Sari la conținut

Serbările Galaţiului 2012


dcp100168

Postare recomandata

Serbările Galaţiului 2012

Gata cu Serbările Galaţiului, petrecere care în ultimii 12 ani s-a tot extins de la o zi - cea de Sf. Andrei - până la o săptămână. Cu toţii ne amintim cum, în timpul mandatului fostului primar Dumitru Nicolae, „seria manifestărilor social-culturale prilejuite de Serbările Galaţiului” începea cu minim o săptămână înainte, prin diverse acţiuni: spectacole, acte filantropice, acordarea, în şedinţe festive, a titlurilor de cetăţean de onoare al Galaţiului, dar şi a premiilor municipiului Galaţi etc.

Ei bine, noul primar vrea ca noul Galaţi să petreacă doar de Sfântul Andrei, moment în care vom avea şi slujbă religioasă, dar şi concerte stradale (foarte probabil şi focuri de artificii) şi în care se va porni şi sistemul de iluminat festiv. Toate într-o zi. Preţ: 500.000 de euro.

Destul de rezervat în a dezvălui surprizele pregătite gălăţenilor cu ocazia Serbărilor Galaţiului, primarul Marius Stan a dat, totuşi, câteva detalii, mai ales că programul serbărilor şi alocarea finanţării au fost adoptate în mare taină, în cadrul unei şedinţe CL de îndată, organizate săptămâna trecută. „Am adoptat într-o şedinţă de îndată, pentru că… am venit şi noi prea de îndată la Primărie, iar timpul nu ne-a permis ca să mergem pe toate procedurile necesare. Am zis că nu vreau să fac şedinţe de îndată, dar uite că am fost nevoit, pentru că n-am vrut să întârziem lucrurile care să pericliteze serbările. Bugetul alocat este de aproximativ 500.000 de euro şi sper să îi bucure pe oameni”, a spus Marius Stan.

presagalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buget de 500.000 de euro, pentru o singură zi

Aprobat în şedinţă de îndată, programul Serbărilor Galaţiului rămâne deocamdată un mister. Tot ce ştim este că distracţia, care are un buget de 500.000 de euro, va începe la fel ca manifestările religioase, pe 30 noiembrie, de ziua Sfântului Andrei, când oraşul ar trebui să fie iluminat festiv. Primarul spune că programul este unul complex, cu surprize care să-i bucure pe oameni.

Cât despre iluminatul festiv, el va fi asigurat de firma care a făcut acest lucru şi anul trecut - SC MK Illumination SRL Hunedoara - valoarea contractului fiind de 560.828 de lei. În zona centrală vom avea instalaţii noi, cu leduri, iar în zonele periferice instalaţiile funcţionale de anul trecut.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Surprizele vor consta in desfasurarea de evenimente despre care nu stie nimeni inafara de primar, in locuri secrete, la ore discrete. :ph34r: Toate aceste surprize vor fi dezvaluite doar unui numar restrans de persoane, atent selectionate, dar numai si numai dupa data de 03.12.2012. :rolleyes: Singurul indiciu ar fi ca se cheltuie niste bani din bugetul Galatiului ;))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Surprizele vor consta in desfasurarea de evenimente despre care nu stie nimeni inafara de primar, in locuri secrete, la ore discrete. :ph34r: Toate aceste surprize vor fi dezvaluite doar unui numar restrans de persoane, atent selectionate, dar numai si numai dupa data de 03.12.2012. :rolleyes: Singurul indiciu ar fi ca se cheltuie niste bani din bugetul Galatiului ;))

Cel mai sigur e ca vom afla pe 31 Decembrie!... intr-o zi cu soare si 2 dimineti...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mister de jumătate de milion de euro

Nu ne mai despart decât două zile până la Sfântul Andrei, ziua Galaţiului, şi totuşi, Primăria municipiului Galaţi întârzie să prezinte programul serbărilor oraşului. Dacă anii trecuţi ştiam cu cel puţin jumătate de lună înainte la ce să ne aşteptăm de Serbările Galaţiului, acum nu se ştie absolut nimic sigur: nici câte concerte în aer liber vor fi, nici cine va cânta, nici la ce oră vor fi programate focurile de artificii, nici dacă vom mai avea procesiune/defilare/carnaval pe străzile oraşului, absolut nimic. Singura excepţie: se cunoaşte bugetul estimativ al Serbărilor Galaţiului – jumătate de milion de euro, cel puţin aceasta este suma rostită în cadru oficial de primarul oraşului, Marius Stan, care a precizat: „bugetul este de aproximativ 500.000 de euro şi sper ca ce am pregătit să îi bucure pe oameni”. Drept este că la cât de prost au fost organizate în ultimii ani Serbările Galaţiului, orice i-ar bucura pe oameni, numai să se întâmple ceva!

Totuşi, în afară de cei circa 50 de meşteri populari, care vor deschide, joi, târgul, la Potcoava de Aur, nimeni nu dă prea multe detalii. Semne că ni se pregăteşte ceva sunt însă: în faţa Hotelului Dunărea s-a amplasat un brad stilizat, compus din cuburi metalice pline cu leduri şi am aflat că în oraş vor fi trei astfel de brazi. În plus, în Parcul Cloşca se lucrează la un parc de distracţie, care probabil că va fi deschis tot joi. Tot pe 29 noiembrie se va deschide, în mod oficial, iluminatul festiv de sărbători, iar oraşul va rămâne scăldat în luminile vesele până după Anul Nou.

Revenind la Serbările Galaţiului, se aude că nu vom mai avea parte de ţigănia anilor trecuţi, când traficul rutier de pe Faleza Superioară a Dunării era suspendat şi pe şosea se amplasau căsuţele din lemn în care se vindeau orice, de la haine de blană până la pastramă şi mici pe grătar. Tot o informaţie neoficială este aceea că în acest an spectacolele în aer liber nu se vor mai desfăşura pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, ci pe cea din faţa Sălii Polivalente, iar în „contrapartidă”, pe aleea de la P-uri se vor organiza standuri pentru vânzătorii de „diverse”.

Oficial, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache a precizat că „vom publica programul serbărilor Galaţiului atunci când el va fi redactat în forma finală”. Până atunci însă, nu ne rămâne decât să ne întrebăm: pe ce se poate cheltui jumătate de milion de euro într-o zi?

presagalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Programul neoficial al spectacolelor

Pe 30.11.2012, de la ora 19.00, concerte susținute de Bosquito, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi 10 prăjini (sper ca e live si nu o proiecţie a concertului de Ziua Marinei

Pe 1.12.2012, de la ora 19.00, concerte Viţa de Vie, Silvia&DJ Rynno şi Bere Gratis

Pe 2.12.2012, de la ora 19.00, concert de muzică populară cu Ansamblul Lautarii si Nicolae Botgros.

Toate spectacolele au loc pe o scenă amplasată în faţă la Nespălata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

la Papadie e ditamai hectarul, la Sala Sporturilor si mai si ... iar tu te inghesui intre blocuri?

cine o fi fost cu ideea?

neeeh, de la naspalata spre faleza vor fi "comerciantii"

spectacolele...la aer deschis. (doar ca, ce scria la mazeta zilele trecute, nu coincide cu concertele astealalte)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se surpa dreacu strada... S-a inchis ditai drumul ca sa se faca scena acum? 8-}

Lasa-ma cu SF-urile astea :) cine le crede... Putea la Viva unde a fost anu trecut, dar trebuie sa se plimbe soferi pe acolo parca nu au loc in tot Galati-ul asta...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Programul oficial

Vineri, la ora 9.00, se va deschide oficial Târgul de Sfântul Andrei, pe esplanada de la Potcoava de Aur. Zeci de meşteri populari au răspuns invitaţiei Centrului Cultural „Dunărea de Jos” şi vor expune produse tradiţionale.

Vineri, la ora 16.00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” va avea loc ceremonia de decernare a Premiilor municipiului Galaţi.

Vineri, la ora 19.00, pe scena care va fi amplasată pe strada Navelor, lângă aleea pietonală de la P-uri, vor cânta Ovidiu Lipan Ţăndărică şi invitaţii săi: Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache, "Bosquito" şi trupa "Balkano".

Sâmbătă, 1 decembrie, la ora 19.00, pe aceeaşi scenă vor concerta „Bere Gratis”, „Biu Marquette & Carribbean Band” şi Silvye.

Duminică, va un regal folcloric, tot de la ora 19.00, susţinut de Petrică Mâţu Stoian şi Nicolae Botgros, care va veni la Galaţi însoţit de orchestra “Lăutarii”.

„Serbările de iarnă încep la Galaţi vineri, 30 Noiembrie, odată cu sărbătoarea Sfântului Andrei, patronul spiritual al Galaţiului şi vor continua pe tot parcursul lunii decembrie. Startul va fi dat în acest week-end, când Primăria Municipiului Galaţi a pregătit un şir de evenimente la care îi invităm pe toţi cetăţenii Galaţiului, vineri, sâmbătă şi duminică.

Vineri, după Sfânta Liturghie închinată Sfântului Apostol Andrei, oficiată la Catedrala Arhiepiscopală începând cu ora 9.00, urmează deschiderea oficială a Târgului de Sfântul Andrei, pe esplanada de la Potcoava de Aur.

Zeci de meşteri populari au răspuns invitaţiei Centrului Cultural Dunărea de Jos şi vor expune produse tradiţionale, iar vizitatorii târgului vor putea vedea demonstraţii de meşteşuguri susţinute de meşterii veniţi din toate zonele etnografice ale României şi Republicii Moldova.

La ora 16.00, la Teatrul Muzical va avea loc ceremonia de decernare a premiilor Municipiului Galaţi. Oraşul îşi va premia performerii din sport, cultură şi economie. Un moment aparte va fi dedicat premierii celor care au obţinut rezultate remarcabile la olimpiadele şcolare.

Tot vineri, la ora 19.00, va fi dat startul distracţiei, cu un concert de sărbătoare susţinut de Ovidiu Lipan Ţăndărică şi invitaţii săi: Fanfara 1o Prăjini, Stelu Enache, Bosquito şi trupa Balkano.

Scena care va găzdui concertele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi amplasata pe strada Navelor, lângă aleea pietonală de la P-uri.

A doua zi, de 1 decembrie, vor concerta Bere Gratis, Biu Marquette & Carribbean Band şi Silvye.

Duminică, pe scena de pe strada Navelor vor evolua, într-un spectacol de gală, nume importante ale folclorului românesc. Seara va începe la ora 19.00 cu un recital susţinut de Petrica Miţu Stoian şi va culmina cu un concert al inegalabilului maestru Nicolae Botgros, care va veni la Galaţi însoţit de orchestra «Lăutarii»”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Galaţi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci o singura scena... si aia amplasata deanp....lea mda... :-W... Si mai canta si formati de tot k...ul... cred ca astea care canta vin moka, cred ca ei plateste sa isi faca ceva reclama =))

La sala sportului vad ca au incepu sa amplaseze acele masinarii.. cam tarziu dar tot e bine, acolo cred ca ramane singura distractie, cred ca nici nu ajung la nespala, pentru ce sa ma duc acolo :-??

Oare ce spun locatarii de la acele blocuri de aceasta scena ? Oare stie ce le face noul lor primar care la votat ? Acolo sunt numai blocuri unul langa altul, la sindicate sau viva era mai departe, chiar si la elice era un singur bloc mai aproape. Si mai mult, acolo in zona sunt mai multe persoane de varsta 3a care nu prea le arde lor de muzica, distractie etc...

Deci nu pot spune decat, ca este o mare prostie.Chiar imi placea cum era anul trecut si in ultimi ani acum este o prostie si jumatate.Ce tiganisme ?era o zi in care oameni din diferite orase veneau si isi etalau produsele. Nu imi place ce face The New PriMAR.

Ai foarte mare dreptate, ma mir ca mai este cineva care gandeste in orasul asta...

Ce a facut domnul Durbaca cu Sarbatorile Galatiului nu va mai face nimeni altul, el facea din ce in ce si mai frumoase.

Editat de LaurX82
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

citesc si nu-mi vine sa cred @-) ....acesta sa fie programul Serbarilor de anul acesta :-W:-W :-W?? !!...acestia sunt artisti care vor concerta :-W !!!...am tot respectul pentru ei....dar asteptam uni mai in "trend",,,chiar daca tariful era mai mare...nu trebuiau sa fie multe trupe, sau nu stiu cati solisti ,era suficient sa fie cativa, mult mai cunoscuti, a caror melodii sunt cunoscute si fredonate de multi, in speta tinerii(si nu mumai)...sa nu se uite ca tinerii au fost cei care au dorit o schimbare si au votat pentru ea...si acum DEZAMAGIRE...cat despre amplasarea asa zisei "scene" de la nespalata.alta mare tampenie...o scena intre blocuri... care culmea mai sunt si locuite!!!.. sau poate in zilele acelea sunt evacuati, in corturi pe undeva, 8-| te poti astepta si la asa ceva,la cate le trece la astia prin cap #-O...iar Targul care va fi la Potcoava, un fel de "gramada organizata"in care vor fi expuse poate prin copaci,ca altfel locuri nu prea sunt, oale de sarmale,strachini, ulcioare si alte alea...ce minte diabolica a facut acest program...a dorit cineva sa-si dea cu stangu'n dreptu!!!...revin cu ce am scris la inceput...nu-mi vine sa cred, ca avem in "fruntea"orasului asemenea oameni !!!...mi-am anulat o plecare pentru acest weekend, tocmai pentru a fi in Galati in aceasta perioada si a ma bucura de aceste sarbatori...dar ce pacat !!!..inca odata am luat o "teapa" :( :( :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai foarte mare dreptate ommo si LaurX82 anul trecut nu am avut bani indeajuns incat sa imi rascumpar toate poftele pe la targ/masinarii, iar acuma am bani de nu mai am ce face cu ei ma oftic pana peste cap. Terenu fotbalului mamii lor de parca ar castiga cineva inafara de FC.Otelu daca sar face terenu mai nu stiu cum....PROSTII. Daca as fi avut cu cn sa plec la Sibiu as fi facuto de mult, macar acolo chiar se face ceva si simti altfel venirea sarbatorilor de iarna. Rusine Marius Stan

Editat de itsoc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Shopping gălăţean de Sărbători: nu de la măsuţă, ci de la căsuţă

* …dixit Mihai Costache, reprezentantul Primăriei Galaţi *

Bine, dacă ne place riscul (acesta putând însemna fie toxiinfecţie alimentară, fie bani aruncaţi pe nimicuri scumpe), putem cumpăra de unde ne pofteşte inima.

Avertismentul lui Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al primăriei Galaţi li se adresează acelora care ţin la sănătatea şi la finanţele proprii: „Oamenii trebuie să ştie că toţi comercianţii care vând în căsuţe au avizul Protecţiei Consumatorilor şi al Direcţiei Sanitar-Veterinare. În momentul în care cumperi de la diverse măsuţe, acestea nu oferă nici o garanţie”.

600 de lei chirie

Reprezentantul Primăriei precizează: „Sunt în jur de 300 de comercianţi care au plătit chirie pentru o lună de zile, preţul fiind de 600 de lei de fiecare. Sunt doar patru locaţii autorizate pentru vânzare: Aleea de la P-uri, Potcoava de Aur, esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor şi Sala Sporturilor”. „Au fost şi comercianţi care au mers, din reflex, pe Faleză, dar au fost redirecţionaţi. În acest moment, Poliţia Locală în efectiv complet şi comisarii de la Protecţia Consumatorilor fac verificări în ceea ce priveşte amplasarea tarabelor care vând articole asemănătoare. Multe dintre acestea urmează să fie direcţionate spre Piaţă, locul în care bazarul poate să-şi desfăşoare activitatea”.

Distracţie civilizată!

În încheiere, Mihai Costache subliniază: „Ne dorim ca gălăţenii să se simtă bine şi de aceste Sărbători şi să încerce să respecte toate regulile unei conduite civilizate”.

presagalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cel putin pentru casutele de la P-uri: o mizerie infioratoare, o gasca uriasa de "producatori autentici", o sursa incredibila de boli. Plus - desi inca oficial nu au inceput "sarbatorile" - scandaluri pe corturi, mese, casute amplasate in afara celor legale. Pe scurt, o mizerie.

PS S-a anuntat ca nu se vor comercializa bauturi alcoolice. Supriza: una din doua-trei mese vinde vin/tuica fiarta intr-o fericire. La care se adauga cu mare spor si producatorii autentici/bio/eco cu o gama larga de tzuci si palinci si alte chestii alcoolice...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum vi s-au părut Serbările Galaţiului anul acesta?

A.N.: „Eu am văzut în afară ce înseamnă sărbători, căsuţe frumos amenajate. În schimb, la noi a fost o ţigăneală. Cârpe, pături. Nu zic că nu e bine să sărbătorim, dar aş fi vrut un pic mai multă civilizaţie. Numai ţiganii au comercializat, prea puţin meşterii populari. Chiar mi-e greu să cred că nu sunt alţii care să vină să vândă”.

Claudia, 39 de ani: "E aceeaşi treabă an de an, aceleaşi oale, aceleaşi ţigăneli. Nu se schimbă nimic. Nu vezi nimic interesant. Te plimbi în oraş ca nebunul, de la un cap la altul, şi vii acasă terminat de oboseală. Altceva interesant nu văd în treaba asta. De mâncat, pot să fac un grătar acasă, mănânc şi nu mă plimb de nebun pe străzi, să îngheţ de frig să mă caute unul pe la buzunare. Am mai fost într-un an şi am văzut gunoiiaele Galaţiului. Iar comercianţii nu sunt reprezentaţi decât de ţigani, care îi întind copilului în nas baloane şi acadele. Aproape că îi obligă. Aş vrea ceva interesant. Aş vrea ceva deosebit. Nu am reuşit să merg la concert şi nici nu mă încântă îmbulzeala aceea. Aceeaşi placă şi din ce în ce mai proastă".

Alina, 11 ani: „Urât, mult zgomot, mulţi ţigani şi multă gălăgie. Oameni care dau unii peste alţii, oameni care beau pe stradă. Mult fum. Nu găsesc nimic care să îmi placă”.

Cristina, 30 de ani: „Drumul a fost incomod şi pentru pietoni, şi pentru maşini. Eu zic că în anii trecuţi a fost mai bine. Ori oprea drumul pentru maşini şi se ocolea, ori se organiza în altă parte. Nu mi-a plăcut pentru că a fost foarte multă lume, iar pietonii nu au mers pe trotuar, cum ar fi fost normal. Din cauză că nu s-a oprit circulaţia, maşinile nu au mers fluent. Mi s-a părut că ceea ce au caracterizat serbările de anul acesta a fost kitschul. Mai mult decât în anii trecuţi. A fost un haos”.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum nu s-a oprit circulatia? Atunci de ce troleibuzele intorceau in Centru? Nu pentru ca circulatia a fost oprita pe Domneasca? A, ca soferii nu prea respectau interdictia, asta e partea a 2-a, dar nu te pune sa arunci cu pietre in autoritati din cauza unor baieti prea comozi...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O lună întreagă de evenimente dedicate istoriei, tradiţiilor şi concertelor

Autorităţile locale organizează, de-a lungul lunii decembrie, seria de evenimente „Să (re)descoperim Galaţiul".

La Galaţi se desfăşoară de-a lungul lunii decembrie seria de evenimente „Să (re)descoperim Galaţiul", organizată de Primăria Galaţi cu scopul promovării unor obiective istorice, culturale şi turistice ale oraşului şi de creare, în timp, a unei oferte turistice a Galaţiului. Bugetul proiectului este de 480.000 euro.

Pentru o reamintire a vechii identităţi arhitectonice a oraşului, din perioada interbelică, când era unul dintre cele mai importante porturi de la Dunăre, a fost inaugurată ieri o expoziţie de decoruri urbane sub formă de butaforii, care reproduc faţade ale unor clădiri reprezentative din oraş.

Va avea loc şi un simpozion dedicat unei personalităţi marcante din istoria oraşului, domnitorul Al.I. Cuza, care la momentul alegerii sale ca domn al Principatelor Unite era pârcalăb de Galaţi.

Mai sunt organizate simpozionul „Galaţi, porto-franco" şi expoziţii de carte veche şi de numismatică şi un concert de muzică populară dedicat zonei Covurluiului.

Pe componenta sportivă va fi organizată prima ediţie a Turneului de Box „Lucian Bute" şi „Festivalul de Arte Marţiale", programat la Sala Sporturilor pe 28-29 decembrie, un turneu cu peste 50 de participanţi.

În perioada 15-16 decembrie se va desfăşura Festivalul de folk „Decembre".

Pe 18 decembrie va avea loc „Multi Fest", festivalul minorităţilor naţionale din Galaţi, care va consta într-o paradă a costumelor naţionale ale minorităţilor, expoziţii culinare, workshop-uri despre meşteşugurile tradiţionale ale minorităţilor, standuri cu publicaţii, proiecţii de filme documentare şi spectacole de teatru experimental în limba minorităţilor, evenimentul încheindu-se cu „Gala Minorităţilor Naţionale", un spectacol folcloric al obiceiurilor şi tradiţiilor.

Pe 20 decembrie va fi organizat „Ignatul", eveniment ce prezintă ritualul preparării produselor tradiţionale din carne de porc şi „Împodobirea Pomului de Crăciun", la care vor fi cooptaţi să participe trecătorii, în special copiii.

Finalul de an este dedicat spectacolelor

În perioada 21-22 decembrie, la trei monumente istorice din oraş vor avea loc trei spectacole de sunet şi lumină pe muzică rock, electro, hip-hop, sub genericul „GalaTz de iarnă".

În ajun de Crăciun vor avea loc o expoziţie de produse din turtă dulce, un „Târg de produse apicole" şi „Crăciunul Inimilor", un spectacol de colinde tradiţionale, la care vor participa peste 200 de colindători.

Pe 26 decembrie e programat un „Concert de muzică clasică", iar pe 27 decembrie un „Festival al tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă".

Uriah Heep, Nazareth, Animals sau Foreigner?

Pe 29 decembrie este programat un mega spectacol de rock-n-roll, intitulat „Rock la Dunăre". Edilii încearcă să aducă, pe lângă 2-3 trupe importante de rock din ţară şi o trupă de primă mărime, printre cele vizate fiind Uriah Heep, Nazareth, Animals sau Foreigner.

După concertul de pe 30 decembrie este programat un alt concert, dedicat pasionaţilor de etno jazz fusion, pop rock, muzică brass band şi percuţie.

Pe 31 decembrie e programat un mega-concert de revelion, care va avea loc la Sala Sporturilor.

romanialibera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.