sa nu spui ca acolo soferii nu se alearga pe strazi, ca autobuzele sunt curate si au aer conditionat, ca programul se respecta si alte chestii d-astea care implica respect fata de beneficiarii serviciilor de interes public, ca nu te cred
Bun venit pe Forum Gălățeni.net
![]() |
Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare. |
Cine ce are cu maxi-taxiurile?
Adăugat 03 martie 2008 - 18:25
Image069.jpg 73,45K
816 Numărul de descărcări
Adăugat 03 martie 2008 - 19:31
Eh, din ziua aia am zis să aştept unde trebuia, însă... toate maşinile se opresc tot la CEC şi cu mai greu fac un stop şi doi paşi mai încolo.
Adăugat 08 martie 2008 - 21:24
Image084.jpg 65,76K
770 Numărul de descărcări
Adăugat 09 martie 2008 - 10:27

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.
Adăugat 13 martie 2008 - 18:00
Adăugat 13 martie 2008 - 19:36

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.
Adăugat 15 martie 2008 - 17:37
mx2.jpg 48,97K
732 Numărul de descărcări
Adăugat 16 martie 2008 - 00:00
Intotdeauna a fost si ramane un subiect fierbinte problema maxi-taxi-urilor . Doresc doar sa abordez problema din punctul de vedere al unui detinator de astfel de mijloace de transport si in special ideea prin care unii cred ca este o sursa majora si inepuizabila de imbogatire . Modul prin care unii fac un simplu calcul : ,, pai, 2-3 mil pe zi ori 22 de zile si vreo 1-1,5 mil pe 8 - 9 zile de sambata si duminica , se aduna cam ....
1. darile catre ,,operator ,, , pentru faptul ca imi asigura ... oare ce ? : 17 - 18 mil lunar
2. darile catre ,,operator ,, , pentru ca mi-am gasit sofer, il duc la operator sa il angajeze si pentru care trebuie sa platesc salariul si taxele aferente acestuia : 4,6 mil salariu si taxe cam 5,8 mil , :shock: , taxe unice in trista Romanie .
Cum ,, impunerea ,, ca pe o masina sa lucreze un sofer cu norma intreaga si unul cu cel putin jumatate de norma , se deduce un total de : pai , 17,5 mil , dari + 10,4 mil , salariu 1 sofer + 5,5 mil al doilea sofer = 33,4 mil
3. motorina a ajuns 40.000 lei/litrul , iar o masina face cam 250 km pe zi cu un consum mediu de 12 la 100 km : 1,2 mil / zi x 30 zile = 36 mil
4. schimb de ulei , filtru motorina , filtru ulei , filtru aer , LUNAR : 3,5 mil
5 . alte reparatii LUNARE , daca ai noroc sa fie minore : intre 5 si 1, 0 mil
6. taxa anuala licenta : 6 mil
7. impozit anual : 3 - 5 mil
OK ! sa facem un calcul simplu din care sa excludem taxa de licenta si impoyitul anual :
36 mil ( operator ) + 36 mil ( motorina ) + 8,5 mil ( ulei, alte reparatii ) = 80,5 mil :roll: :roll: :roll: bani care trebuie sa ii produci OBLIGATORIU ca sa poti functiona .
Sa mai punem la socoteala si amenzile politiei si primariei , care si acestea au un plan de incasari de pe urma maxi-taxi-stilor ?
Cei sceptici si carcotasi au posibilitatea sa calculeze singuri raportul de venituri si cheltuieli .
Problema transportului local nu este creata de proprietarii sau soferii mijlocelor de transport , ci de ansamblul primarie - operator - institutii abilitate de control ( garda financiara , etc ) .
Probleme sunt foarte multe , dar deja simt un acces de repulsie si lehamite pentru ce inseamna AUTORITATE si INTERES .
O seara buna .
