Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Ce facem cu câinii fără stăpân?!

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
452 răspunsuri la acest subiect

#21 patricia

patricia

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 98 Mesaje:

Adăugat 09 martie 2008 - 14:43

pai, doar nu neglijenta patrupedelor? :lol:  :P
altfel spus, vezi motoul lui relu!
daca vrei sa rezolvi problema, cauti mijloace. altfel, cauti scuze!
ps: asta-i varianta adaptata :lol:

#22 AnCa

AnCa

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 16 Mesaje:

Adăugat 09 martie 2008 - 15:33

Nu, nu din cauza neglijentei, povestea a inceput odata cu urbanizarea fortata, dar nu asta era esentialul. Ideea e ca nu trebuie pierdut din vedere nici binele animalelor. Ah, si daca trancanim pe un forum despre ce trebuie facut - nu despre cauze - se rezolva ceva, patricia?  :|
        Din punctul  meu de vedere, solutia ramane in ideea adaposturilor din afara orasului, unde cateii sa fie sterilizati si tinuti un anumit timp, care variaza in functie de varsta, starea de santate, etc, etc a animalului, si unde, foarte important, sa nu fie maltratate mai rau decat sunt pe strada. De aici ar putea fi adoptate sau eutanasiate, in cazul celor batrani sau bolnavi.
Iron Lion Zion

#23 Relu

Relu

Moderator

• Moderator forum
  • 3.697 Mesaje:

Adăugat 09 martie 2008 - 19:40

AnCa are dreptate! Mulţi dintre maidanezii de azi sunt urmaşii credincioşilor ce nu şi-au părăsit teritoriul după demolări! Mi-aduc aminte că pe locul unde astăzi se află Centrul de Recoltare erau, pe vremuri, nişte case ... după ce au fost puse la pământ, vedeam uneori o femeie ce hrănea nişte câini şi nişte mâţe ...
Imagine adăugata

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.

#24 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.277 Mesaje:

Adăugat 10 martie 2008 - 14:29

Castrarea cainilor vagabonzi nu este decat un paleativ, nu o rezolvare. Niciodata nu vor fi castrati toti cainii si, chiar daca TOTI maidanezii ar fi intr-un fel castrati, ganditi-va cate sute de case/gospodarii sunt in oras (valea orsului, str. Traian, cateva case au ramas si prin centru, str. Cosbuc etc.). Mai toate au cate un caine-doi. Nesterilizati. In cativa ani s-ar reveni la situatia initiala.
Constructia de adaposturi: teoretic posibila, practic nu. Fondurile necesare nu pot fi asigurate de ONG, cu toata bunavointa lor, daca o au, binenteles. Un adapost de acest gen presupune ridicare (constructia) unei cladiri, cu o anumita suprafata (functie de animalele gazduite), asigurarea cu utilitati, angajarea de personal, asigurarea de hrana, medicamente, salubritate etc. Daca am face un calcul numai pentru 1.000 de caini, presupunand la doar 10.000 lei (vechi)/zi/caine ar iesi vreo 36,5 miliarde lei/an. Doar pentru o mie de caine... a caror disparitie cred ca nici nu s-ar simti si la 10.000 lei/zi, suma aproape imposibil de "realizat". Si e vorba doar de chetuielile de personal si cele curente, nu de investitia propriu zisa (constructie, realizarea de utilitati, chirii, autorizatii etc.).
Din pacate, eu nu vad decat o singura solutie - eutanasierea. Intr-un mod cat mai lipsit de suferinte pentru animale cu putinta.

Va rog, nu dati cu pietre. Daca aveti alte solutii si sursele necesare, prezentati-le.
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca si Iuda avea amici ireprosabili (Ernest Hemingway)

#25 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.044 Mesaje:

Adăugat 24 martie 2008 - 10:46

Orasul câinilor far’ de stapân
Problema înmultirii peste masura a câinilor în Galati nu reprezinta o noutate pentru nimeni. Din contra, a devenit o obisnuinta sa te împiedici la tot pasul de vreun maidanez si sa te temi sa nu fii muscat de vreunul mai suparat. De ani de zile municipalitatea promite o rezolvare, dar n-a facut altceva decat sa starneasca mania iubitorilor de animale si, in egala masura, a cetatenilor care se tem de coltii patrupedelor sarace, bolnave si haituite.
Desi problema a fost mult discutata si este binecunoscuta, la ora actuala nu exista niciun fel de plan de gestionare a problemei câinilor comunitari, plecând de la sterilizare, adoptie, vaccinare sau combaterea relelor tratamente la care unii sunt supusi. Comunitatea de actiune în rezolvarea problemei lor nu exista practic. De vorbit se tot vorbeste despre ce trebuie facut, se înfiinteaza, chipurile, organizatii si asociatii, se scot legi, dar, din pacate, concret se face foarte putin, iar, daca se face, se face doar pentru a mai obtine niste fonduri, care sunt folosite in cu totul alte scopuri.
În chip ingrijorator, problema câinilor comunitari a scapat din frâu, acestia înmultindu-se de la an la an. Aproape ca nu exista strada sau cartier în Galati care sa nu fie împânzit de maidanezi. O solutie ar fi, în primul rând, educarea autoritatilor si a asociatiilor de protectie a animalelor. Atâta timp cât exista o lupta deschisa între municipalitate si aceste asociatii de protectie a animalelor, problema câinilor de pe strazi nu va fi nicidecum rezolvata. Câta vreme “doi încarca, doi descarca”, problema câinilor comunitari nu va fi rezolvata nicicând.
Exista o lege
Într-un oras care se doreste a fi civilizat ar fi trebuit gasite solutii demult. Si asta, plecând chiar de la Legea 227/2002 privind Protectia Animalelor, care propune solutii cât se poate de rezonabile: câinii fara stapân vor fi capturati si transportati în adaposturile serviciilor publice, unde vor fi cazati pâna la sapte zile. Dupa examinarea lor de personal medical veterinar, câinii agresivi si bolnavi vor fi eutanasiati imediat; dupa expirarea termenului de sapte zile, daca nu au fost revendicati si adoptati, câinii vor fi eutanasiati. Încredintarea câinilor revendicati sau anuntati spre adoptie se face numai daca au fost sterilizati, vaccinati antirabic, deparazitati.
Legea este insa criticata de primarul Galatiului, care a declarat public, in cateva randuri, ca ar fi vrut ca prevederile acesteia sa fie mult mai dure. Adica sa permita exterminarea? Ii reamintim edilului sef ca, in toata lumea, animalelor fara stapan li se ofera sansa de a trai. Totul se face intr-un cadru legal, transparent, fara cruzime si cu o doza foarte mare de indulgenta, la care se adauga o structura bine organizata si o dotare pe masura. Asta in numele civilizatiei. Organizatiile de protectie a animalelor au rolul de a sprijini actiunile de strangere a vietuitoarelor, de a oferi solutii pentru fiecare caz in parte si de a veghea la eliminarea abuzurilor.
Ecosal vs. "Labus"
Contactat telefonic, directorul Ecosal, Ion Ionescu, ne-a declarat ca hingherii aduna in fiecare zi câini de pe strazi, doar ca munca lor este îngreunata de cei de la Asociatia “Ajutati-l pe Labus”. “Cel mai mult ma deranjeaza faptul ca, dupa ce adunam câinii de pe strazi, cei de la asociatiile astea vin imediat si scot câinii din padoc. Mi-au intentat chiar proces penal cei de la asociatia «Ajutati-l pe Labus», pentru ca am îndraznit sa adun câinii de pe strazi. Practic, pe ei nu-i intereseaza decât banii cetatenilor. Se abuzeaza de bunatatea si încrederea oamenilor iubitori de animale, doar pentru a obtine bani”, a declarat Ion Ionescu.
...Si "Labus" vs. Ecosal
La rândul sau, directorul Asociatiei “Ajutati-l pe Labus”, Corina Grigore, ne-a declarat cu totul altceva, dânsa fiind chiar intrigata de ceea ce declara directorul Ecosal. “Cum poate declara ca noi ne ducem si scoatem zilnic câinii din adapost, când noi nu avem acces acolo din noiembrie 2006? Noi avem o hotarâre, prin care am cerut sa participam la toate activitatile dânsilor. Dansul trebuia sa ne raspunda în 30 de zile, dar nu a facut-o, motiv pentru care l-am actionat în instanta. Si chiar am câstigat procesul”.
In ceea ce priveste acuzatiile cu privire la faptul ca “Ajutati-l pe Labus” are ca scop principal obtinerea de bani de la cetatenii iubitori de animale, Corina Grigore a negat, declarându-ne: “Cum demonstreaza domnul Ionescu toate aceste acuzatii? Eu demonstrez cu fapte. La ora actuala avem 600 de declaratii ale cetatenilor care sunt de acord sa doneze 2% din impozit pentru ajutarea animalelor”.
De ce nu are primarul o solutie?
Una peste alta, problema nu are o rezolvare. Edilul sef, in speta primarul Dumitru Nicolae, cunoaste foarte bine problema si nu e data in care sa nu i se aminteasca de ea fara a se enerva. A promis ca va discuta cu asociatiile de protectie a animalelor, dar lipsa de diplomatie a facut ca lucrurile sa ramana la fel. Padocul este subdimensionat, nu exista transparenta in privinta activitatii de acolo si, in aceste conditii, virulenta iubitorilor de animale este justificata. Pe de alta parte, cei care, din diverse motive, se tem de animalele lasate libere pe strada, vor sa vada cat mai putine animale fara stapan si sa fie siguri ca acestea nu sunt periculoase. Ce vrea primarul este inca un mister.

http://www.monitorul... ... articol=10
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#26 patricia

patricia

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 98 Mesaje:

Adăugat 24 martie 2008 - 21:06

mikka, din cate stiu autoritatile locale sunt inca responsabile pentru adaposturi. ele trebuie in momentul de fata sa construiasca aceste adaposturi care iar trebuie sa indeplineasca anumite conditii.

facandu-se ca nu stiu de aceasta obligatie, autoritatile locale ar putea sa arunce in curand responsabilitatea asupra ong-urilor. ong-uri care pana acum au facut multe fara mare sprijin din partea autoritatilor.

cat priveste materialul din monitorul, mi se pare ca este facut fara sa se fi mers la adapost. doar in urma unei discutii telefonice. asociatia care a dat in judecata serviciul primariei sa fi deschis actiune in instanta degeaba? :roll:

#27 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.277 Mesaje:

Adăugat 07 aprilie 2008 - 10:15

Patricia, autoritatile sunt intradevar responsabile de construirea adaposturilor.
Insa tot autoritarile ar trebui sa fie responsabile mai intai de cetateni si de siguranta lor. La fel, galatenii trebuie sa inteleaga ca daca-ti doresti un caine, trebuie sa-l tii in casa. In niciun caz liber pe strazi, neingrijit, nesupravegheat.
Sincer, decat sa cheltuie miliarde aiurea, autoritatile ar putea utiliza banii la ceva mult mai util -  nu vb de locuinte sau mari proiecte - ci la chestii de zi cu zi: spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, cosuri de gunoi, indicatoare stradale, sustinerea unui muzeu, teatru etc. chestii de care toti de izbim (mai bine zis de lipsa lor...).
Nu vad realizabil inaltarea unui adapost pentru macar 50% din cainii maidanezi - sa zicem 10.000 de bucati. Oricum, in 2-3 ani locul lor pe strada ar fi luat de altii... Si atunci ce-am rezolvat? Mai facem inca un adapost? Isi trece Primaria in "domeniul de activitate" cresterea caninelor fara stapan?
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca si Iuda avea amici ireprosabili (Ernest Hemingway)

#28 patricia

patricia

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 98 Mesaje:

Adăugat 09 aprilie 2008 - 17:22

Mikka a spus:

Patricia, autoritatile sunt intradevar responsabile de construirea adaposturilor.
Insa tot autoritarile ar trebui sa fie responsabile mai intai de cetateni si de siguranta lor. La fel, galatenii trebuie sa inteleaga ca daca-ti doresti un caine, trebuie sa-l tii in casa. In niciun caz liber pe strazi, neingrijit, nesupravegheat.
Sincer, decat sa cheltuie miliarde aiurea, autoritatile ar putea utiliza banii la ceva mult mai util -  nu vb de locuinte sau mari proiecte - ci la chestii de zi cu zi: spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, cosuri de gunoi, indicatoare stradale, sustinerea unui muzeu, teatru etc. chestii de care toti de izbim (mai bine zis de lipsa lor...).
Nu vad realizabil inaltarea unui adapost pentru macar 50% din cainii maidanezi - sa zicem 10.000 de bucati. Oricum, in 2-3 ani locul lor pe strada ar fi luat de altii... Si atunci ce-am rezolvat? Mai facem inca un adapost? Isi trece Primaria in "domeniul de activitate" cresterea caninelor fara stapan?

de acord.
important este sa-i responsabilizezi pe cei care cresc animale, pentru a nu-si mai arunca pe strazi cainii nou-nascuti si pentru a creste corect animalele pe care le au.
autoritatile sa construiasca adaposturi, iar pe strazi sa nu mai existe caini, posibil bolnavi de rabie, care sa faca victime umane.
aaa, chiar atat de multi caini maidanezi sa fie in galati? :shock:

#29 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.277 Mesaje:

Adăugat 10 aprilie 2008 - 08:40

Nu stiu cati sunt. Nu i-am numarat si nici nu cred ca ar fi o miscare prea buna pentru integritatea mea corporala  :d
Directorul Ecosal estima la un moment dat existenta a 30.000 de maidanezi. Poate a exagerat si de aceea m-am referit doar la 20.000. Oricum, la o numaratoare superficiala gasesti intre Hotelul Galati si Elice (Centrul orasului, nu?) vreo 100. Daca estimam aceesi "concentratie" pentru tot Galatiul, s-ar putea sa ajungem pe la 15-20.000 de caini.

#30 riaji

riaji

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 2.490 Mesaje:

Adăugat 01 mai 2008 - 23:30

Rona, Ajutati-l pe Labus, si inca vreo 2, astea-s ONG-urile noastre pentru animalele fara stapani.
In Romania in general, dar mai ales in Galati, problema e mai mult decat serioasa. In spatele blocului meu sunt cred vreo 15 caini. Pur si simplu...nu ai ce sa mai faci. Cred ca singura solutie ramane adunarea si eutanasierea. E mai ieftin, pentru ca, din cate vad, nimeni n-a fost in stare sa se tina de promisiune pana acum, si sa faca ceva pentru saracele animale. Au fost cazuri cand copii mici si chiar adulti au fost mutilati deci..nu cred ca se mai pune problema sa alegem intre a salva bietele animale si a salva oamenii. Sunt un pericol de multa vreme.
You are the only one who creates your reality.

#31 tomcat0

tomcat0

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 369 Mesaje:

Adăugat 27 iunie 2008 - 22:12

dcp100168 a spus:

Orasul câinilor far’ de stapân
In ceea ce priveste acuzatiile cu privire la faptul ca “Ajutati-l pe Labus” are ca scop principal obtinerea de bani de la cetatenii iubitori de animale, Corina Grigore a negat, declarându-ne: “Cum demonstreaza domnul Ionescu toate aceste acuzatii? Eu demonstrez cu fapte. La ora actuala avem 600 de declaratii ale cetatenilor care sunt de acord sa doneze 2% din impozit pentru ajutarea animalelor”.

eu ma numar printre cei care doneaza 2% la aceasta asociatie pe langa faptul ca o cunosc personal pe directoarea asociatiei "Ajutati-l pe labus". hai sa va zic o poveste adevarata... in urma cu 2 ani cartierul in care locuiesc era plin ochi de caini vagabonzi; personal am luat 2 caini din fata blocului si i-am dus la ai mei la casa, desi ai mei mai aveau 2... oricum suntem mari iubitori de animale si nu mai conteaza doua guri in plus la o farfurie de oase si la un castron cu apa... usor usor au inceput sa se imputineze cainii din cartier, unii fiind batrani au murit, altii mai tinerei luati de vecini si dusi la gradini sau la curti, etc. dupa o perioada de un an ramasesera 2 caini in fata blocului, caini care sunt si in momentul de fata (sunt extrem de pasnici si nu fac rau nimanui). problema sta in felul urmator... mai multi vecini ai mei au vazut de nenumarate ori masini cu combinisti de la tzara care vin si scot cate un caine din portbagajul masinilor, sau din sacose cand coboara din cursele conventii care ii aduc de prin diferite sate invecinate cu orasul... pun pariu ca ne vom lupta foarte multa vreme in zadar, atata timp cat tzaranii astia obositi ne umplu de caini

#32 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.044 Mesaje:

Adăugat 01 iulie 2008 - 00:22

Cainii comunitari, subiect de sondaj
* Viceprimarul Nicusor Ciumacenco sustine ca va fi realizat de municipalitate, in aproximativ o luna de zile, un sondaj pentru a se afla de la locuitori cum vad ei rezolvarea problemei patrupedelor comunitare.
Nu mai este o noutate faptul ca in ultimii ani acest subiect i-a impartit pe locuitorii municipiului in doua tabere si a starnit numeroase dispute si reactii controversate. Mai mult, asociatiile de protectie a animalelor au criticat de nenumarate ori Primaria, dar si pe primarul Dumitru Nicolae, pentru lipsa de colaborare si pentru faptul ca nu iau masuri pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari.
Presedintele Asociatiei “Ajutati-l pe Labus“, Corina Grigore, declara recent ca solutia cea mai eficienta ar fi sterilizarea animalelor, atat a cainilor, cat si a pisicilor de la curti sau din vecinatatea blocurilor.
“Una dintre principalele probleme care trebuie rezolvate este cea a cainilor comunitari. Primaria va intocmi un chestionar cu cateva intrebari legate de modul in care vad galatenii rezolvarea acestei probleme si vom face un sondaj in randul a aproximativ 30.000 de galateni care vor avea posibilitatea sa-si spuna punctul de vedere. Vom adopta o solutie care sa fie potrivit legii, si aceasta nu cred ca va fi eutanasierea, ci cel mai probabil sterilizarea. Subiectul legat de cainii comunitari este unul sensibil, tinand cont de faptul ca sunt si iubitori de animale si va trebui sa gasim o solutie cat mai buna si eficienta. In plus vom colabora si cu asociatiile de protectie a animalelor“, ne-a declarat viceprimarul Nicusor Ciumacenco.
La ora actuala pe strazile Galatiului sunt aproximativ 30.000 de caini comunitari, unii dintre ei agresivi. Pentru a rezolva aceasta problema primarul Dumitru Nicolae declara anul trecut ca va face o dezbatere publica pe acest subiect, dar totul a ramas la stadiul declarativ. Mai mult, in urma cu cateva luni membrii comisiei de cultura din cadrul Consiliului Local au anuntat ca vor face un proiect de hotarare care sa prevada amplasarea unor custi de anumite dimensiuni in jurul blocurilor in care sa fie adapostiti cainii comunitari ce urmeaza sa fie ingrijiti de locatarii iubitori de animale.
Din pacate si aceasta intentie a ramas doar la nivel de declaratii. Ramane de vazut daca declaratiile viceprimarului Nicusor Ciumacenco vor avea aceeasi soarta sau in sfarsit problema canilor comunitari va fi rezolvata.
http://www.monitorul... ... &articol=4
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#33 katman

katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.150 Mesaje:

Adăugat 01 iulie 2008 - 09:48

Si de ce are primaria nevoie sa faca sondaj? La ei nu e nimeni cu creier? Si dat fiind ca sintem cam singura tara din Europa cu problema asta, nu ar fi mai simplu sa intrebe reprezentantii primariilor de afara?

#34 tomcat0

tomcat0

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 369 Mesaje:

Adăugat 01 iulie 2008 - 16:10

nu incercati sa intrati la stadionul Dunarea pe jos pe la MHC... e o haita de caini care sfasie tot... copiii abia mai vor sa se duca la antrenamente... a fost facuta sesizare la Primarie... si nimic... si asta nu e singurul caz. si mie imi plac cainii la nebunie insa aia sunt prea de tot...

#35 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.044 Mesaje:

Adăugat 08 iulie 2008 - 22:52

Padoc pentru câinii comunitari de 300.000 de euro
Ecologiştii gălăţeni laudă iniţiativa conducerii combinatului siderurgic Galaţi de a construi un padoc pentru câinii vagabonzi din oraş, transmite corespondentul AMOS News. „Combinatul siderurgic face un lucru bun pentru câinii comunitari din Galaţi. În sfârşit, acest padoc de 11 miliarde de lei vechi va rezolva problema câinilor comunitari din oraş. Sperăm că nu vom mai întâlni câini comunitari pe străzile oraşului”, a declarat preşedintele filialei judeţene a Partidului Ecologist Român, Florin Tupilatu.
Totodată, ecologiştii au ţinut să aducă o serie de critici  primarului Dumitru Nicolae, pe motiv că  nu s-a îngrijit deloc de  problema câinilor comunitari. „ Primarul Dumitru Nicolae nu trebuie să nu uite că Legea 29/2008 interzice eutanasierea fără ca animalul să fie grav bolnav sau periculos. Ce referendum face primarul? Un referendum care să ceară gălăţenilor respectarea sau nerespectarea unei legi? Consider că este o mare greşeală din toate punctele de vedere”, a adăugat ecologistul Florin Tupitau.
Reamintim că, în urmă cu puţin timp, primarul Dumitru Nicolae ameninţa că va organiza un referendum, unde va invita gălăţenii să spună dacă sunt pro sau contra eutanasierii câinilor comunitari.
Padocul va fi construit pe o suprafaţă de 15.000 mp şi va cuprinde spaţii de cazare pentru 1000 de câini. Aici câinii vor fi vaccinaţi, deparazitaţi şi sterilizaţi.

#36 adrian

adrian

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 148 Mesaje:

Adăugat 11 iulie 2008 - 08:34

Cangurii in Australia au fost decimati pentru ca s-au inmultit peste masura si nimeni nu s-a dus peste mari sa-i traga de urechi. Nu cred ca latrau noaptea, nu mushcau trecatori, nu umpleau scari de bloc de purici. La noi e o veselie noaptea, de trebuie sa-ti pui neaparat termopane ca sa nu se sperie copiii in somn. Iarna cand e zapada de vreo 3-4 cm si in topire se vede si densitatea de ``monumente`` create de caini, pt ca vara se usuca si au culoarea pamantului dar in aer e adevarata binefacere curativa pt copiii care se joaca.
DOMNILOR. HAIDETI SA LATRAM SI NOI!!! Sau haideti sa ne mutam in Australia, pt ca nu suntem canguri, nu-i asa?

Subiectul asta mi se pare o tema electorala care sa ne suceasca mintile. Parerea mea e sa ca trebuie sa se se adune toti cainii de pe strazi. Daca oamenii vor sa-i tina in case, sa-i tina, dar cei liberi sa fie adunati si spre binele lor si al nostru, eutanasiati. Sterilizarea si lasarea lor libera e o prostie atat timp cat pentru cei tinuti in case, cei de afara sunt material de cotarcela. Inca nu au ajuns o specie pe cale de disparitie...

#37 riaji

riaji

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 2.490 Mesaje:

Adăugat 11 iulie 2008 - 10:05

Dar vai... cum le rezolva El, Combinatul Siderurgic, pe toate.. :)
You are the only one who creates your reality.

#38 Rami

Rami

Membru de Onoare

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 2.159 Mesaje:

Adăugat 26 iulie 2008 - 23:08

Cainii fara stapan sunt o problema serioasa si delicata in acelasi timp. Nu este problema primariei, ci a fiecaruia dintre noi. V-ati gandit vreun moment ca acesti caini nu au fost intotdeauna pe strada,ci au avut si ei odata o casa si un om care sa aiba grija de ei. Intr-o zi, acel om (cu cata placere as fi folosit ghilimele) a considerat ca acel caine nu-i mai este de folos sau ca pur si simplu nu il mai doreste in preajma sa si l-a gonit. Astfel au ajuns pe strada. Nu au ales sa fie acolo, nu au cerut sa fie acolo. Au ajuns acolo din vina unor oameni iresponsabili. Care au considerat ca a avea un caine e un part time job.

#39 Sheena

Sheena

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 291 Mesaje:

Adăugat 27 iulie 2008 - 10:52

Propun aceeasi masura ca si in cazul cailor comunitari. Stransi de pe strada, iar cand adapostul se umple, sa se organizeze o licitatie
Sheena

#40 areazisi

areazisi

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 17 Mesaje:

Adăugat 28 iulie 2008 - 08:09

e pacat. sunt proprietarul unui caine, e o rasa total inofensiva ( un labrador) si cu toate ca imi plac foarte mult cainii pot spune ca " am un colt" impotriva maidanezilor. A maidanezilor si a celor care incurajeaza fenomenul prin protectia oferita maidanezilor si prin faptul ca nu isi asuma deloc raspunderea. aici ar fi de lucrat, eutanasiati maidanezii care nu vor fi adoptati si sanctionati "bodygurazii" acestora.
PS: ca proprietar de caine e un chin sa te plimbi relaxat prin oras cu asa haita de caini si asa ceata de simpatizanti.
Daca esti intr-o groapa, opreste-te din sapat!

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare