="anitaraz"]De ce nu "Orasul dintre ape"?
"Orasul de pe Apa Simbetei"[

Lasind gluma la o parte, si mie mi se pare cel mai bun slogan. sau, cu variatii, poarta dintre ape a Moldovei etc.
[quote name="anitaraz"]Punandu-ma in pielea unui turist, as incepe vizita de pe faleza Dunarii, as continua cu Biserica Precista, gradina botanica, muzee, universitatea, centrul univ. de pe Domneasca, Catedrala, gradina publica, as pleca un pic spre Garboavele (eventual cu un popas de o noapte la casute), apoi m-as intoarce spre Manastirea din micro 20, spre manastirea Tudor Vladimirescu, etc.
Cat despre masa si/sau cazare as recomanda restaurantul Pescarul (pt. specific), Casa Romaneasca (pt. atmosfera), Hotel Turist, Galati, etc.
Excelent. Eu as adauga o plimbare de seara pe vechile strazi ale Galatiului (Cuza, Domneasca, Balcescu). Am dus o doamna din Bacau intr-un scurt tur (i-am aratat diferite case vechi, muzeele, am facut un scurt istoric) si a fost atit de impresionata, incit mi-a zis ca niciodata nu ar fi crezut ca Galati e un oras atit de frumos.
[quote name="sandus"]Galatiul nu este si nici nu va fi in curand un oras turistic !
Sint de aceeasi parere, si nu cred ca scopul ar trebui sa fie sa declaram Galatiul ca obiectiv turistic. Eu as vedea ca, pentru cei care au drum pe aici, Galatiul sa nu mai fie doar un punct de tranzit ci un loc de popas care sa le lase amintiri placute.
De ce nu, un turist din Suceava care pleaca spre litoral, ar putea sa spuna: "Ne oprim pentru o zi la Galati, vizitam orasul si plecam a doua zi mai departe"