Adăugat 16 martie 2008 - 09:53
Adăugat 16 martie 2008 - 18:03
- poluare
- nu se da bilet =>frauda
- nu respecta statiile (vezi poze) => haos
- nu respecta programul de traseu => mai mult haos
- nu respecta regulile de circulatie => mult mai mult haos
Poate nu toti dar cel putin 90%. Daca vrei facem un test: urcam aleatoriu in 10 microbuze pe diverse trasee pe un tur complet. Nu-i asa ca gasim 9 cu nereguli?
Eu nu asa vad un transport civilizat si nu-i vad niciun viitor si as fi multumit daca ar dispare peste noapte.
Adăugat 16 martie 2008 - 21:27
2.Bilet - aveti impresia ca daca veti primi un bilet se reduce frauda ?
3. Respectarea statiilor - un pas catre civilizatie , dar nr mare de masini creaza o aglomeratie in statia respectiva ca se formeaza un sir de ai impresia ca nu se afla in locl delimitat . Evident, se poate sa existe statia libera iar ei sa opreasca conform celor preyentate de dvostra . S+au aplicat si se aplica in continuare amenzi al caror efect se resimte partial iar curand se va reglementa si aceasta problema . Dar asa cum exista intentia de a disciplina soferii de pe traseu , cu care sunt de acord , asa ar trebui sa existe si intentia de civilizare a calatorilor de respecta statiile .
4. Programul de traseu - nici nu va inchipuiti ce/cate divergente si chiar contacte violente exista intre soferi pentru respectarea programului de traseu . Deci , respectarea acestuia este dorita chiar de catre soferi pentru ca fiecare are un culoar de timp din care isi asigura clientii , si nici unul nu doreste ca altcineva sa intre pe intervalul lui de timp . Un factor major de nerespectare a programului este circulatia ingreunata si chiar blocajele create prin marirea numarului de auto din oras .
5 . Respectarea regulilor de circulatie - fiind un traseu definit nu sunt prea multe si intr-adevar exista si rebelii care nici pe acelea nu le respecta . Cu siguranta , numarul acestora nu depaseste al celorlalti participanti la trafic sau al pietonilor indisciplinati . Forta de lucru , aproape inexistenta in acest domeniu , nu permite o selectie competitiva a soferilor si astfel suntem nevoiti sa ii acceptam , sa ii integram in normele si conditiile impuse de noi , proprietarii , dar sigur ca nu se reuseste cu toti .
Cand suntem nemultumiti evident ca aplicam regula cea mai simpla , gen ,, sa dispara peste noapte ,, si astfel s-a rezolvat o mare problema . Anticipati consecintele ? Sunt dramatice, chiar si printr+o simpla greva de 1-2 zile a maxi-taxi-istilor . Solutii sunt chiar pentru toate problemele enumerate de dvoastra , dar intr-o mica masura se pot rezolva prin participarea proprietarilor-soferilor ..
Sunt legi , din acest domeniu - transport local , care nu se respecta la nivelul orasului Galati .
O seara buna .
Adăugat 18 martie 2008 - 22:36
Adăugat 19 martie 2008 - 20:33
Sufocă transportul în comun, nu e loc de ele în staţii dar nici pe străzile principale, dar sunt departe de a asigura totuşi o călătorie de o calitate superioară celei cu autobuzul sau troleibuzul. Pentru un leu, călătoria cu maxi-taxi se poate transforma într-o veritabilă probă de acrobaţie, înghesuială şi disconfort n Totul pare a fi un rezultat al "înţelegerii" mutuale dintre şoferi şi călători n Primii pentru a-şi rotunji încasările, iar cei din urmă fiind mai interesaţi să ajungă la destinaţie decât să circule în siguranţă. Nimeni nu pare să se sinchisească că acest lucru este ilegal, nici chiar lucrătorii Primăriei care ar trebui cumva să supravegheze felul în care îşi fac treaba operatorii privaţi de transport
După ce poţi avea neşansa să aştepţi minute bune un maxi-taxi, mai ales la orele serii, neştiind care ar trebui să fie frecvenţa cu care microbuzele să ajungă în staţii din cauza lipsei panourilor care să indice acest lucru, poţi fi lovit de un ghinion şi mai mare: un microbuz cu toate locurile ocupate care opreşte exact în faţa ta şi îţi aminteşte că ar putea fi şansa să scurtezi şi aşteptarea şi timpul de ajungere la destinaţia dorită. Aşa că te urci şi cu toate că nu mai ai loc pe scaun, plăteşti biletul. Dacă ai "noroc", eşti singurul călător în această situaţie; dacă nu, te înghesui cum poţi şi te ţii de haina vecinului sau de speteaza unui scaun. Cele relatate mai sus nu se întâmpla, din păcate, doar la ore târzii, ci şi în cursul zilei, la ore de vârf. Este un lucru reciproc consimţit, de călătorii care acceptă aceste condiţii şi de şoferii, care nu au de ce să refuze un pasager atâta timp cât acesta plăteşte, dar este totuşi o ilegalitate, neluată în seamă de cei care ar trebui să monitorizeze activitatea acestor operatori de transport în comun. Este vorba de siguranţa cetăţeanului şi de respectarea regimului fiscal (o utopie când vine vorba de maxi-taxi-ştii care nu dau bilete), aspecte de care Poliţia, Primăria şi celelalte autorităţi abilitate ar trebui să se preocupe la modul cât se poate de serios. Dacă evaziunea fiscală nu "doare" pe nimeni, atunci altfel s-ar pune problema în cazul unui accident ce s-ar putea transforma într-un carnagiu cu de două ori mai multe victime decât numărul locurilor cu care este prevăzut microbuzul. În orice oraş respectabil există în orice staţie de transport în comun, fie el autobuz sau orice altceva, ore precise la care autovehiculele destinate acestui tip de transport ajung şi evident municipalitatea acţionează în funcţie de situaţie, cu un număr de vehicule care să nu provoace disconfort nimănui şi nici să nu încalce legea. Dar în primul rând există civilizaţie...
http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=37
Adăugat 20 martie 2008 - 09:55
Lucrul ăsta ţi se poate întâmpla şi la autobuz şi la tramvai sau la troleibuz.
În orice oraş respectabil există în orice staţie de transport în comun, fie el autobuz sau orice altceva, ore precise la care autovehiculele destinate acestui tip de transport ajung şi evident municipalitatea acţionează în funcţie de situaţie, cu un număr de vehicule care să nu provoace disconfort nimănui şi nici să nu încalce legea. Dar în primul rând există civilizaţie...
Mi-a atras cineva atenţia asupra unui aspect, pot să confirm: în Vest, autobuzele circulă mai mult pe străzi laterale, acolo unde traficul e mai lejer, nu prea le vezi pe marile artere, unde se pot crea blocaje ce pot periclita orarul ...
A avut cineva curiozitatea să cronometreze frecvenţa pe traseu? Cunosc un băiat care e şofer pe traseul 82, mi-a spus: "... vine unul la 8 minute". Ok, nu vine la cât a zis, dar la 10 minute tot apare unul, în zilele lucrătoare bag mâna în foc pentru asta ...
După ce poţi avea neşansa să aştepţi minute bune un maxi-taxi, mai ales la orele serii,
Hm, după ora 22, nu mai sunt pe traseu decât microbuze ce se retrag ... asta din cauza nu ştiu cărui HCL ce le interzice circulaţia după ora 23. Şi după ora aia? Oare nu sunt oameni ce ies de la tură?
În fiecare seară când ies din tură, la 22.30, plec cu maşina plină cu colegi, fac un mic ocol, îi las prin apropiere ... ştie cineva cum ajung acasă oamenii ăştia, "la orele serii"?

Adăugat 20 martie 2008 - 11:20
carlton a spus:
Intotdeauna a fost si ramane un subiect fierbinte problema maxi-taxi-urilor . Doresc doar sa abordez problema din punctul de vedere al unui detinator de astfel de mijloace de transport si in special ideea prin care unii cred ca este o sursa majora si inepuizabila de imbogatire . Modul prin care unii fac un simplu calcul : ,, pai, 2-3 mil pe zi ori 22 de zile si vreo 1-1,5 mil pe 8 - 9 zile de sambata si duminica , se aduna cam ....
1. darile catre ,,operator ,, , pentru faptul ca imi asigura ... oare ce ? : 17 - 18 mil lunar
2. darile catre ,,operator ,, , pentru ca mi-am gasit sofer, il duc la operator sa il angajeze si pentru care trebuie sa platesc salariul si taxele aferente acestuia : 4,6 mil salariu si taxe cam 5,8 mil , :shock: , taxe unice in trista Romanie .
Cum ,, impunerea ,, ca pe o masina sa lucreze un sofer cu norma intreaga si unul cu cel putin jumatate de norma , se deduce un total de : pai , 17,5 mil , dari + 10,4 mil , salariu 1 sofer + 5,5 mil al doilea sofer = 33,4 mil
3. motorina a ajuns 40.000 lei/litrul , iar o masina face cam 250 km pe zi cu un consum mediu de 12 la 100 km : 1,2 mil / zi x 30 zile = 36 mil
4. schimb de ulei , filtru motorina , filtru ulei , filtru aer , LUNAR : 3,5 mil
5 . alte reparatii LUNARE , daca ai noroc sa fie minore : intre 5 si 1, 0 mil
6. taxa anuala licenta : 6 mil
7. impozit anual : 3 - 5 mil
OK ! sa facem un calcul simplu din care sa excludem taxa de licenta si impoyitul anual :
36 mil ( operator ) + 36 mil ( motorina ) + 8,5 mil ( ulei, alte reparatii ) = 80,5 mil :roll: :roll: :roll: bani care trebuie sa ii produci OBLIGATORIU ca sa poti functiona .
Sa mai punem la socoteala si amenzile politiei si primariei , care si acestea au un plan de incasari de pe urma maxi-taxi-stilor ?
Cei sceptici si carcotasi au posibilitatea sa calculeze singuri raportul de venituri si cheltuieli .
Problema transportului local nu este creata de proprietarii sau soferii mijlocelor de transport , ci de ansamblul primarie - operator - institutii abilitate de control ( garda financiara , etc ) .
Probleme sunt foarte multe , dar deja simt un acces de repulsie si lehamite pentru ce inseamna AUTORITATE si INTERES .
O seara buna .
Am facut si eu un calcul, dupa datele prezentate aici si se pare ca in fiecare luna, ca sa se poata supravietui, ar trebui sa ai serviciu undeva ca sa mai aduci niste bani de-acasa. Adica venit de 79,5 mil, cheltuieli de 80,5. Asta cu aproximatie. Intrebare: Care-i avantajul, totusi??? De ce ai investi intr-o afacere care nu renteaza??
In cursul zilei de ieri am avut placerea de a merge cu autobuzul (fii-mea si-a dorit acest lucru si nu m-am putut pune in calea fericirii unui copil). Si un drum pe care in mod normal, cu maxi-taxi, il faceam in mai mult de 40 minute, am fost surprinsa ca l-am facut in 20 minute. Traseu: Micro 19-Basarabiei.
Ce am constatat: nu s-a stat in statie mai mult de 1 minut, nu se oprea la semafor daca erau inca vreo 10 secunde de verde, nu s-a stat in picioare, nu s-au pus frane bruste din diverse motive, nu s-au dat claxoane de-aiurea, nu s-a facut slalom sau mici intreceri.
E adevarat, nu era ora de trafic, cam pe la ora 14:30, dar totusi...
Adăugat 01 aprilie 2008 - 23:15
Cine nu s‑a plimbat niciodată cu maxi‑taxi în Galaţi, poate să spună că a trăit degeaba. Nu cunoaşte aventura, noutatea şi nici parfumul unei experienţe de vis. Mă poate contrazice cineva? Sigur, mai sunt şi zile când călătoria cu maxi‑taxi e lipsită de evenimente marcante, dar alea sunt atât de rare�
Minunea de luni
Să luăm ca exemplu, o dimineaţă de luni, când ceasul trâmbiţează ca un duşman de moarte, afară nu s‑a luminat încă, lumina becului din baie provoacă dureri crunte pe retină, în creier hainele pe care vrei să le porţi se încăpăţânează să rămână ascunse în şifonier, iar din asta rezultă întârzieri minore la locul de muncă. Consideri, cel puţin, ca minore, fiindcă minunea care se numeşte maxi‑taxi (în traducere liberă ‑ un taxi mai mare) şi pe care l‑ai ales în detrimentul autobuzului, tocmai pentru un plus de confort, dă peste cap şi programul prestabilit şi sistemul nervos al fiecărui om cu ceva bun simţ. În ecuaţia asta, norocoşi sunt cei care locuiesc aproape de capătul de linie şi pot spera la un loc pe scaun, preferabil la geam, deşi nici acolo nu sunt feriţi.
Se poate şi mai rău
Temerarul care păşeşte încrezător în maxi-taxi ştie ce va urma: staţiile prelungite pe care şoferii le fac pentru a încărca pe jos, pe sus, în picioare sau unii pe picioarele altora, diverse categorii de indivizi: elevi de liceu cu rucsacuri cât baniţa (pe care nu se obosesc să şi le ţină în mână când urcă), bătrâna cu nepoţelul, care plăteşte un singur loc, dar ocupă două, cucoane cu tocuri cui, bărbaţi burtoşi care presează pe nefericitul (sau nefericita) din faţă la fiecare curbă (pe care prea puţini şoferi se îndură să le facă cu "blândeţe"), personaje la 40‑50 de ani care tuşesc insistent, zgomotos şi regulat din trei în trei secunde, dar cei mai "preţioşi" pe listă sunt mirositorii. Da, personajele care emană în aerul şi aşa limitat din cauza aglomeraţiei, parfum de păr nespălat, transpiraţie... şi bineînţeles ne transmit prin respiraţie ce au ingurgitat dimineaţă (sau mai rău), cu o seară înainte. Ei nu au preferinţe diverse, ci par să aprecieze cel mai mult usturoiul, neapărat combinat cu alcool şi ţigări ieftine, ceapă sau salam cu usturoi. Această specie este nostalgică după vremurile când erau doar ei şi codrul, când nu erau nevoiţi să se spele pe dinţi, iar guma sau pastilele mentolate nu existau. Se numesc păstrători ai tradiţiei şi nu le folosesc nici acum. Dar sunt oameni ca noi, cu greutăţi şi probleme. Îmi dau seama de asta fiindcă oftează des, cu gura larg deschisă direct în nasul sărmanului om de lângă ei, lăsând toată mireasma din stomac să învăluie întregul grup compact de călători.
Noi şi aproapele nostru
Dar cum mare e grădina Domnului, unde ne amestecăm toţi, animale mai mari sau mai mici, mai mult sau mai puţin domesticite, trebuie să ne iubim aproapele, să nu judecăm pe nimeni, nici măcar pe cel care se străduieşte timp de trei staţii cu eforturi zgomotoase să‑şi scoată dintre dinţi cu ajutorul limbii, bucăţelele obraznice de mâncare blocate; nici pe şoferii lacomi care fac staţii prelungite şi ne provoacă întârzieri la serviciu; nici pe surzii care cer informaţii, se lămuresc greu, nici nu urcă, nici nu închid uşa...
Întotdeauna totul poate fi mai rău dacă la cele de mai sus se adaugă o zi ploioasă. Doamne cu umbrele cu vârf ascuţit, pe care nu le pot mânui fără să facă victime, oameni supraponderali de nesimţire, care ocupă câte un scaun şi jumătate (eventual un umăr şi un şold din jumătatea ta) şi cărora nu le pasă că mai au puţin şi te scot prin geam.
Variantele sunt multiple, câteodată amuzante, câteodată nu prea, de cele mai multe ori exasperante, dar, nu‑i aşa, întotdeauna e o aventură.
http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23200
Adăugat 02 aprilie 2008 - 18:24
Image011.jpg 55,66K
733 Numărul de descărcări
1 utilizator(i) citesc acest subiect
0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

Sus