Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Programul "Prima Casă"

28 răspunsuri la acest subiect

#21 Gabbiano

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 409 Mesaje:

Adăugat 30 iunie 2009 - 21:31

dupa ce avortonul asta de boc a reputat un real succes cu programele de termoizolatie a locuintelor si cu programul "casa verde", in vadita grija fata de cei mai nevoiasi dintre alegatori, si-a luat pusca si si-a suflecat cureau lata si a inceput lupta cu programul "prima casa"...a rezolvat cu toate promisiunile din campanie si din motiv de timp liber a inceput sa cugeteze la doleantele alegatorului sarman.si ce si-a zis "maria sa" boc cel viteaz? pai cu salariile profesorilor am rezolvat,cu pensiile la fel,sanatatea este beton,invatamantul la fel,romanasii numa' prin vacante o tin (ca de, suntem turistii europei)vreo 4 milioane cica sunt turisti permanenti prin italia si spania....poate ca tinerii astia s-au saturat numai de hoteluri de astea de fite...hai sa-i obligam sa-si ia o casa a lor sa se stranga de pe drumuri...si asa mintea lui cea odihnita a elaborat programul "prima casa".pai cu atatea realizari sa vezi ce o sa mai turuie gura marinarului in campanie....

#22 catilina22003

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.393 Mesaje:

Adăugat 01 iulie 2009 - 00:19

hehe, bravos stimabile, place la mine ce-ai scris

#23 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.487 Mesaje:

Adăugat 04 august 2009 - 23:44

"Prima Casă" a convins până acum 10 gălăţeni
În decurs de o săptămână, numărul creditelor acordate prin programul guvernamental "Prima Casă” a crescut de peste patru ori, ajungând la 156. "Până azi au fost semnate 156 de contracte prin Prima Casă. 31 în Bucureşti, 14 în Cluj, 14 în Mureş, 13 în Bacău, 10 în Galaţi, 10 în Iaşi. Sunt distribuite proporţional pe toată ţara, dar cele mai multe sunt concentrate în Bucureşti", a declarat ieri pentru Business Standard Aurel Şaramet, preşedintele Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM.
http://standard.money.ro/articol_104355 ... rilor.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#24 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.487 Mesaje:

Adăugat 31 august 2009 - 13:57

„Prima Casă” vă pune răbdarea la încercare
Au pierdut câteva zile până când au găsit banca potrivită. A urmat seria nenumăratelor formalităţi, iar acum mai au două hopuri: evaluarea locuinţei şi aprobarea Fondului de Garantare.
Daniela şi Adi sunt împreună de câţiva ani şi curând se vor căsători. Vor să-şi cumpere un apartament. Veniturile le permiteau un credit de doar 22.000 de euro, sumă insuficientă aşa că s-au apucat de economisit sperând să adune banii necesari. „Aflând de „Prima Casă”, ne-am interesat ce avem de făcut. Am mers la câteva bănci şi am ales BCR, unde, pentru un venit de 1.600 de lei, primim 30.900 de euro. Restul, până la 42.000 de euro, vom pune noi” spune Daniela.
Tinerii spun că locuinţa au găsit-o relativ repede. Este un apartament cu trei camere în Micro 18. Proprietarii s-au lăsat cu greu convinşi să vândă prin „Prima Casă” din cauza zvonurilor potrivit cărora dosarele se împotmolesc la Fondul de Garantare. „M-am hotărât greu să vând prin acest program, că nu prea merge, fiind la început. Trebuie multă răbdare şi înţelegere de ambele părţi ”, susţine Mioara Dragomir, vânzătoarea apartamentului.
Adi, mai optimist, intervine: „În trei săptămâni trebuie să avem apartamentul. Ne este necesară doar de jumătate din suma maximă pe care o poate garata statul şi în plus dispunem de avans”.
Zilele acestea, tinerii aşteaptă verdictul evaluatorului urmând să depună dosarul la Fondul de Garantare, unde sunt mari întârzieri. „Mai avem dosare depuse la Fondul de Garantare şi după patru săptămâni, nu avem niciun răspuns” declară Marcel Caleu, reprezentantul agenţiei Stil.
Finalmente, Daniela şi Adi vor plăti la BCR câte 160 de euro pe lună, timp de 30 de ani. „Dobânda băncii este fixă, însă în funcţie de Euribor, poate fluctua la fiecare trei luni”, precizează Daniela.
http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... rcare.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#25 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.487 Mesaje:

Adăugat 03 septembrie 2009 - 00:54

Programul "Prima Casă"- rezultate după primele două luni
La data de 31.08.2009 FNGCIMM SA (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii SA) avea înregistrate aproximativ 1700 solicitări de garantare, numărul de dosare soluţionate fiind de peste 1200. Diferenţa o reprezintă dosarele aflate în analiză sau care necesită completarea documentaţiei. Valoarea solicitărilor de garantare depăşeşte 67.121.000 Euro, media garanţiilor acordate situându-se în jurul valorii de 42.000 EURO. Ritmul de sosire al solicitărilor de garantare se situează la aproximativ 150 dosare /zi. Topul pe judeţe, în funcţie de numărul de solicitări primite, situează pe primele trei locuri Municipiul Bucureşti, judeţul Cluj şi judeţul Constanţa. Pe bănci, BRD este banca de la care au fost primite cele mai multe solicitări de garantare, fiind urmată de BCR şi Banca Transilvania.
http://www.antena3.ro/economic/news/pro ... 79345.html
Din totalul de 1.700 de solicitări, 24% sunt din Bucureşti, 8% - din Constanţa, iar judeţele Cluj şi Galaţi au câte 6% fiecare.
http://www.gds.ro/Economie/2009-09-08/% ... e+probleme

#26 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.487 Mesaje:

Adăugat 09 octombrie 2009 - 14:57

Guvernul redistribuie 220-280 milioane euro în "Prima Casă", de la băncile care nu au dat credite
Guvernul va retrage 220-280 milioane euro de la 7-8 bănci implicate în programul "Prima Casă", care au consumat foarte puţin din plafonul garanţiilor atribuite şi va redistribui sumele băncilor care au acordat cele mai multe credite, a spus preşedintele Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM. Astfel, reprezentantul FNGCIMM, Aurel Şaramet, a precizat că 7-8 bănci au consumat între 0 şi 3% din plafoanele de garanţii, iar sumele nefolosite vor fi redistribuite. El a precizat, după întâlnirea cu premierul Emil Boc, că primele bănci în funcţie de creditele acordate sunt BRD, BCR, Banca Transilvania, Alpha Bank, Volksbank şi Raiffeisen Bank, iar primele patru bănci acoperă 88% din totalul sumelor consumate până acum. Preşedintele Fondului a mai spus că trei bănci nu au consumat "niciun leu" din plafonul de garanţii, iar alte patru-cinci bănci au avut un "consum" de 0,1 - 3%. Acesta a declarat că nu poate nominaliza băncile care se află în această situaţie. Preşedintele Fondului a adăugat că 25,5% din cele aproximativ 4.800 de case achiziţionate până în prezent prin Programul "Prima Casă" sunt construite după anul 2008.

Peste 4.700 de contracte încheiate prin "Prima Casă"
Statul a acordat garanţii pentru 4.740 de locuinţe prin Programul "Prima Casă", majoritatea deja construite şi aflate în capitală, a anunţat vineri premierul Emil Boc. "În acest moment sunt 5.200 de solicitări. În medie, se rezolvă în jur de 150 de contracte pe zi. (...) Cam 48% din totalul solicitărilor sunt apartamente cu două camere. În ceea ce priveşte localităţile din ţară, Bucureştiul se detaşează cu 34% din solicitările aprobate, Clujul cu 7,15, Timişul cu 5,57 şi urmează Braşovul, Iaşul, Sibiul, Constanţa - dintre judeţele din ţară cu cele mai mari solicitări în privinţa programului "Prima Casă", a declarat Boc. Valoarea medie a unei garanţii este este 41.600 de euro, în condiţiile în care valoarea maximă permisă de lege este de 60.000 de euro.

#27 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.487 Mesaje:

Adăugat 19 februarie 2010 - 11:54

„Prima Casă” revine cu plafoane mai mari
Cei care nu au o locuinţă, iar creditele ipotecare nu le sunt accesibile din cauza salariilor prea mici, au acum ocazia să-şi cumpere un apartament prin Programul „Prima Casă" care va intra, din nou, în vigoare chiar de la sfârşitul acestei săptămâni.
O altă veste bună este că noua etapă a programului aduce mai mulţi bani celor care doresc să-şi cumpere prima casă. Astfel, dacă în trecut, plafonul maxim garantat de stat ajungea până la 60.000 de euro, în prezent, garanţia guvernamentală poate ajunge până la 75.000 de euro, în funcţie de tipul de locuinţă achiziţionată.
Pentru o locuinţă gata terminată sau una neterminată, la roşu, garanţia guvernamentală rămâne de 60.000 de euro. Cu 1.000 de euro mai mult vor primi tinerii care îşi construiesc o casă nouă, iar 75.000 de euro vor ajunge la cei care se asociază, în grupuri mai mari de şapte persoane, pentru a-şi construi împreună locuinţă.
Relansarea programului „Prima Casă" îi bucură pe agenţii imobiliari din Galaţi, care susţin că au deja cereri. „Prima etapă a mers foarte bine. Am vândut locuinţe vechi, iar plafonul maxim obţinut de gălăţeni a fost 45.000 de euro", a declarat Călin Marcel, administratorul Agenţiei Imobiliare „Stil".
http://www.adevarul...._211179083.html

#28 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.487 Mesaje:

Adăugat 25 mai 2010 - 10:01

Programul „Prima Casă 2” s-a născut deja ruină
Privit ca unul din proiectele guvernamentale care ar ajuta economia să iasă din recesiune, programul „Prima Casă 2" merge mai prost decât anul trecut. Chiar dacă sumele cu care statul garantează cumpărarea unui apartament au crescut până la 75.000 euro pentru locuinţele care sunt construite de la zero, românii nu sunt interesaţi să-şi cumpere o casă.
La Galaţi, spre exemplu, în 2010 sunt mult mai puţine solicitări decât în 2009. „Cam 18 dosare avem înregistrate în acest moment. Sunt cereri mult mai puţine decât în anul precedent. Explicaţia constă în faptul oameni sunt mult mai circumspecţi cu banii lor. Chiar dacă sunt condiţiile mai bune, oameni sunt mai rezervaţi", a declarat Cristian Dobre, manager BRD Galaţi. După aproximativ trei luni de la începerea programului, numărul de dosare din acest program este la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Anul trecut, în judeţul Galaţi s-au vândut în jur de 100 de apartamente.
O noutate a programului „Prima Casă 2" din 2010 este că se pot cumpăra inclusiv locuinţele ANL. Potenţialii beneficiari sunt însă circumspecţi. „Sunt poate condiţii bune, dar prima grijă pentru un salariat în acest an este să facă economii pentru că nu se ştie când rămâi fără salariu sau cu venitul redus", ne-a declarat profesorul Sorin Boldea, din Brăila.
Suma maximă garantată de stat cei care doresc să cumpere o locuinţă finalizată este de 60.000 de euro, iar cei care doresc să-şi ridice o casă nouă primesc 75.000 de euro.
http://www.adevarul...._268173257.html

#29 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.487 Mesaje:

Adăugat 16 iulie 2010 - 00:32

„Prima Casă” este casa părinţilor
* Cu 30.000 de euro credit, gălăţenii doritori de „Prima Casă” nu au loc pe piaţă * Preţul unui apartament cu două camere, decomandat, etaj intermediar - între 150.000-165.000 lei (39.000 euro), * „Supravieţuim din închirieri”, recunosc agenţii imobiliari *
˝Prima Casă˝ îi obligă pe cumpărători să ˝intre˝ în banii oferiţi de bancă, ceea ce se cifrează, în general, la 30.000 de euro, iar oamenii nu îşi pot găsi uşor apartamentul în aceşti bani. Vânzătorul nu lasă la preţ 10.000 lei, la negociere, pentru că ştie că îi poate obţine din altă parte. Apartamentele costă oricum în jur de 150.000-165.000 lei, la două camere, decomandate, în I.C. Frimu, Mazepa - adică mult mai mult decât poate oferi omul care ia credit. Iar pentru ˝Prima Casă˝, tinerii nu iau în calcul o cameră, pentru că îşi doresc o familie”.
Explicaţiile lui Florin Zugravu, administrator al agenţiei imobiliare „Capital” întăresc realitatea unei pieţe în derivă, în care între cerere şi ofertă prăpastia se adânceşte, iar veniturile cumpărătorilor scad. Constant. „Nimic nu mai este la fel ca în urmă cu doi-trei ani. În acest moment, tranzacţiile cu bani lichizi sunt extrem de rare, iar de vândut vând doar cei dispuşi să negocieze. Este o piaţă a clientului-vânzător, care stabileşte preţul”, explică Daniela Nisip, administrator al agenţiei imobiliare „Media Plus”.
Şi totuşi, prea puţini vânzători negociază, susţin gălăţenii în căutare de „Prima Casă”. Sorin are 25 de ani, lucrează la un cabinet de avocatură şi în două săptămâni a avut dosarul gata: „A durat puţin, iar banca mi-a spus că pot să-mi caut casă timp de 45 de zile, fără posibilitatea de prelungire a termenului. Aveam cinci la sută din valoarea de 30.000 de euro, adică 1.500 de euro, iar banca îmi acorda pentru venitul meu (de 1.540 de lei), 28.430 euro (127.000 lei) pentru ˝Prima Casă˝. Ar însemna să plătesc 130 de euro, timp de 30 de ani. Am început să vizionez apartamente cu două camere – aşa cum îmi doresc. În banii aceştia nu am găsit nimic din ce îmi doream: apartament decomandat, cu două camere, etaj intermediar, exclus Aviaţiei. Toate apartamentele de acest gen pe care le-am văzut costau cel puţin 140.000 de lei, iar eu nu pot acoperi această sumă”.
Înspăimântat de perspectiva expirării timpului, Sorin a recunoscut că nu are soluţii: „Nu pot să-mi cumpăr un apartament din 1969, la etajul patru, şi în care se dărâmă pereţii. Da, aşa ceva ar fi în preţ. Sau am mai găsit un apartament care avea o construcţie ilegală, o extindere, motiv pentru care a fost respins de bancă. O altă problemă a apărut când proprietarul unui apartament care mi-a plăcut nu vroia să tranzacţioneze cu banca. Pentru că astfel ar fi obligaţi să declare toată suma şi să plătească impozit pe toată suma, şi nu le convine. Singura soluţie este să cumpăr apartamentul părinţilor mei, ca să nu pierd banii daţi de bancă. Oricum nu ştiu dacă mi se mai aprobă alt dosar, pentru că firma la care lucrez are, începând de luna aceasta, datorii”.
Ingenioasă şi nu neapărat practică, soluţia se dovedeşte a fi din ce în ce mai căutată de amatorii de locuinţe, care preferă în acest fel să rămână în cont cu banii daţi de bancă şi să aştepte o scădere a pieţei.
Realitatea demonstrează însă că piaţa imobiliară, în ciuda unei crize care durează de doi ani, nu a luat-o la vale – cel puţin din punct de vedere al preţurilor -, ci doar a pus frână tranzacţiilor.
Agenţiile imobiliare – în lupta pentru supravieţuire
„În acest moment supravieţuim din închirieri, iar în condiţiile în care creşterea economică nu există, iar construcţiile noi nu apar, ca să motiveze astfel tranzacţiile, nu se întrezăreşte nici o luminiţă la capătul tunelului”, explică Florin Zugravu, Capital. „Din cele 30 de cereri la ˝Prima Casă˝, am soluţionat doar două, în decurs de un an. Nu ai cum să trăieşti, ca firmă, cu doar două tranzacţii. De cumpărat, la ˝Prima Casă˝, cumpără cu credit tinerii între 30-35 de ani, cu un job stabil”.
„Terenurile nu se mai tranzacţionează demult, pentru că oamenii ţin la preţul de acum doi ani. De pildă, acum nimeni nu mai cumpără pământ în centru, la 200 de euro metrul pătrat, cum cer proprietarii. Aş minţi să spun că nu negociem comisionul. Îl negociem, în limita bunul-simţ, între 1 şi 1,5, în funcţie de tranzacţie, pentru că ne adaptăm la piaţă. Ca plătitori de TVA, nemaifiind decontat transportul, eu dacă văd cu un client 40 de apartamente, îmi plătesc singură drumurile”, recunoaşte şi Daniela Nisip, Media Plus.
Ambele agenţii spun că închirierile merg în continuare şi că preţurile variază între 600 şi 3-400 lei, cu diferenţe de confort sau grup sanitar la comun (în ultima variantă).
Prăbuşirea economiei româneşti a lovit profund sectorul imobiliar, zdravăn rărit la nivel de concurenţă. Şi, din ce în ce mai clar, şi la nivel de clienţi.
Iar programul „Prima Casă” de la care aşteptau o gură de aer, nu pare să le ofere vreun sprijin.
http://www.viata-lib...intilor__2.html

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare