Dunărea Brăila, la turneu mai participă alte două echipa de liga națională, CSM București și CSM Ploiești. În prima zi de turneu, Danubius va susține două jocuri, de la ora 9.30 cu CSM București, iar de la ora 18.45 cu Dunărea Brăila. În cea de a doua zi a turneului, sâmbătă, de la ora 9.30, Danubius va juca cu CSM Ploiești.

Pentru noul sezon, lotul gălățean a fost primenit cu mai multe jucătoare, Mirabela Criclevit, fostă la HCM Roman și Universitatea Reșița, Mihaela Pătuleanu, fostă la Tomis Constanța, Irina Lăzărin, fostă la SCMU Craiova și HC Dunărea Brăila, Irina Basa, promovată de la centrul de copii și juniori și 3 jucătoare ucrainence.

sportgalati.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

36-25 cu Unirea Slobozia, în primul meci amical

Fetele pregatite de Alexandrina Soare au facut astazi prima victima din seria jocurilor amicale ce le au de disputat pana la startul sezonului. HC Danubius a invins, cu 36-25, divizionara A CSM Unirea Slobozia.

Marcatoarele Danubius au fost: Iryna Glibko 9, Iulia Zaremba 6, Criclevit 5, Iaroslava Burlachenko 4, Cioaric 3, Radovici 3, Trandafir 2, Gheorghe 2, Dodean 1, Patuleanu 1.

sportgalati.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

HC Danubius şi-a încropit lotul

Noua echipă feminină de handbal a Galaţiului, HC Danubius, începe să prindă contur în vederea participării în viitoarea ediţie a Ligii Naţionale, programată a debuta pe 6 septembrie. La meciul amical în compania divizionarei secunde CSM Slobozia, antrenoarea Alexandrina Soare a rulat un lot format din 15 handbaliste.

De la Oţelul au ales să continue cu Danubius şapte sportive, în timp ce portarul Cristina Bobeică a refuzat oferta financiară făcută de conducerea clubului. În urma acestei plecări, antrenoarea Alexandrina Soare are o nouă problemă: Ramona Bocăneală Ciontu şi tânăra Loredana Nica sunt singurele jucătoare care pot evolua între buturile gălăţene!

Ultimele jucătoare sosite la echipa finanţată de Primăria municipiului Galaţi sunt pivotul Irina Radovici Lazarin şi interul stânga Mihaela Pătuleanu. În sezonul precedent, ambele handbalistele au evoluat pentru SCM Universitatea Craiova.

Irina Radovici Lazarin (32 de ani) este o jucătoare experimentată, care se descurcă excelent în ambele faze ale jocului. Consacrarea a cunoscut-o la HC Dunărea Brăila.

Interul stânga Mihaela Pătuleanu (23 de ani) s-a format la un centru juvenil important din România, LPS Slatina. După un sezon petrecut în Liga Naţională alături de KZN Slatina s-a transferat la Tomis Constanţa, de unde a ajuns la SCM Craiova. La începutul verii a devenit vicecampioană mondială cu selecţionata României, la Campionatul Universitar din Brazilia.

În meciul cu CSM Slobozia, pentru Danubius au evoluat: Ramona Ciontu, Loredana Nica, Daciana Curtean, Cătălina Cioaric, Carmen Gheorghe, Delia Mărginean şi Maricica Trandafir (rămase de la Oţelul), Mirabela Cricleviţ (de la HCM Roman), Alexandra Dodan (de la CSM Slobozia), Iaroslava Burlachenko, Iryna Glibko, Iulia Zaremba (toate trei din Ucraina), Irina Lazarin, Mihaela Pătuleanu (ambele de la Craiova) şi junioara Irina Basa.

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

O victorie şi două înfrângeri la "Cupa Brăilei"

Handbalistele de la Danubius au participat în acest final de săptămână, la Brăila, la primele teste pregătitoare pentru Liga Naţională. La "Cupa Brăilei", Danubius a pierdut meciurile din prima zi a competiţiei, 34-35 (18-16) cu CSM Bucureşti şi 28-30 (9-17) cu gazdele HC Dunărea Brăila, şi a câștigat meciul din a doua zi, 28-24 (12-13) cu CSM Ploieşti.

sportgalati.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danubius Galaţi îşi prezintă oficial lotul într-un amical cu Femina Piatra Neamţ

Gruparea finanţată de Primăria municipiului Galaţi, Handbal Club Danubius, îşi va prezenta marţi (28 august) lotul de jucătoare şi stafful tehnic pentru sezonul 2012-2013, în cadrul unui meci amical cu HC Femina Piatra Neamţ. Partida cu divizionara secundă va fi găzduită de Sala „Siderurgistul”, începând cu ora 18.00.

Noua ediţie a Ligii Naţionale feminine de handbal este programată a debuta pe 6 septembrie, când Danubius va evolua pe teren propriu în compania celor de la CSM Bucureşti.

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

O nouă victoire amicală pentru HC Danubius

Reprezenta Galaţiului în Liga Naţională, HC Danubius, a continuat seria victoriilor amicale. Astăzi, cu ocazia prezentării lotului pentru noul sezon, Danubius a învins cu 37-16 pe divizionara A HCF Piatra Neamț. Pentru "danubiene" au marcat: Cioaric 8, Glibko 7, Gheorghe 5, Patuleanu 3, Zaremba 3, Burlacenko 2, Marginean 2, Criclevit 2, Curtean 1, Lazarin 1, Basa 1, Dodan 1.

Programul turului pentru gălăţence

În prima etapă din Liga Naţională, Danubius va juca pe teren propriu cu CSM Bucureşti, joi, 6 septembrie. Programul turului pentru HC Danubius continuă astfel: SCM Craiova (9 septembrie, deplasare), U Jolidon Cluj (16 septembrie, a), Dunărea Brăila (23 septembrie, d), HC Zalău (14 octombrie, a), Terom Iaşi (21 octombrie, d), Corona Braşov (4 noiembrie, a), CSM Ploieşti (11 noiembrie, d), Oltchim Rm. Vâlcea (18 noiembrie, a), HCM Baia Mare (19 ianuarie 2013, a) şi HCM Roman (30 ianuarie 2013, d).

sportgalati.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danubius termină în forţă meciurile amicale

Noua echipă de handbal feminin a Galaţiului, HC Danubius, a terminat meciurile pregătitoare pentru noul sezon al ligii naţionale. După reprezentaţia de ieri, fetele pregătite de Alexandrina Soare au câștigat și astăzi meciul cu Femina Piatra Neamţ, cu 40-14.

În prima etapă din Liga Naţională, HC Danubius va juca pe teren propriu cu CSM București, joi, 6 septembrie, de la ora 17.00, în sala "Siderurgistul".

sportgalati.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noua echipă a Galaţiului stă bine în atac

Transformare totală pentru echipa feminină de handbal care va reprezenta, din toamnă, Galaţiul în competiţia internă - Liga Naţională, dar şi în cea europeană - Cupa Cupelor!

Marţi seara, în Sala „Siderurgistul”, Handbal Club Danubius Galaţi, grupare ce a preluat locul celor de la HC Oţelul, şi-a prezentat lotul de jucătoare şi staful tehnic în cadrul unui meci amical cu HC Femina Piatra Neamţ. Elementul de noutate îl constituie susţinerea financiară acordată de Primăria Galaţi echipei de handbal, lucru rar şi modest întâmplat în anii trecuţi. Pe lângă asigurarea unui buget de aproximativ 200.000 de euro, noul edil şef al Galaţiului, Marius Stan, a ţinut să fie prezent la sală chiar şi la un meci cu o divizionară secundă. Asta spre deosebire de sezoanele precedente, când, de exemplu, la un meci între Oţelul şi Dunărea Brăila, singurele autorităţi prezente la derbi erau cele din oraşul vecin!

Cioaric şi Curtean, pilonii de pe semicerc!

Iubitorii handbalului feminin gălăţean au putut, marţi seara, face cunoştinţă cu noile jucătoare de la HC Danubius. Din formula de start a meciului cu Piatra Neamţ, doar trei jucătoare s-au văzut din vechea gardă: portarul Cristina Bobeică, centrul Daciana Curtean şi extrema Cătălina Cioaric, ultimele două fiind piloni de bază în apărare. Pe lângă cele trei handbaliste, în primul şapte pe faza de apărare, s-au mai regăsit: extrema stânga Mirabela Cricleviţ, pivotul Irina Lazarin şi ucrainencele Iulia Zaremba şi Iaroslava Burlachenko, în timp ce pe faza de atac s-a mizat mult pe centrul ucrainean Iryna Glibko, care a demonstrat un apetit ridicat de gol.

HC Danubius Galaţi - HCF Piatra Neamţ 37-16 şi 40-14

Partida de marţi seară a fost la discreţia elevelor Alexandrinei Soare, în ciuda faptului că antrenoarea de la Danubius a încercat mai multe formule de joc: scor final 37-16 (19-8). Totuşi, de la echipa din Piatra Neamţ s-a remarcat fost portar al Oţelului din urmă cu aproximativ zece ani, Cătălina Marinescu Vornicu. Pe bancă s-a mai aflat şi interul Raluca Sandu (Timaru), tot o fostă componentă a Oţelului.

Pentru Danubius au evoluat: Cristina Bobeică, Ramona Ciontu, Loredana Nica şi Olivia Costache (jucătoare aflată în probe) - Cătălina Cioaric 7, Iryna Glibko 7, Carmen Gheorghe 6, Mihaela Pătuleanu 4, Iulia Zaremba 3, Mirabela Cricleviţ 2, Delia Mărginean 2, Iaroslava Burlachenko 2, Daciana Curtean 1, Alexandra Dodan 1, Irina Başa 1, Irina Lazarin 1 şi Maricica Trandafir.

Ieri dimineaţă, cele două echipe s-au întâlnit într-un meci revanşă. Danubius s-a impus şi de această dată, scor 40-14, după ce la pauză tabela indica 21-7.

Cu ocazia acestor două partide, handbalistele de la Danubius au prezentat şi noul echipament cu care vor evolua în Liga Naţională (primul meci pe 6 septembrie, cu CSM Bucureşti), marca Masita, identic cu cel al fotbaliştilor de la Oţelul Galaţi.

Alexandrina Soare cere răbdare!

La capătul celor două meciuri cu echipa HC Femina Piatra Neamţ, antrenoarea Alexandrina Soare a realizat o analiză în care a punctat plusurile şi minusurile echipei gălăţene. „Au fost două meciuri foarte utile, pentru că am rulat tot lotul. La capitolul dăruire, lucrurile au stat bine, un minus există în privinţa pregătirii fizice, dar asta se poate pune la punct. Important este ca relaţiile de joc să funcţioneze şi să înţeleagă toate jucătoarele strategia pe care o adopt şi tactica de joc. Plusuri şi minusuri sunt ca la orice echipă, sper să eliminăm cât mai repede problemele inerente. Consider că stăm bine la capitolul atac, asta prin faptul că jucătoarele nou-sosite sunt tehnice. Bineînţeles, prin experienţa de joc a Cătălinei Cioaric şi a Dacianei Curtean, care reprezintă nucleul de bază, plus pivotul Irina Lazarin, vom putea să obţinem rezultate cât mai bune. Cu răbdare şi multă muncă ne vom îndeplini obiectivul. Ne dorim ca la sfârşitul campionatului să plecăm bucuroşi de la sală”, ne-a declarat antrenoarea celor de la Danubius Galaţi, Alexandrina Soare.

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Handbalistele de la Danubius Galaţi debutează joi în ediţia 2012-2013 a Ligii Naţionale

Federaţia Română de Handbal a anunţat, luni, programul meciurilor din primele două etape ale Ligii Naţionale feminine, ediţia 2012-2013.

În runda inaugurală, handbalistele de la Danubius Galaţi vor evolua joi (6 septembrie, ora 17.00) pe teren propriu, în compania celor de la CSM Bucureşti. Potrivit Federaţiei Române, meciul va fi arbitrat de o brigadă din Dolj: Barcan - Ciurea.

Duminică (9 septembrie), gălăţencele se vor deplasa la Filiaşi, pentru confruntarea cu SCM Universitatea Craiova. Partida este programată de la ora 11.00.

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

HC Danubius, start cu stângul: 22-28 cu CSM Bucureşti

Noua echipă de handbal a Galaţiului, HC Danubius, a pornit cu un eşec în primul meci oficial. Jucătoarele antrenoarei Alexandrina Soare au cedat (scor 22-28) în faţa celor de la CSM Bucureşti, în meciul disputat joi după-amiază, în prima etapă a Ligii Naţionale.

Ucraineanca Iryna Glibko a marcat primul gol al confruntării şi, în acelaşi timp, primul gol oficial din istoria echipei HC Danubius Galaţi. După această reuşită a venit răspunsul oaspetelor, care în minutul 7 aveau un avans de trei goluri: scor 2-5.

Aceeaşi Glibko - principala marcatoare a Danubiusului - avea să aducă egalarea pentru echipa gălăţeană în minutul 18, când tabela din „Siderurgistul” indica 9-9.

După 13-13 la finele primei reprize, gălăţencele au pornit greoi şi în repriza secundă. Cu extrema Cristina Vărzaru revenită în campionatul românesc după şapte ani, CSM Bucureşti a marcat de câte ori a avut posibilitate, astfel că diferenţa dintre cele două adversare s-a mărit treptat.

Finalul de joc le-a prins fără vlagă pe handbalistele de la Danubius, acestea fiind nevoite să se recunoască învinse, scor final 22-28.

Partida cu CSM Bucureşti a însemnat, totodată, primul joc oficial sub culorile Danubiusului pentru portarul Dana Goldic Ancerencu, una dintre jucătoarele de bază ale Oţelului în ani 1990.

HC Danubius Galaţi - CSM Bucureşti 22-28 (13-13)

Prima etapă a Ligii Naţionale feminine;

Arbitri: Barcan – Ciurea (Dolj);

Oţelul: Bobeică, Ciontu, Ancerencu - Glibko 9, Cioaric 2, Burlachenko 2, Cricleviţ 2, Pătuleanu 2, Lazarin 2, Curtean 1, Zaremba 1, Gheorghe 1, Trandafir, Dodan, Mărginean;

CSM Bucureşti: Iordache, Gureşoaia - Mihalschi 11, Vărzaru 4, Barcan 3, Geană 3, Cruceanu 2, Carabulea 1, Dinu 1, Niculae 1, Dobrin 1, Pavăl 1;

Etapa următoare: SCM Craiova - Danubius (duminică, ora 11.00, la Filiaşi).

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Primele concluzii după Danubius - CSM Bucureşti 22-28: "Trebuie să avem răbdare"

* Duminică, de la ora 11.00, în deplasare, elevele Alexandrinei Soare vor întâlni SCM Universitatea Craiova, în etapa a II-a a Ligii Naţionale

Primul meci oficial disputat de handbalistele de la Danubius Galaţi, pierdut (scor 22-28) în compania puternicei echipe CSM Bucureşti, a scos în evidenţă trei carenţe majore în tabăra pregătită de Alexandrina Soare: lipsa pregătirii fizice a jucătoarelor nou-sosite, slaba concentrare în fazele de finalizare şi spaţiile lăsate libere în defensivă.

„Ne aşteptam ca debutul să fie dificil. Numai cine nu e conştient de valoarea echipei CSM Bucureşti şi de a noastră la ora actuală nu se aştepta la un meci greu. Noi am spus că ne dorim să câştigăm, dar jocul a fost dificil şi teoretic şi practic. Au fost şi lucruri bune pe teren, dar şi mai puţin bune. Cât timp condiţia fizică ne-a permis, am prestat un joc bun. Cel mai slab punct pentru noi au fost aruncările din situaţii de unu la unu cu portarul advers. Am ratat 19 astfel de faze clare de gol. Aici vorbim despre greşeală individuală şi lipsă de concentrare”, a declarat antrenoarea de la Danubius, Alexandrina Soare.

„Cred că este un început promiţător”

Una dintre cele mai experimentate handbaliste ale Danubiusului, centrul Daciana Curtean, a preferat să privească partea plină a paharului. La acest capitol, ucraineanca Iryna Glibko - atât timp cât puterile au ţinut-o - poate fi considerată un real câştig pentru echipa gălăţeană. „Nu am reuşit un meci bun. Probabil că emoţiile au fost mai mari decât în alte meciuri. Cred totuşi că este un început promiţător, chiar dacă unii nu se aşteptau să pierdem. După ce am trecut de această confruntare, când fetele noi au văzut ce înseamnă un meci la Galaţi, unde este un public fantastic, sper ca în celelalte confruntări să fie mult mai degajate”, a punctat Curtean.

Punctul pe i l-a pus chiar antrenorul celor de la CSM Bucureşti, Vasile Mărgulescu, care consideră că „echipa din Galaţi este mult slăbită faţă de sezonul trecut”.

Duminică, cu SCM Craiova

Handbalistele gălăţence sunt nevoite să uite rapid eşecul cu CSM Bucureşti, pentru că duminică le aşteaptă o nouă confruntare dificilă, în deplasare la SCM Universitatea Craiova. „Încercăm să remediem până la meciul cu Craiova ce se mai poate. O să punem accent pentru confruntarea viitoare pe apărare. Dacă încasezi 30 de goluri este greu de crezut că poţi să marchezi 31. Încercăm ca la Craiova să luăm cât mai puţine goluri şi să înscriem cu unul mai mult, dar şi acolo va fi foarte dificil”, a punctat Alexandrina Soare, cu menţiunea că fanii handbalului gălăţean şi conducerea clubului trebuie să dea dovadă de răbdare: „Sunt convinsă că îmbunătăţiri vor apărea de la meci la meci. Trebuie să avem cu toţii răbdare, asta este rugămintea mea, pentru că o echipă nu se formează într-o săptămână sau două, ci este nevoie de ani”.

Partida SCM Craiova - HC Danubius Galaţi se va disputa duminică, la Filiaşi (sala polivalentă din Craiova nu este încă finalizată), cu începere de la ora 11.00. Federaţia Română de Handbal i-a delegat pentru acest joc pe arbitrii Stark/Ştefan (Bucureşti/Prahova).

* În prima etapă a Ligii Naţionale feminine de handbal s-au mai înregistrat rezultatele: Corona Braşov - „U” Jolidon Cluj 40-27, HCM Baia Mare - HCM Roman 24-19, România tineret - Dunărea Brăila 22-31 şi CSM Ploieşti - SCM Craiova 25-25. Partida HC Zalău - Oltchim Rm. Vâlcea a fost amânată pentru 12 septembrie.

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Handbalistele de la Danubius au plecat învinse din Oltenia

Handbalistele de la Danubius Galaţi au pierdut şi cea de-a doua confruntare oficială a sezonului. Duminică dimineaţă, la Filiaşi, elevele Alexandrinei Soare au fost învinse de SCM Universitatea Craiova la o diferenţă de patru goluri: scor 20-24, în etapa a II-a a Ligii Naţionale.

„Oltencele” au condus ostilităţile pe toată durata partidei. După 1-1 în minutul 8, gazdele s-au desprins la 7-3 (min. 17), iar la pauză tabela avea să indice 13-10. O diferenţă constantă de trei-patru goluri între cele două echipe s-a menţinut şi în repriza secundă a confruntării din Oltenia. De la 15-11 (min. 35) s-a ajuns la 20-17 (min. 51) pentru ca în final SCM Craiova să obţină cele două puncte puse în joc cu scorul final de 24-20.

Pentru Oţelul au evoluat: Bobeică, Ciontu, Ancerencu - Glibko 10 goluri, Curtean 4, Pătuleanu 3, Cricleviţ 2, Cioaric 1.

Faţă de meciul pierdut cu CSM Bucureşti în debutul campionatului (scor 22-28), gălăţencele şi-au mai îmbunătăţit jocul în apărare, dar continuă să păcătuiască în faza de atac.

Următoarea confruntare oficială a handbalistelor de la Danubius este programată duminică (16 septembrie), în Sala „Siderurgistul”, în compania vicecampioanei României - „U” Jolidon Cluj. Până la această dispută, antrenoarea Alexandrina Soare şi elevele sale au o săptămână la dispoziţie în care vor lucra pentru omogenizarea echipei, precum şi întărirea fizică a sportivelor sosite în ultima vreme la echipă.

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Echipa feminină de handbal HC Danubius va întâlni duminică, cu începere de la ora 11,00, în sala Siderurgistul, pe „U” Jolidon Cluj, vicecampioana României, într-un meci din cadrul etapei a treia a Ligii Naţionale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Handbalistele de la Danubius, la al treilea eşec consecutiv

Reprezentanta Galaţiului în Liga Naţională feminină de handbal, HC Danubius, nu a izbutit nici în etapa a III-a să simtă gustul victoriei. În confruntarea cu vicecampioanele de la „U” Jolidon Cluj, găzduită duminică dimineaţa de Sala „Siderurgistul”, gălăţencele au cedat la o diferenţă de şapte goluri: 24-31.

Momentul psihologic al întâlnirii s-a consumat la începutul meciului, când pe fondul mai multor greşeli individuale Danubius a cedat iniţiativa, astfel că de la 4-1 (minutul 5) ardelencele au marcat de nouă ori consecutiv: 4-10, în minutul 15. Din acest moment, Curtean, Glibko şi compania s-au aflat într-o permanentă cursă de urmărire, însă fără niciun succes pe tabela de scor.

„Consider că rezultatul de pe tabelă nu reflectă realitatea de pe teren, noi am evoluat mult mai bine decât în partidele precedente. Greşelile copilăreşti ne costă! Aici ţine de experienţă, de valoare, nu mai are nicio legătură cu pregătirea”, a declarat antrenoarea de la Danubius, Alexandrina Soare.

Danubius Galaţi - „U” Jolidon Cluj 24-31 (11-15)

Danubius: Bobeică, Ciontu, Ancerencu - Glibko 8, Zaremba 6, Curtean 4, Gheorghe 3, Cricleviţ 2, Trandafir 1, Cioaric, Lazarin, Pătuleanu, Mărginean, Burlachenko şi Dodan;

„U” Jolidon: Petroczi, Măzăreanu - Chintoan 10, Dincă 6, Tivadar 5, Senocico 5, Carteaş 3, Paraschiv 2;

Aruncări de la 7m: Danubius 3 (2 transformate); Cluj 2 (2). Minute de eliminare: 8-8 (Burlachenko - cartonaş roşu).

Evoluţia scorului: 4-1 (min. 5), 4-10 (15), 7-11 (21), 11-15 (pauză), 13-16 (34), 16-23 (44), 20-25 (48), 24-34 (rezultat final).

viata-libera.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Derby-ul Dunării de Jos, în direct la Digi Sport

Derby-ul handbalistic al Dunării de Jos, dintre HC Dunărea Brăila şi HC Danubius Galaţi va fi transmis în direct de Digi Sport. Jocul care contează pentru etapa a IV-a din Liga Naţională este programat sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 14.15, în sala "Danubius" din Brăila.

sportgalati.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brăila se impune în derbiul Dunării de Jos

Derbiul handbalistic al Dunării de Jos a fost câștigat la fel ca de fiecare dată de Brăila, care s-a impus cu 23-18 (12-8).

Prima parte a jocului a fost un duel de la distanţă între cele mai bune marcatoare din cele două echipe, Irina Glibko de la Danubius şi ex-oţelara Alina Horjea de la Brăila. Ucrainieanca a înscris de 6 ori, în timp ce Horjea a punctat de 8 ori. Începutul de meci a fost echilibrat, 2-1 (minutul 5), apoi Brăila preia conducerea (min. 15, 7-4). Până la pauză, recitalul Alinei Horjea continuă şi distanţează echipa din Brăila la 4 goluri, 12-8. În partea secundă, cele două marcatoare slăbesc ritmul, Irina Glibko înscrie de două ori, iar Alina Horjeade trei ori.

Pentru Danubius au marcat: Irina Glibko 8 goluri, Manuela Pătuleanu 3, Cătălina Cioaric 3, Mirabela Criclevit 2, Yaroslava Burlacenko 1, Daciana Curtean 1. Au mai evoluat: Cristina Bobiecă (11 intervenții), Daniela Ancerencu (4 intervenții), Iulia Zaremba.

Evoluţia scorului: min 5: 2-1, min 10: 5-3, min 15: 7-4, min 20: 9-6, min 25: 10-7, min 30: 12-8, min 35: 14-9, min 40: 16-11, min 45: 19-13, min 50: 20-15, min 55: 21-17, min 60: 23-18.

După 4 etape, HC Danubius ocupă ultimul loc în clasament, fără puncte, fără victorie, golaveraj 84-106.

sportgalati.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0