Sari la conținut

Danubius Galaţi - handbal feminin (2012-2013)


dcp100168

Postare recomandata

HC Danubius Galaţi şi-a aflat adversarul din turul trei al Cupei Cupelor

Clasată pe locul trei în Grupa preliminară I a Ligii Campionilor, echipa iberică Balonmano Bera Bera este adversara handbalistelor de la Danubius Galaţi, în turul trei al Cupei Cupelor. Meciul tur este programat pe 10 sau 11 noiembrie în Spania, returul fiind programat o săptămână mai târziu, la Galaţi.

Handbalistele de la Bera Bera au pierdut primul meci din grupa preliminară a Ligii Campionilor cu polonezele de la Vistal Gdynia (scor 22-31), dar le-au învins pe elveţiencele de la LC Bruhl Handball: 33-23.

După trei etape disputate în campionatul Spaniei, Bera Bera ocupă prima poziţie în clasament, cu şase puncte din trei victorii.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Iryna Glibko, şapte goluri pentru naţionala Ucrainei la Trofeul Carpaţi

Iryna Glibko, componenta HC Danubius Galaţi, a participat în acest weekend împreună cu echipa naţională a Ucrainei, la Trofeul Carpaţi, competiţie amicală ce s-a disputat în perioada 5-7 octombrie, în Sala Sporturilor "Antonio Alexe" din Oradea. "Gălăţeanca" a jucat în toate cele 3 meciuri de la Oradea, iar în două a reuşit să se înscrie pe lista marcatoarelor. În jocul cu România A a înscris de două ori iar în patida cu România B a marcat de cinci ori.

Ediţia 2012 a Trofeului Carpaţia fost câştigată de România A, din lotul primei reprezentative a făcut parte şi gălăţeanca Adina Meiroşu (12 goluri la turneu), iar din lotul echipei România B a făcut parte o altă gălăţeancă, Dina Druţu (3 goluri).

sportgalati.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Selecţionerul Gheorghe Tadici vine la Galaţi

În acest weekend se reiau meciurile Ligii Naţionale feminine de handbal, după o pauză de trei săptămâni. În cadrul etapei a V-a, HC Danubius Galaţi va întâlni în Sala „Siderurgistul” echipa selecţionerului Gheorghe Tadici, HC Zalău. Meciul este programat duminică, 14 octombrie, de la ora 11.00.

Pentru confruntarea de la Galaţi, Federaţia Română de Handbal a delegat un cuplu de arbitri gorjeni: Anton Drăgănescu – Adrian Eremia.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Danubius "colecţionează" înfrângeri. Al cincilea eşec consecutiv: 22-35 cu HC Zalău

Prima victorie pentru echipa de handbal Danubius Galaţi se lasă în continuare aşteptată! În partida disputată astăzi, în Sala "Siderurgistul", în etapa a V-a a Ligii Naţionale, dunărencele au pierdut la scor în faţa celor de la HC Zalău.

Nemumăratele greşeli din tabăra antrenată de Alexandrina Soare şi arbitrajul cu dublă măsură al cuplului gorjean Drăgănescu - Eremia au făcut ca Danubius să înregistreze cea mai drastică înfrângere din acest sezon: scor 22-35 (9-14).

Jocul rezonabil practicat de gălăţence până în minutul 22, când scorul era 8-8, a dispărut fulgerător, ardelencele intrând la pauză cu un avantaj de cinci goluri.

Repriza a doua nu a adus nimic nou sub soarele care a lipsit ieri de la Galaţi. Zalăul şi-a văzut de joc, în timp gazdele au ratat dintr-o sumedenie de situaţii clare de gol.

"Galaţiul, în formula care a fost, a încercat, s-a străduit mult. Dar în vară au plecat multe jucătoare şi au venit altele nu de aceeaşi valoare. Sunt sigur că Sanda Soare, în pauza de iarnă, va pune echipa pe picioare", a declarat Gheorghe Tadici, antrenorul Zalăului şi selecţionerul României.

Danubius - HC Zalău 22-35

Galaţi: Bobeică, Ciontu, Ancerencu - Glibko 9, Curtean 5, Burlachenko 3, Lazarin 2, Pătulean 1, Zaremba 1, Dodan 1;

Zalău: Mureşan - Szucs 7, Varga 7, Ailincăi 6, Beşe 3, Ciobanu 3, Trif 2, Pera 2, Bădiţă 2, Czeczi 2, Ţurcaş 1.

Aruncări de la 7m: Danubius 4 (2 ratate);

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Handbalistele de la Danubius vor juca ambele meciuri din Cupa Cupelor în deplasare

Conducerea executivă a echipei feminine de handbal Danubius Galaţi a decis să accepte oferta de a juca în deplasare ambele manşe din turul trei al Cupei Cupelor. Adversara echipei gălăţene este formaţia spaniolă Balonmano Bera Bera, cele două jocuri urmând să se dispute pe 10 şi 11 noiembrie. Decizia conducătorilor echipei gălăţene a fost luată din raţiuni financiare, cumulate cu cele de ordin sportiv, preferându-se să se reducă din cheltuieli în condiţiile în care şansele de calificare sunt infime, având în vedere potenţialul din acest moment al fetelor de la Danubius.

În competiţia internă, HC Danubius este pe ultimul loc, cu cinci înfrângeri din tot atâtea partide, în timp ce adversara din cupele europene vine din preliminariile Ligii Campionilor, unde s-a clasat pe locul trei în Grupa I. Balonmano Bera Bera zburdă în campionatul intern, după cinci etape având patru victorii şi un egal, printre victimele sale din acest sezon aflându-se şi cunoscuta Itxaco Novarra, pe care a învins-o categoric cu 31-21.

Conform preşedintelui HC Danubius, Dan Pantea, se evită astfel costurile de organizare ale meciului de acasă, ce includ, printre altele, baremurile arbitrilor şi observatorului. Gruparea iberică va suporta toate cheltuielile şederii echipei gălăţene în Spania, cei de la Danubius urmând să-şi plătească doar transportul.

viata-libera.ro

115186bc57c9f8f99e4f8c3da6e150c5_L.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Handbalistele de la Danubius Galaţi, calificate direct în turul doi al Cupei României

Federaţia Română de Handbal a anunţat că va organiza în acest sezon competiţional ediţia a 28-a a Cupei României la feminin. În prima fază a întrecerii (12-15 ianuarie) vor participa echipele clasate pe locurile 5-12 în ediţia trecută a Ligii Naţionale. Nu este şi cazul celor de la Danubius Galaţi, grupare care a preluat palmaresul celor de la Oţelul (locul cinci în sezonul precedent). Jucătoarele Alexandrinei Soare sunt calificate direct în etapa a doua a întrecerii, datorită retragerii din campionat a celor de la Terom Iaşi.

Turneul final al Cupei României va avea loc în perioada 16-18 mai 2013.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Handbalistele de la Danubius Galati au obţinut o victorie istorică!

Handbalistele de la Danubius Galaţi au spart gheaţa! În meciul disputat miercuri în compania celor de la Corona Braşov, jucătoarele pregătite de Alexandrina Soare s-au autodepăşit, prestaţia lor fiind răsplătită cu primul succes din actuala ediţie de campionat, dar şi din istoria clubului înfiinţat în vara acestuia an: scor 25-24, în etapa a VII-a a Ligii Naţionale.

Prima repriză a fost de vis! Alexandrina Soare a cerut un time out în minutul 6, la scorul de 0-3, iar din acest moment gălăţencele au demonstrat că ultima poziţie din clasament nu este pentru ele! Veterana Daniela Goldic Ancerencu a făcut senzaţie în poartă (cu 10 intervenţii salvatoare până la pauză), apărarea a fost una de invidiat, iar golurile lui Glibko şi cele de pe contraatac au făcut ca la pauză tabela să indice un scor incredibil: 15-9 pentru Danubius.

Dramatismul a atins cote înalte în partea doua a confruntării, când Braşovul, cu o pleiadă de vedete, a revenit în joc. De la 18-12 (minutul 39) s-a ajuns la 20-19, în minutul 51. Finalul jocului a fost de infarct. În ultimele 40 de secunde, la scorul de 24-23, Danubius a avut atacul, dar ucraineanca Iryna Glibko a adus bucuria la Galaţi, marcând chiar când arbitrii se pregăteau sa fluiere joc pasiv. Braşovencele au stabilit rezultatul final, print-un ultim gol, însă Danubius Galaţi părăseşte poziţia a 11-a, retrogradabilă, şi de acum priveşte cu optimism spre celelalte confruntări.

În meciul cu Braşovul, Alexandrina Soare s-a bazat pe: Dana Ancerencu (21 de intervenţii salvatoare), Cristina Bobeică, Ramona Ciontu - Iryna Glibko 16, Iulia Zaremba 5, Daciana Curtean 2, Irina Lazarin 1, Carmen Gheorghe 1, Mihaela Pătuleanu, Delia Mărginean, Cătălina Cioaric, Maricica Trandafir, Alexandra Dodan, Yaroslava Burlachenko şi Irina Basa.

viata-libera.ro

Surpriză de proporţii la Galaţi! Corona Braşov, readusă cu picioarele pe pământ

Danubius Galaţi a furnizat prima mare surpriză a sezonului Ligii Naţionale de handbal feminin, după ce a învins în această seară cu 25-24 formaţia Corona Braşov. Partida s-a disputat pe terenul formaţiei de la malul Dunării şi a contat pentru etapa a 7-a. Înaintea acestei runde, Danubius Galaţi înregistrase înfrângeri pe linie, cinci la număr, cu care s-a "instalat" pe ultima poziţie a clasamentului. În schimb, Corona Braşov a pornit în acest sezon cu ambiţii mari, chiar ocuparea locului secund care asigură participarea în prelimariile Ligii Campionilor, a obţinut şi două succese importante cu Jolidon Cluj şi HC Zalău. În ciuda unui lot consistent, cu multe handbaliste aflate în vizorul selecţionerului Gheorghe Tadici pentru Campionatul European, trupa Marianei Târcă nu a contat în partida de la Galaţi. Gazdele, zdruncinate în vară de problemele financiare, şi-au surprins adversara încă din prima repriză, pe care au încheiat-o clar în avantaj, cu 15-9. Danubius a ţinut ritmul şi în partea a doua. Chiar dacă formaţia braşoveană a încercat să revină, reprezentanta României în Cupa Cupelor a rezistat până la final şi s-a impus cu 25-24. În urma acestei victorii, Galaţiul a cedat ultima poziţie formaţiei CSM Ploieşti, în timp Corona a pierdut un tempo important în bătălia cu Dunărea Brăila, Jolidon Cluj şi HCM Baia Mare pentru locul 2, care ar putea să conteze la sfârşitul sezonului.

prosport.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

HC Danubius Galaţi - ASC Corona Braşov 25-24 (15-9)

Sanda Soare a câştigat duelul tactic cu Mariana Tîrcă pe care a surprins-o cu o apărare şase în linie extrem de agresivă. Dana Ancerencu a apărat senzaţional Irina Glibko a făcut legea, a marcat 16 goluri şi s-a înţeles de minune cu conaţionala sa Iulia Zaremba, conducătorul de joc Daciana Curtean şi-a ordonat extraordinar coechipierele iar Irina Lazarin a evoluat ca în prima tinereţe.

Braşovul a condus cu 3-0 dar imediat antrenoarea de la Danubius a cerut time-out iar gurile de tun Druţu - Ţăcălie-Tudor au fost anihilate. Galaţiul s-a desprins la şase goluri dar pe final nu am fost scutiţi de emoţii, braşoveanca Cristina Predoi şi-a readus echipa în joc dar cu 17 secunde înainte de final, ucraineanca Glibko a izbutit golul decisiv. Danubiusul acumulează primele două puncte şi predat lanterna.

Alexandrina Soare - antrenoare HC Danubius: „Vreau să le felicit pe fete, pentru dăruirea exemplară, am reuşit să învingem o candidată la primele locuri. Sper ca fetele să evolueze la fel în continuare, să respecte ce am pregătit şi să vină rezultatele. Urmează un meci foarte greu cu Ploieştiul, echipă cu care ne batem pentru locul retrogradabil,acum avem un moral bun şi fetele trebuie să se mobilizeze la fel cum au făcut-o astăzi. Le-am spus că orice meci se câştigă cu apărarea, s-a jucat foarte bine chiar dacă în repriza a doua a intervenit şi oboseala, cele care au intrat pe teren au luptat, şi-au făcut datoria. Mulţumesc publicului, demult mi-am dorit o astfel de atmosferă”.

Daniela Ancerencu - jucătoare HC Danubius: „Un meci normal din punctul meu de vedere. Abia am revenit de două luni de zile, încerc să-mi ajut echipa, Sanda a apelat la mine şi sper s-o pot ajuta. La portari vârsta ideală este după 30 de ani. Mă bucur că am ajutat echipa, trebuia să vină şi o victorie, am muncit mult şi ne-am dăruit. Suntem pe val şi acum ar trebui să vină un rezultat bun şi cu Ploieştiul"

Danubius Galaţi - Corona Braşov 25-24

sala Siderurgistul, spectatori: 350

Formaţii:

HC Danubius: Cristina Bobeică, Daniela Ancerencu (20 intervenţii), Ramona Ciontu - Iulia Zaremba (5 goluri), Daciana Curtean (2), Cătălina Cioaric, Carmen Gheorghe (1), Irina Lazarin (1), Mihaela Pătuleanu, Delia Mărginean, Iryna Glibko (16). Antrenor: Alexandrina Soare.

ASC Corona: Ana Maria Mârcă (3 intervenţii), Cristina Sîntămărean (4 intervenţii), Denisa Dedu (2 intervenţii) - Laura Chiper (6 goluri), Adriana Ţăcălie (2), Oana Cîrstea (4), Marilena Burghel (3), Alina Şorodoc (1), Oana Apetrei (1), Daniela Raţiu (1), Cristina Predoi (5), Nicoleta Tudor, Andreea Pricopi, Diana Druţu (1). Antrenor: Mariana Tîrcă.

Aruncări de la 7 m: Danubius - 8 (1 ratată), Corona - 8 (3 ratate)

Eliminări: Danubius - 8 minute; Corona - 6 minute

Arbitrii: Gabriel Badiu - Ioan Barbu, ambii din Cluj

Evoluţia scorului: 0-3 (min.7), 4-4 (min.11), 6-8 (min.15), 14-8 (min.26), 16-10 (min.33), 19-16 (min.46), 20-19 (min.51), 23-19 (min.54), 24-21 (min.57), 24-23 (min.59)

handbalvolei.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Brigadă italiană la dubla Bera Bera - Danubius Galaţi, din turul trei al Cupei Cupelor

Dubla dintre Balonmano Bera Bera şi HC Danubius Galaţi, din turul trei al Cupei Cupelor la handbal feminin, va fi arbitrată de o brigadă italiană, formată din Marco Di Domenico şi Lorenzo Fornasier. Delegat al Federaţiei Europene va fi francezul Jean Yves Renon. Reamintim că ambele meciuri se vor disputa în Spania, la sfârşitul săptămânii viitoare, pe 10 şi 11 noiembrie. Confruntarea de sâmbătă va începe la ora 18.30 (ora României), iar cea de duminică, de la ora 13.00.

Până atunci, elevele Alexandrinei Soare mai au de disputat un joc în Liga Naţională, marţi (6 noiembrie), în deplasare la CSM Ploieşti, în cadrul etapei a VIII-a.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

HC Danubius Galaţi, la un pas de o nouă surpriză

Handbalistele de la Danubius au trecut razant, marţi după-amiază, pe lângă un nou succes în campionatul intern, după victoria cu Braşovul din runda anterioară. În deplasarea de la CSM Ploieşti (o contracandidată la evitarea retrogradării), gălăţencele au obţinut un egal în ultima secundă, printr-un gol marcat de Glibko, din aruncare de la 7m: scor final 22-22, în etapa a VIII-a a Ligii Naţionale.

Evoluţia scorului: 3-0 (min. 7), 5-4 (min. 13), 6-5 (min. 18), 8-8 (min. 24), 10-13 (pauză), 13-15 (min. 37), 14-18 (min. 42), 17-19 (min. 48), 19-19 (min. 54), 22-21 (min. 59) şi 22-22 - rezultat final.

Pentru Danubius au evoluat: Ancerencu, Bobeică, Ciontu - Glibko 11, Mărginean 3, Lazarin 3, Curtean 3, Cioaric 2, Zaremba, Burlachenko, Pătuleanu, Dodan, Gheorghe, Trandafir şi Basa.

În clasamentul Ligii Naţionale feminine, HC Danubius Galaţi a acumulat trei puncte şi a egalat ocupanta locului nouă, SCM U Craiova. Următorul meci de campionat pentru elevele Alexandrinei Soare este programat la începutul anului viitor, acasă, cu Oltchim Rm. Vâlcea.

Până atunci, gălăţencele vor susţine în acest weekend, în deplasare, dubla cu ibericele de la Balonmano Bera Bera, din turul trei al Cupei Cupelor.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Balomano Bera Bera - HC Danubius Galaţi sâmbătă, ora 18:30

Emoţii mari pentru toţi cei implicaţi în fenomenul numit handbal gălăţean. Handbalistele pregătite de Alexandrina Soare vor fi la sfârşitul săptămânii ambasadoarele Galaţiului în Europa. Oraşul spaniol Donostia va găzdui dubla manşă dintre Balonmano Bera Bera, campioana Spaniei, formaţie ce a evoluat în turul preliminar din Champions League şi HC Danubius Galaţi, care contează pentru turul III al Cupei Cupelor.

Gălăţencele, care au un moral bun după cele trei puncte obţinute în Liga Naţională, au plecat joi dimineaţă de pe aeroportul Henry Coandă, au făcut o escală la Istanbul, iar la orele prânzului au aterizat la Bilbao de unde şi-au continuat drumul cu autocarul până la San Sebastian. „Vor fi două meciuri decisive, grele, nu ştim mare lucru despre adversare, doar aşa din auzite, după primul meci îmi voi face o idee. Încercăm să trecem de aceeastă echipă, dar este foarte greu jucând ambele manşe în deplasare. Balonmano este lider în campionatul Spaniei şi porneşte ca favorită, dar poate fi loc şi de surprize. Cine se aştepta ca noi să câştigăm cu Braşovul, doar noi, am sperat şi am reuşit. Aşa vom proceda şi acum, vrem să jucăm cât mai bine şi să forţăm, dacă va fi posibil, calificarea”, ne-a declarat antrenoarea Alexandrina Soare. Vineri, după amiază fetele noastre vor efectua antrenamentul oficial.

La gazde, cea mai cunoscută jucătoare este extrema stângă, Pinedo, componentă a Naţionalei Spaniei iar în lot sunt şi trei straniere: două brazilience şi o jucătoare din Israel.

Turul este programat sâmbătă, de la ora 18.30 (ora României) iar returul, duminică, de la ora 13.00 (ora României). Arbitri vor fi italienii Marco Di Domenico şi Lorenzo Fornasier iar delegat EHF, Jean Yves Renon (Franţa).

Lotul care a făcut deplasarea în Spania: Daniela Ancerencu, Cristina Bobeică, Ramona Ciontu - Iulia Zaremba, Maricica Trandafir, Mirabela Cricleviţ, Daciana Curtean, Irina Başa, Cătălina Cioaric, Carmen Gheorghe, Irina Lazarin, Mihaela Pătuleanu, Iaroslava Burlachenko, Delia Mărginean şi Iryna Glibko.

handbalvolei.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

HC Danubius Galaţi a pierdut sâmbătă seara meciul tur cu Balonmano Bera Bera, din turul trei al Cupei Cupelor la handbal feminin. Ibericele s-au impus cu 26-23 (13-12).

Balonmano Bera Bera - HC Danubius 26-23

HC Danubius a pierdut la limita 23-26 meciul tur din dubla cu Balonmano Bera Bera, din turul III al Cupei Cupelor. Contrar tuturor asteptarilor, galatencele au oferit o replica darza vicecampionaei Spaniei, au condus pe tabela de marcaj si cu putin mai multa sansa puteau scoate un rezultat de egalitate. Meciul a fost inceput foarte bine de Danubius, care in min 5 conducea cu 2-0. Galatencele s-au aflat la conducerea jocului pana in minutul 24, cand a venit egalarea, 9-9. Egalitatea a persistat pana aproape de finalul primei reprize, 12-12 min 29, dar la pauza se intra cu un gol avantaj pentru gazde (13-12). Si in partea a doua a jocului, Danubius se tine scai de adversar, egaleaza in trei randuri, la 14 in minutul 35, la 20 in minutul 51 si la 22 in minutul 53, dar pe final de meci echipa gazda se desprinde in castigatoare.

Evolutia scorului: min 5, 0-2; min 10, 3-5; min 15, 4-6; min 20, 5-8; min 25, 10-9; min 30, 13-12; min 35, 14-14; min 40, 17-16; min 45, 20-17; min 50, 20-19; min 55, 23-22; min 60, 26-23.

Maine, de la ora 13:00, Danubius va juca meciul retur, cel considerat pe teren propriu, tot in orasul spaniol Donosita. Daca meciul s-ar fi jucat la Galati, Danubius putea spera la calificare.

sportgalati.com

Balonmano Bera Bera - HC Danubius 26-23 (13-12)

Sala Bedieta, spectatori: 600

Formaţii:

Balonmano: Zoqbi - Pinedo (9 goluri), Menendez (4), Rubio (3), Cardoso (2), Ederra (2), Elorza (2), Nunez (2), Altuna (1), Ziarsolo (1)

HC Danubius: Bobeică, Ancerencu, Ciontu - Glibko (8 goluri), Curtean (4), Lazarin (3), Mărginean (3), Burlachenko (2), Cioaric (1), Pătuleanu (1), Zaremba (1), Trandafir, Gheorghe, Cricleviţ, Başa. Antrenor: Alexandrina Soare.

Aruncări de la 7 metri: Balonmano -7 (3 ratate); Danubius - 4 (3 ratate)

Eliminări: Balonmano - 6 minute; Danubius - 10 minute

Arbitrii: Marco Di Domenico - Lorenzo Fornasier, ambii din Italia

Delegat EHF: Jean Yves Renon - Franţa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Danubius Galaţi a ratat calificarea în optimile Cupei Cupelor

Echipa de handbal feminin Danubius Galaţi a ratat, duminică, în deplasare, accederea în optimile de finală ale Cupei Cupelor, după ce a fost învinsă de campioana Spaniei, Balonmano Bera Bera, şi în manşa retur din turul trei al competiţiei.

Duminică, ibericele s-au impus cu scorul de 22-19 (13-12). Partida tur s-a disputat tot în Spania, Danubius dându-şi acordul pentru jucarea ambelor manşe în deplasare. În meciul de sâmbătă, Balonmano Bera Bera s-a impus, cu 26-23 (13-12). Cu scorul general de 48-42, campioana Spaniei a obţinut calificarea în optimile de finală ale Cupei Cupelor.

În această fază a competiţiei vor mai intra echipele de pe locul trei din grupele Ligii Campionilor.

Danubius Galaţi a fost singura echipă feminină românească în Cupa Cupelor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Handbalistele de la Danubius, eliminate la mare luptă din Cupa Cupelor

Echipa feminină de handbal Danubius Galaţi a fost eliminată, în weekend, din competiţiile europene. În Spania a început aventura europeană a formaţiei pregătite de Alexandrina Soare - în turul trei din Cupa Cupelor, în compania celor de la Balonmano Bera Bera - şi tot acolo s-a şi încheiat, gălăţencele pierzând ambele confruntări cu ibericele.

În prima partidă, disputată sâmbătă, Bera Bera s-a impus greu, cu 26-23 (13-12), la capătul unui meci echilibrat, în care Danubius s-a aflat de multe ori la conducere, iar gazdele s-au desprins abia pe final (în min. 53 scorul era 22-22).

Meciul retur, care s-a disputat duminică la prânz, s-a încheiat tot cu un succes pentru formaţia provenită din grupele preliminare ale Ligii Campionilor: scor 22-19 (13-12).

Poate dacă clubul gălăţean nu ar fi acceptat să joace ambele jocuri în Spania, iar meciul decisiv s-ar fi disputat la Galaţi, atunci echipa calificată în faza următoare a Cupei Cupelor nu ar mai fi fost Balonmano Bera Bera (cu scorul general 48-42), ci chiar HC Danubius.

În „dubla” cu ibericele, antrenoarea Alexandrina Soare s-a bazat pe următoarele jucătoare: Dana Goldic Ancerencu, Cristina Bobeică, Ramona Ciontu – Iryna Glibko (8 goluri marcate în primul meci, 6 în cel de-al doilea), Daciana Curtean (4, 3), Irina Lazarin (3, 0), Delia Mărginean (3, 2) Iaroslava Burlachenko (2, 2), Cătălina Cioaric (1, 0), Mihaela Pătuleanu (1, 1), Iulia Zaremba (1, 2), Maricica Trandafir, Carmen Gheorghe (0, 3), Irina Başa şi Mirabela Cricleviţ.

Aceste două meciuri au fost ultimele confruntări oficiale pentru echipa gălăţeană în acest an, urmând ca Liga Naţională să se reia la începutul lunii ianuarie.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Irina Glibko, pe primul loc în topul marcatoarelor din Liga Naţională

După desfăşurarea meciurilor din acest an, în fruntea clasamentului golgeterelor din Liga Naţională se află Melinda Geiger, de la HCM Baia Mare şi Irina Glibko, de la Danubius Galaţi, ambele cu câte 71 de goluri marcate (echipa băimăreană a jucat însă cu un meci în plus faţă de cea din Galaţi). Podiumul este completat de Alina Branişte (Dunărea Brăila) cu 63 de goluri.

Clasamentul golgeterelor:

1-2.Irina Glibko (Danubius Galaţi) - 71 goluri

1-2.Melinda Geiger (HCM Baia Mare) - 71

3. Alina Horjea (Dunărea Brăila) - 63

4. Katarina Bulatović (Olchim) - 47

5. Gabriela Mihalschi (CSM Bucureşti) - 46

6. Cristina Vărzaru (CSM Bucureşti) - 45

7-9. Eliza Buceschi (HCM Baia Mare) - 40

7-9. Adriana Ţăcălie (Corona Braşov) - 40

7-9. Gabriella Szücs (HC Zalău) - 40

10. Daniela Băbeanu (SCM Craiova) - 39

11. Diana Druţu (Corona Braşov) - 38

12. Florina Chintoan (U Jolidon) - 36

13. Mihaela Tivadar (U Jolidon) - 35

14. Janina Luca (CSM Ploieşti) - 34

15. Alexandra Gogoriţă (SCM Ploieşti) - 33

citynews.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Danubius pleacă în cantonament în perioada 6-12 decembrie

Dacă în perioada verii jucătoarele echipei Danubius Galaţi nu au beneficiat de un cantonament, aspect care le-a afectat în primele meciuri ale sezonului, această problemă va fi remediată peste doar câteva zile.

Antrenoarea Alexandrina Soare a programat un cantonament montan la Predeal, în perioada 6 - 12 decembrie, unde handbalistele de la Danubius îşi vor încărca bateriile pentru viitoarele confruntări cu câte două antrenamente fizice zilnic.

Odată încheiată această dificilă parte a pregătirii, gălăţencele vor reveni la pregătirea tehnico-tactică, care va include şi o serie de meciuri amicale. Este confirmată şi prezenţa Danubiusului la un turneu amical organizat de Corona Braşov, în perioada 22-23 decembrie, şi unde va mai participa echipa selecţionerului Gheorghe Tadici, HC Zalău.

În perioada cuprinsă între Crăciun şi Anul Nou, gruparea gălăţeană va lua parte la un turneu organizat, de această dată, de către vecinii de la Dunărea Brăila.

Până la meciurile amicale, Alexandrina Soare speră că lotul pe care îl antrenează va mai fi îmbogăţit cu câteva jucătoare, în special la linia de 9 metri. Nu este exclusă nici achiziţionarea unei handbaliste care să acopere postul de extremă stânga, deoarece Mirabela Cricleviţ s-a accidentat şi va suferi o intervenţie chirurgicală.

Campionatul Ligii Naţionale se va relua anul viitor, pe 12 ianuarie, cu meciurile etapei a IX-a. Danubius va întâlni în această rundă multipla campioană Oltchim Rm. Vâlcea, într-un joc găzduit, cel mai probabil, de Sala Sporturilor „Dunărea”.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Danubius Galati are două jucătoare la Europenele de handbal

A zecea ediţie a Campionatului European feminin de handbal debutează, marţi (4 septembrie), în Serbia. Naţionala României, antrenată de Gheorghe Tadici, face parte din Grupa D a competiţiei, alături de multipla campioană mondială Rusia, vicecampioana olimpică Muntenegru şi Islanda.

România evoluează la acest European din postura de medaliată cu bronz la ultima ediţie şi are ca obiectiv o clasare între primele patru ţări ale bătrânului continent.

Prima confruntare pentru Cristina Neagu şi compania se anunţă a fi una de totul sau nimic, în compania celebrei naţionale a Rusiei, care nu îl mai are, însă, pe banca tehnică pe titratul antrenor Evgheni Trefilov. Partida se va disputa în orăşelul sârb Vrşeţ, aflat la doar zece kilometri distanţă de graniţa cu ţara noastră. Iubitorii handbalului pot urmări confruntarea, marţi, de la ora 21.15, în direct la TVR 2, post care va televiza toate meciurile handbalistelor noastre.

Miercuri, România întâlneşte Islanda, iar vineri evoluează contra Muntenegrului, ambele partide cu aceeaşi oră de începere: 21.15.

Glibko poate fi surpriza Europeanului

La turneul final din Serbia, Galaţiul va fi reprezentat de trei handbaliste. Jucătoarea campioanei Oltchim Rm. Vâlcea, Adina Meirosu, sportivă născută şi formată la malul Dunării, plus componentele echipei Danubius: ucrainencele Iryna Glibko şi Iaroslava Burlachenko.

Antrenoarea grupării gălăţene, Alexandrina Soare, consideră că golgetera campionatului românesc, Iryna Glibko (71 de goluri în şapte meciuri), poate fi una dintre jucătoarele-revelaţie ale Campionatului European.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alexandrina Soare, antrenor HC Danubius: „Ne mai trebuie două jucătoare”

* Tehnicianul noii echipe de handbal feminin a Galaţiului dezvăluie într-un interviu incitant care sunt condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru un final de sezon fără emoţii şi planul pe termen lung pentru revenirea printre participantele în cupele europene

Campionatul Ligii Naţionale feminine este întrerupt până în luna ianuarie a anului viitor, moment pe care antrenoarea Alexandrina Soare îl aştepta încă dinaintea începerii sezonului pentru a pune la punct ceea ce nu a apucat să facă în vară, în special la capitolul pregătire fizică. De joi, pentru o săptămână, echipa gălăţeană se află într-un cantonament montan, la Predeal. Reamintim, HC Danubius a preluat locul fostului HC Oţelul, însă au rămas puţine dintre jucătoarele din sezonul precedent, iar lotul a fost completat abia în zilele premergătoare startului. Deşi nu se miza pe vreun punct până în acest moment, s-a reuşit o victorie suprinzătoare contra celor de la Corona Braşov şi un egal în deplasare, la Ploieşti, bilanţ cu care se află pe locul 9, înaintea formaţiilor din Craiova şi Ploieşti.

- Cum vă apreciaţi bilanţul acestei prime etape din viaţa noii echipe a Galaţiului?

- Sunt mulţumită! Sincer, nici nu mă aşteptam să acumulăm trei puncte până la acest moment. Obiectiv vorbind, noi ne gândeam că abia din ianuarie 2013, după o perioadă de pregătire fizică în această pauză competiţională, după ce plusăm şi la omogenizare şi mai aducem câteva jucătoare, vom obţine câteva puncte. Rezultatele cu Braşovul şi Ploieştiul au fost nesperate şi ne dau multă încredere.

- Victoria asupra Braşovului a fost una de poveste. Care a fost secretul succesului?

- Noi am pregătit meciul în cele mai mici detalii. Singura jucătoare pe care nu am văzut-o, pentru că nu apărea în meciurile pe care le-am vizionat, a fost interul stânga Predoi, care ne-a şi surprins pe final. Secretul a fost că două săptămâni am pregătit acel meci, luat bucăţică cu bucăţică, fiecare jucătoare, post pe post. Noi am dictat şi ritmul şi tactica la acea confruntare.

- Pauză de iarnă găseşte Danubiusul pe poziţia 9, cu trei puncte? Era loc de mai bine?

- Nu intrau în calcul aceste rezultate, dar nici nu trebuie să ne gândim că am rezolvat campionatul. Acum, trebuie să privim spre meciurile care ne-ar ajuta şi pe care le putem câştiga. De exemplu, avem prima etapă acasă cu Oltchimul, în ianuarie. Te gândeşti doar să joci bine şi să capeţi un pic de curaj pentru ce ne aşteaptă, pentru că urmează un meci cu Baia Mare. Nimic nu e rezolvat până în ultima etapă a campionatului. În plus, adversarele noastre directe se întăresc şi ele pentru continuarea campionatului.

- Danubius s-a comportat mai mult decât onorabil în dubla europeană cu Bera Bera, din Cupa Cupelor. Dacă returul nu s-ar fi jucat tot în Spania, ci la Galaţi, ar fi fost posibilă calificarea?

- Puteam la fel de bine să pierdem prima manşă la o diferenţă foarte mare şi apoi nu ne mai gândeam că, dacă disputam returul la Galaţi, ne-am fi calificat. Dar după cum au decurs jocurile, cred că ne puteam califica, pentru că Bera Bera nu mai e ce a fost şi le-am pus probleme chiar dacă nu am jucat extraordinar de bine, am făcut foarte multe greşeli.

- Care vă este ţinta pentru a doua partea a sezonului?

- Pentru campionatul în curs obiectivul este clar: salvarea de la retrogradare. De la meci meci sper să se vadă o îmbunătăţire a jocului echipei. De asemenea, îmi doresc foarte mult să se înregistreze o creştere şi individuală, pentru că aproape toate sunt jucătoare tinere. Deja cele două care sunt în naţionala Ucrainei (n.r. – Glibko şi Burlachenko) au explodat la Galaţi. De exemplu, Iaroslava Burlachenko, care are doar 20 de ani, nu a mai fost niciodată la echipa naţională a Ucrainei până la acest campionat european care e în curs de desfăşurare. Cred că şi dintre celelalte jucătoare, măcar una ar putea ajunge în vizorul selecţionerului Gheorghe Tadici.

- Vor mai veni jucătoare noi la echipă până în ianuarie?

- Ne mai trebuie obligatoriu două handbaliste la linia de 9 metri, pentru a putea sta liniştiţi şi să ne gândim din start că vom câştiga câteva meciuri acasă. Cu toate că s-a accidentat şi extrema stânga, Mirabela Cricleviţ, acolo o avem pe Delia Mărginean şi mai putem improviza.

- După acest sezon de tranziţie, cum vedeti viitorul Danubiusului?

- Nu o să stăm an de an cu obiectiv evitarea retrogradării. Problema este dacă ai cu ce şi de unde să transferi jucătoare, pentru că e dificil doar să creşti handbaliste tinere şi să ai performanţe imediat. Dacă din punct de vedere financiar stai bine şi poti să aduci trei-patru jucătoare, într-un an sau doi schimbi obiectivul, trebuie să te gândeşti la un loc între primele cinci echipe, implicit cupele europene. Eu ca antrenor mereu mi-am propus un obiectiv rezonabil şi am realizat mai mult decât s-a dorit.

- Aţi fost prima femeie ca antrenor din handbalul românesc la nivel de primă ligă. Vă mai amintiţi cum aţi doborât prejudecăţile existente pe atunci?

- Tocmai mă reapucasem de jucat după trei ani de pauză, în care am avut două operaţii de rupturi totale de tendoane ahiliene şi în care făcusem primii paşi ca tehnician, ca secund. După două luni, a fost reziliat contractul antrenorului de atunci, Cornel Bădulescu. S-a încercat să se aducă un alt antrenor consacrat, dar fostul director general al Combinatului Siderurgic, Dumitru Nicolae, i-a spus preşedintelui echipei (n.r. – Săndel Soare, acum soţul Alexandrinei Soare) că, dacă tot are un antrenor secund care a stat atâta timp pe lângă un antrenor principal, să-l promoveze.

Peste ani, am fost cu Mariana Târcă la selecţionata B a României. Cred că nu are nicio legătură faptul că eşti femeie sau n-ar trebui să aibă.

- Care a fost cel mai important succes din carieră?

- Ca jucătoare, cele patru titluri de campioană la nivel de junioare, medalia de aur la Balcaniadă şi un loc aparte în sufletul meu îl are promovarea cu Oţelul în Divizia A. Ca antrenor, prima participare în cupele europene. Am luat echipa de pe locul zece, iar la sfârşitul sezonului ne-am calificat în cupele europene. O altă mare realizare a fost ce am reuşit cu echipa din Brăila.

- Sunteţi o antrenoare cu superstiţii?

- Ohoo, am o sută de superstiţii! Cea de bază este că înaintea unui meci nu dau nimic, nu plătesc nimic, orice s-ar întâmpla. Alta ar mai fi ţinuta mea vestimentară la meci. Dacă câştig un joc, nu mai schimb echipamentul.

- Un meci se câstigă cu apărarea sau atacul?

- Clar, cu apărarea, de aici pleacă tot. Apărarea este prima fază a atacului. În plus, meciurile se câştigă şi cu condiţia fizică.

- Ce preferaţi, jucătoare tinere sau experimentate?

- Şi una, şi alta. Cele experimentate îţi dau siguranţă, iar cele tinere trebuie să vină cu un plus de dorinţă şi ambiţie.

- Care sunt principiile după care trebuie să se ghideze o handbalistă?

- Munca, disciplina şi dorinţa de victorie! Talentul te ţine doi-trei ani.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iryina Glibko, 7 goluri pentru Ucraina la Campionatul European

În timp ce majoritatea jucătoarelor HC Danubius se află în cantonament la Predeal, două dintre componentele echipei, Iryna Glibko şi Iaroslava Burlacenko, au participat împreuna cu echipa naţională a Ucrainei la Campionatul European din Serbia. Golgeterea Ligii Naţionale, Iryna Glibko, a jucat in toate cele 3 meciuri disputate de Ucraina şi a marcat 7 goluri ( 3 cu Serbia şi 4 cu Norvegia). Cealaltă "gălăţeancă", Yaroslava Burlacenko, a jucat in două din cele 3 jocuri şi a marcat un singur gol, cu Cehia. Naţionala Ucrainei s-a oprit în prima fază a grupelor, după 3 înfrângeri, 22-25 cu Cehia, 23-25 cu Serbia şi 17-18 cu Norvegia.

La competiţia din Serbia participă şi gălăţeanca Adina Meiroşu, legitimată la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Până acum, în cele 4 partide disputate, Adina Meiroşu a marcat 13 goluri.

sportgalati.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Handbalistele gălăţene au încheiat pregătirea montană

Handbalistele de la Danubius Galaţi au încheiat cu succes stagiul montan de pregătire efectuat în perioada 6-12 decembrie, la Predeal, iar până la reluarea campionatului Ligii Naţionale (12 ianuarie 2013) jucătoarele antrenate de Alexandrina Soare vor susţine o serie de şapte partide amicale, în scopul îmbunătăţirii relaţiilor de joc.

“Nici n-am visat să avem asemenea condiţii de pregătire la Predeal. Am beneficiat de un strat de zăpadă de 70 de centimetri, care ne-a permis să lucrăm tot ceea ce ne-am propus. Am făcut patru ore de pregătire fizică generală zilnic, în care am pus accentul pe forţă în picioare şi braţe, cu exerciţii specifice pentru fiecare grupă de muşchi în parte. Sunt foarte mulţumită de modul cum s-au prezentat fetele. Efortul s-a făcut gradat şi nu au apărut niciun fel de accidentări. De joi am reluat antrenamentele specifice la sala Siderurgistul, urmând ca până la sfârşitul anului să jucăm mai multe meciuri amicale”, a precizat antrenoarea celor de la Danubius, Alexandrina Soare.

Gruparea gălăţeană va susţine marţi, de la ora 17.30 (Sala „Siderurgistul”), un prim joc de verificare, în compania celor de la Dunărea Brăila.

În perioada 22-23 decembrie, Danubius este invitată la un turneu organizat de Corona Braşov, şi unde se vor mai afla HC Zalău şi Naţionala de tineret.

De asemenea, în ultimele zile ale anului acesta (28-29 decembrie), la Brăila se va organiza un turneu amical cu participarea a patru echipe din Liga Naţională: Danubius Galaţi, CSM Ploieşti, HCM Roman şi Dunărea Brăila.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.