Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Ce facem cu câinii fără stăpân?!

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
452 răspunsuri la acest subiect

#241 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.031 Mesaje:

Adăugat 14 aprilie 2009 - 23:01

iana22 a spus:

binevoitor,scuzati..
ideea lui katman e buna,cu cota....n-ar trebuie nici macar un euro, e de ajuns si 1 leu nou pe luna pe cap de locuitor....dar....e greu sa faci o astfel de propunere politicienilor, cred ca o sa ramana tot aici pe forum....
Din pacate, nu-i de ajuns. Sumele vehiculate de cei care au adaposturi sunt fabuloase, ceva de genul 600 de lei pe luna de caine! Evident, orice om de bun simt realizeaza ca un caine nu consuma atata, dar privind aceste sume esti determinat, o data in plus, sa crezi ca banii care se-nvart pe-acolo nu sunt destinati decat in mica parte cainilor.
In alta ordine de idei, n-am inteles niciodata de ce fiecare iubitor de animale vrea sa-si faca propria asociatie! De ce nu e suficienta una singura in fiecare oras? Nu cumva tocmai pentru ca acolo sunt niste fonduri care nu trebuie justificate?
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#242 corbu

corbu

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 438 Mesaje:

Adăugat 15 aprilie 2009 - 21:16

Si pana la urma, serios, care este diferenta intre caini, pisici, sobolani, soareci, gandaci de colorado, ciori, lacuste,...etc.?
Din cate stiu, si padurarii primesc liber la vanatoare chiar si la speciile protejate de lege, atunci cand acestea depasesc un anumit numar pe un areal. CARE ESTE DIFERENTA? De ce trebuie sa ne cramponam continuu de tot felul de asociatii, o.n.g.-uri, motive ,motivatii, sentimente false sau reale, lipsa sau prezenta banilor? Cand au fost bani s-a facut ceva valabil cu ei? -Nu.
Care sunt criteriile asociatiilor de protectie a animalelor, pe baza carora se militeaza pentru ca o specie sa fie protejata?
Cainii indeplinesc acele criterii? Sobolanii, ciorile, etc., nu le indeplinesc? De ce, mizeria, bolile, pericolele provocate de caini sunt mai nobile?

iana22 a spus:

corbu, esti cumva vegetarian? daca da,tot respectul pt ce ai scris, daca nu, atunci si tu contribui la omorarea in masa a celorlalte animale!
-Sunt omnivor convins si da, sunt constient ca trebuie sa moara continuu sute de indivizi din alte specii de animale si plante pentru ca famila mea sa poata sa se hraneasca. Tu cu ce te hranesti? Chiar daca esti vegetariana, nu crezi ca mediul este alterat prin culturi fortate de plante - in detrimentul altora- ca sa poti manca tu numai vegetale?
Toti vor sa ajunga in rai, dar nimeni nu vrea sa moara...

#243 crengutza

crengutza

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 77 Mesaje:

Adăugat 16 aprilie 2009 - 10:50

DCP ,cred ca ai dreptate cind spui ca asociatiile nu justifica banii ,mi-am adus aminte de o intimplare de acum un an si ceva . O doctorita veterinar avea fonduri din strainatate pentru a castra animale fara stapin ,si am mers sa programez o pisica care o gasisem la gunoi ,mica si fara oki. Cind a venit data programata a zis ca nu o castreaza pt ca arata intr-un fel ,ca e prea curata ,i-am aratat poze cum era cind am gasit-o ,si nimic .In acelai timp era si un nene batrin cu o mitza ,zicea ca a venit in curtea lui si ar tine-o dar sa nu mai faca si pui .Nici lui nu i-a sterilizat-o ca cica nu opereaza decit animale maidaneze .Daca stiam eu trimiteam mitza singura sa spuna ca e maidaneza ,eventual si cu pozele in laba .Apoi am povestit la citeva cunostinte ,si cineva mi-a zis  : ,,de unde mai vrei sa sterilizeze animale ,tu n-ai vazut ce vila si-a ridicat deasupra cabinetului ? ''. Intr-adevar nu vazusem si cred ca v-ati dat seama de cine e vb .Apoi altcineva mi-a zis ca un veterinar nu are voie sa primeasca fonduri decit daca are asociatie ,probabil ca are ...

#244 ultramarine

ultramarine

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 735 Mesaje:

Adăugat 16 aprilie 2009 - 15:21

Stam la Orange, far' de treaba,
Mai latram pe unu'-n graba,
Cateodata mai muscam,
Spaima ca sa provocam.Fișier atașat  Image005.jpg   41,72K   418 Numărul de descărcări

#245 ultramarine

ultramarine

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 735 Mesaje:

Adăugat 16 aprilie 2009 - 15:25

Sau la B-uri in Tiglina,
Unde-s garaje "cat China"
Noi la strada ne jucam,
Si la trecatori latram.Fișier atașat  Image000a.jpg   65,78K   417 Numărul de descărcări

#246 George

George

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.919 Mesaje:

Adăugat 16 aprilie 2009 - 15:56

Agent 007, cred ca ar trebui sa imbratisezi si cariera de poet in timpul tau liber. App, nu ai vreun blog cu ceva poezii scrise de tine?

#247 crengutza

crengutza

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 77 Mesaje:

Adăugat 16 aprilie 2009 - 16:40

Ei lasa ultramarine , ca nu latra si musca .ciinii doar asa ca sa provoace spaima , latra si ei de foame ori c-au simtit vreun potential pericol , sincer au latrat la tine ? (am glumit ). Am remarcat talentu de poet  :)

#248 ultramarine

ultramarine

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 735 Mesaje:

Adăugat 16 aprilie 2009 - 16:54

Cel negru, de la Orange m-a latrat, dar numai sa ma sperie. Apoi a venit sa-i fac poza. Oricum, cand incep sa latre la tine noaptea si se reped putin, nu-i prea bine. Sau cand dormi cu ferestrele deschise si incep in tot cartierul concertele nocturne ...

#249 iana22

iana22

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 20 Mesaje:

Adăugat 16 aprilie 2009 - 23:51

dcp100168 a spus:

Din pacate, nu-i de ajuns. Sumele vehiculate de cei care au adaposturi sunt fabuloase, ceva de genul 600 de lei pe luna de caine! Evident, orice om de bun simt realizeaza ca un caine nu consuma atata, dar privind aceste sume esti determinat, o data in plus, sa crezi ca banii care se-nvart pe-acolo nu sunt destinati decat in mica parte cainilor.
In alta ordine de idei, n-am inteles niciodata de ce fiecare iubitor de animale vrea sa-si faca propria asociatie! De ce nu e suficienta una singura in fiecare oras? Nu cumva tocmai pentru ca acolo sunt niste fonduri care nu trebuie justificate?
sunt absolut de acord cu ce ai scris! eu,ca si potential donator(ca sunt prea departe sa fac voluntariat) am stat mult pe ganduri pana sa fac donatii asociatiilor,am preferat sa "investesc"(dc se poate spune asa) in persoane iubitoare ca si mine, pe care le-am simtit sincere,si care pana acum nu m-au dezamagit(crengutza,multumesc pt prietenia ta!) din pacate 90% le-am gasit la bucuresti...asta pt ca ei se implica, chiar fara sa faca parte dintr-o asociatie...
ultramarine,chiar ai talent, noroc cu tine ca mai inveselesti topicul asta  :d

#250 crengutza

crengutza

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 77 Mesaje:

Adăugat 18 aprilie 2009 - 10:52

Ianna ,eu multumesc ca te-am cunoscut chiar si asa doar prin intermediul internetului , sint sigura ca sint multi iubitori de animale si la noi in oras  insa va mai dura ceva timp pina sa ne mobilizam si noi ca cei din Bucuresti ,eu sper ...Un exemplu  : anu trecul la sfirsitu lu ' februarie ,mergind sa fac cumparaturi la kaufland ,am vazut un ciine legat tare rau cu sirma . Am vrut sa-l prind sa-i scot sirma ,nici vorba sa-l prind pt ca era speriat ,am sunat la o asociatie pt prot animalelor ,mi s-a spus ca stie dar nu poate nimeni sa-l prinda si cica este o persoana care incearca de citeva zile  sa se apropie de el .Am cunoscut-o pe aceasta persoana -Mihaela ,cu care am ramas buna prietena ,si impreuna am mers la veterinari sa luam ceva anestezic ,insa nu ni s-a dat nimic ,cica nu au voie sa vinda asa ceva .Intre timp au mai aparut doi ciini legati cu sirma la fel ,de unde am dedus ca erau un fel de capcane .Trecuse deja o saptamina si noi nu reuseam sa facem nimic ,apoi am sunat la un tinar galatean care lucreaza la wier pfoten ,insa pina a putut el sa vina in galati a mai trecut o sapamina .Ne-a fost totusi de ajutor ,a prins ciinii ,insa doi dintre ei au ramas fara un picior iar cel de-al treilea a fost norocos ,a scapat intreg .Deci , concluzia ar fi ca ne-am mobilizat noi intr-un fel ,si am rezolvat noi cumva ,dar daca eram mai multi ,actionam altfel si finalu ar fi fost mai fericit ,parerea mea .

#251 EMIL

EMIL

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 147 Mesaje:

Adăugat 03 mai 2009 - 19:14

Cu bunavointa admin-ului, se poate creea un topic destinat celor care doresc sa adopte animalute, care au conditii gen curte sau rude in apropierea Galatiului si doresc astfel de animale?! Iar cei care vad caini sau pisici, mari sau pui, pot semnala adresele pentru ca doritorii sa-i poata salva/adopta.
:idea:

#252 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.031 Mesaje:

Adăugat 03 mai 2009 - 19:22

EMIL a spus:

Cu bunavointa admin-ului, se poate creea un topic destinat celor care doresc sa adopte animalute, care au conditii gen curte sau rude in apropierea Galatiului si doresc astfel de animale?! Iar cei care vad caini sau pisici, mari sau pui, pot semnala adresele pentru ca doritorii sa-i poata salva/adopta.
:idea:
Există!
Vreau si eu acasa
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#253 SAMUR1

SAMUR1

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 220 Mesaje:

Adăugat 10 iunie 2009 - 06:23

exista adapost pt caini la galati?? de ce oare nu se face nimic? dar chiar nimic !ziarele locale de ce nu il trag de nas pe primar? e de jale , iubesc animalele dar e prea mult !
Un minut de discreţie valorează mai mult decât o oră de înţelepciune !

#254 iana22

iana22

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 20 Mesaje:

Adăugat 19 iunie 2009 - 14:58

si cati caini crezi ca pot intra intr-un adapost? care nici macar nu supravietuieste din bani publici,dar din donatii(sau asa cel putin este in bucuresti sau in afara)....cate catele ai incercat sa sterilizezi? sau ai cautat vreun numar de la vreo asociatie din galati care te poate ajuta cu cainii din cartierul tau? exista rolda, ajutati-l pe labus...astea le stiu eu....mai poti gasi pe net....
vreau sa zic ca nu asociatiile sau adaposturile trebuie sa se ocupe de problema asta, ci noi toti, trebuie sa ajutam,daca nu prin sterilizarea tuturor patrupezilor din fata blocului nostru,macar prin semnalarea situatiei...dar nu la hingheri, ci la vreo asociatie...dar incepem iar cu polemici,care nu duc nicaieri....

#255 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.031 Mesaje:

Adăugat 12 iulie 2009 - 18:28

Rămânem cu ei
Deşi mai mulţi primari s-au perindat în fruntea oraşului de la revoluţie încoace, niciunul n-a observat că animalele străzii se înmulţesc cu fiecare zi. Abia în urmă cu puţin timp, aflat la al treilea mandat, actualul edil-şef a fost înştiinţat de faptul că numărul câinilor fără stăpân nu mai are mult până să-l ajungă pe cel al locuitorilor. Deşi cei mai mulţi dintre noi ne-am obişnuit să convieţuim cu patrupedele, lucru nu prea normal, primarul a venit cu ideea de a chestiona zeci de mii de oameni pentru a afla părerea lor despre această problemă. Era cât se poate de firesc: gălăţenii vor spune că animalele trebuie luate de pe străzi. N-a fost însă aşa. Astfel, viceprimarul executant, Nicuşor Ciumacenco, plin de vitalitate şi cu multă forţă de muncă a răspuns sec - jumătate dintre cei chestionaţi vor cu ardoare ca patrupedele să rămână pe străzi. Am zis atunci că e clar, ori ne merităm soarta, ori cei 20 de mii de oameni erau de fapt 50 de e-mailuri primite pe adresa Primăriei, iar procentajul este "un pic" fals. Dar pentru că a doua variantă nu o putem demonstra, înseamnă că va trebui să ne obişnuim cu ideea că schimbări majore în oraş nu vor exista prea curând. Şi ce dacă au existat atâtea victime ale animalelor înfometate? Mai presus de toate există asociaţii pentru protecţia animalelor care, după părerea mea, au propus de-a lungul vremii soluţii imposibil de pus în practică pentru a scăpa de această problemă. Şi uite-aşa, azi, mâine şi cine ştie câţi ani de acum încolo vom merge pe străzi cu teama de a nu fi atacaţi şi cu o gaură în bugetul Primăriei, provocată de renumitul sondaj.
http://www.impartial... ... &articol=3

#256 Zuzyk

Zuzyk

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 128 Mesaje:

Adăugat 15 iulie 2009 - 06:39

jumătate dintre cei chestionaţi vor cu ardoare ca patrupedele să rămână pe străzi.
Lasa ca  sunt si multi oameni nebuni...  :roll:
Zilele astea cand  mergeam cu rolele pe faleza  era  sa  ma muste un caine...de  casa  :roll:  si n-a  zis  stapan-su nimic pana cand i-am spus sa-si tina cainele  botnita daca  vede ca-i agresiv  si el a  sarit  repede: "vaii..dar  nu musca, nu stii sa  vorbesti cu el!?" Pupa-l in fund  :shock:
http://www.zang.ro/star/101784
Click plss... poate castig si eu ceva :)))

#257 mootoo

mootoo

Gălăţean de frunte

• Banned
  • PipPipPip
  • 318 Mesaje:

Adăugat 15 iulie 2009 - 07:42

:lol:  :lol:  :lol:
nu chiar in fund da-n fund sa fie....  :lol:  :lol:  :lol:
Daca orgoliile tale sunt mai presus decat orice atunci tu poti fi mai prejos decat oricine.

#258 catilina22003

catilina22003

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.393 Mesaje:

Adăugat 15 iulie 2009 - 20:53

zuzica, mama, de coma esti :lol:  :lol:  :lol:

#259 catilina22003

catilina22003

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.393 Mesaje:

Adăugat 15 iulie 2009 - 21:02

iubesc animalele, si nici nu mai tin minte cate pisici si catei napastuiti de soarta mai duceam la mama-n sufragerie pe cand eram mica...dar...
situatia de fata trebuie sa recunosc ca nu-mi place deloc. prea multi caini vagabonzi, adunati in haite, gata sa te mance de fund(vorba zuzicai:D ).
solutia adoptata la noi in tara, cea cu adaposturile, nu este una din cele mai reusite.
oricat de mult imi plac animalele, adopt ideea sistemului ASPCA(cel ce-l mai urmaresc din cand in cand pe Discovery), sistem care functioneaza astfel: animalul fara stapan, abandonat, maltratat, debusolat sau etc, este luat la adapsotul specializat. i se ofera toate conditiile, hrana, toaletare, dresaj, vizite medicale si implicit tratamente daca necesita, ma rog...si multe alte delicatesuri. DARR, in cazul in care, din momentul ofertarii spre adoptie a animalului(iar aici se apeleaza la toate caile massmedia din orasul respectiv), se scurg 40 de zile (sau nu mai stiu exact), animalul este eutanasiat.
Astfel, o asemenea masura luata si la noi, nu ar mai duce la supraaglomerarea adaposturilor, la viata chinuita a animalelor din adaposturi, la usurarea bugetului statului cu 100 ron/luna/catel...si etc

#260 Zuzyk

Zuzyk

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 128 Mesaje:

Adăugat 16 iulie 2009 - 09:46

catilina22003 a spus:

zuzica, mama, de coma esti :lol:  :lol:  :lol:

pai..de  ce? :)))
http://www.zang.ro/star/101784
Click plss... poate castig si eu ceva :)))

0 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 0 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare