Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Cine ce are cu chioşcurile de cartier?

113 răspunsuri la acest subiect

#21 riaji

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 2.359 Mesaje:

Adăugat 01 decembrie 2008 - 19:43

silviudeep a spus:

Cu UE. nu ne putem compara, mai avem de mancat. Sa ajunga si la noi nivelul de trai asemanator cu cel din U.E. si apoi putem discuta.
Deci, sa inteleg ca asta e motivul pentru care tu crezi ca nu trebuie sa ne civilizam: ca nu suntem (civilizati) deja. Un argument insuficient (dupa umila mea parere), pentru ca nu o sa vina nimeni sa ne traga de maneca sa ne trezim, ci va trebui, pana la urma, sa facem noi insine sacrificii - putin cate putin.
You are the only one who creates your reality.

#22 Relu

Moderator

• Moderator forum
  • 3.655 Mesaje:

Adăugat 01 decembrie 2008 - 21:17

Măi, orice civilizaţie are şi un dram de originalitate, nu credeţi? Da' noi am râs de originalitate încă din 1990 ... :(
Imagine adăugata

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.

#23 riaji

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 2.359 Mesaje:

Adăugat 02 decembrie 2008 - 21:31

Relu a spus:

Măi, orice civilizaţie are şi un dram de originalitate, nu credeţi? Da' noi am râs de originalitate încă din 1990 ...
Cred ca romanii radeau de originalitate cu mult inainte, pe cand o blama Ceausescu inainte la TV, alaturi de celelalte valori capitaliste :d

#24 chirac

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 128 Mesaje:

Adăugat 23 decembrie 2008 - 18:47

cristian10oronaldo a spus:

mariaisfs a spus:

maine am sa revin si cu poze cu aceste constructii inestetice de pe domeniul public de la care nu mai cumpara nimeni.
Un exemplu deosebit de negativ legat de aceste chioscuri de la care oricum nu mai cumpara nimeni e in zona Parcului de la Casa Rosie (La Ceas
Daca sunt acolo nu sunt degeaba parerea mea...daca n-ar fi cumparat nimeni ar fi dat faliment te asigur... atata timp cat are o vanzatoare inauntru inseamna ca cineva intra totusi acolo.....
eu n-am nimic cu chioshcurile de cartier..... amplasate in cartier....sunt bune si ele la ceva.... n-am nevoie sa intru intr`un magazin de lux pentru a`mi cumpara ceva...atata timp cat imi ofera ceea ce cer e perfect :). tu ce crezi? noaptea tarziu cand ai vrea sa iti cumperi ceva foarte urgent si nu gasesti nici un magazin... nu ti-ai dori sa ai la bloc un chioshc afurisit? :)))
:?: Cum rezolvam problema???Eu am niste chioscuri d-alea urite si vreau sa le modernizez !Am incercat pe la citeva usi insa fara rezultat Astept cu cei 19 salariati sa vina ziua cind ve-ti triumfa bucurindu-va vazind cum buldozerele le sfarima,aruncindule intro remorca a ecosalui ,aclamind BINE le face !Poate ne va face un bine!Mai stii..!?Jde milioane am dus lunar la bugetu de stat ,tva impozi pe salarii imp .profit somaj sanatatesi altele...!Crezind in democratie libertatea omului de a face ce doreste fara ca cineva sa-i tina urma,am contractat credite ca si iubitii nostri conducatori si vrem sa le onoram la termenele stabilite fara acere cuiva o letzcaie.Dupa cum vad dreptul la munca vazut de unii,poate fi limitat si numai intrun anumit fel!Nu ma asociez cu cei ce nu au angajati ,care nu ''duc,,sacosa cu bani pe 25 a lunii la buget asta-i treaba oganelor de control si nu cum se tinde a proceda !Bilantul, balanta oglinda firmei spune tot :)

#25 cristian10oronaldo

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 246 Mesaje:

Adăugat 26 decembrie 2008 - 12:18

In alte orase cum naiba s-a reusit ?? Ar trebui sa va adunati mai multi, sa faceti magazine mari cu spatii de inchiriat.. etc etc Cu parere de rau pentru tine si pentru ceilalti angajati ai tai aceste chioscuri sunt total inestetice, asezate complet aiurea, claie peste gramada. Unde anume ai tu chioscuri ???

#26 catilina22003

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.393 Mesaje:

Adăugat 26 decembrie 2008 - 15:57

Intr-adevar, tendinta generala europeana, sau mai bine zis mondiala, este de a se renunta la chioscuri, care pe cat sunt de utile, pe atat de inestetice.. Sustin parerea potrivit careia acestea trebuiesc desfiintate, dorindu-mi sa traiesc intr-o tara civilizata. In Arad, unde locuiesc acum, cel putin in zona centrala, nu mai gasesti nimic de genul..Da, mi s-a intamplat sa le duc lipsa. De exemplu,intr-o zi cu soare si cu doua dimineti, adica pe la 12 noaptea, avand nevoie de te miri ce, nu mi-am putut satisface dorinta:> Cel mai apropiat chiosc era la vreo 7 minute de mers cu masina..pff..
Cu toate acestea, sunt dispusa sa-mi sacrific nobilele dorinte:D pentru o cauza mai buna.Cu sau fara nevoile mele, egoiste, intrinseci etc, orasele trebuie sa arate mai bine..daca tinem la valoarea lor estetica, istorica, arhitecturala, la impozanta si civilizatie..

Ser'us oll:>

#27 mootoo

Gălăţean de frunte

• Banned
  • PipPipPip
  • 318 Mesaje:

Adăugat 26 iunie 2009 - 18:53

europa, asteapta-ne ca venim.
scuze pt dimensiune. nu stiu sa o modific. (daca e posibil) sa ma ajute un moderator.
Fișier atașat  04052009.jpg   69,5K   245 Numărul de descărcări

Exista ACDSee .... ->Resize :P
Daca orgoliile tale sunt mai presus decat orice atunci tu poti fi mai prejos decat oricine.

#28 mariav10

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 474 Mesaje:

Adăugat 26 iunie 2009 - 19:09

asta unde e?spre ce iesire/aia dinspre real?lasa ma ca la iesire din oras iti trebe un ob..o lama de ras..ce ai uitat sa iei de acasa! :lol:

#29 riaji

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 2.359 Mesaje:

Adăugat 29 iunie 2009 - 18:59

.. e in fata blocului meu :)

#30 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.511 Mesaje:

Adăugat 02 iulie 2009 - 00:01

Se demolează chioşcurile!
Miercuri, trecătorii de pe Domnească se opreau în loc pentru a vedea o scenă mai puţin obişnuită pentru Galaţi: o echipă SADP lucra la demolarea chioşcului din faţa Teatrului Dramatic. Oamenii se minunau mai ales că în rafturile chioşcului se vedeau produse, dar în jur, nici ţipenie de angajat sau patron…
Întrebat despre acest lucru, viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco a spus că astfel de imagini nu vor mai fi de acum înainte aşa de rare, prin Galaţi. „Acolo, la Teatrul Dramatic, este vorba despre un ordin de demolare, emis de primarul Dumitru Nicolae, încă din 2007. Până acum acest ordin nu a fost pus în aplicare şi am considerat că a trecut destul timp în care proprietarul putea să îşi ia singur construcţia de acolo”, a declarat viceprimarul. Ciumacenco a adăugat că în primărie există „câteva zeci de astfel de decizii de demolare nepuse în practică”. În momentul în care a fost întrebat de motivul pentru care acestea nu au fost materializate până acum, viceprimarul s-a mulţumit să spună că „de multe ori s-au invocat motive sociale, însă eu cred că în 20 de ani, patronii au tot avut timp să intre în legalitate. Eu cred că a venit timpul să lăsăm Teatrul Dramatic să fie teatru, iar zona comercială, zonă comercială, nu să le amestecăm”.
Nicuşor Ciumacenco a mai enumerat şi paşii care se fac, legal, până la demolarea unei construcţii ilegale: „Întâi Direcţia de Disciplină în Construcţii constată dacă respectiva construcţie este legală sau nu, dacă nu este, se somează proprietarul pentru intrarea în legalitate, iar dacă nu se întâmplă aşa ceva, se întocmeşte o dispoziţie de demolare, semnată de primar şi care este pusă în aplicare de către Direcţia Tehnică şi SADP”.
http://www.viata-libera.ro/articol-Se_d ... le__2.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#31 katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.146 Mesaje:

Adăugat 02 iulie 2009 - 07:30

Dar oare cladirile care au autorizatie de constructie luata pe relatii si sint ca nuca in perete in peisajul urban, nu pot fi si ele bagate in seama?

Pe mine ma seaca asa zisa Casa Alba din Parcul Eminescu. O uritenie mai mare ca asta nu exista, si mai e trintita si pe ce era spatiu verde.
Si a doua dupa asta e sediul ultramodern al (cred ca Sphinx sau nu's ce banca) de vizavi de Potcoava, trintit iote fleosc intre cladirile vechi de la strada.
...Sau sa inteleg ca s-a intimplat din cauza ca nu aveam city manager pe vremea aia... :twisted:

Asa, si apropo de estetica chioscurilor.... Inca din '98 cind am fost prin Iasi, acolo aveau toate chioscurile in format standard, confectionate de 2 firme care aveau contract cu Primaria. Albe, curate, ingrijite, fie ca iti cumparai de acolo gogosi, tigari sau o carte, toate aratau identic.

#32 cristian10oronaldo

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 246 Mesaje:

Adăugat 02 iulie 2009 - 07:43

Unde am facut semnul ala e statia de maxi taxi, chioscuri urate, cine vine isi face cruce ca inca mai exista asa ceva...
Imagine adăugata

#33 Legumix

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.390 Mesaje:

Adăugat 02 iulie 2009 - 09:59

katman a spus:

Asa, si apropo de estetica chioscurilor.... Inca din '98 cind am fost prin Iasi, acolo aveau toate chioscurile in format standard, confectionate de 2 firme care aveau contract cu Primaria. Albe, curate, ingrijite, fie ca iti cumparai de acolo gogosi, tigari sau o carte, toate aratau identic.

mie acest aspect nu mi-a placut - standardizarea. la un moment dat aparusera si prin galati niste chioscuri standard, dar cand s-au extins, nu a mai semanat niciului cu altul ori cu originalul.

dar, aspectul care mi-a placut in Iasi...toate acele chioscuri erau grupate, nu avea fiecare bloc consignatia/magazinul propriu de parter.

#34 silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 Mesaje:

Adăugat 02 iulie 2009 - 14:25

Unde am facut semnul ala e statia de maxi taxi, chioscuri urate, cine vine isi face cruce ca inca mai exista asa ceva...
Imagine adăugata

Au existat si vor mai exista, atat timp cat sunt blocuri prin zona si au vanzare. Plus ca nu mi se pare normal ca daca vreau in miezul noptii sa imi i-au un pachet de tigari de exemplu, sa nu ai de unde.
THIRST SYSTEMS GALATI - Partener ELECTRA
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap

#35 Bada

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 70 Mesaje:

Adăugat 02 iulie 2009 - 15:03

katman a spus:

Dar oare cladirile care au autorizatie de constructie luata pe relatii si sint ca nuca in perete in peisajul urban, nu pot fi si ele bagate in seama?

Pe mine ma seaca asa zisa Casa Alba din Parcul Eminescu. O uritenie mai mare ca asta nu exista, si mai e trintita si pe ce era spatiu verde.
Si a doua dupa asta e sediul ultramodern al (cred ca Sphinx sau nu's ce banca) de vizavi de Potcoava, trintit iote fleosc intre cladirile vechi de la strada.
...Sau sa inteleg ca s-a intimplat din cauza ca nu aveam city manager pe vremea aia... :twisted:

Ai vazut proiectul "centrului de afaceri" de langa cladirea Prefecturii? Nu stiu de ce ne mai miram ca arata orasul ca naiba cand la noi nici macar cand se construieste in numele autoritatilor locale(nu particulari cu pile) nu se respecta un minim de bun simt estetic...Asa zisul centru de afaceri va fi bomboana de pe coliva bunului simt in orasul asta :oops:

#36 Legumix

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.390 Mesaje:

Adăugat 02 iulie 2009 - 17:04

Bada a spus:

Ai vazut proiectul "centrului de afaceri" de langa cladirea Prefecturii? Nu stiu de ce ne mai miram ca arata orasul ca naiba cand la noi nici macar cand se construieste in numele autoritatilor locale(nu particulari cu pile) nu se respecta un minim de bun simt estetic...Asa zisul centru de afaceri va fi bomboana de pe coliva bunului simt in orasul asta :oops:

ei...nu ai de unde sa stii
din bube, mucigaiuri si noroi....stii poezia ;)

#37 cristian10oronaldo

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 246 Mesaje:

Adăugat 02 iulie 2009 - 17:15

silviudeep a spus:

Imagine adăugata

Au existat si vor mai exista, atat timp cat sunt blocuri prin zona si au vanzare. Plus ca nu mi se pare normal ca daca vreau in miezul noptii sa imi i-au un pachet de tigari de exemplu, sa nu ai de unde.

Mai lasati dracu tigarile. Daca vreti tigari vi le luati din supermarketuri... benzinarii... hypermarketuri... Sa le darame pe toate ca tare inestetice sunt...

#38 Bada

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 70 Mesaje:

Adăugat 02 iulie 2009 - 19:18

"Clatiti-va" ochii cu aceasta "minunatie" arhitecturala...si asta n-o muti/darami cu una cu doua ca pe un chiosc (si vorbim strict de procesul efectiv de demolare pentru ca daca mai luam in calcul si faptul ca trebuie aprobat asa ceva...o sa vedem noi mai curand aeroport international si pod peste Dunare la Galati decat sa vedem demolat "rahatul cu mot arhitectonic din plin centrul istoric"(aka centrul de afaceri).
Imagine adăugata

#39 riaji

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 2.359 Mesaje:

Adăugat 02 iulie 2009 - 20:33

Sincer, Bada, decat sa vad schelele alea care mi-au oripilat fiecare drum spre liceu dimineata de dimineata prin peisaj, prefer, pana una-alta, tampenia aia colorata de-ti vine sa vomiti. Sa o termine naibii, si tot s-ar chema ca ar face "ceva", dar tare ma indoiesc..

#40 Nirol

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 103 Mesaje:

Adăugat 02 iulie 2009 - 22:32

dar despre cele de la Popescu ,cele "magazine auto" (daca se pot numi asa ?!), ce parere aveti ?!
eu am pareri foarte proaste ,........, inestetice ,mici si urate , plus de asta sunt trantite exact pe fosta parcare auto "de la Popescu", deci domeniu public utilitar !
nu inteleg de ce dupa atatia ani de zile nu s-au mai facut ceva modernizari la ele ,........., ca bani totusi s-au cam facut pe acolo !

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare