uneori am impresia că faima proastă de care se bucură astăzi tramvaiele se datorează, într-o bună măsură, celor fabricate la Timișoara ...
Bun venit pe Forum Gălățeni.net
![]() |
Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare. |
Scoaterea tramvaielor în Galaţi
Adăugat 09 martie 2010 - 13:16
silviudeep, pe 06 martie 2010 - 12:57, a spus:
Troleibuzele nu ocupa inutil carosabilul asa cum o fac sinele de tramvai atunci cand nu trece un tramvai. Practic ai o infrastructura care blocheaza cel putin o banda dar pe care nu o folosesti decat 10-15%! Nu-i vorba de "mentalitate europeana" ci de pragmatism.
Acest mesaj a fost editat de Garett pe: 09 martie 2010 - 13:51.
Adăugat 09 martie 2010 - 15:16
Adăugat 09 martie 2010 - 15:48
după cum am reamintit mai sus, vehiculele pe șine au prioritate în fața celorlate ... asta în toată lumea
dacă luăm prioritatea de mai sus și o adăugăm la faptul că au banda lor, rezervată, oare nu s-ar putea pune bazele unui traseu punctual?
noxe de eșapament nu scoate, ... iar dacă se rezolvă problema zgomotului

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.
Adăugat 09 martie 2010 - 19:02
Relu, pe 09 martie 2010 - 15:48, a spus:
după cum am reamintit mai sus, vehiculele pe șine au prioritate în fața celorlate ... asta în toată lumea
dacă luăm prioritatea de mai sus și o adăugăm la faptul că au banda lor, rezervată, oare nu s-ar putea pune bazele unui traseu punctual?
noxe de eșapament nu scoate, ... iar dacă se rezolvă problema zgomotului
Bravo Relu! Asa cum spunea AndreiM, si eu dau replica: ASTA INCERC SI EU SA EXPLIC! Dar,..e mai greu cu mentalitatea unora ce nu se pot debarasa de masini nici in ruptul capului.
Bai sa fiu al dracului....Daca printr-o alta conjunctura a timpului si spatiului azi asi fi fost Ministrul de Interne asi face ordine in circulatie in rumatorul fel...Sa aibe intaietate in orice situatie si dota cu GIROFAR urmatoarele automobile in afara de Politie si alte autovehicule apartinand autoritatilor statului, urmatoarele:
-Posta rapida, curierat( normal orice cetatean printre care si ,,TU" candva ai nevoie ca dosarul tau ajunga in timp util ,,ACOLO"!!!)
-Autovehiculelor Distribuire marfa( nu se stie ce tip de marfa necesita prioritate maxima fata de ,,bizoni").Caci marfa poate insemna si cand eu duc plasma sangvina unui spital din alt oras pentru un om la ananghie...stiindu-se dotarile auto din spitalele oraselor mici!Sau aparatura necesara, ori diferite aparate sau agregate ce necesita montare urgenta!
Nu stiu cum poate un troleibuz sa fie mai bun ca un tramvai de moment ce:
-merge pe pneuri, deci raman DESEURI metalastice in urma( sarma de otel de insertie si cauciucul avelopei)
-foloseste LICHID DE FRANA ce se pierde...si fiti siguri ca se pierde foarte mult si deci poluant
-tangoanele troleibuzului( captatorii electrici), nu sunt asa de fiabili( sistem contact ,,coada de randunica") si de siguri in rulaj precum PANTOGRAFUL unui tramvai ce aluneca fin pe fir, si daca ti-a sarit unul sau ambii de pe fir si incep sa..,,culeaga" toate cablurile atarnate de pe stalpi,..nu stiu ce ai face AdreiM cand vezi ca la firma unde lucrezi PICA NETUL si toata baza de date provizorie( incasari/predari/plati) se duce dracului din cauza unui troleu ce a rupt cablurile unei magistrale( adevarul ca avem si o moda romaneasca de a cocota si impodobi stalpii cu j-de-mii de miloane de cabluri!!!! Sunt patit cand am luat niste piese de la Cluj-Napoca si un troleibuz a rupt un manunchi de cabluri cu tangoanele printre care si cablul de internet si energie electrica de alimentare a acelui cvartal!!Sau cat de mult incurca traficul acel troleu defect....?Te-ai intrbat??
-de ce nu s-ar putea ridica tramvaiul pe o estacada cam la 4-5 m desupra solului si sa circule in sistem cale ferata suspendata???Se poate,...foarte simplu si cu putina gandire logica.Dar si bani.Dar am uitat ca traim intr-o tara de HOTI si MAFIOTI!!!Scuze...Iar gandirea lipseste cu desavarsire la majoritatea alesilor locali.De primar,...Dumnezeu cu mila....Da Doamna ploaie in Ianuarie mai abitir decat Nicolae sa faca ceva pentru Galati!!!!!!!.
-pe unde Doamne Iarta-ma imi bagi troleu cu ditamai prajinile si doua la numar pe strazi inguste????Ori asa,..un tramvai se strecoara mai bine.Cum de exemplu la acest capitol stau Tatrele.Amintiti-va de tronsonul Str Traian, Carnabel/Fosta Politie pana in 6-Martie.Care dracului de troleibuz intra pe cotiturile alea???Judecati inainte de a da cu presupusul.
-stii ce inseamna sa iti faca EXPLOZIE un pneu vara pe canicula in plina viteza coborand cu 104 pe Prelungirea Brailei cate Ultimul-Leu???Eu ca sofer de 15 ani de ,,covrigarit" mai bine de 150.000 km de sosele si drumuri care mai de care mai tampite...iti spun ca e foarte naspa!Afla dumneata domnule Andrei ca la capitolul rulaj anvelopa+viteza+explozie anvelopa-fata = REPERCURSIUNI GRAVE nu s-a gasit rezolvarea acestei operatii de ordin matematic simplu!Ori un tramvai modern de azi, in momentul cand una din OSII nu realizeaza contact electric negativ ( se stie ca orice vehicol feroviar cu tractiune electrica foloseste sina de rulare ca negativ/masa/nul) un releu de protectie transmite semnal de avertizare si apoi se franeaza instantaneu progresiv acel vehicol.Iar pentru preintampinarea deraierilor la tramvaie si trenuri s-a gasit solutia CONTRASINEI in curbe, poduri,viaducte,etc. care are drept scop directionarea vehicolului deraiat si mentinerii acestuia in rularea accidentala PARALEL CU AXA CAII!!! Altminteri nu stiu ce senzatie poate fi sa vezi Acceleratul Galati---Tg-Mures picand de la 120 m de pe viaductul Caracau de langa Comanesti ca exemplu!
Tramvaiele huruie, troncane,...Bine1 Tin sa amintesc ca de mai bine de 10 ani NU SE MAI FABRICA tramvaie cu suspensii pe METALASTIC ( elemente de caucic si metal) cum existau pe vechile tramvaie Timis-2 si V3-A-urile din Bucuresti, Constanta, Brasov, Iasi, Cluj, Oradea, Braila si Ploiesti. Eazi exista vagoane de tramvai pe perne de aer.Vechile tramvaie tip Tatra din Galati erau UNICAT la acea vreme ca avand roti elastice.Intre bandaj si obada aflandu-se elemente de cauciuc elastice si antifonice montate prin doua capace cu piulita centrala de fusul osiei!!!Iar tramvaiul Tatra in sinea lui nu are suspensia secundara( cea pe care se sprijina vagonul pe boghiu!)pe elemente de cauciuc, ci ARCURI ELICOIDALE.De aceea ani in sir aceste vagoane au fost si raman cele mai silentioase.Si pariez cu oricine, ca daca ai cale de rulare perfect drepata, liniara, fara defecte de turnare si laminare si fara a folosi CIURUCURI si REBUTURI sau DESEURI de shine,...nici un tramvai de acest model si altele NU VOR ZDRUNCINA! Si lasa ca ocupa o strada intreaga Andrei! E obligatoriu ca tramvaiul sa mearga pe mijlocul strazii?????????????Scrie in vreo prescriptie asa ceva????NU! Poate sa mearga foarte frumos separat in sistem ,,Budapesta" ca pe Ghe. Assachi, sau sistem ,,troleibuz" cum intalnim in Timisoara pe cateva bulevarde printre care 16-Dec-1989 intre Catedrala Ortodoxa--Podul ,,Maria"( peste Bega)---Teatrul de papusi( str Treboniu Laurian) sau B-dul Carmen Silva fost Politehnicii. iar printre liniile de tamvai sa circule celelalte autovehicule.Care e problema???
Si revin iar cu vechea meteahna???Cum mama dreacului la Oradea pot circula tramvaie NOI-NOUTE cu garda de sol...20cm iar la noi nu se poate????????????Sa-mi zica mie amortitul si mumia asta de primar de ce la altii de poate pune la punct calea de rulare si la noi nu?????????????Uitati imagini convingeti-va.Uitati-va exemplu de oras civilizat cu un transpor demn si respectabil!!!

Festivitati de inaugurare a primului tramvai ULF din Oradea.

Noul sistem de rulare a tramvaiului

Nu e parc londonez,...ci Oradea/Romania secol XXI !!!!!
http://s2.postimage.org/CyRpJ.jpg
http://s2.postimage.org/CzcS0.jpg
http://s2.postimage.org/CzmQA.jpg
Asa ceva nu o sa vedem vreodata in Galati, in MILENIILE urmatoare cand avem niste cretini cu o gandire tampita si ingusta ca alde Viorel Trif( pd-l), Nicolae ,,asa-zisul" primar al Galatiului si muulti talambi si plecati cu sorcova dupa caise din CL!!!! Luati lectii bai alde alesii locali ai lui ,,vale-potcoava" ce sunteti,...comunistilor!!!Vai mama voastra a carei soarta ne-ai zamislit sub conducerea astor dobitoci!!!!
Acest mesaj a fost editat de Sergabi31 pe: 09 martie 2010 - 20:07.
- Petru Rares -
Adăugat 09 martie 2010 - 23:38
Pe bune ca nu inteleg inversunarea asta, parca ati fi actionari la o fabrica de tramvaie!
Nu stiu ce strazi au in Oradea dar ma lovesc zilnic de Gh. Asachi unde jumatate de strada sta ocupata absolut inutil de linile unor tramvaie care circula mai mult goale. Otelarilor la fel, o gramada de spatiul irosit pe liniile de tramvai pe care ar incapea lejer inca 2 benzi. Siderurgistilor, Cosbuc, de la Patinoar spre Metro, Basarabiei, etc.
Si da, nu vad de ce ar trebui sa renunt la masina, masina iti ofera o mobilitate pe care nici mama transportului in comun nu ti-o ofera, nu mai spun de alte avantaje. Traim in tara cu cel mai mic consum de sapun pe cap de locuitor si unii se mira de ce nu renunta lumea la masinile proprii in favoarea tramvaielor! Take a wild guess!
Parerea mea este ca tramvaiele se justifica in doua situatii: fie intr-un oras mare, intins, cu multe suburbii, unde are functie de "light-rail" sa permita accesul rapid spre centru orasului, fie intr-un oras vechi, cu strazi intortocheate si nu foarte circulate. Galatiul nu e nici una nici alta.
Oricum discutia e pur academica, din cate se pare n-au nici o intentie sa scoata tramvaiul, judecand dupa faptul ca repara sinele de pe Basarabiei, mai sus de Cosbuc.
Acest mesaj a fost editat de Garett pe: 09 martie 2010 - 23:39.
Adăugat 11 martie 2010 - 14:53
Oricum foarte bine ca nu se renunta la tramvai, si sper sa continue lucrarile de reabilitare si pe alte tronsoane si sa vedem si noi ULF-uri la Galati, in urmatoarea suta de ani!!
Cine nu agreaza tramvaiele si toate ideea de transport electric in comun nepoluant sa se mute in alte orase de astea "civilizate" care nu au fost in stare sa isi intretina infrastructura de transport electric.
Acest mesaj a fost editat de silviudeep pe: 11 martie 2010 - 14:56.
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap
Adăugat 11 martie 2010 - 15:19
Adăugat 11 martie 2010 - 21:30
silviudeep, pe 11 martie 2010 - 14:53, a spus:
Oricum foarte bine ca nu se renunta la tramvai, si sper sa continue lucrarile de reabilitare si pe alte tronsoane si sa vedem si noi ULF-uri la Galati, in urmatoarea suta de ani!!
Cine nu agreaza tramvaiele si toate ideea de transport electric in comun nepoluant sa se mute in alte orase de astea "civilizate" care nu au fost in stare sa isi intretina infrastructura de transport electric.
2. Are cineva impresia ca energia electrica cu care functioneaza transportul electric, tramvaie & stuffs pica din cer? Nu tot prin arderea combustibililor fosili se obtine?
Chestia asta cu ecologistii de fotoliu care ar vrea ca toata lumea sa renunte la masini si sa se inghesuie ca sardelele in transportul in comun a devenit perimata, e cam greu sa-i tot dai inainte cu pericolul incalzirii globale si a efectului de sera cand ninge intr-o veselie la jumatatea lui martie!
3. De curiozitate, voi adeptii tramvaielor le si folositi zilnic, sau doar "da bine"?
4. ca veni vorba de orasele care au renuntat la tramvaie, apropo nu stiu de cand e tramvaiul etalon de civilizatie, Brasovul vi se pare un oras civilizat sau nu? A vazut cineva cam cum se circula in Brasov de cand au renuntat la tramvaie si au marit bulevardul la 3 benzi pe sens?
Adăugat 12 martie 2010 - 11:10
@Silviu imi pare rau ca te opresti aici cand lucrurile in folosul " comunitatii " abia au inceput. De ce sa tinem pentru noi? E un forum si automat parerile sunt impartite.
Da, in Brasov se circula excelent si nu ma refer la strazile bune... Galatiul are traditie in transportul electric, foarte bine. Dar nu asfaltam un drum pentru ca e de pe vremea lui Stefan cel Mare? Nu scoatem tramvaiele pentru ca orasul are traditie? Nu dau 2 bani pe transportul electric din Romania si pe firmele care promoveaza clasificarea gunoiului( plastic, Hartie, Metal etc ) si cand vine masina de gunoi le pune la gramada.
Neamtul nu se duce la munca cu tramvaiul, americanul la fel iar cei care folosesc transportul in comun il folosesc pentru ca nu-si permit o masina sau costurile sunt prea mari exact ca in Romania.
De ce sa nu cumparam masini care polueaza foarte putin si sa ne cumparam SUV-uri cu motoare de peste 3000 cmc, de ce aducem de afara toate ciurucurile si dam spaga la RAR sa scoata masina EURO superior ? ca o mica paranteza de ceva vreme e o moda sa iti iei masina de afara din 1990 si sa razi de cel care are o Dacie si o ingrijeste ca ochii din cap.
Asta inseamna ecologie? ma insel.
Vreti transport in comun care nu polueaza? De ce nu plecati cu bicicleta la munca? De ce nu aducem iar trasuri sau carute cu cai?
Cand tramvaiele sau troleibuzele or sa mearga cu energie provenita de la vant PROMIT ca-mi vand toate masinile si oriunde m-as duce as merge cu tramvaiul sau cu troleibuzul.
Pana atunci raman la parerea mea si voi sustine cu tarie ca tramvaiele si maxi-taxi merg scoase din Galati. Dar cu cine? Cu ce bani?
Adăugat 12 martie 2010 - 13:03
silviudeep, pe 12 martie 2010 - 00:41, a spus:
Adăugat 12 martie 2010 - 14:03
Garett, pe 12 martie 2010 - 13:03, a spus:
Pune in balanta Constanta si Brasov de o parte iar de cealalta Oradea, Arad, Iasi, Cluj, Timisoara. asta in conditiile in care in Cluj de exemplu se circula greu iar traseele de tramvai(2 la numar daca nu gresesc) traverseaza orasul chiar pe arterele aglomerate. Si totusi n-au renuntat la ele. basca Timisoara, Oradea, Iasi au lucrat/lucreaza intens la infrastructura necesara tramvaielor.
P.s. daca nu gresesc s-a deschis o centrala hidroelectrica pe Siret chiar langa Galati.
Adăugat 12 martie 2010 - 14:26
Andrei, am zis ca ma opresc din simplul motiv ca mi-am argumentat ideea. Nu intru in polemici cu nici unu dintre voi, fiecare are ideile lui privind transportul electric. Aici nu putem cadea vreodata de comun acord.
Nu ne ramane altceva de facut decat sa vedem cum evolueaza lucrarile de modernizare a infrastructurii si vom vedea din mai, in ce directie va evolua transportul electric din Galati.
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap
Adăugat 12 martie 2010 - 14:30
Bada, pe 12 martie 2010 - 14:03, a spus:
Adăugat 12 martie 2010 - 17:22
AndreiM, pe 12 martie 2010 - 14:30, a spus:
Adăugat 14 martie 2010 - 13:46
Garett, pe 12 martie 2010 - 21:32, a spus:
Ar fi un compromis bun...dar nu si pentru soferi pentru ca majoritatea vor toata strada numai pentru ei, inclusiv trotuarele
Adăugat 15 martie 2010 - 07:27
Apropo de tramvaie, sambata am stat vreo 15-20 de minute in parcarea de pe Asachi, in fata spitalului de pediatrie. In timpul asta au trecut 2 tramvaie in care erau cred maxim 20-30 de calatori. In ambele! N-am numarat cate maxi-taxi-uri si masini au trecut in timpul asta, folosind doar o banda, pentru ca un bizon isi lasase masina ca vita blocand o banda, dar in mod cert numarul insumat al pasagerilor din masini si maxi-taxi-uri era de 3-4 ori mai mare. Morala: 30 de oameni folosesc o jumatate de strada in interval de 20 de minute in timp ce 90-100 de oameni se inghesuie pe un sfert de strada. Asta apropo de eficienta folosirii infrastructurii!
1 utilizator(i) citesc acest subiect
0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

Sus