Salt la conținut


Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.


Fotografie

Fermă de tauri Charolaise la Negrileşti


 • Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
3 răspunsuri la acest subiect

#1 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 59.207 Mesaje:

Adăugat 23 martie 2009 - 22:33


Ferma de tauri Charolaise, administrata de familia Popa din comuna Negrilesti, judetul Galati
Familia Popa din Negresti, Galati, administreaza una dintre putinele ferme de crestere a taurinelor din rasa Charolaise. Aceasta este o rasă de bovine de origine franceză, destinată producţiei de carne de calitate superioară. Ea se caracterizează, conform fermierilor galateni, printr-o serie de trăsături care îi conferă cea mai largă răspândire în Franţa (50% din şeptel) şi în Europa (25%), în paleta raselor de carne.
Principalele caracteristici ale rasei Charolaise sunt:
* viteza de creştere excepţională;
* produce cele mai grele carcase, cu o carne slabă, căutată de măcelari pentru absenţa grăsimii de acoperire specifică altor rase;
* indice de valorificare ridicat al furajelor, mult superior altor rase;
* capacitate de ingestie foarte mare, care îi permite să valorifice foarte bine păşunatul dar şi furajele distribuite în îngrăşătorii
* docilitate excepţională;
* procent superior de fătări gemelare
“Creşterea bovinelor de carne este una la îndemâna românilor. Spun asta gândindu-mă că se potriveşte de minune cu situaţia în care ne aflăm majoritatea dintre noi şi cu ceea ce suntem. Adică suntem cam săraci, puţin comozi şi nu foarte instruiţi. Dar asta nu e o acuză şi nici nu trebuie simţită ca o vină…”, argumenteaza familia lui Emil Popa. Acestia si-au publicat oferta comerciala: societatea noastră oferă crescătorilor interesaţi de dezvoltarea unei afaceri în domeniu, tauri Charolaise pentru reproducţie din ferma proprie. Ei provin din ascendenţi din Franţa, dar au avantajul că sunt crescuţi în condiiile de climă şi întreţinere specifice ţării noastre.
http://www.recolta.e... ... ti-galati/
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#2 EMIL

EMIL

  Gălăţean

 • Membri
 • PipPip
 • 147 Mesaje:

Adăugat 24 martie 2009 - 19:37

Si daca mancam carne de Charolaise vorbim a doua zi limba francheza? :?: Haideti sa fim seriosi, am vazut azi la ...un supermarket care, normal face parte dintr-o retea din UE, miei din Franta/Irlanda/Australia, deci noi care exportam miei, acum importam, sa nu mai spun de bovine ca eram lideri mondiali la export de carne. Nimic de comentat. Consumam bitii degeaba.

#3 Mikka

Mikka

  SuperModerator

 • Moderator forum
 • 3.061 Mesaje:

Adăugat 24 martie 2009 - 21:25

Lideri mondiali, nu. Ca exportam in draci, asta e altceva, si nu era chiar nimic bun pentru cei din tara.
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca si Iuda avea amici ireprosabili (Ernest Hemingway)

#4 dcp100168

dcp100168

  Administrator

 • Administrativ
 • 59.207 Mesaje:

Adăugat 24 august 2014 - 18:47

Afacere de succes cu vaci franţuzeşti. Fermierul vinde vaci Charolaise pentru reproducţie

În timp ce zeci de afaceri îşi închid porţile, un  fermier dintr-o comună gălăţeană a găsit reţeta succesului: creşte vaci franţuzeşti, din rasa Charolaise. A început cu 32 de exemplare cumpărate chiar din Franţa, iar acum a ajuns la peste 60 de capete. Omul vânde junici şi tăuraşi doar pentru reproducţie.

La 80 de kilometri de judeţul Galaţi, în satul Ţigăneşti, fermierul Emil Popa creşte vaci din rasa franţuzească Charolaise. Şi-a început afacerea după ce a ieşit la pensie. Începutul a fost timid şi plin de piedici, însă, în scurt timp afacerea a devenit profitabilă. Astfel, a renunţat la cei 800 de porci pe care îi avea la fermă şi a început afacerea cu bovine. Ulterior, cu banii obţinuţi din vânzarea vitelor a cumpărat 50 de hectare de păşune şi 40 de hectare de teren agricol. Emil Popa, fermier: "După prima producţie, deci după primii viţei vânduţi am renunţat la 500 şi ceva de hectare de pământ, am renunţat la vaci, porci, nu mă mai ocup decât de vaci Charolaise".

Cele mai căutate sunt junicele pentru reproducţie, apoi tăuraşii, imediat, după ce sunt înţărcaţi. Emil Popa, fermier: "Este piaţă de desfacere în România pentru mulţi crescători, dacă ar mai fi". Omul spune că are atât de multe solicitări încât nu face faţă.

Preţurile pornesc de la 1.200 de euro şi pot ajunge până la 2.000 de euro pentru o viţică, în timp ce pentru un exemplar ajuns la maturitate preţul se poate chiar dubla. Carnea vitelor de Charolaise este foarte căutată în restaurantele de lux, mai ales este o carne slabă, fără colesterol. Ionuţ Preda, şef de restaurant: "Este un produs de lux, este în general pentru clienţii cu dare de mână. Carne de vită Charolaise este numărul unu în Franţa, chiar şi în Europa". Valentin Boldea, medic: "Carnea acestor rase de bovine are un conţinut în grăsime de numai 10 la sută faţă de rasele tradiţionale de bovine". Un kilogram de carne de vită Charolaise costă 40 de lei, iar un meniu la restaurant variază între 80 şi 100 de lei.

digi24.ro


Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!
0 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 0 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)ziare