1964, pe 16 martie 2010 - 11:29, a spus:
In afara de cladirile vechi putine si mici care au ramas, tramvaiul reprezinta istorie aici. Parca exista tramvai de peste 110 ani si Galatiul este al treilea oras din tara dupa Timisoara si Bucuresti in care a aparut tramvaiul. Fie ca vor unii sau nu, tramvaiul face parte din istoria orasului, este un mijloc de transport ecologic, mai putin costisitor decat un autobuz, este mult mai incapator la orele de varf decat un autobuz.
Si daca exista de 110 ani inseamna ca trebuie sa ramanem ad aeternam ancorati in trecut?
Si ruina aia de vis-a-vis de cinema Republica e monument istoric, ce facem, asteptam pana se transforma in ruinele
Sucevei? Mie de exemplu, toate ruinele astea care stau si se descompun in plin centru mi se par o pata pentru Galati.
Tramvaiul ar trebui fie scos complet, fie optimizata infrastructura cum ziceam, linii la nivel cu soseaua pe care sa se poata circula, rame moderne, nu jafurile astea care-ti dau tencuiala jos de pe pereti cand trec. Este mai ecologic decat un autobuz doar comparat direct, pentru ca indirect si tramvaiul polueaza, exceptand situatia in care energia s-ar obtine din alte surse. Ore de varf, din pacate, nu prea mai sunt, sau ma rog, sunt, dar nu pe acolo pe unde trece tramvaiul, adica pe Brailei.
Relu, pe 16 martie 2010 - 13:41, a spus:
am impresia că suma noxelor unei termocentrale e mai mică decât suma noxelor tuturor automobilelor din oraș ... doar îmi dau cu părerea
cât despre faptul că liniile de tramvai ocupă o bandă de circualție, ...ce-ar fi dacă am desființa și căile ferate? ...facem autostrăzi pe locul lor ... liniile alea ocolesc localitățile de când există CFR-ul, deci cade problema exproprierilor ...
când mai dați exemple de localități în care s-au desființat liniile de tramvai, vă rog să nu uitați de Paris ... de la o vreme, acolo se lucrează în draci pentru reintroducerea tramvaielor...
http://fr.wikipedia....9;Île-de-France
Pai la Paris, din cate stiu, si cum reiese de altfel si din articolul citat de tine liniile de tramvai ocolesc orasul, e practic un inel in suburbii cu rol de light-rail exact ce spuneam si eu ca ar merge la noi.
Cat despre noxele masinilor, iti dau dreptate, dar nu cu transportul in comun o sa schimbi mentalitatea.
Atata vreme cat nu ai cum sa ai cu transportul in comun flexibilitatea pe care o ai cu masina personala nu prea incape comparatie. Eu am experimentat povestea asta cat a fost zapada mare si am preferat sa las masina acasa. Trasee fixe, cu statii fixe, mers ca vai de lume, cu soferul care "doarme"in statii doar-doar o mai urca un calator, inghesuiala, etc. Ca sa nu mai spun ca din fericire era iarna

Abia asteptam sa treaca zapada sa pot "sa poluez" din nou linistit.