riaji a spus:
Aiyana a spus:
Acest cartier nu prea are lipsuri. Eu m-aş plânge de ceea ce avem în exces: câini şi pisici.
Eu n-as prea zice. In primul rand locurile de parcare... MAREA PROBLEMA. In alt doilea rand, spatiile verzi (chiar daca faleza e aproape). Ambele probleme ar putea fi cu usurinta rezolvate daca ar disparea (iti ridic mingea la fileu, ultramarine

) marea aia de garaje...
Locurile de parcare nu sunt o problema specifică acestui cartier, ci intregii ţări. Credeam că atragem atenţia asupra problemelor stringente, care-şi pot găsi rezolvare în viitorul apropiat. Oricum, ştii cum s-a procedat în Amsterdam? Au fost înfiinţate NUMAI parcări cu plată, iar străzile au fost îngustate (scoţându-se câte o bandă). Ai grijă ce-ţi doreşti! Îti spun exact ce vor face edilii noştri: vor desfiinţa mica "mare de garaje" (pentru care unii chiar au autorizaţie şi uşor nu le va fi; durează ani) care de fapt susţine alunecarile de pâmânt de pe Română (că acolo baţi) şi vor înfiinţa parcări cu plată sau pentru cei de la bănci. Şi... cum aceste parcări sunt concesionate pe bani grei, se vor îmbogăţi pe spatele nostru în continuare. Apoi, vor trece la îngustarea falezei şi poate că peste 10 ani vom prefera şi noi scuterele şi bicicletele ca Olanda sus-menţionată.
Cât despre spaţiile verzi la care ţii atât, află că există două parcuri lângă al meu bloc: unul chiar în faţă - rămas fără gazon şi fără bănci, rachete care s-au dovedit foarte necesare 'intermediarilor' de fier vechi - şi unul lângă VIVA sau cum s-o mai numi, care nu ţine chiar de faleză, ci de zona Mazepei şi Ţiglinei. Acum, dacă vrei să-ţi vezi copilul jucându-se în faţa geamului, fă şi tu ceva în acest sens! Mama a plantat copaci când eram noi mici şi nu e singura care a întreţinut zona din jurul blocului. Nu putem să ne plângem şi să aşteptăm să facă altcineva pentru noi! Sau putem... că doar aşa ne-am învăţat. E România.
Eu le-aş cere ceva pentru cartierele mărginaşe, care au probleme reale, dar nu trebuie să gândim la fel.
Ne vedem prin zonă!
În loc să ne trăim viaţa, o gândim.