Se potriveste manusa topicul. Chiar aveam de gand sa va povestesc experienta oribila petrecuta la "super" restaurantul Europa (Malnas-ul de pe Dunare).
Deci, de la inceput: NU MERGETI LA ACEST NENOROCIT DE RESTAURANT!!!
Am fost duminica si am asteptat 75 minute pentru a ni se aduce comanda (un banal fel de mancare, nicidecum vreo minunatie). Nu am plecat de rusine, fiind invitat de niste oameni care la randul lor se jenau de situatie.
Berea (numai la 33cl) era CALDA. Si-ti era servita dupa vreo 20-30 de minute de la comanda.
Chelnerii habar nu au de produsele disponibile (daca se poate vorbi asa). A trebuit sa dam vreo 3 comenzi, deoarece, invariabil, flacaul care " muncea" revenea spunandu-ne: "stiti (?!), nu mai avem ...".
La toate astea s-a adaugat muzica (o tzurlaneasca pur-sange) "mixata" de un individ burtos, imbracat musai in tricou negru mulat si purtator de pistol la brau. Probabil, agent de paza. Bun prieten cu niste indivizi la fel de burtosi, imbracati (?) numai in sort, cu care purta convorbiri indelungi din care razbateau "sa moara mama", "ba, sa mor io" si alte chestii. De altfel, aceste persoane (nu am nimic persoanal cu ei!), erau serviti mult mai prompt decat restul fraierilor si de catre un alt chelner decat cel "responsabil" de masa aceea in mod normal.
Mi-a fost dat sa aud (dinsre bucatarie catre chelneri) ceva de genul: "haideti mai mai repede, ca se racesc portiile oamenilor!"

Inca o chestie: trecere de pe ponton pe vaporul propriu-zis se facea cu ajutorul unei - sa zicem - traverse de tabla. ABSOLUT toti chelnerii, dar si burtosul pistolar, calcau cu putere pe bucata aia de tabla de-ti sarea inghitura din gura.
Dupa vreo doua ore am plecat la Pescarul sa bem o bere intr-un restautant. :twisted:
Poate in interior (noi stand pe terasa) asteptarea era mai usoara datorita aerului conditionat. Desi ma indoiesc.
Am promis ca nu voi mai calca in asa zisul restaurant si ca voi spune tuturor cele intamplate.
La plusuri: cu mana pe inima, Trattoria Alfredo, vis-a-vis de Mecanica (pe langa Politia de pe Domneasca) si Q-ba (Tiglina, la A-uri). Mi se pare ca au si acelasi patron, dar s-ar putea sa ma insel.