Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Ce facem cu câinii fără stăpân?!

457 răspunsuri la acest subiect

#281 scorpya

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 293 Mesaje:

Adăugat 03 august 2009 - 00:28

roryta a spus:

catilina22003 a spus:

George, nu are mare relevanta ca sunt blanzi. Vreau sa traiesc intr-un oras curat, civilizat. Nu e normal sa vezi asa ceva pe strada!

P.S. Oricat de blanzi ar parea...sa vezi noaptea ce atitudine de haita incoltita au....

Perfect de acord.
Intr-o dimineata (am fost nevoita sa plec la ora 3 dimineata de acasa) am iesit din bloc singura. Cainii de la blocul meu, care de altfel nici nu-i vad in cursul zilei fiindca stau ascunsi sub masini, m-au simtit. Nu era NIMENI (dar NI-MENI!) pe strada. Cand a inceput unul singur sa latre, au mai venit "in ajutor" inca 3. Nu va imaginati ca erau mici. Nope! Erau ditai cainii. Am incetinit pasul si m-am lipit cu spatele de o masina. Am inceput sa vorbesc cu ei, in acelasi timp deplasandu-ma doi pasi intr-un pas, catre iesirea spre strada (eram in parcarea blocului!). La un moment dat am crezut ca se vor lua intre ei la bataie, fiindca unul din ei maraia la cel ce latra din ce in ce mai tare la mine. Altul s-a suit pe poseta mea si am crezut ca acolo imi va fi sfarsitul. Incet-incet, m-au lasat sa plec, iar ei s-au intors tot asa, latrand ca nebunii, de data asta nu la mine, ci la Luna cred. Cand am ajuns in statia de autobuz mi s-au taiat picioarele si am crezut ca ma prabusesc. Nu am fost in stare sa mai merg nici macar un pas. Norocul meu ca a venit taxi-ul la care facusem comanda si m-am suit in el moarta de frica.
Sincer? Eu as otravi cainii astia. Ma gandesc cu groaza ca ar fi putut fi sfasiata de caini. Si nu doar eu. Ci si un copil, un batran...oricine.
Sunt cumplit de periculosi. Te ataca si ziua. Nu o data copilul meu a intrat in casa livid la fata si plangand ca l-a fugarit nu stiu ce caine...Luati-i, frate, ca ne omoara.

PS - Oare citeste cineva ce se posteaza pe aici? In afara de noi???
Nu te supara,dar in miezul noptii te putea astepta si un obsedat in casa scarii si sa iti puna cutitul la gat.Asta inseamna ca trebuie sa omori toti oamenii?
In ceea ce priveste cainii in special,vreau sa-ti dau un exemplu:am o matusa care la fel ca si tine nu-i vede decat cu spume la gura.Mereu e latrata de caini si chiar muscata o data.Bunica mea mi-a spus o vorba cand eram mica si de atunci mi-a ramas intiparita in minte si la fel l-am invatat si pe baiatul meu.Zicea ca animalul simte omul care este bun la suflet si niciodata nu o sa-l atace din senin.Poti sa ai 100 de prieteni,nici unul din ei nu ti-ar fi atat de devotat asa cum ti-ar fi un caine daca l-ai creste pe langa casa.Acesta te iubeste neconditionat indiferent de ce i-ai face.Am un nebun in bloc care avea un caine lup,nu stiu la ce il tinea in casa ca mai mult ii dadea bataie decat mancare.Intr-o seara s-a imbatat asa de tare de l-a aruncat de la balcon (etajul 2).Vreau sa-ti zic ca nu a murit,dar schiopatand s-a ridicat si a urcat din nou la usa stapanului sau.
Un caine care ataca,ori este traumatizat,ori asa a fost dresat,ori simte el ceva in inima omului...parerea mea.Oricum eu cred ca uneori animalele uneori sunt mai umani decat oamenii si viceversa.

#282 scorpya

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 293 Mesaje:

Adăugat 03 august 2009 - 00:34

Nici eu nu sunt de acord sa fie asa multi pe strada,chiar m-as bucura sa nu fie nici unul.Si pe mine ma deranjeaza noaptea cand latra,mai ales vara cand mai stai cu un geam deschis.Dar e animal,ce pretentii sa ai?Nu e el de vina saracu ca autoritatile nu sunt in stare sa le faca niste adaposturi .Sa le faca ar fi simplu,dar intretinerea lor costa prea mult

#283 katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.146 Mesaje:

Adăugat 03 august 2009 - 07:42

scorpya a spus:

Nu te supara,dar in miezul noptii te putea astepta si un obsedat in casa scarii si sa iti puna cutitul la gat.

Care e probabilitatea sa se intimple asa ceva fata de cea de a fi atacat de ciini??

scorpya a spus:

Zicea ca animalul simte omul care este bun la suflet si niciodata nu o sa-l atace din senin

Sa inteleg ca acel copil de 3 ani desfigurat de un doberman era rau, rau tare la suflet, nu? Si nu e singurul copil atacat, a zis chiar si Roryta mai sus de al ei ca vine livid in casa.

#284 silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 Mesaje:

Adăugat 03 august 2009 - 09:20

scorpya a spus:

Bunica mea mi-a spus o vorba cand eram mica si de atunci mi-a ramas intiparita in minte si la fel l-am invatat si pe baiatul meu.Zicea ca animalul simte omul care este bun la suflet si niciodata nu o sa-l atace din senin..

Sa fim seriosi. Nu mai crede toate povestile de adormit copii. Noaptea (in general) ORICINE care merge singur pe strazi va fi latrat de cel putin o haita de caini. Acum depinde de stapanirea fiecaruia dintre noi, de norocul de a te putea apara gasind unelte care sa te poate ajuta, daca situatia o cere. :lol: .
THIRST SYSTEMS GALATI - Partener ELECTRA
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap

#285 scorpya

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 293 Mesaje:

Adăugat 03 august 2009 - 09:54

Da,stiu si cazul cu dobermanul..asa cum si noi oamenii avem spital de nebuni,si mai avem si multi altii care au carnet rosu si circula printre noi,asa si animalele..normal ca sunt si caini turbati si caini dresati sa atace.Oameni buni,dar sunt ANIMALE!Doar nu va asteptati noaptea cand treci prin teritoriul lor sa iti intinda covorul rosu.Ei fac ce stiu.Nebuni sunt cei care ii lasa asa pe strazi si nu fac nimic in sensul asta...dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii omoram.

#286 Relu

Moderator

• Moderator forum
  • 3.655 Mesaje:

Adăugat 03 august 2009 - 10:40

Cazul prezentat de roryta i se poate întâmpla oricui: celor ce vin seara târziu de la serviciu, celor ce se scoală f. dimineață sau celor ce pleacă în toiul nopții la o farmacie, ...dar și celor ce sunt nevoiți să intre într-un cartier străin, la orele nopții...
Imagine adăugata

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.

#287 toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.641 Mesaje:

Adăugat 03 august 2009 - 11:41

catilina22003 a spus:

George, nu are mare relevanta ca sunt blanzi. Vreau sa traiesc intr-un oras curat, civilizat. Nu e normal sa vezi asa ceva pe strada!

P.S. Oricat de blanzi ar parea...sa vezi noaptea ce atitudine de haita incoltita au....

Cainii de la mine de la bloc... Crescuti cu bunatate sufleteasca si indestulare... niste ingerasi...
ZIUA ! Nu latra decat betivii!. Si bietii biciclisti!
INSA, de cand SE INSEREAZA pana DIMINEATA javrele o iau razna! Eu, cu toate ca am norocul si privilegiul sa ma cunoasca, cu toate ca mereu le spun o vorba buna si-i mai mangai blana mai mereu plina de capuse... ei bine era sa ma capseze si pe mine cand, intr-o noapte am ajuns mai tarziu acasa si am marit pasul pe langa ei catre scara blocului. Imediat s-au napustit la mine si n-am scapat decat prin faptul ca am inceput sa-i "cert" si mi-au recunoscut vocea!

Nu exista saptamana in care acesti maidanezi sa nu capseze cate un batran sau copil. Chiar sambata trecuta am fost trezit de niste tipete infioaratoare acompaniate de latraturi groaznice. M-am dus la balcon si am urlat si eu la ei (pe mine nu se supara, ma cunosc ;) ). Era o fetita cam la vreo 10 ani care in acea dimineata alerga pe aleea din fata blocului.

In rest sunt blanzi !!!!! :twisted:

#288 katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.146 Mesaje:

Adăugat 03 august 2009 - 12:17

toto a spus:

era sa ma capseze si pe mine cand, intr-o noapte am ajuns mai tarziu acasa

... Data viitoare cind mai ajungi tirziu acasa iti vor cere si buletinul sa vada daca intr-adevar stai acolo...
Deocamdata doar te latra... :twisted:

#289 toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.641 Mesaje:

Adăugat 03 august 2009 - 13:32

katman a spus:

toto a spus:

era sa ma capseze si pe mine cand, intr-o noapte am ajuns mai tarziu acasa

... Data viitoare cind mai ajungi tirziu acasa iti vor cere si buletinul sa vada daca intr-adevar stai acolo...
Deocamdata doar te latra... :twisted:
Ei, las' ca vii tu pe la mine ! :lol: :twisted: :twisted: :twisted:

#290 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.508 Mesaje:

Adăugat 03 august 2009 - 13:35

Două fetiţe au fost muşcate de un câine Pitbull
La data de 02.08.2009, ora 19.05, Secţia 2 Poliţie a fost sesizată prin intermediul Dispeceratului de Urgenţă 112, despre faptul că în faţa unui bloc de pe strada Gh. Doja, C. Andreea de 14 ani şi C. Manuela de 11 ani, ambele din Galaţi, au fost muşcate de către un câine rasa Pitbull, ce aparţine lui F. Fănel de 55 ani, din Galaţi, care nu era ţinut în lesă şi nici nu avea botniţă. Cele două fete în cauză au fost transportate de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă la Spitalul de Pediatrie „ Sf. Ioan Galaţi, acordându-li-se îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea acestora. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 2, iar lui F. Fănel i-a fost întocmit dosar penal pentru nesupravegherea câinelui.
http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=2356
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#291 katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.146 Mesaje:

Adăugat 03 august 2009 - 13:44

dcp100168 a spus:

care nu era ţinut în lesă şi nici nu avea botniţă

Foarte, foarte, foarte rar vad ciinii sa fie tinuti in lesa, d-apoi sa mai aiba si botnita... Si io-s mai nesimtit, le mai zic asa unora de dulce.

Ei de colo cu replica:
"Da' nu musca domnu', e cuminte, nu trebuie sa va fie frica", in timp ce vitelul ma soarbe din priviri...

#292 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.508 Mesaje:

Adăugat 04 august 2009 - 22:37

Bunicul fetei atacate de pitbull ameninţă: "Or să mă facă să îi otrăvesc"
Una dintre fetele despre care scriam acum două zile că a fost atacată de un câine de luptă nu mai poate deloc să se deplaseze. Cealaltă victimă a atacului, cea care a scăpat doar cu zgârieturi, este însă atât de traumatizată încât nici nu poate să vorbească. Problema este că în zona din cartierul I.C. Frimu, în care a avut loc atacul, pitbull-ul cu pricina este cunoscut deja ca spaima copiilor iar în plus agresivitatea naturală a animalului este stimulată şi de zecile de câini şi pisici de toate neamurile despre care locatarii susţin că tot colcăie prin zonă.
"Nu ştim ce să mai facem. Câinele ăsta care a atacat fetele era fără lesă, fără botniţă. În plus, sunt o grămadă de comunitari în zonă iar într-un apartament avem un vecin cu vreo zece animale, câini şi pisici. Cine ştie ce animal o fi vrut să atace şi a dat peste fete. Dar aşa ceva nu e normal", spunea Năstase Ciorpei, administrator la un bloc din zonă.
"Mie mi-a atacat nepoţelul. A dat să sară pe el degeaba, aşa. Noroc că l-am luat în braţe şi m-am dus sus cu el şi au sărit vecinii. Dar nu e numai căinele ăsta periculos fără botniţă şi lesă. Şi ceilalţi din cartier sunt agresivi. Nu ştiu ce vom face", spunea şi Zoia Prădatui, o vecină a fetelor atacate.
Cel mai virulent contestatar al câinelul de luptă şi al patrupedelor din zonă e chiar bunicul fetiţei de 11 ani, cea care a pătimit cel mai mult după atacul animalului. "Nu ştiu de ce nu se implică nimeni. Ar trebui să le dea mai des amenzi celor care au câini dintr-ăştia şi nu respectă legea, nu le pun botniţe. Dar mai sunt şi ceilalţi, că e plin cartierul de câini periculoşi, e şi un vecin care îi creşte în casă cu zecile. Nu se poate aşa ceva, nimeni din oraşul ăsta nu respectă legea? Ce să fac? O să îi otrăvesc, aici o să mă aducă, să o fac!", spunea disperat Gheorghe Roca. Alesia Mădălina, fata de 11 ani, nu se poate mişca din pat, cei doi bunici la care venise să petreacă vacanţa (n. r. - copila stând în Spania cu mama) o poartă pe braţe prin casă. "Proprietarul câinelui a venit şi a vrut să ne dea 200 de lei şi a plecat. Eu i-am spus că vreau să îi plătească toate chetuielile medicale fetei, dar de atunci nu am mai auzit nimic de el", spunea şi Aurica Roca, bunica Alesiei.
http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=8
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#293 Guest_kaisin_*

• Vizitatori

Adăugat 05 august 2009 - 15:49

!

#294 nastasevas

În vizită

• Membri
  • Pip
  • 1 Mesaje:

Adăugat 06 august 2009 - 16:44

ntrebati la primarie pe dl Ciumacenco deoarece a gasit o solutie. Cumnata domniei sale , care lucreaza tot la primarie hraneste toate animalele din cartierul cuprins intre Baia Comunala si Piata 30 Decembrie.
La replica am filmare video . Ce spuneti dl vice nu aveti cunostinta de dna. Ciumacenco de la primarie? Nu aveti un frare medic la spitalul militar care locuieste in zona amintita?? Culmea e ca doamna respectiva nici nu se ascunde . Asa iubitori de animale mai rar nu iau cainii si pisicile sa le gaseasca un adapost fie si la ei acasa dar le lasa sa deranjeze . Bravo dl alesi , dar vine si trierea... la alegeri.

#295 iana22

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 20 Mesaje:

Adăugat 07 august 2009 - 14:00

din cand in cand intru pe forumul asta sa vad ce mai scriu galatenii mei, despre subiectul asta....putem umple mii de pagini cu povestioare gen "m-a marait,m-a capsat", tuturor li se intampla..mie mi s-a intamplat acum o luna intr-un adapost de aici unde locuiesc,si va spun ca nu a omorat nimeni cateaua aia,era pur si simplu teritoriala si agresiva cu strainii, iar ingrijitorii au uitat sa o inchida....
nu am citit macar un topic in care sa se puna mana de la mana sa se faca ceva, in afara de clasicul "otravit", moarte pe care o doresc din tot sufletul nu celor carora fac asa ceva, dar familiei lor....de exemplu, de ce nu se sterilizeaza cainii de la blocuri,ce va costa sa luati animalele alea si sa le duceti la vet? fac reduceri la cabinete,v-o spun din proprie experienta, eu am facut asa cu catelele de pe strada mea....macar nu se mai inmultesc.....dar ma rog....e mai usor sa aratam cu degetul spre altii decat sa miscam noi un deget....
normal, ceea ce scriu e in general,nu ma refer la voi....eu tot visez la o lume unde toti vor avea sens civic,si va exista mai multa responsabilitate si bun simt....

#296 silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 Mesaje:

Adăugat 07 august 2009 - 18:40

iana22 a spus:

din cand in cand intru pe forumul asta sa vad ce mai scriu galatenii mei, despre subiectul asta....putem umple mii de pagini cu povestioare gen "m-a marait,m-a capsat", tuturor li se intampla..mie mi s-a intamplat acum o luna intr-un adapost de aici unde locuiesc,si va spun ca nu a omorat nimeni cateaua aia,era pur si simplu teritoriala si agresiva cu strainii, iar ingrijitorii au uitat sa o inchida....
nu am citit macar un topic in care sa se puna mana de la mana sa se faca ceva, in afara de clasicul "otravit", moarte pe care o doresc din tot sufletul nu celor carora fac asa ceva, dar familiei lor....de exemplu, de ce nu se sterilizeaza cainii de la blocuri,ce va costa sa luati animalele alea si sa le duceti la vet? fac reduceri la cabinete,v-o spun din proprie experienta, eu am facut asa cu catelele de pe strada mea....macar nu se mai inmultesc.....dar ma rog....e mai usor sa aratam cu degetul spre altii decat sa miscam noi un deget....
normal, ceea ce scriu e in general,nu ma refer la voi....eu tot visez la o lume unde toti vor avea sens civic,si va exista mai multa responsabilitate si bun simt....

Da tu chiar crezi ca noi altceva nu avem de facut decat sa ne uitam pe geam la cainii care sunt sau nu sterilizati??? Nu sunt de acord, fiidca avem probleme mult mai importante de rezolvat, si altii sunt platiti de noi si ar trebui sa rezolve aceasta problema si nu fac absolut nimic. Este dreptul nostru sa aratam cu degetul, atat timp cat platim impozite si taxe locale si evident ar trebui sa beneficiem si de solutii care sa rezolve aceasta problema! Ca sunt si altii care nu au ce face acasa si se plictisesc si nu pot dormi din cauza cainilor care sunt sau nu sterilizati, treaba lor dar sunt si destui care pleaca dimineata si vin acasa "incarcati" de probleme care nu sunt putine in ziua de azi si care sunt deosebit de importante.

Later edit:

iana22 a spus:

mie mi s-a intamplat acum o luna intr-un adapost de aici unde locuiesc,si va spun ca nu a omorat nimeni cateaua aia,era pur si simplu teritoriala si agresiva cu strainii, iar ingrijitorii au uitat sa o inchida....
Ai avut noroc ca nu ti s-a intamplat nimic, gandeste-te ca au fost cazuri de atacuri nocturne si nu numai cand au atacat o HAITA si nu un singur caine, si chiar cazuri cu copii cand si-au pierdut viata sau au ramas mutilati pe viata de pe urma muscaturilor. Treaba cu sterilizatul lor, s-a incercat fara succes si la Galati, insa anumiti vecini care ii hranesc nu i-au lasat pe cei de la ecarisaj sa isi faca treaba. Oricat ai incerca sa ii sterilizezi tot scapa cativa neatinsi care mai apoi se inmultesc rapid.
THIRST SYSTEMS GALATI - Partener ELECTRA
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap

#297 Relu

Moderator

• Moderator forum
  • 3.655 Mesaje:

Adăugat 07 august 2009 - 23:05

Treaba cu sterilizatul lor, s-a incercat fara succes si la Galati, insa anumiti vecini care ii hranesc nu i-au lasat pe cei de la ecarisaj sa isi faca treaba.
Acum câteva luni, a fost adunată o haită de câini din zona unde locuiiesc. O cucoană era foarte revoltată pe cei cu lațul: „Da' nu face nimeni nimic, nu mă ajută nimeni?”. Adică nu intervenea nimeni contra hingherilor. M-am gândit atunci, că ar fi fost un prilej nemaipomenit ca autoritățile s-o oblige să-și asume responsabilitatea asupra haitei de câini.
Imagine adăugata

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.

#298 iana22

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 20 Mesaje:

Adăugat 08 august 2009 - 22:06

pentru ca probabil stia care va fi soarta amaratilor alora...daca intradevar si-ar face treaba cum trebuie hingherii, fara sa faca sa sufere cainii aia,sa-i aduca in acelasi loc de unde i-au luat,nu sa-i lase pe unde vor ei,cum se intampla in bucuresti,atunci poate femeia nu mai era asa isterica.....nu stiu cum de nu sunteti sensibili la lucrurile astea...sau v-ati obisnuit atat de mult sa vedeti suferinta pe strada ca nu va mai impresioneaza..... :?

#299 Guest_kaisin_*

• Vizitatori

Adăugat 09 august 2009 - 12:01

!

#300 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.508 Mesaje:

Adăugat 14 august 2009 - 23:12

Atacată de maidanezi
Aurora Sava, o gălăţeancă în vârstă de 42 de ani, şi fiul ei, în vârstă de 9 ani, au fost atacaţi de o haită de câini comunitari pe o stradă mai retrasă din spatele stadionului Oţelul. "Îmi duceam băiatul la antrenament, la terenul artificial din spatele stadionului, şi nici nu mi-am dat seama când ne-au atacat. Nu au lătrat întâi, pur şi simplu au venit încet prin spate şi au sărit pe noi. Pe mine m-au apucat de un picior şi atunci am dat să îmi apăr băiatul, m-am dezechilibrat şi m-am lovit cu capul de beton. Noroc că ne-a observat un taximetrist care l-a auzit pe băiat ţipând şi ne-a salvat. Tot el m-a adus pe mine plină de sânge la spital. Mă întreb cu groază ce se întâmpla dacă era băiatul singur", spunea Aurora Sava, internată acum în secţia Neurochirirgie a Spitalului de Urgenţă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa, femeia a suferit o plagă la nivelul scalpului, a fost cusută şi este sub supraveghere medicală. Spre deosebite de alte victime ale "comunitarilor", gălăţeanca nu nutreşte gânduri ucigaşe faţă de patrupedele fără stăpân, dar este decisă să facă o reclamaţie la Primărie în acest caz.
http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=3

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare