Asfaltare live pe Brăilei, la oră de trafic maxim
Laolaltă cu toţi gălăţenii care se aflau la volan, nu ştiam că joi, la ora 12, aveam programată asfaltare pe strada Brăilei, aşa, în mijlocul traficului. Nimic nu prevestea la plecarea de la semaforul de la Telefoane în direcţia spre centru, că din trei benzi câte aveam la dispoziţie vom fi nevoiţi să sugem toţi burta şi să trecem pe una singură. Pentru că trebuiau oamenii să asfalteze, da?
Şi să mai spunem că în Mazepa carosabilul era jupuit, semn că acolo urma să se mute tot „teatrul de operaţiuni”? Ok, nu mai spunem.
Cititorii au luat ieri foc la telefoane: „Mergeţi pe Brăilei, să vedeţi că Primăria îşi bate iar joc de oameni. Mai aveam puţin şi făceam accident pe Brăilei, că nimeni nu te lasă să te bagi în faţă, şi să te înghesui şi tu pe o singură bandă, mai ales când vii de pe banda trei. Auzi, ei asfaltează ziua!”.
Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei: „Doar joi au loc operaţiuni de asfaltare şi frezare între Inelul de Rocadă şi ˝Potcoava de Aur˝, pe strada Victor Vâlcovici şi pe Prelungirea Brăilei. Lucrările sunt făcute de Ecosal”.
Am fi cârcotaşi să ne plângem că se asfaltează. Bine că se asfaltează. Oho, şi încă trei străzi.
Dar trăim şi noi pe lumea asta şi mai aflăm că în alte oraşe, din alte judeţe, operaţiunea poate avea loc şi noaptea, când maşinile circulă ele, dar parcă ceva mai puţine. Mda, cred că tot la cârcoteală intră.
http://www.viata-lib...ic_maxim_2.html
Trafic blocat de ISPA pe Cuza
Pe atât de cunoscutul principiu românesc „de ce să anunţi din timp închiderea unei străzi, nu vede şoferul la faţa locului?”, ieri dimineaţă, strada Cuza era un adevărat infern al şoferilor. Un utilaj al Primăriei săpase o groapă exact pe mijlocul străzii şi, în lipsa oricărui ajutor oferit de Poliţia Rutieră sau de cea Locală, şoferii făceau coadă. Iar pentru ca tot tacâmul să fie complet, în timp ce unii încercau să îşi continue drumul, aşa, chinuit, printre groapă şi o maşină parcată în dorul leii „la bordură”, alţi şoferi încercau să întoarcă pe îngustul spaţiu! Câteva ore mai târziu, utilajul avansase cu spargerea asfaltului pe strada Universităţii, de-a dreapta şi de-a stânga străzii Domnească. Inutil să reproducem reacţiile verbale ale şoferilor!
De la Cristian Borcea, şeful UIP a ISPA, am aflat că „într-adevăr, pe Cuza se vor desfăşura, pe o lungime de 454 de metri lucrări ISPA până pe 31 iunie şi da, ar fi trebuit să anunţăm în presă...”. Nu am reuşit să aflăm dacă strada va rămâne închisă traficului rutier până la 31 iunie, dar am obţinut promisiunea că vom afla cât de curând, în baza unui comunicat de presă!
http://www.viata-lib...ISPA___2.html

Sus