Adăugat 22 august 2008 - 01:00
Da, apropos de chestia cu Politia Rutiera... Acum vreo 2 ore (12 noaptea) eram prin oras si la Potcoava, pe colt, spre Elice, un tip cu un BMW decapotabil cu numere vechi de Italia a vrut sa faca o parcare foarte rapid (jmecher omu`...) si numai bine ca a poposit in fundul unui de pe margie, langa care ar fi vrut sa aseze masina. I-a spart lu ala bara spate si i-a indoit pana si portbagajul, plus ca l-a impins in zidul din parcare si i-a facut pagube si-n fata. Eram acolo cand s-a intamplat faza, si de curiozitate am tras pe dreapta cu inca un prieten, sa vedem ce se intampla. Omul a coborat din masina, a scos telefonul si s-a facut ca vorbeste la Politie. Mai erau vreo 2 taxiuri care incetinisera sa vada care e treaba, dar cu totii am mers mai departe vazand ca omul e cinstit si declara ca e pe strada nu stiu care lalala... M-am intors peste 15 minute... proprietarul masinii lovite era acolo si isi inspecta pagubele saracul, de ii tremura vocea de nervi (abia ajunsese). Am oprit de curiozitate sa intrebam daca a vazut cine l-a lovit.. si a zis ca nu.. si atunci am coborat, i-am zis faza, ce masina a fost, cat am retinut din numar (din pacate, nu l-am vazut pe tot), acum cat timp. Tipul a sunat la Politie, care a fost acolo in 2 minute. Raspunsul lor a fost ca deja "a trecut prea mult timp, ala probabil e la Braila, si degeaba mai dau acum prin statie", desi i-am spus politistului respectiv ca trecusera maxim 15 minute. L-a intrebat pe proprietar daca are CASCO, ala saracul a zis ca nu, a inceput sa rada si au inceput sa faca un act de constatare si atat. Din cate ziceau baietii, ala nu ar fi apucat sa mearga prea mult, pentru ca avea radiatorul spart, si cel mai probabil il mai ducea motorul 5 maxim 10 kilometri. Dar domnii nu s-au mai sinchisit sa anunte pe cineva, pesemne ca le era lene sa mai alerge dupa vreun jmecher si eventual sa-i deranjeze de la vesnica letargie cu farurile stinse si cu mers de 30 la ora prin oras...
Oricum, dupa chestia asta am ramas cu un gust amar si m-am simtit oarecum vinovat. Mi-am jurat ca de-acum, daca ma mai gasesc intr-o situatie de asta, personal dau telefon la Politie, ca se pare ca responsabilitatea si respectul pentru altul nu mai exista demult.
You are the only one who creates your reality.