Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Gunoaiele din Micro 20

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
3 răspunsuri la acest subiect

#1 mirned3

mirned3

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 16 Mesaje:

Adăugat 30 noiembrie 2008 - 19:49

In capatul aleii care pleaca din str. Otelarilor si trece pe langa farmacia Esculap sunt 2 containere, la care sunt "arondate" majoritatea blocurilor cu 10 etaje din zona.
Unii locuitori certati cu bunul simt (ca doar nu ei au geamul de la dormitor in vecinatatea containerelor) parcheaza masinile pe strada sau chiar langa containere, numai bine pentru a bloca accesul masinilor RER. Saracii gunoieri (tot respectul pentru ei) sunt nevoiti sa-i astepte pe nesimtiti pana catadicsesc sa-si miste masinile."Si ce vrei, domnule? Alt loc de parcare nu am gasit.Si asa a vrut muschii mei!"  Si tot amaratii aceia (angajatii RER) sunt nevoiti sa stranga gunoaiele pe care unii, din comoditate (de ce sa mai faca 2 m pentru a arunca sacul in container), le lasa chiar in mijlocul aleii. La fel sunt si vecinii mei (din blocul E1, sc.2) care, de ce sa mearga pana la spatiul de depozitarea gunoaielor?, arunca pampersii pe geam (doar, doar vor nimeri direct in container) si sacii de gunoi pe care ii aud "zburand" de la 11 p.m.
Oare cati ani ne mai trebuie pentru a ne civiliza?

#2 toto

toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.702 Mesaje:

Adăugat 01 decembrie 2008 - 11:58

Acelasi lucru se intampla si in Micro 18... si cred ca in mai toate cartierele mari si periferice.  Tronsoanele blocurilor de 10 etaje sunt  pline de gunoaie aruncate pe fereastra de la baie !!!
Cand se va civiliza lumea ???  Grea intrebare! poate niciodata...   Sau poate cand se vor aplica legile si se vor da amenzi MARI care sa-i USTURE pe nesimtiti !
Sau poate cand intreaga comunitate va lua atitudine
Poate ca pe multi nu-i deranjeza gunoaiele din jurul lor.   Dar daca asociatia de locatari va primi amenda pentru gunoaiele din jurul blocului atunci cu siguranta ca lumea va reactiona altfel in privinta mizeriei facute de altii sau de ei insisi !!!:oops:

#3 riaji

riaji

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 2.488 Mesaje:

Adăugat 01 decembrie 2008 - 19:40

toto a spus:

Poate ca pe multi nu-i deranjeza gunoaiele din jurul lor. Dar daca asociatia de locatari va primi amenda pentru gunoaiele din jurul blocului atunci cu siguranta ca lumea va reactiona altfel in privinta mizeriei facute de altii sau de ei insisi !!!:oops:
Cred ca ar fi o idee buna de atragere a atentiei cetatenilor. Atunci cand vor fi taxati cu totii la portofel, isi vor da tot interesul sa nu mai arunce gunoiul la intamplare, ba mai mult, sa vada cine e nesimtitul din cauza caruia contribuie cu totii.
You are the only one who creates your reality.

#4 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.025 Mesaje:

Adăugat 16 iunie 2009 - 00:54

Ce nu îmi place la cartierul meu
Micro 20 – aglomerat, sufocat, trist

Da, e o bună întrebare retorică. Deşi locuiesc în acest cartier de 25 de ani, nu ştiu exact cum să răspund. Stau undeva la periferia oraşului Galaţi, mai precis în zona Micro 20, înţesată de blocuri-turn, cu o densitate enormă de locuitori pe metru pătrat, locuitori care majoritatea sunt oameni simpli, cu un nivel de trai sub mediu, şi cu un grad de cultură mediu, mai toţi muncitori ai combinatului siderurgic.
Ca şi ceilalţi locuitori ai Galaţiului, ne confruntăm cu probleme administrative. Nu avem suficiente spaţii de parcare, locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi, coşuri de gunoi montate pe stâlpi, ce să mai vorbim de marile puncte de colectare a gunoiului, care ar fi trebuit să fie dotate, până acum, cu tomberoane pentru a putea face selecţia deşeurilor...
Avem câini şi pisici maidaneze care stau la fiecare scară de bloc şi se înmulţesc în neştire, tronsoane înguste, prin care, dacă vrei să treci seara, ai ocazia să te trezeşti cu o pungă de gunoi în cap, aruncată de unul dintre locatarii care a uitat că trăim într-o lume totuşi civilizată, bodegi murdare şi ticsite, în care se vinde cea mai ieftină băutură şi în care îşi fac veacul tot felul de personaje dubioase care, după ce au băut vreo două pahare, imediat se pun pe harţă.                
Dar, dacă există ceva ce mă deranjează mai mult la cartierul în care locuiesc, este indiferenţa vecinilor, a locuitorilor acestui cartier, indiferenţă care acum îmi dau seama că începe să mă cuprindă şi pe mine.
Refuzul de a lua atitudine, pentru ca, încet, încet, să ajungem să  locuim într-o lume civilizată, pentru că ne considerăm totuşi oameni civilizaţi, în care trebuie să îi respectăm pe cei de lângă noi în primul rând, pentru a putea fi şi noi la rândul nostru respectaţi.
Ar mai fi multe de spus. Totuşi, un lucru aş mai avea de adăugat: ce facem, fiecare dintre noi, pentru ca toate cartierele, oraşul în întregime, să se schimbe în bine? Haideţi să luăm atitudine, să facem acest oraş să trăiască. Să facem într-un fel ca acest oraş să nu mai arate trist.
http://www.viata-lib... ... ist_2.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare