Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Ce facem cu câinii fără stăpân?!

457 răspunsuri la acest subiect

#301 SAMUR1

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 218 Mesaje:

Adăugat 15 august 2009 - 07:48

nu se mai poate trai de atatea javre.. tot respectul pt posesorii de patrupede, dar a fi iubitor de animale nu inseamna sa-i hranim pe la coltul blocului (ca sa nu ne latre).trebuie facut ceva... toti spunem acelasi lucru.. , propun sa facem o petitie la primar sau la vice . electronic.. ca tot se lauda ca sta pe mess cu concetatenii...ei trebuie sa gasesca solutia ca i-am ales si mai iau si bani pt asta .. NU??
Un minut de discreţie valorează mai mult decât o oră de înţelepciune !

#302 silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 Mesaje:

Adăugat 15 august 2009 - 10:51

din pacate, se pare ca va deveni o adevarata "aventura" plimbatul pe strazi ....
THIRST SYSTEMS GALATI - Partener ELECTRA
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap

#303 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.507 Mesaje:

Adăugat 29 august 2009 - 17:04

Viaţă mizerabilă de câine
Deşi asociaţiile neguvernamentale încearcă să le ofere un trai decent celor peste 600 de maidanezi şi 50 de pisici din adăposturi, lipsa posibilităţilor financiare face imposibilă continuarea acestor activităţi. Administratorul Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, Corina Grigore, declară că în ultima perioadă mîncarea pentru câini s-a scumpit, voluntari sunt din ce în ce mai puţini, iar numărul donaţiilor s-a redus drastic. În aceste condiţii, viaţa câinilor de la adăpost este din ce în ce mai grea. Şi nu hrana - asta se mai găseşte, chiar dacă tot mai greu - este marea lor problemă, cât lipsa de afecţiune. Se citeşte în ochii lor umezi, rugători, că le lipseşte mângâierea stăpânului şi că tânjesc după ceva ce, poate, nu vor avea niciodată. Protectoarea câinilor maidanezi spune că sunt din ce în ce mai puţin gălăţeni preocupaţi de soarta animalelor. „Oameni iubitori de căţei sunt mulţi, dar se îngrijesc doar de cei din jurul blocului, în timp ce cei din adapost sunt de multe ori lăsaţi în voia sorţii”, spune, dezamăgită, Corina Grigore.
Sunt şi veşti bune. Peste 1.100 dintre gălăţeni au optat anul trecut pentru direcţionarea a 2% din impozitul pe venit către Asociaţia "Ajutaţi-l pe Lăbuş" Galaţi. “După SMURD, cele mai multe cereri au fost trimise către asociaţia noastră. În total, s-a strâns suma 35.000 de lei. Sperăm ca şi anul acesta oamenii să ne vină în sprijin”, spune administratorul padocului. Cei 600 de căţei din padoc mai primesc ajutor de la Spitalul Judeţean, constând în resturi de mâncare. În ultima perioadă, din ce în ce mai puţini gălăţeni trec pe la padocul de câini pentru a lua un animal acasă. “Ştim că sunt mulţi oameni iubitori de animale, dar nu toţi îşi pot permite să ia în îngrijire un căţel”, spune Corina Grigore.
Din datele Primăriei, reiese că pe străzile oraşului circulă aproximativ 12.000 de câini fără stăpân.
http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... caine.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#304 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.507 Mesaje:

Adăugat 15 septembrie 2009 - 21:30

Strângerea câinilor fără stăpân rămâne o problemă
Municipalitatea face faţă cu greu numărului mare de câini comunitari. Săptămâna trecută doar 90 de câini fără stăpân au fost strânşi de pe străzile oraşului. Şi asta în condiţiile în care, numărul acestora este de aproximativ 9.500, potrivit spuselor primarului Dumitru Nicolae. Primarul dă asigurări însă că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare. ”În săptămâna care a trecut am colectat 90 de câini care au fost duşi la baza de ecarisaj şi bineînţeles acţiunea îşi urmează cursul înainte. Nu sunt mai mulţi decât au fost... Procedura de acolo este că te duci cu suma de bani şi îţi iei un câine pe care să îl creşti... Jumătate din populaţie vrea să-i eutanasiem, jumătate nu vrea. Decizia va fi că îi strângem pe toţi şi facem ce fac cei din apus: îi ţinem două săptămâni şi pe cei care sunt bolnavi îi eutanasiem”, a declarat Dumitru Nicolae. Problema câinilor fără stăpân este însă departe de a-şi găsi o rezolvare în viitorul apropiat. Mai ales că odată cu venirea sezonului rece, spune Dumitru Nicolae, numărul acestor câini va creşte. ”Toamna şi iarna se aduc mulţi câini în oraş. Niciodată nu am avut mai mult de 9.500 de câini liberi în oraş... Nu mai vin de la Brăila. Acum se plâng ei că le ducem. La Brăila se vede că a crescut numărul”, a mai spus primarul.
http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=10
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#305 GAMET

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 195 Mesaje:

Adăugat 23 septembrie 2009 - 08:18

Ce parere aveti despre hotarirea edililor in frunte cu edilul sef,de a eutanasia ciinii adunati cu japca de pe strada???...

#306 toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.641 Mesaje:

Adăugat 23 septembrie 2009 - 08:40

GAMET a spus:

Ce parere aveti despre hotarirea edililor in frunte cu edilul sef,de a eutanasia ciinii adunati cu japca de pe strada???...
Da? ce hotarare? S-a trezit primarul?
Poti detalia?

PS
Cum adica: adunati cu japca? Cum altfel? ca doar nu cu "Cutzu, cutzu"...

#307 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.507 Mesaje:

Adăugat 23 septembrie 2009 - 08:48

Informatia este aici, dar a fost atat de incoerent expusa, incat n-am considerat-o demna de luat in seama. Cred ca primarul s-a trezit vorbind...

#308 toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.641 Mesaje:

Adăugat 23 septembrie 2009 - 09:01

dcp100168 a spus:

Informatia este aici, dar a fost atat de incoerent expusa, incat n-am considerat-o demna de luat in seama. Cred ca primarul s-a trezit vorbind...
Sus

#309 GAMET

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 195 Mesaje:

Adăugat 25 septembrie 2009 - 17:34

toto a spus:

GAMET a spus:

Da? ce hotarare? S-a trezit primarul?
Poti detalia?

PS
Cum adica: adunati cu japca? Cum altfel? ca doar nu cu "Cutzu, cutzu"...

Pai...asa cum am spus..."cu japca"...cum au luat si 2 ciini de la mine de la munca...cu zgarda cu tot tacimul...

#310 isfspezial

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 84 Mesaje:

Adăugat 31 octombrie 2009 - 12:57

O persoana care iubeste intradevar animalele nu s-ar uita daca e de rasa , daca are pedigree sau smth like that. Eu de curand am salvat 3 pisicute, le-am gasit un camin, imi plac cainii, desi am caine de rasa, amstaff mai exact, imi plac si cainii vagabonzi, dar nu am cum sa ii iau pe fiecare acasa..... si ei nu au nici o vina...ca doar nu s-a nascut o rasa standard " maidanez", e vina noastra, a oamenilor...ca unii pur si simplu daca se satura de patrupedul lor, il arunca pe strada,,, si atunci se intalneste cu alt patruped parasit si intemeiaza o familie.... intradevar...numarul lor este mare...agresivitatea a crescut datorita altor prosti care ii bat, ii chinuie.. isi bat joc de ei, orice om ar proceda la fel, nu ii condamn cu nimic.... dar totusi numarul lor e mare. ar trebui stransi si infiintat un centru de adoptie ... cum e in afara.... dar.... cum e in afara e departe de ce e aici... :|

#311 fiona

Membru

• Membri
  • PipPip
  • 46 Mesaje:

Adăugat 01 noiembrie 2009 - 19:09

Mi-ar placea sa se construiasca un centru unde sa fie stransi si ingrjiti...mai ales cei periculosi,sa li se dea mancare si mai ales sa fie protejati de unii oameni care isi bat joc de ei,ii chinuie,ii bat poate chiar ii omoara....Intr-o seara cand am venit acasa am fost atacata de o haita de caini(vreo 6-7),ce am facut? am intrat intr-un gard viu si m-am aparat cu un ghiozdanel.Nu-i condamn..probabil au ajuns asa tot din cauza unor oameni care i-au batut.Dar de atunci imi este frica cand merg pe strada si trec pe langa caini vagabonzi pe care nu-i cunosc adica de care nu stiu daca sunt blanzi sau agresivi.Insa tot imi plac cateii mai mult decat pisicile si decat orice alt animal.Chiar mi-ar placea sa am un catel..pacat ca stau la bloc.
Ajuta-ti orasul! Nu mai sta deoparte! Spune-ti parerea! Numai impreuna putem schimba ceva! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te!

#312 AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.554 Mesaje:

Adăugat 01 noiembrie 2009 - 21:44

Fiona, cand am fost muscat, am fost muscat de unul din cainii din haita de care spui tu. Cu siguranta. Si la fel, am coborat din scara, si ma indreptam catre masina... au venit in fuga dupa mine si m-au muscat. Ce le-am facut? De atunci cand vad caini pe strada fac slalom cu masina catre ei. Nu e vina lor, dar nici a mea nu este ca am stat sa fac injectii si sa am cicatrice.

#313 fiona

Membru

• Membri
  • PipPip
  • 46 Mesaje:

Adăugat 01 noiembrie 2009 - 22:57

ai dreptate...dar nu toti cainii de pe strada sunt rai.
Ajuta-ti orasul! Nu mai sta deoparte! Spune-ti parerea! Numai impreuna putem schimba ceva! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te!

#314 isfspezial

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 84 Mesaje:

Adăugat 01 noiembrie 2009 - 23:08

in alte tari ii aduna in centre si le aduce dresor si din caini criminali ii fac caini de casa... s-ar putea face asta si la noi..in loc sa`i condamnam atat:)

#315 AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.554 Mesaje:

Adăugat 01 noiembrie 2009 - 23:34

Isfspezial iubesc cainii.. am si eu 2 caini. Dar voi condamna mereu cainii vagabonzi si o sa incerc pe cat posibil sa ma feresc de ei. Pe cine sa condamn daca nu pe caini? e cam aberant stiu.. dar pe cine? Pe Dumitru Nicolae? nu e vina lui saracu', caci el nu e in stare sa ne ofere un trai mai bun impreuna cu basescu si boc ..

#316 GAMET

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 195 Mesaje:

Adăugat 02 noiembrie 2009 - 21:38

Cel mai simplu...:hai sa exterminam toti ciini si am rezolvat problema...Nu te-ai intrebat de ce a ajuns acel ciine sa te muste???...Un ciine daca se da la tine singur ,sigur te uraste pt. ceva ce ai facut inainte.Daca se repede in haita,atunci toata turma se ia dupa unul(ca asta e spiritul de haita gasit si printre noi).Deci fiti siguri ca acei ciini care se reped din senin la om ,au fost traumatizati in vreun fel inainte,sau te simte ca nu iubesti animalele,ceea ce nu e cazul...(am inteles ca ai 2 ciini)....

#317 isfspezial

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 84 Mesaje:

Adăugat 03 noiembrie 2009 - 17:02

Andrei, gandeste`te ca eu am 2 amstafi, rasa foarte greu de stapanit, am mers cu ei pe strada , m-au latrat caini destui, si logic ar fi trebuit sa sara la mine si la caine, dar pur si simplu le-am vorbit pe un alt ton... tot le spun fii cuminte nu conteaza ce le spui...poti sa ii si injuri daca folosesti o tonalitate calda, de alint ei te lasa in pace.... trebuie doar sa shtii cum sa reactionezi cand treci pe langa ei.

#318 fiona

Membru

• Membri
  • PipPip
  • 46 Mesaje:

Adăugat 03 noiembrie 2009 - 22:02

cand se repede o haita de caini la tine mai stii pe ce ton sa le vorbesti?eu una m-am speriat foarte tare..nu mai stiam nimic..ma mir cum de am ajuns pana la etajul 4

#319 GAMET

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 195 Mesaje:

Adăugat 04 noiembrie 2009 - 10:13

Daca arati ca-ti este frica...ca orice animal (chiar si uman...:)...)normal ca se repede la tine.Ia o atitudine superioara si opreste-te si fa-te spre ei sfidator...Sa-i vezi cum se opresc si dau numai din gura...Eu oare de ce n-am fost atacat niciodata ???!!!!....Ca m-au latrat...sa fie sanatosi.Care s-a apropiat prea mult ...a plecat inapoi fie cu vorba buna ,fie cu un "mars"hotarit si superior...Daca incepi sa tipi si sa te vaieti,sa te sperii...nu faci decit sa-i dai apa la moara...

#320 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.507 Mesaje:

Adăugat 03 februarie 2010 - 11:08

Întreţinerea maidanezilor ne costă cât alocaţia pentru 100.000 de copii
Cei 7.500 de comunitari adunaţi anul trecut de pe străzile oraşului au consumat din bugetul local 4,5 milioane de lei. Cu aceşti bani, Primăria ar fi putut ajuta 100.000 de copii oferindu-le contravaloarea unei alocaţii lunare. Totuşi, problema maidanezilor nu a fost încă rezolvată.
Galaţiul a devenit un tărâm al câinilor vagabonzi. Fie că este vorba despre zona centrală sau despre oricare cartier mărginaş, câinii comunitari se simt ca la ei în ogradă ameninţând sănătatea şi integritatatea corporală a trecătorilor. Din cauza haitelor de maidanezi, o plimbare se poate transforma într-un coşmar, dovadă stând numărul mare al persoanelor muşcate care ajung la „Urgenţe".
În ciuda acestui neajuns major (pe lângă celelalalte, precum fecalele de pe trotuare şi poluarea sonoră nocturnă) marea problemă a câinilor comunitari este aparent una fără soluţie. Deşi autorităţile locale susţin că anual sunt adunaţi mii de câini comunitari de pe străzile oraşului, haitele de maidanezi continuă să bântuie de parcă numărul lor ar fi infinit.
7.500 de câini comunitari, adunaţi în 2009
Ion Ionescu, directorul Ecosal Prest, societea din cadrul Primăriei care are în sarcină rezolvarea problemei câinilor comunitari, ne-a declarat că, doar anul trecut, de pe străzile Galaţiului au fost adunaţi 7.500 de maidanezi, mulţi dintre ei agresivi. „Primăria are două padocuri, cu o capacitate totală de circa 1.000 de câini, însă eu am în grijă doar unul. De celălalt, se ocupă nişte ONG-uri din domeniul protecţiei animalelor. Circuitul este simplu. Noi respectăm legea. Vedem câinii, îi prindem şi îi cazăm la padoc. Le oferim îngrijire şi hrană timp de o săptămână, după care, dacă nimeni nu îi va adopta, îi eutanasiem", a afirmat Ionescu.
Anul trecut, pentru îngrijirea celor 7.500 de câini comunitari, Primăria a cheltuit 4,5 milioane de lei , bani cu care ar fi putut, de exemplu, să ajute peste o sută de mii de copii. „Întreţinerea unui câine costă 1,7 lei, iar banii provin din taxa de ecarisaj. Mâncarea este de la supermarketuri şi constă în resturi sau alimente expirate", a precizat directorul Ecosal.
Taxă pe câine, obligatorie pentru toţi
Începând de anul acesta, toţi gălăţenii, indiferent dacă au sau nu câini în proprietate, trebuie să plătească o taxă pentru servicii de ecarisaj. Mai pe scurt, taxa de câine. Astfel, persoanele fizice vor plăti 2,5 lei pe an, iar firmele cîte 50 de lei. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco ne asigură că banii vor fi drămuiţi cu grijă şi vor fi direcţionaţi pentru extinderea şi modernizarea padocurilor, pentru sterilizarea câinilor vagabonzi, dar şi pentru eutanasierea celor bolnavi. Taxa abia votată este însă deja contestată de gălăţeni. Deja sunt trei acţiuni în Contencios administrativ, la plângerea unor persoane care consideră taxa abuzivă.
http://www.adevarul...._201579942.html

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare