Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Propuneţi un brand (turistic) pentru Galaţi

38 răspunsuri la acest subiect

#21 toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.645 Mesaje:

Adăugat 16 iunie 2009 - 16:18

anitaraz a spus:

Si "poarta dintre ape a Moldovei" e un slogan frumos. Eu as bate mult moneda pe acest aspect: apele, pescuitul, agrement nautic, etc.. Avem atata apa si nu stim sa o exploatam
......... Scopul nostru initial ar fi sa ii atragem pe cei ce pleaca spre litoral, sa le prelungim popasul in oras mai mult decat jumatate de ora pana la urmatorul bac peste Dunare.

Cei ce pleaca spre litoral nu trec pe la Galati. Nici n-ar avea de ce... Poate daca ar fi existat un pod peste Dunare. Mai mult, chiar Galatenii nu se mai duc la mare cu bacul de la Galati.

O sa ma gandesc la un brand turistic. Galatiul este nu numai o "poarta dintre ape a Moldovei" si poate deveni si o "poarta catre Delta Dunarii". Sunt atatea investitii de facut, multe lucruri bune se pot intampla.

#22 Relu

Moderator

• Moderator forum
  • 3.656 Mesaje:

Adăugat 16 iunie 2009 - 21:16

La poarte dintre ape a Moldovei se bea braga...

E doar o ebosa de idee ...cum va suna?
Imagine adăugata

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.

#23 katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.146 Mesaje:

Adăugat 17 iunie 2009 - 17:20

toto a spus:

Cei ce pleaca spre litoral nu trec pe la Galati.

Cum sa nu? :d De cind ma stiu e coada in sezon de masini de Suceava, Iasi, Neamt, Bacau...
In ultima vreme o mai iau pe la Braila, ca acolo e nesimtirea mai mica... dar sint totusi foarte multi care mai trec pe la noi.

Trece bacul la jumatate de ora si de fiecare data e plin ochi...

#24 StefanBadita

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 10 Mesaje:

Adăugat 20 iunie 2009 - 01:20

Galati, orasul palmierilor
Galati, orasul rosu
Galati, orasul teilor
Galati, orasul metalurgic
Galati, orasul maxi-taxi-urilor
Galati, orasul cainilor comunitari
Galati, orasul strazilor in reconstructie
Galati, orasul fara pod la Dunare
Galati, oras populat dar indesat
Galati, Perla Moldovei
Galati, orasul "din-tre-i" ape
Galati, orasul lui Cuza
.......................................
Sunt multe brand-uri posibile... unele care ne aduc turisti, altele care ii indeparteaza......
St3fan

#25 ella12pin

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 54 Mesaje:

Adăugat 29 iunie 2009 - 09:26

Pe unde o mai fi emblema Galatiului, vasul Libertatea? :lol:
Probabil se va intoarce cand va fi construit debarcaderul pentru iahturi!
Ella

#26 chirac

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 128 Mesaje:

Adăugat 01 iulie 2009 - 07:08

As propune ;Galatiul de alta data! Spun asta ginduindu-ma la un muzeu unde pot fi vazute machetele Galatului de la nastere pina in prezent ,pe decade si la o scara care sa permita o plimbare pe strazile,, Galatiului de alta data,, imbracati de o garderoba dedicata perioade-i respective.Orcine ar fi curios macar odata in viata sa traiasca viata galateanului de alta data.Ar fi un priect mare,costisitor insa cred ca ar putea atrage multi curiosi!Avem Bratesul!O plimbare pe brates cu barca pescarului din 1500 incoace ar fi o ideie! Costumele pescarului de atunci trebuiesc scoase de la naftalina si puse la trea ba!Se poate trai ,retrai un trecut al pescarilor galateni fara riscul ca cineva sa fie nemultumit. :P

#27 anitaraz

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 36 Mesaje:

Adăugat 04 iulie 2009 - 21:17

chirac a spus:

As propune ;Galatiul de alta data! Spun asta ginduindu-ma la un muzeu unde pot fi vazute machetele Galatului de la nastere pina in prezent ,pe decade si la o scara care sa permita o plimbare pe strazile,, Galatiului de alta data,, imbracati de o garderoba dedicata perioade-i respective.Orcine ar fi curios macar odata in viata sa traiasca viata galateanului de alta data.Ar fi un priect mare,costisitor insa cred ca ar putea atrage multi curiosi!Avem Bratesul!O plimbare pe brates cu barca pescarului din 1500 incoace ar fi o ideie! Costumele pescarului de atunci trebuiesc scoase de la naftalina si puse la trea ba!Se poate trai ,retrai un trecut al pescarilor galateni fara riscul ca cineva sa fie nemultumit. :P

