Bun venit pe Forumul Gălăţenilor
![]() |
|
Ce facem cu câinii fără stăpân?!
Postat 26 February 2008 - 10:52 AM
Banuiesc ca se pot accesa usor niste bani europeni pentru un adapost intr-o comuna limitrofa Galatiului si sa se angajeze vreo 10 localnici sa aiba grija de ei. Bineinteles ca va trebui ca cineva sa-i controleze din cand in cand sa-si faca treaba, ca asa-i pe la noi.
Multumesc si astept replici :)
Postat 26 February 2008 - 03:48 PM
Dacă ar fi după mine aş apela la o soluţie extremă: aş aduna toţi câinii vagabonzi într-un adăpost iar după trei zile, cei care nu au fost adoptaţi să fie eutanasiaţi. Iar cei ce i-au adoptat să fie controlaţi periodic, să se vadă cum au grijă de ei şi cum îi educă.
Trăim într-un oraş făcut pentru oameni, nu pentru câini ...
Ba, ar mai fi o soluţie: organizaţiile astea ce se luptă pentru salvarea câinilor vagabonzi, să fie obligate să cureţe mizeria câinilor de pe străzi :twisted:

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.
Postat 26 February 2008 - 04:46 PM
chiar ma intreb ce face primaria. era un serviciu de administrare a domeniului public al primariei odata care ar fi trebuit sa se ocupe de caini. mai e?
si cum?
galatiul nu are adapost pt cainii fara stapan?
Postat 26 February 2008 - 04:48 PM
patricia a spus:
Are un adăpost, dar este mult prea mic faţă de câţi câini sunt prin oraş.
Postat 03 March 2008 - 09:29 PM
Postat 03 March 2008 - 10:50 PM
elena1955 a spus:
Subscriu.
Adăposturile ar trebui făcute pentru unii câini, în cazul în care există mari iubitori de animale care vor să adopte unul. În rest, pe străzi nu ar trebui să fie zare de câine deoarece majoritatea sunt violenţi (mie una îmi e şi frică să merg pe stradă în anumite zone ziua în amiaza mare pentru că nu ştiu ce se poate întâmpla). Soluţia e castrarea, eradicarea totală - orice numai să nu se mai înmulţească aiurea şi să crească pe străzi. Poate am sunat crudă şi împotriva drepturilor animalelor, dar oare... de ce în alte ţări civilizate în care drepturile animalelor sunt totuşi respectate nu există câini vagabonzi?
Postat 03 March 2008 - 11:50 PM
elena1955 a spus:
Soluţia este ca atunci când se mai bagă în seamă ONG-urile pentru protecţia câinilor fără stăpân, să fie puse la treabă! Au luat o groază de fonduri până acum iar rezultatul? Câini aciuaţi pe lângă ghenele de gunoi, pe lângă garaje, pe sub maşini, prin grădinile din faţa blocului. Nu poate să alerge un copil printre blocuri că gata, se găseşte unul să-l latre!
Nu e treaba primăriei să construiască adăposturi nici să cheltuie fonduri pentru sterilizare. Cui îi pasă de aceşti câini, cine pretinde că le poate găsi un loc, să se implice ...
Cui îi e frică de câini, îi dau o soluţie: se tem de foc. Ţineţi asupra dv. o brichetă; când se repede vreunul, aprindeţi-o şi i-o puneţi în faţă. Merge şi cu un laser, băgat în ochi ;)

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.
Postat 04 March 2008 - 08:12 PM
relu, io stiu ca animalele fara stapan de pe strazile oricarui oras sunt o responsabilitate legala si exclusiva a primariei.
acum nu-sh cata vreme a fost o organizatie neguvernamanetala care a sterilizat cainii fara stapan. ea a plecat, iar cea care trebuia sa continue treaba e primaria prin serviciul/directia/societatea care se ocupa de domeniul public.
io stiam ca de apa se tem cainii si as fi propus sa mearga toata lumea cu o caldare de apa in mana prin oras :lol:
cornelia, cainii agresivi, conform prevederilor legale in vigoare, trebuie identificati de organizatii in colaborare cu politistii. sunt cateva judete prin tara in care s-au incheiat protocoale de colaborare intre cele doua parti pt identificarea cainilor agresivi, iar maidanezii de care vorbesti conform legilor, din cate stiu, nu se incadreaza in categoria celor agresivi.
eradicarea cainilor, cum spui tu, e foarte dificila in conditiile actualei legi, asa ca singurii care trebuie sa reactioneze sunt cei de la primarie si organizatiile neguvernamentale.
Postat 05 March 2008 - 10:20 AM

Postat 05 March 2008 - 06:33 PM
Relu a spus:
... copii care sa fie muscati de cainii de pe strazi?
tocmai din cauza cheltuielilor legate de intretinere, am intrebat de existenta ong-urilor pt protectia animalelor din gl.
vreo 4 ani, cat timp am stat prin gl, nu am auzit de vreo alta organizatie in afara de aiai care nu era idn gl si care a venit sa sterilizeze cainii. :!:
Postat 07 March 2008 - 12:45 AM
Oare de ce nu încheie primăria un contract cu ele? Dă primăria un teren pe care nu se poate face nimic, nişte materiale, câteva tone de hrană şi în schimb să nu mai vedem picior de maidanez prin oraş.
Mi-aduc aminte că vara trecută, parcul de la Viva, unde se jucau copiii, era plin de k.k. de câine ...

Postat 08 March 2008 - 12:57 AM
Citează
Parcă era vorba de câinii fără stăpân ...
Nu ştiu cum e prin alte parcuri, dar vino cu câinele în părculeţul mai sus amintit şi lasă-l fără lesă, să vezi cum o armată de părinţi şi bunici îi pun la treabă pe gardienii de tură!

Postat 09 March 2008 - 03:33 PM
Din punctul meu de vedere, solutia ramane in ideea adaposturilor din afara orasului, unde cateii sa fie sterilizati si tinuti un anumit timp, care variaza in functie de varsta, starea de santate, etc, etc a animalului, si unde, foarte important, sa nu fie maltratate mai rau decat sunt pe strada. De aici ar putea fi adoptate sau eutanasiate, in cazul celor batrani sau bolnavi.

Logare
Înregistrare
Ajutor

Citare Multiplă