Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Droguri legale la "magazinele de vise" din Galaţi

146 răspunsuri la acest subiect

#61 zece

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 10 Mesaje:

Adăugat 08 februarie 2010 - 21:14

nu stiu daca ati aflat dar cei mai multi consumatori sunt studenti :))
da da, mi-e greata de atata ipocrizie

#62 AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.554 Mesaje:

Adăugat 08 februarie 2010 - 21:19

Sunt cu siguranta si multi care vor sa cape de asa ceva. Sa nu uitam ca acum cateva zile un baiat de 17 ani a murit din cauza acestor droguri si altii au zilnic nevoie de ingrijiri speciale in spitale. In Romania pana cand nu moare cineva prietenii nostri din conducere nu fac nimic

#63 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.541 Mesaje:

Adăugat 09 februarie 2010 - 15:21

Comercializarea plantelor halucinogene, interzisă prin lege
Deputaţii au adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede interzicerea comercializării, punerii în vânzare, distribuirii şi livrării produselor etnobotanice din plante, extracte sau combinaţii din plante cu efect halucinogen sau euforic. Proiectul stabileşte că punerea în vânzare, distribuirea şi livrarea unor astfel de produse sunt interzise şi se pedepsesc cu închisoare de la şase luni la trei ani.
Deputatul independent Tudor Ciuhodaru (fost PSD), unul dintre iniţiatorii proiectului, a precizat, în plen, că această propunere legislativă interzice comercializarea produselor etnobotanice, iar Ministerul Sănătăţii poate modifica, prin ordin de ministru, lista produselor interzise. Deputaţii au adoptat acest proiect de lege, care vizează completarea Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu 226 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi 3 abţineri.
Propunerea legislativă, iniţiată de care deputaţii PSD Ileana Cristina Dumitrache, Cristian Dumitrescu, Florin Iordache, Costică Macaleţi, Mugurel Surupăceanu şi Tudor Ciuhodaru (independent) a fost adoptata de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#64 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.541 Mesaje:

Adăugat 10 februarie 2010 - 13:05

Hop şi eu... :-?
Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta care interzice plantele etnobotanice
Guvernul a decis, miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, sa interzica produsele si substantele etnobotanice. Ordonanta se refera la 36 de astfel de plante halucinogene al caror consum a crescut foarte mult mai ales in randul tinerilor. Magazinele care le au pe stoc sunt obligate sa le distruga imediat.
Este vorba de proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru completarea Legii nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri si a Legii nr.339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope.
Legea intra in vigoare dupa publicarea ei in Monitorul Oficial.
http://www.hotnews.r...tnobotanice.htm
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#65 AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.554 Mesaje:

Adăugat 10 februarie 2010 - 14:04

Niciodata nu e prea tarziu.. dar cand vorbim de viata si sanatatea unora.. e cam tarziu.

#66 zece

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 10 Mesaje:

Adăugat 10 februarie 2010 - 14:16

cati mori din cauza alcoolului... de ce nu il interzice? iar baiatul respectiv a facut abuz si ce-i mult strica. nu sunt pentru sau contra dar dar ma seaca oamenii ingusti la minte care isi dau cu parerea "pentru ca asa a zis la televizor".

#67 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.541 Mesaje:

Adăugat 10 februarie 2010 - 23:53

Ministerul Sănătăţii a pus interzis
Guvernul României a aprobat ieri Ordonanţa de Urgenţă pentru completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi a Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope elaborată de către Ministerul Sănătăţii. Este vorba de actul normativ care odată apărut în Monitorul Oficial ar trebui să taie din comerţul cu buruieni sau preparate ce se vindeau ca ţigări sau preparate pentru fumat în magazinele de vise. Numeroase plante, ciuperci, preparate din diverse substanţe, vândute până acum în spice-shopuri vor aduce ani grei de închisoare celor care le vor mai comercializa.
Plante
* Specii de salvie (Salvia divinorum Epling & Játiva) - plantă care produce halucinaţii - Tabelul III (din Legea 143/2000), închisoare de la 3 la15 ani;
* Specii de mitragina (Mitragyna speciosa Korth (Kratom) - plantă cu efecte similare cocainei. Creează dependenţă - Tabelul III (din Legea 143/2000), închisoare de la 3-15 ani;
Ciuperci
* Amanita muscaria (L:Fr.) Lam. - Tabelul III (din Legea 143/2000), închisoare de la 3-15 ani;
* Amanita pantherina - Tabelul III (din Legea 143/2000), închisoare de la 3-15 ani;
* Toate speciile din genul Psilocybe - produce halucinaţii, cu efecte similare LSD-ului (acidul lisergic) - Tabelul I (din Legea 143/2000), închisoare de la 10 la 20 ani;
Substanţe
* LSA (amida acidului lisergic), închisoare de la 3 la 15 ani;
* Ketamina - creează dependenţă, au fost înregistrate până în prezent 2 decese, închisoare de la 3 la 15 ani;
* Derivaţi de piperazină - produce halucinaţii, închisoare de la 10 la 20 ani;
* Sare de baie (mefedronă) - au fost înregistrate cazuri de decese - Tabelul I (din Legea 143/2000), închisoare de la 10 la 20 ani.
Produse care se comercializează în special sub formă de ţigări, comprimate, pulberi, fragmente vegetale ambalate în plicuri, sub diverse denumiri, preţurile de vânzare variind în funcţie de gramaj, de exemplu:
* Special gold - sare - 0,25g - 40 lei, 0,75 g - 90 lei;
* Pulse - pulbere 0,5g - 30 lei, 3 g -119 lei;
* Fly Agaric Mushroom - ciuperci uscate 12 g - 60 lei;
* Spice Diamond - fragmente vegetale 1 g - 50 lei;
* Spice Gold Spirit - pulbere 3 g - 90 lei;
Totodată, prin noua ordonanţă se introduce în Legea nr. 143/2000 şi Legea 339/2005 o procedură simplificată de actualizare a listelor prin Hotărâre de Guvern şi nu numai prin acte normative la nivel de lege. În termen de 10 zile de la publicarea ordonanaţei în Monitorul Oficial cei care comercializează aceste produse au obligaţia de a le distruge.
http://www.monitorul...iment&articol=4

#68 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.541 Mesaje:

Adăugat 11 februarie 2010 - 01:03

57 de gălăţeni au ajuns în 2009 la Urgenţe
Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic "Sf. Ap. Andrei" din Galaţi a înregistrat anul trecut 57 de cazuri de intoxicaţii acute provocate de consumul de plante halucinogene. Problema substanţelor cu efect euforic, îndelung dezbătută în ultima vreme pe plan legislativ, a intrat zilele trecute şi în vizorul autorităţilor gălăţene. Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, Poliţia şi Garda Financiară au efectuat controale la aşa-zisele magazine de vise din Galaţi şi Tecuci, unde s-au găsit mai multe nereguli. „Majoritatea acestor magazine erau închise, dar am reuşit să găsim şi câteva deschise, de unde au fost confiscate ţigări confecţionate artizanal, al căror conţinut nu era specificat. S-au dat câteva amenzi, însă, din păcate, legislaţia actuală nu ne ajută prea mult în această privinţă”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul DJSP Galaţi. Ordonanţa de urgenţă adoptată miercuri de Guvern, prin care se interzic unele plante cu efect halucinogen, va determina probabil efectuarea unor noi controale.
http://www.viata-lib..._Urgente_2.html

#69 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.541 Mesaje:

Adăugat 11 februarie 2010 - 01:10

„Sperăm să revenim pe piaţă într-o lună!”, afirmă Alin Rotaru, managerul reţelei Spice Shop
În mod evident, managerii magazinelor de vise vor pierde bani serioşi de astăzi sau de mâine, mai exact din momentul în care vor fi obligaţi, prin ordonanţa de guvern adoptată ieri, să pună lacăt pe uşi şi să distrugă mare parte din marfa pe care o comercializează. Ca să ne facem o idee despre felul în care a apărut şi a înflorit această afacere, am vorbit cu Alin Rotaru, managerul lanţului numit „Spice Shop – Magazinul de Vise”. Acestea au fost primele astfel de magazine deschise la Galaţi, acum mai bine de un an. „Şi primele din ţară, pentru că aici a început totul”, ne-a spus managerul Rotaru, încă de la începutul discuţiei. Vă spunem astăzi cum a apărut ideea unei astfel de afaceri, cum a înflorit ea şi cum – susţine Alin Rotaru – va şi supravieţui legilor şi eventualelor lor revizuiri. Spre surprinderea noastră, managerul Spice Shop intrase în posesia listei cu substanţe interzise încă de dimineaţă, înainte ca noi să cunoaştem conţinutul documentului. Cum anume, citiţi în interviul următor.
- Mai exact, cum aţi ajuns să deschideţi magazinele astea?
- La începutul verii 2008, am deschis primul magazin pe internet, apoi primul magazin fizic. În 2009, am intrat în regim de franciză, am mers în acest regim şi am ajuns la vreo 50 de magazine în toată România. În Galaţi, momentan, am reziliat toate contractele. Nu mai avem magazin de desfacere. A fost vorba despre motive tehnice, nu mai avea cine să se ocupe. Am vrea să deschidem o cafenea, dar nu avem timp. Sunt alte chestii mult mai importante.
- E o afacere care merge bine, nu-i aşa?
- Depinde şi de zonă. Nu pot să spun o zonă mai bună. Avem un magazin şi în Măcin, care este un oraş foarte mic. Pe litoral, vara se vinde mai bine. Încercăm să nu deschidem foarte multe magazine într-un loc, să nu sufocăm piaţa.
- În magazinele din Galaţi, aţi avut controale din partea autorităţilor?
- Ca toată lumea. Dar n-au fost probleme majore. Ştiu că au fost la început probleme cu traducerile de pe ambalaje. Când am deschis primul magazin au fost amenzi. Era normal, la primul magazin fizic deschis.
- Spuneaţi că aţi primit lista cu substanţele care urmează să fie interzise prin ordonanţă încă de dimineaţă. Cine v-a trimis-o?
- (Râde) E destul de complicat. Cineva de sus ne-a trimis-o, nu cineva din Galaţi. Oricum, să ştiţi că ordonanţa asta e făcută de prin decembrie. Dar abia acum s-a votat.
- Ce veţi faceţi acum? Închideţi?
- O să luăm o pauză de vreo lună, ca să ne retragem toate produsele care conţin substanţe ce vor fi interzise. În niciun caz nu vom da gratis respectivele produse. Unele dintre ele pot fi comercializate în alte ţări, cum ar fi Anglia. Deci cam jumătate vor ajunge înapoi în Cipru, unde avem un punct de lucru, iar de acolo în Anglia.
- Ce se va întâmpla după pauza de o lună?
- Sperăm să revenim pe piaţă cu alte produse. Legea este făcută foarte prost, de cineva care probabil nu are habar de chimie. Unele produse sunt trecute în listă de două ori, deşi sunt similare. Probabil au văzut că au alte denumiri şi din cauza asta. Canabinolii (compuşi ai multora dintre produse – n.r.) sunt mii, ori în România au fost aduşi până acum doar doi.
- S-ar putea reîmprospăta lunar lista cu substanţe interzise…
- Ar dura ani.
- Nu vă vor fura alţii reţetele produselor?
- Va fi mai dificil, pentru că noi am devenit producători. Putem să creăm produse aşa cum le vrem noi, pentru piaţa din România. Iar alţii nu ştiu dacă vor avea aşa ceva.
- De unde aduceţi materia primă?
- Nu cred că e indicat să spun eu. Unele sunt buruieni care se găsesc în toată lumea, până în Mexic.
- Aveţi şi produse care nu intră sub incidenţa ordonanţei?
- Vreo două sau trei. Vom lua o pauză, ca să putem retrage toată marfa, ne facem nişte calcule, ne punem la punct cu toate elementele care ţin de legalitate, după care sperăm că vom reveni. De la momentul în care intră ordinul în vigoare, vom închide pentru o perioadă de circa o lună de zile.
- Au fost 59 de prezentaţi în Urgenţe cu probleme în urma consumului.
- Eu vă spun în felul următor: dacă bem mult alcool, fumăm sau mâncăm prea mult, nu ajungem la Urgenţe?
- Este deci o chestiune de supradozaj?
- Cam da. Şi asta nu e neapărat vina clientului, ci şi vina vânzătorului, care nu ştie să-i spună clientului cât să consume. Şi-au deschis toţi copiii magazine şi n-au ştiut ce să le spună clienţilor. La început am avut acel afişaj cu produse etnobotanice destinate colecţionarilor privaţi. Cred că asta a deranjat un pic. Nu erau pentru fumat, dar totuşi le fumam. Uitaţi, pe un produs destul de vechi de aici scrie că se poate arde la ţigară. Dar la noi nu exista legislaţie, am luat ceva de aici, altceva de dincolo şi mi-am făcut o lege a mea. Apoi am afişat recomandările pentru clienţi pe produse, dar când s-a început pregătirea acestui ordin şi am aflat ce o să se întâmple, am renunţat să le mai afişez….
- Mi-aţi spus odată că sunteţi unul dintre consumatorii de astfel de produse? Consumaţi acasă, cu familia?
- Da, sunt consumator de produse. S-a vorbit mult şi despre dependenţă. Dependenţă îţi dau doar dacă eşti tâmpit şi nu poţi să te controlezi. Iar despre efecte halucinogene nici nu se pune problema. Vorbiţi cu mine acum, vi se pare că am halucinaţii? Nu contează produsul pe care-l consumi. În România sunt aduşi doar 2 canabinoli: 018 şi CT 47. Iar consumul îţi dă starea fizică de relaxare. De exemplu, eu dorm câte 4-5 ore pe noapte şi mă trezesc dimineaţa obosit. Ei bine, dacă fumezi o ţigară din asta nu te mai simţi chiar aşa. Dar asta nu înseamnă că au efecte asupra psihicului sau fizicului. Eu, după un an şi jumătate, mă simt bine. E drept că produsele pot afecta uneori memoria pe termen scurt. Adică putem uita ce-am vorbit, peste vreo 10 minute. Dar nu e problemă care să nu se poată rezolva cu lecitină. Iar preţurile au fost gândite în aşa fel încât să nu-şi poată permite chiar oricine şi nu în cantităţi mari.
- Aveţi un consultant pe probleme medicale?
- Avem. Ne pricepem şi noi, dar avem şi medici care ne pot ajuta la analize. Nu din Galaţi, aici nu poţi să găseşti aproape nimic. Dar am încercat să aducem produse cât mai slăbuţe, tocmai ca să nu apară probleme.
- Există substanţe în listă pe care să le fi comercializat?
- Da, multe. Nici nu ştiu de ce au fost incluse unele dintre ele în liste. Unul era parte a unui produs folosit împotriva astmului. Iar ketamina în formă cristalizată a fost ilegală şi până acum. Salvia a fost pentru teribilişti de la început. Nu s-a vândut bine. Era un drog halucinogen, să-i spunem, care dădea halucinaţii de vreo 20 de secunde. Şi atât.
- Au fost vreodată vânzători minori în reţea?
- La noi, clar nu.
- Aveţi magazine de desfacere în mai multe ţări?
- Nu. Dar după ce ne rezolvăm problemele, ne-am putea extinde în Ungaria, unde lucrurile sunt mai clare, nu ca la noi.
- O să redeschideţi magazinele din Galaţi?
- Într-o lună vom reveni, dar chestia cu magazinele … e multă bătaie de cap. În principiu da, dar nu ştiu, vă daţi seama, nu ştiu cum se va finaliza.
http://www.viata-lib...e%E2%80%9D.html

Nu ştiu ce mă face să cred că tipul ăsta ştie ce spune... :angry:

#70 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.541 Mesaje:

Adăugat 15 februarie 2010 - 00:52

CIADO: „Statul încurajează consumul de droguri”
Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) România acuză, printr-un comunicat, autorităţile de complicitate la comercializarea plantelor etnobotanice care au fost declarate ilegale, prin acordarea unui termen de zece zile pentru distrugerea stocurilor. “Ne întrebăm pe cine a protejat Guvernul prin acest termen de zece zile pentru scăparea de stocuri când prevederea era distrugerea lor? De ce autorităţile admit în continuare vânzarea şi nu distrugerea lor?”, se spune în comunicat.
Potrivit CIADO România, magazinele de plante etnobotanice au introdus reduceri de preţuri între 30 şi 50 la sută, precum şi oferte promoţionale pentru a scăpa de marfa de pe stoc, continuând să comercializeze produse ca Special Gold, care conţine mefedronă. “Măsurile tactice sunt menite să stimuleze vânzările până la epuizarea stocurilor înainte de publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă prin care Guvernul a interzis comercializarea a 36 de substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor. Unele magazine au introdus reduceri consistente de pret, între 30 şi 50 la sută, dar şi oferte promoţionale de tipul - la trei produse vândute, unul este gratis”, se mai spune în comunicat. Conform organizaţiei, în acest mod statul român încurajează consumul de droguri pe care tocmai l-a declarat ilegal.
http://www.viata-lib...E2%80%9D_2.html

#71 taxon

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 222 Mesaje:

Adăugat 15 februarie 2010 - 10:16

eu, daca il prind pe rotaru asta, il pocesc. daca e mai mare decit mine, pun pe altul sa il poceasca.
nu de alta, dar biznisul lui e o minciuna de la cap la coada, iar cu minciuna asta baga in vrie pustime fara discernamint.
am pe acasa o poza, facuta de la volan, cu trei ghiauri de 14-15 ani care au dat buzna intr-o cotineata "de vise" fix in momentul cind deschidea. ei deja erau la coada, sa isi ia portia.
si imi zice mie rotaru asta ca vinde plante de pus la ierbar si numai persoanelor majore?
esti prost si vrei s-o stie toata lumea? aprinde proiectoarele !
esti cel mai prost? aprinde si lampa de ceata !

#72 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.541 Mesaje:

Adăugat 16 februarie 2010 - 00:31

Interdicţia privind comercializarea drogurilor uşoare a intrat în vigoare
Interdicţia privind comercializarea plantelor etnobotanice a intrat luni în vigoare, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei de urgenţă prin care Guvernul a interzis vânzarea şi consumul acestor produse, firmele distribuitoare având zece zile la dispoziţie pentru a distruge stocurile.
În ultimele zile, magazinele de plante etnobotanice au introdus reduceri de preţuri între 30 şi 50%, precum şi oferte promoţionale - de tipul la trei produse vândute, unul este gratis - pentru a scăpa de marfa de pe stoc, continuând să comercializeze produse ca Special Gold, care conţine mefedronă.
Comercianţii din industrie consideră că interdicţia impusă de Guvern ar putea avea ca efect întreţinerea pieţei negre de substanţe ilegale.
În data de 10 februarie Guvernul a interzis comercializarea unui număr de 36 substanţe şi plante etnobotanice, care au fost drogurilor, printr-o ordonanţă de urgenţă. Actul normativ introduce în categoria drogurilor 27 de substanţe şi 9 plante etnobotanice cu efect halucinogen, care nu mai pot fi deţinute şi comercializate. Actul normativ permite doar anumitor persoane specializate să mai deţină astfel de plante, dar numai în cantităţi mici, pentru tratament terapeutic şi utilizarea ca eşantion de probă şi comparaţie cu alte produse similare care vor fi eventual descoperite ca fiind vândute ilegal.
Potrivit listei, substanţele şi plantele incluse în lista produselor interzise sunt:
*DOC (2,5-dimetoxi-4-cloroamfetamin) = 1-(4-clor-2,5-dimetoxifenil)propan-2-amina;
*DOI (2,5-dimetoxi-4-iodoamfetamina) = 1-(2,5-dimetoxi-4-iodofenil)-propan-2-amina;
*4-metilmetcatinona (mefedrona) = 1-(4-metilfenil)-2-metilaminopropan-1-ona;
*Fluorometcatinona (flefedrona) = 1-(fluorofenil)-2-(metilamino)propan-1-ona;
*4-metoximetcatinona (metedrona) = 1-(4-metoxifenil)-2-(metilamino)propan-1-ona;
*ß-ceto-MDMA (metilona) = 2-metilamino-1-(3,4-metilendioxifenil)propan-1-ona;
*ß-ceto-MBDB (butilona) = 1-(1,3-benzodioxol-5-il)-2-(metilamino)butan-1-ona;
*CPP (clorofenilpiperazina);
*TFMPP (trifluorometilfenilpiperazina);
*BZP (benzilpiperazina);
*CP 47,497 = 2-(3-hidroxiciclohexil)-5-(2-metiloctan-2-il)fenol;
*JWH-018 = Naftalen-1-il-(1-pentilindol-3-il)metanona;
*Indanylamphetamine;
*toate speciile din genul Psilocybe;
*amida acidului lisergic;
*Rivea Corymbosa (L.) Hallier f.;
*toate speciile din genul Argyreia;
*Nymphaea caerulea Sav;
*Acid ibotenic;
*Muscimol;
*Amanita muscaria (L:Fr.) Lam;
*Amanita pantherina;
*Ketamina;
*Salvia divinorum Epling & Jativa;
*Salvinorin A-F;
*Tabernanthe iboga (L.) Nutt.;
*Ibogaina;
*Mitragyna speciosa Korth (Kratom);
*7-hidroximitragynina;
*Mitragyna;
*Nitril de amil;
*Bromo-dragonfly = 1-(8-Bromobenzodifuran-4-il)-2-aminopropan;
*Gama-butirolactona (GBL) = Dihdrofuran-2(3H)-ona.

#73 silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 Mesaje:

Adăugat 16 februarie 2010 - 19:07

Se pare ca in sfarsit se i-au niste masuri concrete impotriva acestor mizerii. Era si cazul...
THIRST SYSTEMS GALATI - Partener ELECTRA
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap

#74 AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.554 Mesaje:

Adăugat 16 februarie 2010 - 19:09

da, dar pacat ca a trebuit sa moara cineva si multi altii sa aiba nevoie de ingrijri medicale.

#75 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.541 Mesaje:

Adăugat 16 februarie 2010 - 20:35

Magazinele de vise, luate la bani mărunţi
Peste 20 de "magazine de vise" au fost luate la bani mărunţi de către poliţiştii gălăţeni, în cadrul unei acţiuni naţionale. Oamenii legii au ridicat cu această ocazie mai multe produse care ar putea conţine substanţe interzise şi pentru care proprietarii magazinelor s-ar putea alege cu dosar penal. Acţiunea a avut loc în urmă cu două zile, la iniţiativa Inspectoratului General al Poliţiei Române. Peste 40 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, dar şi de la Crimă Organizată şi OPC au verificat 17 "spice shop-uri" din Galaţi şi 4 din Tecuci. S-au ridicat aproape 80 de ţigări, 48 de pastile, dar şi cantităţi importante de pulbere şi substanţe lichide care ar putea conţine substanţe interzise, nou introduse în Ordonanţa de Urgenţă din 10 februarie care completa Legea privind prevenirea traficului şi consumului de droguri. Mostrele urmează să fie analizate în Laboratorul Central de Analiză Droguri, urmând ca administratorii să se aleagă cu dosar penal dacă bănuielile poliţiştilor se vor confirma.
http://www.impartial...ocial&articol=7

#76 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.541 Mesaje:

Adăugat 17 februarie 2010 - 11:43

Poliţiştii gălăţeni au continuat verificările la magazinele de vise
În continuarea acţiunilor ce au loc la nivel naţional pentru combaterea comercializării şi consumului de plante etnobotanice, ieri, 16 februarie 2010, poliţiştii gălăţeni au mai verificat încă două magazine de vise. În urma controlului efectuat, poliţiştii au ridicat 0,289 kg pulbere şi 0,043 kg comprimate, produse susceptibile de a conţine substanţe nou introduse în Ordonanţa de Urgenţă nr. 6/10 februarie 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi pentru completarea Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, produse ce urmează a fi analizate de specialişti.
http://gl.politiarom...detaliu&id=2892

#77 adrian00

În vizită

• Membri
  • Pip
  • 1 Mesaje:

Adăugat 17 februarie 2010 - 14:06

Vizualizați mesajultaxon, pe 15 februarie 2010 - 10:16, a spus:

eu, daca il prind pe rotaru asta, il pocesc. daca e mai mare decit mine, pun pe altul sa il poceasca.
nu de alta, dar biznisul lui e o minciuna de la cap la coada, iar cu minciuna asta baga in vrie pustime fara discernamint.
am pe acasa o poza, facuta de la volan, cu trei ghiauri de 14-15 ani care au dat buzna intr-o cotineata "de vise" fix in momentul cind deschidea. ei deja erau la coada, sa isi ia portia.
si imi zice mie rotaru asta ca vinde plante de pus la ierbar si numai persoanelor majore?
..taxon are dreptate alin rotaru..el nu vinde minorilor,ci patronilor.el distrubuie marfa el .o "fabrica" el e unul dintre cei mai mari distribuitori...nu inteleg politia de ce fac aceste verificari nesemnificative la magazinele de vise,cand ei ar trebui sa bata in poarta acestui domn ,alin rotaru(care din ceam auzit are kilograme de tot felul de substante). daca pica el .pica mai bine de jumatate din spice-uri(el e creierul...patroni de la magazine sunt niste ..ascultatori de manele,ma indoiesc ca stiu ei chimie)

#78 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.541 Mesaje:

Adăugat 19 februarie 2010 - 11:59

Poliţiştii au confiscat produse de "vise" de 300.000 de lei
În continuarea acţiunilor ce au loc la nivel naţional pentru combaterea comercializării şi consumului de plante etnobotanice, în ultimile două zile poliţiştii gălăţeni au efectuat verificări la 7 magazine care comercializează astfel de plante. În urma controlului efectuat, poliţiştii au ridicat 148 de ţigarete confecţionate artizanal, 2,060 kg pulbere, 290 comprimate şi 0,297 l substanţă lichidă, produse susceptibile de a conţine substanţe nou introduse în Ordonanţa de Urgenţă nr. 6/10 februarie 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi pentru completarea Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, produse ce urmează a fi analizate de specialişti. Valoarea produselor ridicate se ridică la suma de 302.810 lei.
http://gl.politiarom...detaliu&id=2902

#79 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.541 Mesaje:

Adăugat 10 martie 2010 - 20:58

Produse etnobotanice confiscate şi 17 persoane reţinute pentru trafic de droguri
Şaptesprezece persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT, iar alte zece sunt cercetate în libertate pentru trafic de droguri de mare risc, după ce, în urma unor percheziţii în Bucureşti, Bacău, Cluj, Galaţi, Oradea şi Neamţ, au fost găsite nouă kilograme de produse etnobotanice. În urma audierilor de la sediul DIICOT Bacău au fost reţinute 17 persoane, iar alte zece au primit interdicţie de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. În acest caz sunt vizaţi administratori ai mai multor societăţi comerciale, suspectaţi de trafic de droguri de mare risc, informează Mediafax. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2010, aceştia ar fi importat şi comercializat, direct sau prin intermediari, cel puţin 14 kilograme de canabis cu THC biosintetizat, valoarea totală a drogurilor fiind de aproximativ 400.000 de lei. În urma percheziţiilor au fost confiscate nouă kilograme de produse etnobotanice, în valoare de aproximativ 300.000 de lei, precum şi 32.000 de euro, 17.000 de lei, un pistol cu gaz lacrimogen, produse pirotehnice din clasa a doua, utilaje de ambalat şi sigilat la cald, cântare electronice.
http://www.cotidianu...uri-109459.html

#80 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.541 Mesaje:

Adăugat 18 martie 2010 - 11:19

Magazinele etnobotanice, din nou legale!
* Alin Rotaru este optimist în ceea ce priveşte afacerea
Eşec în programul Guvernului de a scoate plantele etnobotanice în afara legii. Patronii au găsit soluţia de a redeschide magazinele!Peste circa trei săptămâni „magazinele de vise” îşi vor relua activitatea, cu produse noi, altele decât cele 36 de substanţe deja declarate interzise.
Guvernul a dat greş cu Ordonanţa de Urgenţă nr. 6/10februarie 2010 (publicată în Monitorul Oficial pe 15 februarie), care prevede interzicerea a 36 de produse etnobotanice, dintre care 27 de substanţe şi nouă plante cu efect halucinogen. Stoparea comercializării de ierburi terapeutice s-a dovedit, până la urmă, doar provizorie.
Actele, în curs de perfectare
În aproximativ trei săptămâni, magazinele de vise care au încetat activitatea imediat dupe emiterea listei cu cele 36 de plante interzise vor intra din nou pe piaţă. În momentul de faţă, se fac ultimele demersuri şi se pun la punt actele necesare reluării afacerii. „În jur de 25 martie se va stabili data la care magazinele se vor redeschide. Acum se pun la punct actele necesare. Sunt foarte multe acte, e un volum mare de muncă. Deocamdată nu se cunosc toate detaliile, dar se reia activitatea”, a declarat Alin Rotaru, principalul distribuitor Spice Shop, din ţară.
Direcţia de Sănătate Publică urmăreşte la ora actuală dacă mai există la raft plante etnobotanice, care se numără printre cele 36 interzise de Guvern, iar dacă vor apărea altele noi, legea se va modifica, astfel încât să fie scoase şi acestea în afara legii. “Colaborăm cu poliţia pentru a scoate de pe piaţă plantele şi substanţele care se regăsesc printre cele interzise deja. În cazul în care vor apărea altele noi, conform legii actuale, se va modifica anexa cu privire la substanţele respective şi vor fi interzise. Aşteptăm mutarea adversarului. Astăzi se deschid, mâine le controlăm să vedem dacă sunt ilegale. Vom contracara efectele”, a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
Controalele poliţiştilor „în rafală” la magazinele de vise păreau să marcheze începutul sfârşitului. Afacerea cu etnobotanicele pentru fumuri halucinogene a începuse să se clatine în momentul în care, la presiunea opiniei publice, au fost scoase în afara legii. „Poliţiştii au ridicat 148 de ţigarete confecţionate artizanal, 2.060 de kilograme de pulbere, 290 de comprimate şi 0,297 l substanţă lichidă, produse susceptibile de a conţine substanţe nou introduse în Ordonanţa de Urgenţă nr. 6/10 februarie 2010”, a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IJP Galaţi.
http://www.adevarul...._227377422.html

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare