nu-mi place sa vorbesc pe nimeni de rau....asa ca am sa fac o lista cu locurile unde m-am simtit excelent.asta inseamna intradevar ceva deosebit si la pretul corect ptr ceea ce am comandat. cea mai buna pizza din oras si cred ca mai buna decat in foarte multe locuri din italia este la pizzeria maria (pe strada movilei aproape de cosbuc) din pacate pizzeria este cu circuit inchis dar odata intrat (cu cineva de-al casei sau cu recomandare) pizza este intradevar excelenta. pentru cine festive de ceva vreme prefer "la mama" in tiglina1 .acum cativa ani aici se manca bine dar preturile erau exagerate.cred ca au schimbat managerul ptr ca nivelul de calitate a crescut iar preturile sunt corecte(nu ieftin dar platesti pretul corect).in ceea ce priveste meniul fix de pranz,de departe cel mai reusit pranz se ia la hotelul ala de pe faleza de langa parcul de soft...cred ca se numeste magnus sau asa ceva.patru feluri de mancare (portiile relativ micute dar vorbim totusi de 4 farfurii) ,gatite excelent , costa 15 lei.desi portiile sunt relativ mici totusi avem de banii astia aperitiv,ciorba,felul 2 ,desert si o apa.desi sunt un gurmand am mers pe mana lor si nu a ramas nimic in farfurie dar nici nu am plecat flamand.totul a fost exact cat trebuie sa fie bine.
Bun venit pe Forum Gălățeni.net
![]() |
Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare. |
Unde (nu) mâncăm/bem în Galaţi
Adăugat 17 august 2009 - 14:47
nu-mi place sa vorbesc pe nimeni de rau....asa ca am sa fac o lista cu locurile unde m-am simtit excelent.asta inseamna intradevar ceva deosebit si la pretul corect ptr ceea ce am comandat. cea mai buna pizza din oras si cred ca mai buna decat in foarte multe locuri din italia este la pizzeria maria (pe strada movilei aproape de cosbuc) din pacate pizzeria este cu circuit inchis dar odata intrat (cu cineva de-al casei sau cu recomandare) pizza este intradevar excelenta. pentru cine festive de ceva vreme prefer "la mama" in tiglina1 .acum cativa ani aici se manca bine dar preturile erau exagerate.cred ca au schimbat managerul ptr ca nivelul de calitate a crescut iar preturile sunt corecte(nu ieftin dar platesti pretul corect).in ceea ce priveste meniul fix de pranz,de departe cel mai reusit pranz se ia la hotelul ala de pe faleza de langa parcul de soft...cred ca se numeste magnus sau asa ceva.patru feluri de mancare (portiile relativ micute dar vorbim totusi de 4 farfurii) ,gatite excelent , costa 15 lei.desi portiile sunt relativ mici totusi avem de banii astia aperitiv,ciorba,felul 2 ,desert si o apa.desi sunt un gurmand am mers pe mana lor si nu a ramas nimic in farfurie dar nici nu am plecat flamand.totul a fost exact cat trebuie sa fie bine.
Adăugat 17 august 2009 - 21:18
Adăugat 23 august 2009 - 08:23
Adăugat 16 septembrie 2009 - 12:44
Meniul zilei este 12 RON. Ciorba este 5 RON si felul 2 este 7 RON. Exceptie fiind in zilele in care se serveste Ciorba Radauteana, cand se inverseaza preturile intre felul 1 si felul 2.
De cateva zile se serveste si Ciorba de Burta care este EXCELENTA ! 8 RON. Smantana, ardei, mujdei - inclus in pret.
Adăugat 16 septembrie 2009 - 19:09
toto a spus:
Meniul zilei este 12 RON. Ciorba este 5 RON si felul 2 este 7 RON. Exceptie fiind in zilele in care se serveste Ciorba Radauteana, cand se inverseaza preturile intre felul 1 si felul 2.
De cateva zile se serveste si Ciorba de Burta care este EXCELENTA ! 8 RON. Smantana, ardei, mujdei - inclus in pret.
Are si burta in ea la pretul asta, nu de alta dar mi-am luat teapa mai demult cu o ciorba de burta ieftina dar...fara burta :evil:
Adăugat 17 septembrie 2009 - 08:55
Bada a spus:
Bada a spus:
Morala povestii este: inainte de a comanda intrebati daca are si burta
La TT ??? Nu cred, caci abia a bagat (de cateva zile Ciorba de Burta)...
Pe bune, chiar ieri mi-am luat ciorba de burta si vreau sa-ti spun ca e CONCENTRATA!
Daca ai drum pe-acolo poti incerca si sa-mi spui si parerea ta...
Adăugat 17 septembrie 2009 - 21:00
toto a spus:
Bada a spus:
Bada a spus:
Morala povestii este: inainte de a comanda intrebati daca are si burta
La TT ??? Nu cred, caci abia a bagat (de cateva zile Ciorba de Burta)...
Pe bune, chiar ieri mi-am luat ciorba de burta si vreau sa-ti spun ca e CONCENTRATA!
Daca ai drum pe-acolo poti incerca si sa-mi spui si parerea ta...
Nu nu. Acolo am incredere in spusele tale. Era vorba in alta parte...alt oras chiar,dar e un sfat bun sa intrebi daca are si burta ciorba,la alte localuri eventual
Adăugat 26 noiembrie 2009 - 11:29
* Cel mai ieftin meniu costă 10 lei
Preţurile sunt ceva mai mici, iar meniul fix este din ce în ce mai la modăÎmprumutând ideea europenilor, proprietarii restaurantelor au lansat oferta zilei la preţ fix astfel încât două feluri de mâncare şi desert ajung să coste între 10 lei şi 19,5 lei. După ce criza a ajuns în buzunarele clienţilor, patronii localurilor s-au văzut nevoiţi să facă eforturi pentru ca afacerea să nu le intre în picaj. Iar ideile n-au întârziat să apară.
Decât să reducă preţurile şi să rişte pierderi majore, cele mai multe restaurante au preferat să ofere la aceiaşi bani mai multă mâncare. Aşa se face că, în prezent, masa de prânz, în oraş, cu două feluri şi desert costă cu aproape 50% mai ieftin decât o singură porţie de mâncare în urmă cu câteva luni. „La noi meniul zilei se vinde cu 19,5 lei. De aceşti bani clientul primeşte, la alegere, o ciorbă şi o porţie de felul II. Preţul este avantajos în condiţiile în care, spre exemplu, dacă ar comanda doar o porţie de friptură ar plăti 32 de lei", a explicat Alexandru Bejenaru, şef de sală la Horse Shoe.
Ideea a dat rezultate, majoritatea patronilor precizând că au în fiecare zi sute de gălăţeni care doresc meniul zilei pentru masa de prânz. „Vin să mânânce nu doar oamenii cu bani ci şi simpli salariaţi, de la agenţiile imobiliare, bănci, etc", a menţionat Ecaterina Radu, bucătar şef la Roma Antică.
Clienţii sunt, se pare, destul de atraşi de acest sistem. „Mânânc des în oraş. Acum este avantajos, mai ales dacă comanzi meniul zilei. Sunt obişnuită cu ofertele, pentru că şi eu lucrez la un restaurant", ne-a mărturisit Simona Petrea.
Două feluri de mâncare şi desert la 10 lei
Cel mai ieftin meniu al zilei care poate fi servit la masa de prânz costă 10 lei. Cu aceşti bănuţi se poate mânca în mai multe restaurante din oraş, intervalul orar în care se poate cumpăra meniul zilei fiind 11.00-17.00. „Oferim clienţilor mai multe variante de meniu. Spre exemplu, au de ales între ciorbă de văcuţă, de porc sau supă de pasăre pentru primul fel şi varză cu costiţă de porc, friptură de porc la tavă, ostropel de pasăre la felul II. La urmă, clienţii pot servi şi un desert. Preţul este de 10 lei", a declarat Elena Gaiu, şef de sală la Continental.
Cu aceeaşi sumă se poate mânca un prânz şi la Cozy. Restaurantul are doar câte o variantă de meniu, care însă este schimbată în fiecare zi. „Pentru astăzi (miercuri, 25 noiembrie, n.r) oferim ciorbă de cartofi cu costiţă afumată de porc şi ciulama de pui cu smântână. Mămăliguţă şi o chiflă", a spus Costel Ciorici, reprezentant Cozy.
Pentru a satisface pofta gurmanzilor, au fost lansate meniurile cu specific. Spre exemplu, la „Roma Antică" se pot mânca specialităţi italiene. La Horse Shoe poţi mânca specialităţi englezeşti. „Servim chiar şi micul dejun. Spre exemplu, irish breakfast, care presupune trei ouă ochiuri cu bakon, şuncă presată, cârnaţi şi ciuperci la tigaie. Oferim şi un ceai negru. Preţul total este de 17,5 lei, iar meniul este disponibil între 10.00 şi 15.00", a mai precizat Alexandru Bejenaru, şef de sală la Horse Shoe.
Intrarea în Postul Crăciunului i-a determinat pe bucătari să se adapteze la obiceiurile culinare tradiţionale ale clienţilor. Evident, meniul zilei în varianta cu mâncare de posta fost imediat „aruncat" în piaţă. De exemplu, la Continental se poate servi ciorbă de legume şi iahnie de fasole, iar Cozy oferă meniul zilei doar la cerere, cu livrare la serviciu sau acasă. Pentru ieri, clienţii puteau mânca salată de vinete, salată orientală fără ou, fasole bătută, zacuscă de vinete, caşcaval de post pane cu roşii, ceapă şi cartofi pai, mâncare de ciuperci. Preţul unei porţii este între 5 şi 13 lei.
http://www.adevarul.ro/locale/galati/Re ... 84017.html
Adăugat 27 noiembrie 2009 - 15:03
Am o firmă cu care colaborez pentru catering și pentru a încheia contractul, au venit să vadă cum se prepară mâncarea. Puteți încerca și voi... nu cred că nu vă da voie
Adăugat 30 noiembrie 2009 - 16:03
Ah, Andrei, daca m-ai fi anuntat de promotia "meniul zilei cu tot cu desert si apa plata la doar 11 lei" la restaurantul tau as fi venit cu siguranta. In Braila e 13-15 lei un meniul zilei insa nu include desertul si apa plata.
Poate daca inlocuiai apa plata cu berea sau Pepsi ori Coca-Cola (dupa varsta clientului) ar fi avut succes.
Adăugat 01 decembrie 2009 - 10:53
Adăugat 01 decembrie 2009 - 12:24
Nu chiar off-topic: Regula nr.1 atunci cind vrei sa te duci sa maninci undeva: daca localul e plin de persoane cu mincare pe masa, du-te cu incredere. Daca localul e pustiu, desi la ora respectiva altele au clienti... fugi.
Am invatat-o de la un coleg si o aplic de cite ori sint in alt oras sau in strainatate.
Adăugat 24 august 2010 - 23:35
Cristian T., un bucureştean în vârstă de 36 de ani, îl acuză pe un ospătar al restaurantului Pescăruş, din Galaţi, că nu i-a permis să achite consumaţia cu cardul, deşi iniţial, când a întrebat, i s-a spus că este aceptată şi această modalitate de plată. Bărbatul susţine că angajaţii restaurantului i-au spus că valoarea consumaţiei lui este prea mică pentru a achita cu cardul. De cealaltă parte, patronul restaurantului Pescăruş spune că plata cu cardul se acceptă indiferent de cât consumă o persoană şi nu înţelege de ce un angajat al său a putut să-i refuze acest drept unui client.
"În prima săptămână a lunii august am avut o delegaţie în Galaţi. După ce mi-am rezolvat treburile am fost să iau masa la restaurantul Pescăruş, local aflat pe faleza Dunării. Nu mai aveam foarte mulţi bani lichizi, aşa că am întrebat dacă este acceptată plata cu cardul şi mi s-a spus că da. M-am aşezat la masă, am mâncat ceva şi am băut o cafea. Aveam de achitat în jur de 75 de lei", îşi aminteşte Cristian T. Însă, când bărbatul a vrut să plătească nota cu cardul, i s-a spus că nu poate să achite decât cash pentru că nota nu depăşeşte 100 de lei. "I-am întrebat care e motivul şi mi s-a răspuns că e un ordin de la patron să nu mai accepte pentru că îi costă prea mult comisionul pe tranzacţie. Am rămas uluit de această explicaţie. Mi s-a refuzat abuziv plata cu cardul", afirmă Cristian. El crede că motivul real pentru care i s-a refuzat plata cu cardul are mai degrabă legătură cu fapul că ospătarului îi era teamă că o să rămână fără bacşiş. În cele din urmă, tânărul a ales să mai consume de încă 25 de lei pentru a putea achita nota cu ajutorul cardului.
Aurel Trihan, patronul restaurantului Pescăruş din Galaţi, spune că în localul condus de el se acceptă orice card. "Nu există nicio condiţionare pentru plata cu cardul. Clientul poate să plătească orice sumă cu cardul, în niciun caz nu trebuie să consume de cel puţin 100 de lei ca să aibă această posibilitate. Sunt extrem de surprins de situaţie. Clientul trebuia să facă o plângere chiar în acea zi. Întodeauna în restaurant există un manager, dar avem şi un caiet de reclamaţii. Nu-mi dau seama care a fost motivul pentru care un angajat a făcut acest gest", afirmă patronul.
Specialiştii în protecţia consumatorului spun că nu este legală interzicea unei modalităţi de plată pe motiv că nu a cumpărat/consumat suficient. "Ceea ce s-a întâmplat este un abuz. Îi recomandăm consumatorului să reclame această situaţie la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, apoi inspectorii vor cerceta cazul, iar dacă lucrurile relatate se vor adeveri, patronul localului va fi amendat", spune Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.
http://www.evz.ro/de...ica-904082.html
1 utilizator(i) citesc acest subiect
0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

Sus