Ceea ce spui se regaseste oarecum in Casa colectiilor din fosta farmacie Tinc. La ultima vizita am fost placut surprinsa de o expozitie fotografica - o paralela intre orasul vechi si cel nou. Mi se parea deja ca pasesc pe acele strazi vechi, pietruite, cu magazine avand un farmec aparte. S-ar putea realiza acest lucru si la un alt nivel (de exemplu machete). In orice caz, recomand cu caldura vizitatorilor urbei noastre sa treaca, macar pret de cateva minute, si pe la Casa colectiilor.
iar daca printre noi se vor gasi si donatori de costume, mobilier vechi, etc., ar fi minunat

#28 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.535 Mesaje:

Adăugat 07 iulie 2009 - 00:26

Documentarul Galaţiului, liber la vizionare pe site-ul CJ
* Un film de 30 de minute, de promovare a judeţului nostru, poate fi urmărit pe adresa de internet a Consiliului Judeţului*
Consiliul Judeţului a hotărât să facă public un film documentar despre Galaţi. De câteva zile, filmul documentar de 30 de minute poate fi vizionat fără restricţie (dar şi fără posibilitate de downloadare) pe siteul http://www.cjgalati.ro/index.php?option ... Itemid=178.
Vă asigurăm că nu o să regretaţi!
http://www.viata-libera.ro/articol-Docu ... _CJ_2.html

Linkul filmului
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#29 dorian

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 574 Mesaje:

Adăugat 07 iulie 2009 - 17:35

Excelent filmul despre Galati.Profesionist.Sigur carcotasii ii vor gasi punctele slabe,cred ,totusi,ca acesta este orasul la care visam cu totii.

#30 chirac

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 128 Mesaje:

Adăugat 11 iulie 2009 - 07:47

anitaraz a spus:

chirac a spus:

Ceea ce spui se regaseste oarecum in Casa colectiilor din fosta farmacie Tinc. La ultima vizita am fost placut surprinsa de o expozitie fotografica - o paralela intre orasul vechi si cel nou. Mi se parea deja ca pasesc pe acele strazi vechi, pietruite, cu magazine avand un farmec aparte. S-ar putea realiza acest lucru si la un alt nivel (de exemplu machete). In orice caz, recomand cu caldura vizitatorilor urbei noastre sa treaca, macar pret de cateva minute, si pe la Casa colectiilor.
iar daca printre noi se vor gasi si donatori de costume, mobilier vechi, etc., ar fi minunat
Am vazut si la administratia pietelor nist tablouri,momentul de a trai citeva clipe ca odinioara ,cred ca ar fi cea mai buna tereapie antistres dece nu un parc de distrctii. :cry:

#31 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.535 Mesaje:

Adăugat 29 iulie 2010 - 08:54

Primul documentar al Galaţiului, un contract cu dedicaţie
Primul documentar din istoria oraşului a fost realizat de o firmă din Bucureşti, Eurofilm Grup, şi a costat aproape 4.000 de euro, cu tot cu TVA. Filmul, al cărui benefiar este Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, este prezentat doar pe site-ul instituţiei şi pe ecranele de pe holurile Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. „Filmul a fost realizat în cadrul unui proiect european. Materialul video mai este oferit şi delegaţiilor străine care vin în vizită în judeţul nostru", a declarat Daniel Mihalaşcu, purtatorul de cuvant al CJ Galati. Scopul pentru care a fost realizat documentarul a fost promovarea oraşului. Rezultatele promovării: turiştii străini au evitat cu desăvârşire în ultimul an Galaţiul, iar investiţiile străine au scăzut.
În suma de 4.000 de euro cât a costat filmul sunt incluse toate cheltuielile legate de imprimarea a aproximativ 1.000 de replici pe DVD ale filmului intitulat „Europe Galaţi County". Contractul a fost încredinţat firmei bucureştene prin achiziţie directă - coincidenţă! - chiar într-un an electoral. Administratorul acestei societăţi este Dragoş Radu Tora. El este fost ziarist la cotidianul „Atac". Dragoş Radu Tora a beneficiat încă din anul 2002 de mai multe contracte de publicitate venite din partea guvernării din perioada 2000-2004. Astfel, doar Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă a plătit, între 2002 şi 2004, către o firmă de a sa suma de 160.000 lei.
http://www.adevarul...._307169347.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#32 katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.146 Mesaje:

Adăugat 30 iulie 2010 - 14:56

Excelent documentarul...

#33 AdiTZA

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Adăugat 12 august 2010 - 21:34

Galati, Nicolae's land
Galati, Ciumacenco's land
Galati, where ISPA is digging everywhere
In concluzie, No man's land, sau, orasul groapa, orasul fara strazi, orasul fara canalizari, orasul...E oras Galati? Mie mi se pare ca e mai mult o groapa care inghite foarte multi bani din buzunarele noastre! Hai sa ne mandrim cu ce se vede la fatada sau, cu ce A FOST odata! Ce documentar s-a facut? poi asa se faceau si pe vremea lui Ceausescu. Fata sa dea bine, ca in rest...stiti cu totii. N-am vazut documentarul, dar, SIGUR e numai de suprafata, fatada, numai "la strada". Nu cred ca s-au filmat toate "lucrarile"care au inceput de cativa ani si n-o sa se termine in urmatorii.
Life is too short to be a fuckin' idiot...Do something!!!
Some people are alive simply because it is illegal to shoot them!

#34 sandus

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 58 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2011 - 21:09

Incerc sa revin cu comentariul meu si sa pun o not aserioasa discutiei...dragii mei, dintre toate ideile de mai sus, pe care ati vedea-o realizata? Galatiul universitar...atrage asta turisti, Galatiul IT, aceeasi intrebare...Galatiul de alta data...cine bate sute de kilometri ca sa vada poze si machete?
Galatiul trebuie sa aiba un eveniment, nu cladiri, scoli, parcuri si machete ca sa atraga turisti.
Trbuie un eveniment religios, laic, cea mai mare expozitie si parada de masini de epoca, festivalul berii, al mustului, ceva care sa determine oamenii sa vina si sa cheltuie bani. Asa vine multa lume la matusa, sta la ea si pleaca a doua zi la mare...asta nu e turism. Turism e cand un eveniment unis sau mare atrage oameni de ordinul miilor care vin sa cheltuie bani la acel eveniment.
Am fost acum cateva saptamani la un show de masini de epoca, organizat pe un camp, langa o ferma.Dar a fost cel mai mare eveniment de acest gen din Canada, cu peste 3000(da, trei mii) de masini, cu 50,000 de oameni care au platit 10 dolari sa intre si 10 dolari sa parcheze, cu standuri cu gustari, bere, suc, tot tacamul. A durat de vineri dimineata pana duminica seara, au fost locuri de campare, au fost focuri de tabara, a fost muzica live, proiectie de filme.Totul, repet, pe un camp fara nici un fel de cladiri frumoase, machete sau poze.
Asta este turismul pe care si-l doreste Galatiul,un eveniment, nu un lucru!

#35 roryta

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 28 Mesaje:

Adăugat 04 august 2011 - 18:29

Totuşi!
Să nu comparăm Galaţiul cu... Canada! :d

#36 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.535 Mesaje:

Adăugat 01 septembrie 2011 - 23:42

Palatului Prefecturii este simbolul oraşului Galaţi!
Campania lansată de ADS Galaţi a ajuns la final, iar cititorii au ales Palatul Prefecturii drept simbol al oraşului. Competiţia a dominată de-a lungul celor două sptămâni de vot de clădirea care adăsposteşte, de peste 105 ani, reprezentantul Guvernului în teritoriu. Pe locul doi s-a situat Biserica Precista.
Faptul că Palatul Prefecturii, clădire construită la 1906 după planurile marelui arhitect Ion Mincu a atras cele mai multe dintre voturile gălăţenilor este apreciat de majoritatea experţilor în arhitectură şi a oamenilor din administraţia de la Galaţi, mai ales că este una dintre puţinele clădiri istorice din oraş care au supravieţuit demolărilor masive din perioada comunistă. Mai mult, clădirea este recent renovată şi se prezintă într-o stare foarte bună.
"Nu mă suprinde faptul că a câştigat o clădire istorică. Gălăţenii nu au parte de prea multe astfel de monumente, deci le apreciază la adevărata lor valoare. Nu m-ar fi mirat, de asemenea, nici dacă ar fi câştigat Palatul Navigaţiei sau Biserica Precista", ne-a declarat Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul Galaţiului.
În cursa pentru emblema Galaţiului au fost propuse şase obiective, dar în urma insistenţelor celor care au votat pe galati.adevarul.ro am mai adăugat trei. Iată care au fost rezultatul voturilor:
• Palatul Prefecturii 43,54%
• Biserica Precista 15,41%
• Universitatea Dunărea de Jos 8,67%
• Păpădia 7,43%
• Palatul Navigaţiei 5,98%
• Pânzarul Moldovenesc 5,16%
• Turnul TV 4,88%
• Teatrul Dramatic Fani Tardini 4,47%
• Vasul Libertatea 4,47%
Simbolul ales de gălăţeni va intra în competiţia naţională "Simbolul României", care va avea loc între 11 şi 12 septembrie.
adevarul.ro

#37 Ștefan Bădiță

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 26 Mesaje:

Adăugat 04 ianuarie 2012 - 17:03

Vizualizați mesajuldorian, pe 07 iulie 2009 - 17:35, a spus:

Excelent filmul despre Galati.Profesionist.Sigur carcotasii ii vor gasi punctele slabe,cred ,totusi,ca acesta este orasul la care visam cu totii.

FARA SUPARARE, E O PANARAMA DE FILM, NU ESTE DEMN PE DEPLIN PENTRU GALATI! PREZINTA MAI MULT JUDETUL, MAI MULT BISERICILE ..... UNDE E TURNU TV? Oricum, decat nimic este bine! NU SUNT CARCOTAS, SUNT REALIST!

Vizualizați mesajuldcp100168, pe 01 septembrie 2011 - 23:42, a spus:

Palatului Prefecturii este simbolul oraşului Galaţi!
Campania lansată de ADS Galaţi a ajuns la final, iar cititorii au ales Palatul Prefecturii drept simbol al oraşului. .........."Nu mă suprinde faptul că a câştigat o clădire istorică. Gălăţenii nu au parte de prea multe astfel de monumente, deci le apreciază la adevărata lor valoare. Nu m-ar fi mirat, de asemenea, nici dacă ar fi câştigat Palatul Navigaţiei sau Biserica Precista", ne-a declarat Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul Galaţiului.
În cursa pentru emblema Galaţiului au fost propuse şase obiective, dar în urma insistenţelor celor care au votat pe galati.adevarul.ro am mai adăugat trei. Iată care au fost rezultatul voturilor:
• Palatul Prefecturii 43,54%
• Biserica Precista 15,41%
• Universitatea Dunărea de Jos 8,67%
• Păpădia 7,43%
• Palatul Navigaţiei 5,98%
• Pânzarul Moldovenesc 5,16%
• Turnul TV 4,88%
• Teatrul Dramatic Fani Tardini 4,47%
• Vasul Libertatea 4,47%
Simbolul ales de gălăţeni va intra în competiţia naţională "Simbolul României", care va avea loc între 11 şi 12 septembrie.
adevarul.ro

Va spun sincer, eu am fost cel care a votat intr-una, profitand de o eroare a sistemului din Adevarul.ro..... Am vrut sa fie Palatul Administrativ, Biserica Precista nu putea concura impotriva altor biserici mai renumite sau altor monumente. Pacat ca baietii s-au prins si au rezolvat softul, caci altfel scoteam Palatul Administrativ simbol al Romaniei!
Mie îmi pasă de Galați! VOUĂ?!
http://www.stefanbadita.wordpress.com -> De toate pentru toți!

#38 Gabs

În vizită

• Membri
  • Pip
  • 1 Mesaje:

Adăugat 08 ianuarie 2012 - 16:57

Interesante propunerile făcute pe acest forum. Pe unele le consider însă nerealiste. Suntem mereu ancoraţi în ce-am avut şi refuzăm să acţionăm în prezent.

Orice brand ar avea oraşul Galaţi, acesta trebuie să fie legat de Dunăre. Sunt de acord cu acest lucru.

Însă, mai mult de atât am putea crea acum acest brand, încă de pe acum: eu mă gândesc că acestui oraş îi lipseşte verdeaţa. Am putea crea câteva mega-proiecte de artă peisagistică. :YMAPPLAUSE: Avem condiţiile: faleza Dunării, precum şi străzile absolut lispsite de verdeaţă din oraş, unde în loc să stricăm trotuare ca să facem parcări pe domeniul pietonal, am putea să ne gândim să plantăm: copaci, flori... etc.

ex. Strada Siderurgiştilor: nu ştiu cât va mai dura până când linia de tramvai va fi desfiinţată. Acel loc ar poatea fi exploatat cu succes pentru acest tip de arhitectură. peisagistică. Câte persoane beneficiează de fapt de acel transport? Nu s-ar putea rezolva cu un traseu de maxi-taxi sau autobuz? Iar străzile mai mici ar putea prelua o mare parte din traficul de acolo. Cum s-a început deja, de fapt.

Noi trebuie să exploatăm ceva ce ne-ar diferenţia de alte oraşe. Nu putem avea un brand gen "turism religios" pentru oraşul Galaţi, atâta timp cât obiectivele se află în judeţ. 8-} Şi am putea să urmăm exemplul altor mari oraşe port ale lumii: Hamburg. Abandonaţi ideea de "oraş roşu", căci toate sunt în ziua de azi.

Un program de schimbare a faţadelor blocurilor trebuie neapărat să fie planificat: şi nu cu bani publici. Am fi surprinşi să vedem câte persoane ar dori să participe la acest proiect. Toată lumea urăşte clădirile din Galaţi. Fără îndoială, sunt oribile. Nu ştiu dacă trebuie să ne bucurăm că avem una sau două cu arhitectură unică.

Idei ar fi multe, mai rămâne de văzut cum trecem la acţiune...
O zi bună.

#39 Ștefan Bădiță

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 26 Mesaje:

Adăugat 10 ianuarie 2012 - 02:02

"ex. Strada Siderurgiştilor: nu ştiu cât va mai dura până când linia de tramvai va fi desfiinţată. Acel loc ar poatea fi exploatat cu succes pentru acest tip de arhitectură. peisagistică. Câte persoane beneficiează de fapt de acel transport? Nu s-ar putea rezolva cu un traseu de maxi-taxi sau autobuz? Iar străzile mai mici ar putea prelua o mare parte din traficul de acolo. Cum s-a început deja, de fapt."

Faceti voi ce faceti si pomeniti de desfiintarea tramvaielor. Tre sa fiti nebuni sa faceti un lucru ca asta, sa deveniti o noua Constanta sau Resita. Nu este destul de poluat Galatiul?! Ce vreti? Si mai multe autobuze/maxi-taxi? Noi in loc sa facem ca Germania, Olanda, Spania, Franta, sa punem trolee si tramvaie, cautam sa le distrugem?! Si ce poti sa faci pe Siderurgistilor? Gondola intre Ultimul Leu si General (Piata Siderurgistilor -> Piata Energiei si retur??) .... Va vine usor sa spuneti (mai ales astia care sunteti soferi) , sa scoata liniile de tramvai, dar la restu nu va ganditi? Stiti cate injuraturi si-au luat consilierii odata cu distrugerea liniilor de tramvai de pe Traian, Rizer, Bucovinei si Cosbuc? Ce sa-i faci, unde nu-i cap, vai de picioare..... si sa nu aud ca pune lumea troleibuz in locul tramvaiului.... ca nu da nimeni 2 fire de cupru, pe 4 fire de cupru si unde mai pui, ca odata cu scoaterea tramvaielor (care au traditie la Galati, 112 ani), tre' sa pui ceva in loc... si ce pui? Autobuze, care sunt mai putin incapatoare si automat iti trebuie frecventa mai mare.... Imaginati-va traseele: 1, 3, 5, 7, 39, 39b, 40, 43, etc puse toate pe autobuz...... Gabs, fara suparare, gandeste inainte sa scrii ceva. Si chiar te invit sa mergi cu tramvaiul pe ruta Piata Energiei - Micro 19, sa vezi elevi si oameni la munca.....
Mie îmi pasă de Galați! VOUĂ?!
http://www.stefanbadita.wordpress.com -> De toate pentru toți!

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare