Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Scoaterea tramvaielor în Galaţi

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
165 răspunsuri la acest subiect

#121 silviudeep

silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 645 Mesaje:

Adăugat 15 martie 2010 - 10:55

ai rabdare sa vina luna mai, si vei vedea apoi cum se va circula. Problema la noi este ca transportul local nu a fost si nici nu s-a dorit sa fie promovat si s-a incurajat folosirea celui privat: frecventa mai buna, trasee mai bune, pret mai bun etc. Insa se pare ce din mai vor sari din schema destule maxi taxi si surplusul de calatori va fi preluat de transurb.

Acest mesaj a fost editat de silviudeep pe: 15 martie 2010 - 10:55.

THIRST SYSTEMS GALATI - Partener ELECTRA
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap

#122 Bada

Bada

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 70 Mesaje:

Adăugat 15 martie 2010 - 16:40

Garett, pe 15 martie 2010 - 07:27, a spus:

Nah, nu ma urc pe trotuar ca-mi stric masina! :P
Apropo de tramvaie, sambata am stat vreo 15-20 de minute in parcarea de pe Asachi, in fata spitalului de pediatrie. In timpul asta au trecut 2 tramvaie in care erau cred maxim 20-30 de calatori. In ambele! N-am numarat cate maxi-taxi-uri si masini au trecut in timpul asta, folosind doar o banda, pentru ca un bizon isi lasase masina ca vita blocand o banda, dar in mod cert numarul insumat al pasagerilor din masini si maxi-taxi-uri era de 3-4 ori mai mare. Morala: 30 de oameni folosesc o jumatate de strada in interval de 20 de minute in timp ce 90-100 de oameni se inghesuie pe un sfert de strada. Asta apropo de eficienta folosirii infrastructurii! ;)

Tratezi mult prea simplist problema. E mult mai complicat de atat. Dar totul pleaca de la interesele unora si prostul management. Si cum a mai zis cineva: nu e obligatoriu ca daca ai tramvaie ele sa ocupe jumatate de strada numai pentru ele ;)

#123 1964

1964

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 209 Mesaje:

Adăugat 15 martie 2010 - 22:57

Problema e simpla. Fara maxitaxi, ar creste numarul de calatori la Transurb. Toti banii care intra in societate (daca nu fura alde durbaca), s-ar moderniza societatea  si s-ar imbunatati conditiile in 2-3 ani. La maxitaxi, soferul preda o suma de bani la STAR sau la ACJ GLOBE TOUR fara chitanta pentru ca soferul nu vinde bilete. Cand sunt intrebati de fisc de viata lor, se motiveaza ca n au avut clienti asa ca banii intra in buzunarele unor jmecheri in loc sa se duca in bugetul primariei, inclusiv al TRANSURB. In rest, trageti voi concluziile.
Cea mai mare problema la noi in Galati nu este ca se fura din afacerea maxitaxi.  CEa mai mare problema este ca baietii astia nesimtiti care conduc orasul nu au imaginatie, nu vor sa gandeasca, nu exista un management eficient, nici macar nu vor sa copie rereta timisoarei, a clujului sau chiar a iasiului sau a constantei. Nu suntem deloc dezavantajati de pozitia geografica, ba din contra (nu are rost sa aduc argumente). Cineva a spus o vorba despre Galati si are multa dreptate. In alte orase (Iasi, Cluj, Timisoara, ect) se face ca sa aibe ce fura. la Galati se fura ca sa nu aiba ce sa se mai faca.
Imagine adăugata

#124 Garett

Garett

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 120 Mesaje:

Adăugat 16 martie 2010 - 07:06

Bada, pe 15 martie 2010 - 16:40, a spus:

Tratezi mult prea simplist problema. E mult mai complicat de atat. Dar totul pleaca de la interesele unora si prostul management. Si cum a mai zis cineva: nu e obligatoriu ca daca ai tramvaie ele sa ocupe jumatate de strada numai pentru ele ;)
Corect!

1964, pe 15 martie 2010 - 22:57, a spus:

Cineva a spus o vorba despre Galati si are multa dreptate. In alte orase (Iasi, Cluj, Timisoara, ect) se face ca sa aibe ce fura. la Galati se fura ca sa nu aiba ce sa se mai faca.
Asta e cea mai buna definitie a Galatiului!  :YMAPPLAUSE:
Pacat de potentialul orasului si de cate lucruri s-ar putea face.
Uite, de exemplu, eu as vedea tramvaiul, in regim light-rail, ca o solutie moderna si decenta de legatura intre Galati si Braila, o linie rapida Metro-Carrefour de exemplu, care ar fi utila pentru ambele orase.

#125 1964

1964

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 209 Mesaje:

Adăugat 16 martie 2010 - 11:29

Garett, pe 16 martie 2010 - 07:06, a spus:

Corect!

Asta e cea mai buna definitie a Galatiului!  :YMAPPLAUSE:
Pacat de potentialul orasului si de cate lucruri s-ar putea face.
Uite, de exemplu, eu as vedea tramvaiul, in regim light-rail, ca o solutie moderna si decenta de legatura intre Galati si Braila, o linie rapida Metro-Carrefour de exemplu, care ar fi utila pentru ambele orase.
In afara de cladirile vechi putine si mici care au ramas, tramvaiul reprezinta istorie aici. Parca exista tramvai de peste 110 ani si Galatiul este al treilea oras din tara dupa Timisoara si Bucuresti in care a aparut tramvaiul. Fie ca vor unii sau nu, tramvaiul face parte din istoria orasului, este un mijloc de transport ecologic, mai putin costisitor decat un autobuz, este mult mai incapator la orele de varf decat un autobuz. Daca nu ar fi existat maxitaxi, cu siguranta transurb ar fi aratat cu mult mai bine , chiar daca este furat ca in codru de durbaca
Imagine adăugata

#126 AndreiM

AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.582 Mesaje:

Adăugat 16 martie 2010 - 12:09

ma amuz de fiecare data cand vad/aud ca tramvaiul este ecologic. De unde provine energia cu care merge? De la vant?????????? APA ????????

#127 Relu

Relu

Moderator

• Moderator forum
  • 3.697 Mesaje:

Adăugat 16 martie 2010 - 13:41

am impresia că suma noxelor unei termocentrale e mai mică decât suma noxelor tuturor automobilelor din oraș ... doar îmi dau cu părerea  :-?

cât despre faptul că liniile de tramvai ocupă o bandă de circualție, ...ce-ar fi dacă am desființa și căile ferate? ...facem autostrăzi pe locul lor ... liniile alea ocolesc localitățile de când există CFR-ul, deci cade problema exproprierilor ...

când mai dați exemple de localități în care s-au desființat liniile de tramvai, vă rog să nu uitați de Paris ... de la o vreme, acolo se lucrează în draci pentru reintroducerea tramvaielor...

http://fr.wikipedia....9;Île-de-France
Imagine adăugata

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.

#128 toto

toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.702 Mesaje:

Adăugat 16 martie 2010 - 14:29

Fratilor totul se reduce la bani.  Avem un buget, o suma (daca o avem) si trebuie sa ne incadram in ea.
E frumos tramvaiul, cand eram mic eram fascinat, fetita mea la fel - cateodata ne suim pentru 2 statii.

DAR... dar infrastructura este foarte scumpa.  Trebuie sa ne hotaram ce se poate face, cum optimizam traficul si la ce bani.
Din punctul meu de vedere este ok, eu as vrea si metrou si tren suspendat dar nu se poate!

Voi stiti cat costa o sina?  MULT.  Si daca n-ai infrastuctura pusa la punct, teren stabil etc... o sa fie bani aruncati pe fereastra degeaba!
Ca tot vorbim de alte orase, de Iasi... Va rog sa cititi aici:  http://www.ziaruldei...-de-sina~ni62fj
Stiti cum e, ca-n reclama aia, nu-i chiar asa de simplu cum cred unii.

Daca e sa vorbim de reducerea  poluarii, prin  folosirea mijloacelor electrice, si cu o infrastructura de cost minimala atunci varianta  troleibuzelor e cea mai accesibila.
In vest unde transportul metropolelor este organizat in "ring"-uri metroul usor, de suprafata sau "hibrid" este cel mai indicat, dar deja vorbim despre altceva... si nui cazul la noi.

In concluzie: Totul se reduce la bani.

#129 silviudeep

silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 645 Mesaje:

Adăugat 16 martie 2010 - 14:52

Relu, pe 16 martie 2010 - 13:41, a spus:

am impresia că suma noxelor unei termocentrale e mai mică decât suma noxelor tuturor automobilelor din oraș ... doar îmi dau cu părerea  :-?

cât despre faptul că liniile de tramvai ocupă o bandă de circualție, ...ce-ar fi dacă am desființa și căile ferate? ...facem autostrăzi pe locul lor ... liniile alea ocolesc localitățile de când există CFR-ul, deci cade problema exproprierilor ...

când mai dați exemple de localități în care s-au desființat liniile de tramvai, vă rog să nu uitați de Paris ... de la o vreme, acolo se lucrează în draci pentru reintroducerea tramvaielor...

subscriu si sunt de acord cu tine. Bine, aici fiecare vorbeste si din prisma intereselor personale. Imi mentin ideea ca daca s-ar investi bani in infrastructura, altfel s-ar circula. Oricum vom vedea din mai o alta fata a transportului in galati si lumea va fi nevoita sa mearga cu transurbul. Bine asta in ideea in care transurbul va suplimenta, sau daca va avea cu ce, mijloacele de transport ca daca ajungi sa iti creasca barba in statie asteptand un autobuz , troleu etc o sa fie jale mare. Vom vedea...

#130 Garett

Garett

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 120 Mesaje:

Adăugat 17 martie 2010 - 06:56

1964, pe 16 martie 2010 - 11:29, a spus:

In afara de cladirile vechi putine si mici care au ramas, tramvaiul reprezinta istorie aici. Parca exista tramvai de peste 110 ani si Galatiul este al treilea oras din tara dupa Timisoara si Bucuresti in care a aparut tramvaiul. Fie ca vor unii sau nu, tramvaiul face parte din istoria orasului, este un mijloc de transport ecologic, mai putin costisitor decat un autobuz, este mult mai incapator la orele de varf decat un autobuz.
Si daca exista de 110 ani inseamna ca trebuie sa ramanem ad aeternam ancorati in trecut?
Si ruina aia de vis-a-vis de cinema Republica e monument istoric, ce facem, asteptam pana se transforma in ruinele
Sucevei? Mie de exemplu, toate ruinele astea care stau si se descompun in plin centru mi se par o pata pentru Galati.
Tramvaiul ar trebui fie scos complet, fie optimizata infrastructura cum ziceam, linii la nivel cu soseaua pe care sa se poata circula, rame moderne, nu jafurile astea care-ti dau tencuiala jos de pe pereti cand trec. Este mai ecologic decat un autobuz doar comparat direct, pentru ca indirect si tramvaiul polueaza, exceptand situatia in care energia s-ar obtine din alte surse. Ore de varf, din pacate, nu prea mai sunt, sau ma rog, sunt, dar nu pe acolo pe unde trece tramvaiul, adica pe Brailei.

Relu, pe 16 martie 2010 - 13:41, a spus:

Pai la Paris, din cate stiu, si cum reiese de altfel si din articolul citat de tine liniile de tramvai ocolesc orasul, e practic un inel in suburbii cu rol de light-rail exact ce spuneam si eu ca ar merge la noi.
Cat despre noxele masinilor, iti dau dreptate, dar nu cu transportul in comun o sa schimbi mentalitatea.
Atata vreme cat nu ai cum sa ai cu transportul in comun flexibilitatea pe care o ai cu masina personala nu prea incape comparatie. Eu am experimentat povestea asta cat a fost zapada mare si am preferat sa las masina acasa. Trasee fixe, cu statii fixe, mers ca vai de lume, cu soferul care "doarme"in statii doar-doar o mai urca un calator, inghesuiala, etc. Ca sa nu mai spun ca din fericire era iarna ;)
Abia asteptam sa treaca zapada sa pot "sa poluez" din nou linistit. :d

#131 1964

1964

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 209 Mesaje:

Adăugat 17 martie 2010 - 09:26

AndreiM, pe 16 martie 2010 - 12:09, a spus:

ma amuz de fiecare data cand vad/aud ca tramvaiul este ecologic. De unde provine energia cu care merge? De la vant?????????? APA ????????
Gandeste-te de unde este curentul ca doar nu il importam. Cred ca ai fost la scoala si ti a explicat profa nu?  Sincer sa fiu, iti recomand sa mai iesi din Galati, nu din tara si nu e neaparat sa te departezi foarte mult. Sa vezi ce fel e la altii si ce fel e la noi
Imagine adăugata

#132 toto

toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.702 Mesaje:

Adăugat 17 martie 2010 - 11:23

Discutii inutile.
Atata timp cat nu exista fonduri sustenabile si consistente pentru investitii in infrastructura ne pierdem vremea in idei utopice, intr-un ping-pong al contrazicerilor.

Am dat exemplu  Iasi-ul un oras care se chinuie sa faca ceva.
  http://www.ziaruldei...-de-sina~ni62fj

In conditiile in care 1 km de sina costa aproximativ 1,3 milioane de EURO si un tramvai nou costa intre 800.000 si 2 milioane de EURO n-are sens sa visam ci sa fim realisti si pragmatici.  
Daca imbinam un calcul simplu matematic cu realitatile actuale ale Galatiului discutia se poate purta pe alte coordonate:  gasirea si atragerea fondurilor, alternative, etc...
E clar ca nu sunt bani dar nici nu putem astepta zeci de ani ca sa realizam ceva in conditiile in care traficul este deja innabusit!

#133 1964

1964

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 209 Mesaje:

Adăugat 17 martie 2010 - 11:57

toto, pe 17 martie 2010 - 11:23, a spus:

Discutii inutile.
Atata timp cat nu exista fonduri sustenabile si consistente pentru investitii in infrastructura ne pierdem vremea in idei utopice, intr-un ping-pong al contrazicerilor.

Am dat exemplu  Iasi-ul un oras care se chinuie sa faca ceva.
  http://www.ziaruldei...-de-sina~ni62fj

In conditiile in care 1 km de sina costa aproximativ 1,3 milioane de EURO si un tramvai nou costa intre 800.000 si 2 milioane de EURO n-are sens sa visam ci sa fim realisti si pragmatici.  
Daca imbinam un calcul simplu matematic cu realitatile actuale ale Galatiului discutia se poate purta pe alte coordonate:  gasirea si atragerea fondurilor, alternative, etc...
E clar ca nu sunt bani dar nici nu putem astepta zeci de ani ca sa realizam ceva in conditiile in care traficul este deja innabusit!
Aia de la ue incurajeaza transportul electric. Primaria ar contribui cu doar 2% din valoarea proiectului dar stiti cum e la noi. E greu cu munca si de acolo nu se poate fura.
Imagine adăugata

#134 katman

katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.150 Mesaje:

Adăugat 17 martie 2010 - 15:51

1964, pe 17 martie 2010 - 11:57, a spus:

Aia de la ue incurajeaza transportul electric. Primaria ar contribui cu doar 2% din valoarea proiectului dar stiti cum e la noi. E greu cu munca si de acolo nu se poate fura.

Adica daca investitia in infrastructura s-ar ridica la, sa zicem, 100 mil euro, primaria ar trebui sa dea practic numai 2 milioane? Sigur?

#135 silviudeep

silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 645 Mesaje:

Adăugat 17 martie 2010 - 21:00

are dreptate, lucrarile in infrastructura sunt subventionate integral sau aproape integral prin fonduri UE. Problema este sa te si intereseze accesarea lor, mai ales ca acestea nu nu pot fi "directionate" prea usor in vreo vila sau vreo masinuta.

#136 1964

1964

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 209 Mesaje:

Adăugat 18 martie 2010 - 13:35

katman, pe 17 martie 2010 - 15:51, a spus:

Adica daca investitia in infrastructura s-ar ridica la, sa zicem, 100 mil euro, primaria ar trebui sa dea practic numai 2 milioane? Sigur?
Uita-te la topicul cu maxitaxi. Asociatia Transira a trimis o scrisoare catre Primaria Galati in legatura cu viitoarea licitatie din luna mai ac. Au pomenit de fondurile astea care deja sunt accesate de Craiova, Oradea si nu mai stiu ce orase. La noi cu mentalitatea lui Nicolae ce naiba sa facem? Poate nu e rau intentionat dar e depasit si extrem de incapatanat fapt exploatat de niste baieti chiei grasi si cu burta de pe aici. La noi e metoda ,,las ca merge ca prostul tace si inghite''. Ca sa dau un exemplu .. in parcul industrial Cluj vor veni investitii de 3 miliarde de euro, la noi s-a inchis. Sa nu aud ca la noi e greu, e criza. La noi e vorba de mentalitatea asta de carpeala, ciupeala si de mers pe burta. Tot ce va deranjeaza in orasul asta, puteti topicuri pe site-ul primariei si dati-le de treaba.
Imagine adăugata

#137 katman

katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.150 Mesaje:

Adăugat 18 martie 2010 - 13:59

1964, pe 18 martie 2010 - 13:35, a spus:

La noi cu mentalitatea lui Nicolae ce naiba sa facem? Poate nu e rau intentionat dar e depasit si extrem de incapatanat fapt exploatat de niste baieti chiei grasi si cu burta de pe aici.

Da... imi pare rau, dar la chestia asta nu primarul e vinovat.

A fost votat de peste 50% dintre cei care s-au dus la vot, si care prin urmare considera ca e bine asa cum a fost si pina acum.
Si nici acestia nu sint vinovati (atita i-a dus capul), ci aceia care au stat acasa.

Vad ca sint intentii si pentru un mandat viitor... Nu tata, noi sintem de vina.

#138 1964

1964

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 209 Mesaje:

Adăugat 18 martie 2010 - 14:05

katman, pe 18 martie 2010 - 13:59, a spus:

Da... imi pare rau, dar la chestia asta nu primarul e vinovat.

A fost votat de peste 50% dintre cei care s-au dus la vot, si care prin urmare considera ca e bine asa cum a fost si pina acum.
Si nici acestia nu sint vinovati (atita i-a dus capul), ci aceia care au stat acasa.

Vad ca sint intentii si pentru un mandat viitor... Nu tata, noi sintem de vina.
M-as fi dus la vot dar pe cine naiba sa pun stampila? La urmatoarele alegeri nu ma astept sa apara cineva pe care sa pun stampila. Cred totusi ca la urmatoarele alegeri va iesi lumea de disperare la vot sa-l dea jos pe gerula asta.
Imagine adăugata

#139 Relu

Relu

Moderator

• Moderator forum
  • 3.697 Mesaje:

Adăugat 20 martie 2010 - 00:52

puțin off-topic:

zilele astea am avut ceva de umblat prin oraș ... las la o parte benzina consumată ... dar la cât am plătit parcările, zău dacă nu eram mai câștigat folosindu-mă de transportul în comun ...  :wacko:
Imagine adăugata

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.

#140 Garett

Garett

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 120 Mesaje:

Adăugat 21 martie 2010 - 06:14

Relu, pe 20 martie 2010 - 00:52, a spus:

puțin off-topic:

zilele astea am avut ceva de umblat prin oraș ... las la o parte benzina consumată ... dar la cât am plătit parcările, zău dacă nu eram mai câștigat folosindu-mă de transportul în comun ...  :wacko:
Depinde, daca transportul in comun trece si opreste pe unde ai treaba si nu esti condtionat de timp sau de bagaje, etc da, categoric iesi mai ieftin. Dar cand te grabesti si soferul de maxi taxi doarme in statie...

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare