Salt la conținut


Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.


Fotografie

Daniel Dediu, suspectat de tentativă de asasinat


 • Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
49 răspunsuri la acest subiect

#1 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.899 Mesaje:

Adăugat 11 decembrie 2008 - 00:06


Fiul unui afacerist din Galaţi, suspect în tentativa de asasinat asupra lui Bamburic
* Alături de el au mai fost reţinute pentru audieri patru persoane
Poliţiştii din Constanţa au preluat sub escortă cinci tineri din Galaţi pe care îi audiază, fiind suspecţi că ar fi plănuit tentativa de omor comisă asupra omului de faceri con-stănţean, Liviu Dorin Bamburic. Potrivit anchetatorilor, cei cinci au fost reţinuţi în urma unei percheziţii efectuate la domiciliul unuia dintre ei, unde au fost găsite mai multe arme şi muniţie.
Şeful BCCO Galaţi, Ionel Pasquale, s-a ferit să dea declaraţii vizavi de cei care ar fi implicaţi, spunând că ancheta a fost preluată de poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. La rândul lor, aceştia au audiat, ieri, mai multe persoane şi, din câte se pare, au probe care au făcut necesare efectuarea unor alte percheziţii domiciliare. Totodată, surse din cadrul anchetatorilor, au precizat că printre suspecţii reţinuţi în noaptea de 9 spre 10 decembrie se află şi Daniel Dediu, de 23 de ani, fiul afaceristului Lili Dediu, care deţine, în Galaţi, cotidianul „Imparţial” şi firma de pază „Salvosid“, cu multiple filiale în ţară.
De altfel, Daniel Dediu nu se află pentru prima dată în atenţia oamenilor legii. Anul trecut, acesta a fost acuzat că împreună cu agenţi de la firma tatălui său, cu arme de foc şi mascaţi cu cagule, ar fi blocat şi jefuit un camion, în zona localităţii Nicoreşti, unde familia sa are o vilă, iar apoi ar fi atacat doi tineri din comuna Drăgăneşti, cărora le-au luat scuterele. De asemenea, „beizadeaua” din Galaţi a fost acuzată de viol de o tânără care susţinea că Daniel Dediu şi un agent ar fi luat-o cu forţa din discoteca „Cristalin”, din Tecuci, şi au dus-o la casa din Nicoreşti. Mai mult, anul trecut, Daniel Dediu a căzut în plasa poliţiştilor de la Crimă Organizată pe când împrumuta unui interlop din Constanta un pistol de calibru 9 mm şi muniţie. Din aceste considerente el a rămas în atenţia anchetatorilor, care au indicii că el ar fi implicat şi în asasinatul plănuit împotriva afaceristului Liviu Dorin Bamburic, din Constanţa, dar care a dat greş.
Omul de afaceri constănţean, Liviu Dorin Bamburic, de 43 de ani, a fost împuşcat cu nouă focuri de armă, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, la intrarea în scara blocului unde locuieşte iubita sa. După o intervenţie chirurgicală, care a durat nouă ore, medicii au reuşit să-i salveze viaţa. Mai mult, el şi-a revenit în mod miraculos. Pentru moment el va purta cele patru gloanţe care i-au rămas în corp, celelalte fiind extrase în urma unor intervenţii chirurgicale. După cum spune victima, atacatorul avea o bluză trasă până în apropierea ochilor, iar pe cap purta un fes.
La închiderea ediţiei, suspecţii erau audiaţi de anchetatori. Vom reveni cu noi amănunte în ediţia de mâine.
http://www.cugetlibe... ... lui-bambu/
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#2 riaji

riaji

  SuperGălăţean

 • Membri
 • PipPipPipPipPip
 • 3.325 Mesaje:

Adăugat 11 decembrie 2008 - 00:35

Nu e de mirare ca nicio publicatie locala nu a preluat stirea..

Nihil sine Deo.


#3 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.899 Mesaje:

Adăugat 11 decembrie 2008 - 16:40

Patru bărbaţi suspectaţi de tentativă de omor asupra unui om de afaceri constănţean, reţinuţi
Patru bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, fiind principalii suspecţi în cazul tentativei de asasinat asupra lui Liviu Bamburic - om de afaceri din Constanţa împuşcat în luna ianuerie 2008, în timp ce intra într-un bloc din municipiul Constanţa. Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, principalii suspecţi în acest caz sunt Dănuţ Marcel Mustaţă (28 de ani), din Galaţi, cercetat pentru tentativă de omor calificat, Daniel Dediu (24 de ani), din Galaţi, cercetat pentru complicitate la tentativă de omor calificat, Grigore Nicolae Dănilă (27 de ani), din Galaţi, cercetat pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi Nicolae Purichia (38 de ani), din Năvodari, cercetat pentru instigare la tentativă de omor calificat. Cele patru persoane au fost reţinute în baza unor odonanţe pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentate, joi, Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.
Conform sursei citate, în noaptea de 16/17 ianuarie 2008 omul de afaceri Liviu Bamburic a fost împuşcat de mai multe ori în abdomen şi picioare în timp ce se îndrepta spre uşa blocului în care locuia prietena sa. Focurile de armă au fost trase de către Dănuţ Marcel Mustaţă cu un pistol Makarov, calibrul 9 milimetri, el fiind ajutat să ducă planul la îndeplinire de către ceilalţi trei bărbaţi. În urma incidentului, victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fiind supusă și unor intervenţii chirurgicale. Raportul medico-legal a arătat că rănile suferite au pus în pericol viaţa omului de afaceri, iar acesta a avut nevoie de aproape un an de îngrijiri medicale. Anchetatorii au stabilit că în spatele acestei tentative de asasinat s-ar fi aflat un partener de afaceri al lui Liviu Bamburic. Astfel, Dragoş Boştină l-ar fi contactat, pentru uciderea lui Bamburic, pe Daniel Dediu, care deţine o firmă de pază în Galaţi. Omul de afaceri le-a povestit anchetatorilor că a achiziţionat suprafeţe mari de teren în comuna Corbu, unde dorea să înfiinţeze o staţiune turistică. El a cumpărat mai multe terenuri prin intermediul lui Dragoş Boştină, care găsea persoanele ce deţineau în proprietate terenuri şi doreau să le vândă. Persoanele care erau îndreptăţite să li se restituie terenurile nu aveau încă titlul de proprietate şi încheiau un antecontract de vânzare cumpărare cu Liviu Bamburic, care le plătea preţul, urmând ca, după obţinerea titlurilor de proprietate şi punerea în posesie, actul de vânzare să se perfecteze între Bamburic şi Dragoş Boştină, acesta reprezentându-i pe proprietarii vânzători. Liviu Bamburic le-a mai spus anchetatorilor că Boştină deţinea procuri prin care proprietarii îl împuterniceau să vândă, pentru a simplifica încheierea contractului de vânzare-cumpărare, fără a se menţiona în cuprinsul procurilor cumpărătorul. Din acest motiv, Bamburic a susţinut că Dragoş Boştină avea un motiv serios de a-l ucide întrucât ar fi putut ulterior să vândă acele terenuri oricui şi să încaseze banii. De asemenea, Bamburic le-a mai spus procurorilor că a cumpărat un teren de opt hectare împreună cu Dragoş Boştină, pe numele unei alte persoane, teren care a fost vândut ulterior de către Boştină fără ca acesta să-i dea partea sa de preţ, aproximativ 900.000 de euro.
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#4 marius

marius

  În trecere prin Galaţi

 • Membri
 • Pip
 • 20 Mesaje:

Adăugat 11 decembrie 2008 - 18:18

Sunt curios daca fiul lui Dediu va mai scapa si de asta!!! De droguri, arme, alcool si alte probleme a scapat.

#5 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.899 Mesaje:

Adăugat 12 decembrie 2008 - 01:11

Aseară, în jurul orei 21, în urma audierilor, magistraţii de la Tribunalul Constanţa au dispus arestarea pentru o perioadă de 29 de zile a lui Maricel Mustaţă, Daniel Dediu şi Grigore Dănilă, cel de-al patrulea suspect, Nicolae Purichea, primind obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu timp de 30 de zile.
http://www.cugetlibe... ... a-comanda/

Omul de afaceri Liviu Bamburic trebuia să fie asasinat la comandă
Aseară, judecătorii au emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele a trei dintre suspecţi, iar celui de-al patrulea interzicându-i-se să părăsească localitatea de domiciliu timp de 30 de zile. Ei sunt acuzaţi de tentativă şi complicitate la omor asupra omului de afaceri constănţean Liviu Dorin Bamburic.
Printre ei se află şi Daniel Dediu, de 23 de ani, fiul afaceristului Lili Dediu, care deţine în Galaţi un cotidian şi firma de pază „Salvosid”. În urma unei percheziţii efectuate asupra lui Daniel Dediu, au fost găsite două pistoale şi o puşcă, precum şi muniţia aferentă. Potrivit anchetatorilor, el este acuzat de complicitate la asasinatul pus la cale, care ar fi urmat să-i curme viaţa omului de afaceri constănţean Liviu Bamburic, dar care a dat greş.
Din cercetări a reieşit că fostul partener de afaceri a lui Bamburic, un anume Dragoş Boştină, a luat legătura, la începutul lunii ianuarie, cu Daniel Dediu, căruia i-a cerut să-l ucidă pe Bamburic. Preţul pentru ca acesta să dispară ar fi fost stabilit la suma de 10.000 de euro. După ce au bătut palma, Dediu şi-a chemat „locotenenţii”, Maricel Mustaţă, Grigore Dănilă şi Nicolae Purichea.
În noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2008, Bamburic a fost urmărit pas cu pas, iar în momentul în care a ajuns în faţa blocului unde locuieşte iubita sa, Mustaţă a descăr-cat nouă focuri de armă asupra lui, în timp ce ceilalţi urmăreau întreaga operaţiune de la distanţă. După ce misiunea a fost îndeplinită, ei au fugit, cu două autoturisme, la Galaţi.
Cel care ar fi comandat asasinatul este în libertate
Cu ultimele puteri, Liviu Bamburic a sunat-o pe prietena sa, Elena Neagu, care, împreună cu un alt prieten, l-au dus la spital. După o intervenţie chirurgicală, care a durat nouă ore, medicii au reuşit să-i salveze viaţa. Mai mult, el şi-a revenit în mod miraculos. Pentru moment, el va purta cele două gloanţe care i-au rămas în corp, celelalte cinci fiind extrase în urma unor intervenţii chirurgicale.
În altă ordine de idei, anchetatorii au ridicat de la faţa locului trei tuburi şi cinci proiectile, stabilindu-se că acestea au fost trase cu acelaşi pistol. S-a mai stabilit că tuburile reprezintă elemente de muniţie ale unor cartuşe letale, de calibrul 9 mm Makarov. În urma unor ample cercetări, care au durat 11 luni, oamenii legii au reuşit să pună cap la cap mai multe probe şi au reuşit să-i identifice pe suspecţii care au atentat la viaţa omului de afaceri. Astfel, în noaptea de 9 spre 10 decembrie, au fost făcute mai multe percheziţii simultane în numeroase locuinţe din Galaţi, Constanţa, Năvodari, Corbu şi Vadu, de unde au fost prelevate alte probe. Mai mult, au fost reţinuţi Maricel Dănuţ Mustaţă, Daniel Lili Dediu, Grigore Nicolae Dănilă şi Nicolae Purichia. Cei patru vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propu-nerea de arestare preventivă. Totodată, a mai fost reţinut şi Dragoş Boştină, dar cum anchetatorii nu au reuşit să strângă probe directe care să arate că el ar fi comandat asasinatul, acesta a fost pus în libertate.
Afacerile cu terenuri erau să-l omoare pe Bamburic
Mobilul asasinatului au fost terenurile achiziţionate de Bamburic în localitatea Corbu, unde dorea să înfiinţeze o staţiune turistică. Potrivit anchetatorilor, Bamburic a achiziţionat suprafeţele de teren prin intermediul lui Dragoş Boş-tină, care avea rolul de a găsi per-soanele ce deţineau în proprietate terenuri şi voiau să le vândă. Oamenii care erau îndreptăţiţi să li se restituie terenurile, însă nu aveau încă titlul de proprietate, încheiau un antecontract de vânzare cumpărare cu Bamburic, care le plătea preţul, urmând ca, după obţinerea documentelor şi punerea în posesie, actul de vânzare să se perfecteze între persoana vătămată şi Dragoş Boştină, acesta reprezentând pe proprietarii vânzători. El deţinea procuri prin care pro-prietarii îl împuterniceau să vândă, pentru a simplifica încheierea contractului de vânzare-cumpărare, fără a se menţiona în cuprinsul procurilor persoana cumpărătorului. Din acest motiv, se pare că Boştină avea un motiv serios de a-l ucide pe omul de afaceri, deoarece ar fi putut, ulterior, să vândă acele terenuri oricui şi să încaseze preţul, deşi terenurile erau achitate de către Bamburic de la momentul în care încheia antecontractele de vânzare-cumpărare. De asemenea, din cercetări a reieşit că Bamburic a achiziţionat un teren de 8 ha împreună cu Boştină, pe numele unei alte persoane, teren ce a fost vândut ulterior de către Boştină, fără ca acesta să îi dea partea sa din preţ, circa 900.000 de euro. Potrivit anchetatorilor, Dragoş Boştină a intermediat achiziţionarea de terenuri pentru persoana vătămată, activitate în schimbul căreia primea comision. La un moment dat, relaţiile dintre cei doi s-au răcit şi astfel s-a încheiat orice colaborare. De aici ar fi intervenit ura lui Boştină faţă de Bamburic şi, ulterior, pregătirea asasinatului.
Daniel Dediu, mână în mână cu grupări interlope din ţară
Daniel Lili Dediu, de 24 de ani, este necăsătorit. El nu se află la primul contact cu oamenii legii. Potrivit anchetatorilor, se cunoaşte faptul că acesta se erijează în lider al unei grupări infracţionale, formată în parte din persoane angajate ca agenţi de pază în cadrul societăţii pe care o administrează, grupare ai cărei membri au preocupări pe linia infracţiunilor săvârşite cu violenţă, perceperea de taxe de protecţie, traficul de armament şi muniţii. Totodată, el are relaţii de prietenie cu liderii lumii interlope din alte judeţe cum ar fi: clanul Cordunenilor, din Iaşi, gruparea fraţilor Buricea, din Brăila, Nuredin Beinur, din Mangalia, Marian Comănescu, din Brăila, Cristian Fălcuş, zis „IPU”, din Constanţa. Pe de altă parte, el se află într-o stare conflictuală cu liderii altor grupări infracţionale, cum ar fi Oprea Dumitru, zis „Titel Crăcănatul”, din Brăila, sau membrii grupării „Ogeacă”, din Galaţi. În altă ordine de idei, anchetatorii susţin despre Dediu că are o pasiune pentru armele de foc, atât el, cât şi tatăl său fiind posesori legali de arme şi muniţie. Mai mult, el deţine în mod ilegal arme de foc pe care le foloseşte pentru a se impune asupra membrilor grupării sale, precum şi a celor din grupările adverse. O parte din arme le închiriază sau chiar le vinde persoanelor interesate, acestea fiind procurate prin intermediul persoanelor din anturajul său ce se află în străinătate sau prin intermediul unor cetăţeni din Republica Moldova.
http://www.cugetlibe... ... a-comanda/
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#6 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.899 Mesaje:

Adăugat 12 decembrie 2008 - 11:13

Trei bărbaţi arestaţi pentru tentativă de omor asupra unui om de afaceri din Constanţa
Trei din cei patru suspecţi în cazul tentativei de asasinat asupra unui om de afaceri din Constanţa care a fost împuşcat în luna ianuarie 2008, în scara unui bloc, au fost arestaţi preventiv, joi seară, pentru 29 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX. După mai multe ore de audieri, magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Dănuţ Maricel Mustaţă, acuzat de tentativă de omor, şi a lui Daniel Dediu Lili şi Grigore Dănilă, pentru complicitate la aceeaşi infracţiune. Cei trei au fost acuzaţi şi de asociere în vederea comiterii de infracţiuni, în cazul tentativei de asasinat asupra lui Liviu Bamburic. Totodată, judecătorii constănţeni au decis, în cazul lui Nicolae Purichia, cercetat pentru instigare la tentativă de omor calificat, cercetarea în stare de libertate, dar cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. Toţi cei patru bărbaţi fuseseră reţinuţi joi de procurori, în baza unor odonanţe pentru 24 de ore.
În cazul partenerului de afaceri al lui Liviu Bamburic, Dragoş Boştină, care s-ar afla în spatele acestei tentative de asasinat, procurorii au decis să-l ancheteze în stare de libertate, sub acuzaţia de instigare la omor. Potrivit anchetatorilor, Dragoş Boştină l-ar fi contactat pe Daniel Dediu, care deţine o firmă de pază în Galaţi, pentru a-l ucide pe Bamburic. Omul de afaceri le-a spus anchetatorilor că a achiziţionat suprafeţe mari de teren în comuna Corbu, unde dorea să înfiinţeze o staţiune turistică. El a cumpărat mai multe terenuri prin intermediul lui Dragoş Boştină, care găsea persoanele ce deţineau în proprietate terenuri şi doreau să le vândă. Persoanele care erau îndreptăţite să li se restituie terenurile nu aveau încă titlul de proprietate şi încheiau un antecontract de vânzare cumpărare cu Liviu Bamburic, care le plătea suma, urmând ca, după obţinerea titlurilor de proprietate şi punerea în posesie, actul de vânzare să se perfecteze între Bamburic şi Dragoş Boştină, acesta reprezentându-i pe proprietarii vânzători. Liviu Bamburic a mai spus că Boştină deţinea procuri prin care proprietarii îl împuterniceau să vândă, pentru a simplifica încheierea contractului de vânzare-cumpărare, fără a se menţiona în cuprinsul procurilor cine este cumpărătorul. Bamburic a susţinut, joi seară, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că Dragoş Boştină avea un motiv serios de a-l ucide întrucât ar fi putut ulterior să vândă acele terenuri oricui şi să încaseze banii. "Boştină, cel care a comandat uciderea mea, era partenerul meu. Când l-am cunoscut, era un om simplu, care trăia de pe o zi pe alta în localitatea Vadu, iar după ce a început să lucreze pentru mine, situaţia lui materială s-a îmbunătăţit simţitor. El ţinea legătura cu proprietarii de terenuri din Vadu şi se ocupa de cumpărarea pământurilor. Primea un comision foarte bun. Dacă eu muream, terenurile îi rămâneau lui”, a declarat Liviu Bamburic. În noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2008, omul de afaceri Liviu Bamburic a fost împuşcat de mai multe ori în abdomen şi picioare în timp ce se îndrepta spre uşa blocului din Constanţa unde locuia prietena sa. În urma incidentului, Bamburic a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, fiind supus unor intervenţii chirurgicale. Raportul medico-legal a arătat că rănile suferite au pus în pericol viaţa omului de afaceri, iar acesta a avut nevoie de aproape un an de îngrijiri medicale. Potrivit anchetatorilor, Bamburic a fost împuşcat de Dănuţ Marcel Mustaţă (28 de ani), din Galaţi, cu un pistol Makarov, calibrul 9 milimetri, el fiind ajutat să ducă planul la îndeplinire de către Daniel Dediu (24 de ani), din Galaţi, Grigore Nicolae Dănilă (27 de ani), din Galaţi, şi Nicolae Purichia (38 de ani), din Năvodari.
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#7 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.899 Mesaje:

Adăugat 13 decembrie 2008 - 02:35

Recursul se judecă pe 16 decembrie
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au formulat recurs împotriva deciziei instanţei de fond, care a decis ca Nicolae Purichia să fie cercetat, în stare de libertate, pentru instigare la tentativă de omor deosebit de grav. Totodată, şi cei trei tineri care au primit mandate de arestare au făcut recurs la decizia Tribunalului Constanţa prin care s-a dispus ca ei să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Calea de atac se va soluţiona de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, care au stabilit ca termen de judecată data de 16 decembrie.
Joi seara, judecătorii de la Tribunalul Constanţa au emis mandate de arestare preventivă pe numele a trei dintre cei acuzaţi că au săvârşit tentativa de omor asupra omului de afaceri constănţean Liviu Dorin Bamburic, care a fost împuşcat cu nouă focuri de armă, la mijlocul lunii ianuarie. Astfel, au ajuns după gratii, Dănuţ Maricel Mustaţă, Grigore Dănilă şi Daniel Lili Dediu, de 23 de ani, fiul unui influent om de afaceri din Galaţi. De asemenea, judecătorii au decis ca cel de-al patrulea suspect, care are rolul de instigator, Nicolae Purichia, de 38 de ani, să fie cercetat, dar în stare de libertate. De remarcat că, joi seara, atunci când au fost duşi în faţa judecătorilor de la Tribunal, toţi cei patru suspecţi au refuzat să dea declaraţii magistraţilor.
http://www.cugetlibe... ... viata-mea/
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#8 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.899 Mesaje:

Adăugat 15 decembrie 2008 - 00:26

Daniel Dediu, suspect că a mai comis o crimă
* Procurorii cer ca acestuia să-i fie prelevate probe biologice
Unul din cei patru tineri arestaţi pentru tentativă şi complicitate la omor asupra afaceristului Liviu Dorin Bamburic este cercetat de oamenii legii şi în altă cauză. Concret, Daniel Dediu, de 23 de ani, fiul omului de afaceri Lili Dediu, care deţine, în Galaţi, cotidianul „Imparţial” şi firma de pază „Salvosid“, este suspect şi într-un caz de omor, care a rămas cu autor necunoscut, faptă care, se pare, s-ar fi petrecut la Galaţi. Din aceste considerente, procurorii din Constanţa au dorit să preleveze anumite probe biologice de la Daniel Dediu, dar el nu a fost de acord. Astfel, potrivit legii, anchetatorii s-au văzut nevoiţi să apeleze la instanţa de judecată, care va da verdictul dacă îl obligă sau nu pe Daniel Dediu să se supună prelevării de probe biologice. Cererea va fi soluţionată, astăzi, la Tribunalul Constanţa. Prelevarea probelor biologice se face prin metode noninvazive, respectiv recoltarea celulelor epiteliale prin periaj al mucoasei bucale, iar în situaţiile în care nu se poate realiza această modalitate, prin recoltarea unor celule epiteliale din regiunea feţei.
Daniel Dediu a fost arestat, joi, de magistraţii Tribunalului Constanţa, pentru o perioadă de 29 de zile, fiind acuzat de complicitate la tentativa de omor săvârşită asupra lui Liviu Dorin Bamburic. În urma unei percheziţii efectuate în locuinţa lui Daniel Dediu, din Galaţi, au fost găsite două pistoale şi o puşcă, precum şi muniţia aferentă. Mai mult, după cum spun anchetatorii, au fost descoperite şi anumite prafuri, posibile droguri.
http://www.cugetlibe... ... s-o-crima/
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#9 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.899 Mesaje:

Adăugat 16 decembrie 2008 - 23:30

Probe contestate in dosarul lui Liviu Bamburic
» Principalul suspect in cazul atacului asupra omului de afaceri Liviu Bamburic refuza sa i se recolteze probe biologice.
Procurorii au apelat la ajutorul instantei pentru a-l obliga pe Daniel Dediu sa i se preleveze sange. Potrivit Legii nr. 76/2008 privind organizarea si functionarea Sistemului National de Date Genetice Judiciare, in cazul in care o persoana refuza acest lucru, anchetatorii pot apela la ajutorul instantei. Totusi, in fata magistratilor, aparatorul lui Dediu a invocat o exceptie de neconstitutionalitate prin care a sustinut ca i s-au incalcat mai multe drepturi constitutionale clientului sau. Tribunalul Constanta a admis exceptia, iar dosarul va fi trimis la Curtea Constitutionala. Daniel Dediu este acuzat de tentativa de omor calificat, fiind suspectat ca el a planuit uciderea omului de afaceri Liviu Bamburic. Potrivit anchetatorilor, despre suspect se cunoaste faptul ca are o pasiune pentru armele de foc, atat el cat si tatal sau fiind posesori legali de arme si munitie. Totodata, acesta detine in mod ilegal arme de foc pe care le foloseste pentru a se impune asupra membrilor gruparii sale precum si a celor din gruparile adverse. O parte din arme le inchiriaza sau chiar le vinde persoanelor interesate, acestea fiind procurate prin intermediul persoanelor din anturajul sau ce se afla in strainatate sau prin intermediul unor cetateni din Republica Moldova. "Daniel Dediu este cunoscut in mediul relational si domiciliar ca un individ deosebit de violent, agresiv, care intentioneaza declarat sa devina un «cap mafiot» al municipiului Galati. Despre el se cunoaste ca este consumator de stupefiante, pe care le procura de la traficantii locali. Barbatul, in varsta de 24 de ani, este necasatorit si detine functia de administrator al S.C. Salvosid S.A., societate comerciala avand ca obiect de activitate paza bunuri. Acesta se erijeaza in lider al unei grupari infractionale, formata in parte din persoane angajate ca agenti de paza in cadrul societatii pe care o administreaza, grupare ai carei membri au preocupari pe linia infractiunilor savarsite cu violenta, perceperea de taxe de protectie, traficul de armament si munitii", se precizeaza in propunerea de arestare preventiva formulata de anchetatori.
http://www.romaniali... ... buric.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#10 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.899 Mesaje:

Adăugat 17 decembrie 2008 - 01:41

Bamburic acuza, Bostina se apara
Suspecţii din cazul „Bamburic" se simt nesiguri pe apărarea lor. Recursul intentat de Dănuţ Maricel Mustaţă, Daniel Lili Dediu şi Grigore Nicolae Dănilă împotriva deciziei Tribunalului Constanţa de a-i aresta preventiv, pentru 29 de zile, s-a amânat pentru respectarea dreptului la apărare.
Procesul se va relua astăzi, la Curtea de Apel Constanţa. O parte dintre avocaţii angajaţi ai celor trei le-au solicitat judecătorilor să fie îngăduitori şi să judece dosarul a doua zi, răgazul fiind cerut pentru pregătirea unei apărări temeinice în dosar. Foarte interesant, la scurt timp după apelarea cauzei, unul dintre avocaţii celor trei suspecţi a fost văzut în arhivă, studiind cu conştiinciozitate multiplele volume ale dosarului de urmărire penală. În acest context, rămâne de văzut cât de bine s-au pregătit, într-adevăr, avocaţii, după cum vor aprecia, astăzi, judecătorii Curţii de Apel. Tribunalul Constanţa a decis, la sfârşitul săptămânii trecute, arestarea preventivă a lui Dănuţ Maricel Mustaţă, Daniel Lili Dediu şi Grigore Nicolae Dănilă. Cei trei au fost acuzaţi de tentativă de omor calificat, complicitate la o astfel de tentativă şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Alături de cei trei, procurorii au solicitat şi arestarea lui Nicolae Purichia, acuzat de instigare la tentativă de omor calificat, însă Tribunalul a respins propunerea pentru acesta. Pe de altă parte, Dragoş Boştină, cel cu privire la care anchetatorii afirmă că a pus la cale tentativa de asasinat împotriva lui Bamburic, a precizat, ieri, că avocatul său i-a interzis să mai dea orice fel de declaraţii presei. Îşi menţine însă afirmaţiile făcute anterior, că nu are nicio legătură cu tentativa de omor. „Avocatul meu consideră că este mai bine să nu mai dăm declaraţii, cel puţin pentru moment. Pot însă să afirm că suntem în posesia unor probe temeinice, din care rezultă nevinovăţia mea şi pe care le vom pune curând la dispoziţia anchetatorilor", a declarat Dragoş Boştină.
http://www.ziuaconst... ... apara.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#11 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.899 Mesaje:

Adăugat 18 decembrie 2008 - 01:43

Suspectii in cazul Bamburic, la mana lui Epure
Arestarea preventivă a celor trei suspecţi din cazul „Bamburic" începe să semene din ce în ce mai mult cu o bătaie de joc. Pentru a doua oară în decurs de 24 de ore, instanţa a amânat iar judecarea recursului celor trei acuzaţi, pentru ca avocaţii să aibă timp să-şi pregătească apărarea. În aceste condiţii, părţile implicate încep să se teamă tot mai mult că se pregăteşte ceva şi că mâna lungă a afaceristului gălăţean Lili Dediu, tatăl unuia dintre suspecţi, va „atinge" şi cazul ajuns în atenţia judecătorilor constănţeni, după modelul instituit la instanţele din Galaţi.
Palatul de Justiţie, ora 9.45. O dubă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean, urmată de o maşină a DIAS îşi fac apariţia la instanţă. Din mulţimea care s-a strâns în jurul celor două autovehicule, o mână se ridică în aer şi schiţează cu nonşalanţă un gest de încurajare, gen „e totul în regulă". În duba DIAS se află trei bărbaţi, acuzaţi de tentativă şi complicitate la tentativă de omor calificat şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Aceştia sunt Dănuţ Maricel Mustaţă, Daniel Lili Dediu şi Grigore Nicolae Dănilă. Gestul de „OK" îi era adresat, însă, numai unuia dintre ei, şi anume lui Dediu, de către tatăl acestuia. Ulterior, apropiaţii lui Dediu şi ai săi au intrat în Palatul de Justiţie, au descoperit sala unde trebuia să se judece recursul şi au început să studieze avid listele de şedinţă. În cele din urmă, dosarul „tovarăşilor" lor a fost descoperit. După secunde bune de analiză a listelor, una dintre persoane a scos mobilul, a format un număr şi a afirmat scurt „s-a rezolvat". Într-un final, uşile sălii s-au deschis, iar procesul a început. De bine ce a început, însă, s-a şi amânat. Motivul - acelaşi care a dus la amânarea anterioară: dreptul la apărare. Dumitru Hagiu, avocatul lui Dediu, venit tocmai de la Galaţi să-şi susţină clientul, a invocat un răgaz insuficient pentru a studia toate volumele dosarului de urmărire penală, pentru a pregăti apărarea. „De dimineaţă, de la 8.30, tot studiez dosarul, însă îmi este imposibil să pun concluzii pe apărare, pentru că timpul nu mi-a ajuns să parcurg toate documentele", a afirmat avocatul. Îngăduitoare, Curtea de Apel a acordat un nou termen în proces, care se va judeca mâine, de la ora 10.00. Asta, în cazul în care, la următoarea înfăţişare, cauza nu se va amâna iar, tot pentru pregătirea apărării. De menţionat că unul dintre judecătorii care fac parte din complet este nimeni altul decât Marius Cristian Epure, devenit faimos pentru deciziile sale, mai degrabă controversate, de punere în libertate a unor indivizi asupra cărora planează suspiciuni serioase privind omoruri deosebit de grave sau trafic de droguri de mare risc. În acest context, gurile rele ar putea opina că gestul de „OK" pe care Dediu l-a schiţat către fiul său nu ar fi deloc unul întâmplător, Seniorul având deja „jocurile aranjate" la Constanţa, după modelul de la Galaţi. La rândul său, Liviu Bamburic, victima atentatului de care Dediu Jr. & Co. sunt acuzaţi, a afirmat: „Sper că ceilalţi judecători (n.r. în afară de Epure), ca şi justiţia română, să fie corecţi şi că nu vor permite punerea în libertate a unor asasini, bătându-şi joc atât de viaţa mea, cât şi de munca timp de 11 luni a poliţiştilor şi procurorilor". „Dacă s-ar întâmpla asta, ar fi unul din cele mai grave cazuri, iar cetăţenii ar şti că statul nu-i apără, ci, dimpotrivă, apără infractorii şi criminalii", a conchis Bamburic.
http://www.ziuaconst... ... -foto.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#12 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.899 Mesaje:

Adăugat 20 decembrie 2008 - 00:37

Liviu Bamburic i-a privit în ochi pe cei care au încercat să-l asasineze
* Magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa au respins recursul împotriva măsurii de arest preventiv
Vineri, magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa au respins recursul formulat de trei dintre suspecţii care sunt acuzaţi că au comis tentativa de asasinat asupra lui Liviu Dorin Bamburic, omul de afaceri constănţean care a supravieţuit după ce a fost ţinta unui tir de nouă gloanţe.
„Supravieţuitorul” Bamburic a venit, vineri, la Curtea de Apel Constanţa, pentru a-i privi în ochi pe cei care i-au dorit moartea, însoţit de trei dintre bodyguarzii lui. Poate, doar astfel, ar putea înţelege ce anume i-a determinat (în afara sumei de 40.000 de euro - spune el -, pe care i-ar fi primit pentru că l-ar fi trimis în lumea celor drepţi) să comită un astfel de act mafiot. Pe de altă parte, el a ţinut să fie în sala de judecată şi pentru un alt motiv. În ultimele zile, au circulat diverse zvonuri potrivit cărora apropiaţii lui Dediu, prin presiuni exercitate asupra instanţei, ar putea obţine eliberarea din arest.
Cei trei au refuzat să facă vreo declaraţie în faţa instanţei de judecată. „Nu am ce declara. Mă consider nevinovat!” - doar asta a spus fiul unui prosper om de afaceri din Galaţi, unul dintre principalii suspecţi din acest dosar, Daniel Lili Dediu.
Avocaţii celor trei bărbaţi au spus că arestarea preventivă a clienţilor lor s-a făcut în condiţii de nelegalitate şi că, la momentul la care a fost sesizată prima instanţă cu propunerea de arestare, ordonanţa procurorului de reţinere a suspecţilor expirase deja. Ba, mai mult, apărarea a susţinut că nu Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa ar fi trebuit să se ocupe de efectuarea urmăririi penale, ci Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Dumitru Hagiu, avocatul lui Dediu şi Dănilă, a făcut trimitere şi la Nicolae Purichia, cel de-al patrulea suspect pentru care s-a cerut, de asemenea, arestarea, dar faţă de care s-a luat o altă măsură preventivă. Avocatul a încercat să acrediteze ideea că este vorba despre o discriminare, pentru că numai suspecţii din Galaţi au fost arestaţi. „Din modul în care anchetatorii au instrumentat dosarul, putem să concluzionăm că s-a vrut neapărat inocularea ideii că aceştia sunt autorii, nu alţii. Este ceva la mijloc aici“, a precizat suspicios avocatul. Apărătorii au adus în discuţie şi calitatea de martor de care se bucură Liviu Cristian Toager, un tânăr care a pretins că a fost alături de cei trei în seara în care a fost comisă oribila faptă, dar care şi-ar fi „negociat” poziţia de martor din acest dosar.
De partea cealaltă, la polul opus, reprezentanţii Parchetului au afirmat că propunerea de arestare a suspecţilor s-a făcut în condiţiile legii şi că măsura reţinerii nu încetase la momentul la care a fost sesizată instanţa. Procurorii au adăugat că Nicolae Purichia, cel de-al patrulea suspect, a fost lăsat în libertate din cauza stării precare a sănătăţii sale. În ultimul cuvânt, Mustaţă a afirmat că este un abuz faptul că este închis, că nu ştie nimic despre fapta de care a fost acuzat şi că familia lui se află în pericol.
Trebuie precizat faptul că tânărul Daniel Lili Dediu, a avut, ca şi la termenul anterior, pe tot parcursul judecării recursului, o atitudine sfidătoare, zâmbind ironic din boxă, debordând de bună dispoziţie, uitându-se pe pereţi şi trimiţând bezele prietenei sale.
Mustaţă, Dediu şi Dănilă sunt acuzaţi de tentativă şi complicitate la tentativă de omor calificat şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.
http://www.cugetlibe... ... asasineze/
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#13 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.899 Mesaje:

Adăugat 27 decembrie 2008 - 04:07

Craciunul asasinului platit sa-l omoare pe Bamburic
A mancat sarmale si carnati in arestul politiei

Daniel Dediu, fiul unui important om de afaceri din Galati, implicat in tentativa de asasinat asupra lui Liviu Bamburic, un afacerist din Constanta, si-a petrecut pentru prima data Craciunul departe de familie si prieteni.
Tanarul, in varsta de 23 de ani, se afla de doua saptamani in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta. Asa ca, anul acesta, pentru Dediu Junior Craciunul nu a mai fost un prilej de noi distractii despre care sa vorbeasca tot targul. A stat cuminte dupa gratii si a mancat sarmale, carnati si cozonac in celula. Singura muzica pe care a ascultat-o a fost cea de la posturile de radio. In celule separate, au petrecut Craciunul si complicii sai, Maricel Mustata si Grigore Danila. Daniel Dediu este acuzat ca a pus la cale asasinatul omului de afaceri constantean Liviu Bamburic. In noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2008, Bamburic a fost urmarit pas cu pas, iar cand a ajuns in fata blocului unde locuieste iubita sa, Mustata a tras noua gloante asupra lui, ?timp ce ceilalti i-au tinut de sase. Victima a scapat insa cu viata din tentiva de asasinat.
http://www.cancan.ro... ... itiei.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#14 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.899 Mesaje:

Adăugat 07 ianuarie 2009 - 02:26

Suspecţii din dosarul „Bamburic” rămân după gratii
Ieri, Tribunalul Constanţa a decis prelungirea cu încă 30 de zile a stării de arest preventiv a celor trei suspecţi din dosarul „Bamburic”. În luna decembrie, judecătorii de la Tribunalul Constanţa au emis mandate de arestare preventivă pe numele lui Dănuţ Maricel Mustaţă, Grigore Dănilă şi Daniel Lili Dediu, de 23 de ani, fiul unui influent om de afaceri din Galaţi. Ei sunt suspectaţi că au încercat să îl omoare pe omul de afaceri constănţean Liviu Dorin Bamburic, care a fost împuşcat cu nouă focuri de armă, la mijlocul lunii ianuarie 2008. Tot atunci, judecătorii au decis ca cel de-al patrulea suspect, care are rolul de instigator, Nicolae Purichia, de 38 de ani, să fie cercetat, dar în stare de libertate. Totuşi, potrivit procurorilor, creierul acţiunii a fost un asociat al lui Bamburic, Dragoş Boştină, care ar fi plătit suspecţilor 40.000 de euro pentru a-l ucide pe partenerul său de afaceri. Oamenii legii spun că Bamburic urma să fie eliminat şi, astfel, Boştină ar fi câştigat milioane de euro din tranzacţiile cu terenuri, pentru care avea procuri. La fel ca şi Purichia, Dragoş Boştină este cercetat, dar în stare de libertate, deoarece procurorii nu au strâns, încă, suficiente probe pentru a-l trimite în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.
http://www.cugetlibe... ... pa-gratii/
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#15 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 60.899 Mesaje:

Adăugat 10 ianuarie 2009 - 02:56

Inainte de a incerca sa-l bage in mormant pe Bamburic,
Daniel Dediu planuia sa asasineze doi afaceristi constanteni

Micul “Al Capone” de Galati, Daniel Dediu (foto), acuzat de implicare in tentativa de asasinare a omului de afaceri Liviu Bamburic, “nu mai scapa”. Convingerea ii apartine chiar victimei acestuia, afaceristul Liviu Bamburic. Omul de afaceri ne-a declarat ca are incredere ca spre deosebire de dosarele anterioare in care a fost cercetat Dediu, acesta este instrumentat cu simt de raspundere, existand numeroase dovezi care ii incrimineaza pe galateni. De altfel, se pare ca printre probe s-ar afla si declaratia unuia dintre inculpati, care a marturisit intregul plan. “Chiar daca a refuzat efectuarea testelor ADN si poligraf, tot nu va scapa. Dosarul este prea bine instrumentat. Daca si de data asta ar scapa, asa cum s-a intamplat pana acum, desi nu cred, ar fi prea grav”, a declarat omul de afaceri constantean. Convingerile afaceristului sunt bazate si pe faptul ca Daniel Dediu, fiul renumitului om de afaceri galatean Lili Dediu, are mai multe antecedente penale, nefiind prima data cand intra in conflict cu legea penala. Mai mult, exista indicii potrivit carora atentatul armat impotriva lui Bamburic nu ar fi primul planuit de Daniel Dediu. Mai precis, se pare ca in 2007 Dediu, insotit de Nicolae Purichea (un alt suspect in dosarul tentativei de asasinare a lui Bamburic) ar fi venit la Constanta cu intentia de a asasina alti doi afaceristi constanteni. Potrivit acelorasi surse, care au preferat sa-si pastreze anonimatul, Dediu ar fi intentionat sa rapeasca pe unul din cei doi copii ai fostului consilier PD-L Gheorghe Ciuperca, in vederea obtinerii unei rascumparari de 100. 000 euro. Si asta in conditiile in care fostul consilier si Dediu sunt anchetati impreuna intr-un alt dosar, fiind acuzati de trafic de arme.
http://www.replicaon...ndex.php?a=8243
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!
0 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 0 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)ziare