Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Ce facem cu câinii fără stăpân?!

457 răspunsuri la acest subiect

#321 toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.645 Mesaje:

Adăugat 03 februarie 2010 - 13:31

Ieri seara, 3 asiatici, trecand pe aleea din fata blocului, se uitau cu niste priviri pofticioase...
Atentia le-a fost atrasa de Negruta, Tarzan, Bobita si Bella.
La un moment dat chiar s-au oprit in dreptul scarii ... discutau si cantareau din ochi maidanezii... mai, mai sa insface vreunul.Imagine adăugata

#322 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.535 Mesaje:

Adăugat 04 februarie 2010 - 10:34

Muşcăturile de câine au costat bugetul 1,15 milioane de lei!
Anul trecut, 1.000 de oameni au ajuns la spital muşcaţi de câini, costul vaccinului antirabic fiind de 400.000 lei noi.În afara costurilor cu vaccinul, statul a plătit şi peste 2.000 de zile de concedii medicale. Adică alte 750.000 de lei!
Fie că este vorba de zona centrală sau cartiere mărginaşe ale oraşului, haitele de câini au început să împânzească oraşul, fiind un pericol pentru oameni. Numai în cursul anului trecut, la Spitalul Boli Infecţioase din Galaţi s-au prezentat 951 de pacienţi muşcaţi de animalele fără stăpân. Conform directorului Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea, toate aceste persoane au necesitat tratament cu vaccin antirabic. „O persoană muşcată de câine trebuie să se spele urgent cu apă şi săpun, să folosească rivanol şi să se prezinte la vaccinare. În cazul în care nu se urmează tratamentul cu vaccin sau ser antirabic, semnele de boală apar într-un interval de 30-90 de zile”, a spus dr. Boldea. Pe lângă cei veniţi să se vaccineze, mai sunt şi cei care nu ajung la spital şi preferă să se trateze singuri.
Au muşcat miliarde din buget
Maidanezii reprezintă sursa principală de cheltuială la Boli Infecţioase. Spre exemplu, vaccinul administrat persoanelor muşcate de câinii fără stăpân a scos de la bugetul de stat peste 400.000 de lei (costă 400 de lei/buc) în 2009. La această sumă se adaugă şi alte cheltuieli, precum spitalizare sau concedii medicale. Numai concediile medicale au însumat aproape 2.000 de zile, pentru care statul a plătit circa 750.000 de lei. În total, muşcăturile de câine ne-au costat (cheltuielile sunt suportate de Ministerul Sănătăţii) peste 1,15 milioane de lei noi, adică undeva la 11,5 miliarde de lei vechi! „Din păcate, asta nu e o rezolvarea a problemei câinilor fără adăpost. Într-o ţară civilizată nu ar trebui să avem câini pe stradă. Cel mai corect ar fi să existe un contract între Primărie şi persoana care adoptă un câine. Nu e normal să-l iei din padoc, apoi să-i dai drumul din nou pe stradă”, a mai spus dr. Boldea.
http://www.adevarul...._202179886.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#323 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.535 Mesaje:

Adăugat 05 februarie 2010 - 12:59

Câini adoptaţi ajung din nou în stradă
Mii de maidanezi au pus stăpânire pe străzile oraşului, iar soarta lor generează o permanentă dispută între autorităţi, cărora li se cere să captureze câinii vagabonzi şi iubitorii de animale. Pentru a aduna maidanezii de pe străzile Galaţiului, firma Ecosal Prest trebuie să-i adăpostească într-un padoc. Acolo însă, câinii nu pot fi ţinuţi decât cel mult o săptămână, după care, dacă nu sunt revendicaţi, sunt eutanasiaţi.
Câinii ar putea avea şansa de a fi salvaţi prin adopţie cu condiţia ca viitorii stăpâni să se angajeze că vor avea grijă de ei. Din păcate, prea puţini dintre gălăţenii care nu sunt de acord cu eutanasierea se angajează să adopte şi să îngrijească maidanezi. „În perioada în care sunt ţinuţi în padoc, câinii sunt sterilizaţi, li se pun cipuri şi li se oferă îngrijirea medicală de care au nevoie. În cele şapte zile, gălăţenii pot veni să-i adopte. Dar acest lucru se întâmplă foarte rar. Spre exemplu, anul trecut doar 5% din cei 7.500 adunaţi de pe străzile oraşului au avut şansa să aibă un nou stăpân", a declarat Ion Ionescu, directorul Ecosal Prest.
Mai mult, majoritatea câinilor adoptaţi reajung în stradă. „Oamenii nu sunt conştienţi că odată ce au luat un câine, trebuie să aibă grijă de el, nu să îl lase din nou pe stradă. Nici măcar nu sunt amendaţi. Am făcut sesizări la Poliţie, dar nu s-a întâmplat nimic", adăugă Ionescu.
http://www.adevarul...._202779989.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#324 katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.146 Mesaje:

Adăugat 05 februarie 2010 - 13:52

Deci daca inteleg corect, 7500-5%=7125 de ciini au fost eutanasiati? pai tinind cont ca ar exista in jur de 20.000, atunci ar trebui ca in 3-4 ani sa nu mai fie picior de maidanez pe strada, ori mie mi se pare ca se inmultesc.

#325 toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.645 Mesaje:

Adăugat 05 februarie 2010 - 15:17

Aseara era sa fiu capsat.
Cred ca e o perioada nasoala a cainilor... Nu stiu, dar am impresia ca intra in calduri si sunt nervosi.
Maidanezi de la mine de la bloc, arondati celelaltei scari s-au adunat in gasca. Normal... nu m-au recunoscut. Ca orice individ care stie ca-si are asigurat "spatele" (coada in aces caz) - acestia au inceput sa prinda tupeu canin si sa latre fara motiv. Cum Luna nu prezenta interes nocturn in aceasta agitatie - atentia li s-a indreptat asupra mea.
Le-am vorbit frumos, nu i-am repezit ba chiar am incercat o negocierea cu duhul blandetii.
N-au tinut cont de argumente ci au accentuat situatia ingrata in care ma aflam.
Prin cooperare, acesti 6 banditi patrupezi, au vrut sa ma inconjoare. Am fost vigilent. Cu toate amenintarile lor banditesti cu maraituri si canini expusi vederii mi-am pastrat calmul.
In momentul in care unl dintre ei, incurajat de ceilalti, a fost mai hotarat - gata gata sa ma-nhate, am facut o miscare la care nu se asteptau. M-am repezit BRUSC la ei si am folosit si aparatul meu din dotare, un DogChaser pe care-l tin in permanenta in buzunar !
I-am speriat asa de tare de au fugit cu coada intre picioare in schelalaituri rusinoase.

Acum stau si ma intreb... Astia au avut tupeu la mine, om matur. Un copil ce facea ? Cum se descurca in situatia asta?
Ar fi stat pe loc riscand sa fie muscat sau... Ar fi fugit ceea ce ar fi fost o miscare foarte proasta. Le-ar fi "trezit" instictul de vanatoare in urmarirea victimei.
Ca si o curiozitate... in felul asta se explica de ce urmaresc rotile masinilor, biciclistii, oamenii care alearga.

Acum, vis-a-vis de articolul anterior, nu stiu ce sa zic dar mi se pare ciudat, greu de crezut ca niste caini din padoc sa fie ingrijiti medical, sterilizati, sa li se puna cipuri ca apoi, daca nimeni nu-i infiaza, sa fie eutanasiati. Daca vreti, ca si o comparatie, unui condamnat la moarte i se fac analize, i se da vitamine, eventual i se face o asigurare pe viata desi se stie ca a 2-a zi va fi executat.

#326 corbu

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 431 Mesaje:

Adăugat 05 februarie 2010 - 15:20

Vizualizați mesajulkatman, pe 05 februarie 2010 - 13:52, a spus:

Deci daca inteleg corect, 7500-5%=7125 de ciini au fost eutanasiati? pai tinind cont ca ar exista in jur de 20.000, atunci ar trebui ca in 3-4 ani sa nu mai fie picior de maidanez pe strada, ori mie mi se pare ca se inmultesc.
Asa ar vrea ei sa intelegem. Adevarul este ca ei doar au incasat banii pentru 7500 de caini. Restul sunt povesti. E doar o metoda simpla de a spala banii, avand in vedere ca S.C. Ecosal nu are nici o raspundere pentru banii incasati, nici un termen, nici o conditionare... :angry:
Poate cineva verifica daca si cati caini au fost prinsi, eutanasiati, vaccinati, marcati? NU! :-??
Solutia e sa se incredinteze sarcina de a curata orasul de caini unei firme, organizatii, care sa primeasca banii(o cota parte=garantie) dupa rezolvarea situatiei, cu un termen de garantie-supraveghere de un an. ;;)
Forta de munca in Galati se gaseste!
Toti vor sa ajunga in rai, dar nimeni nu vrea sa moara...

#327 toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.645 Mesaje:

Adăugat 05 februarie 2010 - 15:36

Da, Corbu... asa este, ai dreptate. Chestia asta amestecata cu Ecosal-ul e o mare maneleala.

#328 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.535 Mesaje:

Adăugat 12 februarie 2010 - 20:00

Maidanezii vor fi scoşi din Spitalul Judeţean
Inspecţia Sanitară de Stat Galaţi (ISSG) a dispus încă de la începutul acestei săptămâni mai multe controale atât în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei", cât şi în curtea acestei instituţii, din cauza numărului foarte mare de câini comunitari. Dr. Liliana Moise, directorul ISSG, a declarat: „Este inadmisibil ca aceste animale să intre în incinta unei instituţii sanitare". Conform doctoriţei Moise, chiar în timpul controlului pe care IISG l-a efectuat luni, una dintre angajate a scos câinii de pe holurile spitalului. „Cei care ţin la aceşti câini trebuie să găsească o altă soluţie, pentru că nu se poate ca animalele să fie ţinute lângă bolnavi", a mai comentat medicul.
Dr. George Şchiopu, managerul spitalului judeţean, a declarat: „Încă de astăzi (n.r. marţi) am vorbit cu câţiva medici care sunt în mod special de partea patrupedelor şi le-am spus că trebuie să găsim o soluţie. Cei care nu se vor conforma, vor suporta sancţiuni". De altfel, managerul spitalului a recunoscut că problema câinilor comunitari este una veche de câţiva ani. „Chiar dacă sunt iubitor şi crescător de câini, nu mai pot să accept această situaţie", a spus acesta.
Numai anul trecut, pentru fiecare câine comunitar ridicat de angajaţii ECOSAL, Spitalul judeţean a fost nevoit să cheltuie 80 de lei. Acum conducerea spitalului spune că va apela la Primărie, pentru a obţine un preţ mai redus pentru ecarisaj.
Pe de altă parte, însă dr. Şchiopu a recunoscut că este greu de crezut că această problemă se va rezolva prea curând, în condiţiile în care există foarte multe posbilităţi pentru a pătrunde pe teritoriul şi în interiorul spitalului.
http://www.adevarul...._206979593.html

#329 corbu

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 431 Mesaje:

Adăugat 14 februarie 2010 - 11:45

"...dr. Şchiopu a recunoscut că este greu de crezut că această problemă se va rezolva prea curând..."
Daca s-ar aplica legea si i-ar amenda si sanctiona pe toti, in fiecare zi si pentru fiecare animal gasit in incinta unitatii medicale, s-ar rezolva problema rapid! ;)
Bacalbasa sa ne informeze zilnic despre prezenta animalelor in spitale! :-@

#330 corbu

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 431 Mesaje:

Adăugat 21 februarie 2010 - 23:43

"Adevarul" a lansat un apel prin articolul lui C. Crangan'Hai să scăpăm de teroarea câinilor vagabonzi!' Citez:
"Propunem o campanie concertată

Dată fiind situaţia, vă propunem ca împreună - ziarişti şi citititori - să punem mână de la mână şi să începem o campanie de sensibilizare a autorităţilor, în toate oraşele importante din regiunea noastră.
Scrieţi-ne, pe mailurile galati@adevarul.ro, braila@adevarul.ro, buzau@adevarul.ro şi focsani@adevarul.ro. Sau sunaţi-ne, pe numerele de telefon: 0236.406.382 (Galaţi), 0237.610.430 (Focşani), 0238/725.350 (Buzău) şi 0239.621.622 (Brăila).
Să scoatem câinii vagabonzi din spitale, din şcoli şi grădiniţe, din curţile primăriilor, din parcuri. Informaţi-ne despre situaţiile în care maidanezii sunt adăpostiţi în zona instituţiilor publice (Spitalul Judeţean Galaţi este un exemplu negativ în acest sens).
Povestiţi-ne întânirile voastre dramatice cu câinii fără stăpân. Daţi în vileag micile afaceri ale hingherilor, care iau bani de la iubitorii de maidanezi, pentru a nu-si face datoria.
Împreună, putem aduce din nou civilizaţia în oraşele noastre."
Haideti sa-i ajutam, sa ne ajutam! :YMAPPLAUSE:
Sursa:

#331 Andi

În vizită

• Membri
  • Pip
  • 3 Mesaje:

Adăugat 27 februarie 2010 - 23:32

Vizualizați mesajultoto, pe 05 februarie 2010 - 15:17, a spus:

am folosit si aparatul meu din dotare, un DogChaser pe care-l tin in permanenta in buzunar !
Salut Toto, am vazut mesajul tau si am cautat pe gugal, ma preocupa si pe mine problema, lucrez uneori pana seara tarziu si am 2 haite de caini mari groaznici in micro 20, incepe unul sa latre si vin inca 50-100. Din cate am vazut, parerile sunt impartite:

#332 Arkan

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 126 Mesaje:

Adăugat 28 februarie 2010 - 00:25

Si eu am citit destule pareri cum ca unii caini reactioneaza violent cand sunt tratati cu DogChaser, asa ca am optat pentru un dispozitiv mai greu, mai putin apropiat de ideea de eutanasie si destul de ilegal - una bucata baston. Acum sa nu credeti ca sunt vreun psihopat care abia asteapta sa omoare vreun cutu-cutu, chiar din contra, nu am scos si sper sa nu fiu vreodata nevoit sa scot din buzunar asemenea chestie, insa am vrut sa am certitudinea ca, daca se apropie la mai putin de un metru de mine, maraitorul nu va mai teroriza pe nimeni prea curand. Sigur, exista variantele ultrasunete sau socuri electrice, poate mai eficiente cand te ataca mai multi...dar daca te lasa bateriile, ce faci? :)

Eu am mai zis asta: problema cred ca e in alta parte. Daca, pe langa legi de protectie a animalelor (normale, de altfel) s-ar face si legi care sa sanctioneze babele descreierate si psihopateii care scot rotweillerii in parcul de joaca pt copii, s-ar rezolva o mare parte din problema. Ma bucura sa aud cand cineva adopta un animal de pe strada (eu mi-am adoptat pisica asa) sau il recupereaza de la hingheri, insa daca nu-l ingrijeste corespunzator si/sau il lasa in fata blocului, sa primeasca amenda grasa. Dupa prima amenda de 500 de euro, sigur s-ar gandi a doua oara inainte sa recupereze cainele pentru a-l lasa pe strada.

Acest mesaj a fost editat de Arkan pe: 28 februarie 2010 - 00:28.

#333 Andi

În vizită

• Membri
  • Pip
  • 3 Mesaje:

Adăugat 28 februarie 2010 - 00:39

Foatre corect (Salut Arkan :) )Chiar daca ai baterii noi, daca te ataca unul din fata, tii spre el aparatul, dar, daca in acelasi timp vin inca 12 din spate? Ce faci, te invarti in cerc?
PS Iubesc si eu animalele, am 3 pisici in casa, problema e ca nu prea ma mai pot deplasa prin cartier dupa ora 22.

Acest mesaj a fost editat de Andi pe: 28 februarie 2010 - 01:01.

#334 AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.554 Mesaje:

Adăugat 28 februarie 2010 - 10:13

Ce te faci când ești mușcat de un câine care este sub o mașina noaptea și tu treci pe lângă acea mașină ? Nu-ți mai folosește niciun aparat și niciun baston decât dacă vrei să te răzbuni pe el.

#335 silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 Mesaje:

Adăugat 28 februarie 2010 - 23:00

Eu am patit-o acum o luna, prin tiglina 1, cand o javra de asta, m-a "agatat" cand eram cu spatele si evident a fugit. Nu am avut atunci cum sa mai fug dupa el sa-i crap capu' dar cu proxima ocazie cand am revenit haita respectiva nu mai era da gasit. Rau mi-o parut. Concluzia, cascati ochii cand sunteti prin cartiere pe jos ca va puteti alege cu vizite pe la spital atacati de acesti caini comunitari care nu au ce cauta nesupravegheati pe strazi. Bineinteles ca respectiva haita nu a fost provocata si ataca pe oricine trece si "nu este de al locului", lucruri care le intalnesc de altfel peste tot in cartierele noastre dragi.

Solutie: Stransi toti cainii in adaposturi, cei agresivi eutanasiati iar restu sa fie tinuti o perioada limitate de timp si daca nu sunt"revendicati" eutanasiati si ei. Si foarte important cei care ii revendica sa RASPUNDA de actiunile cainilor, cu amenzi foarte mari !! Si astfel nu am mai merge cu frica noaptea pe strazi ca cine stie cum mai ajungi pe "teritoriul" nu stiu carei haite care te ataca din instinct, animalul tot animal ramane.

Acest mesaj a fost editat de silviudeep pe: 28 februarie 2010 - 23:00.

THIRST SYSTEMS GALATI - Partener ELECTRA
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap

#336 mambo

menbru di menbru

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.082 Mesaje:

Adăugat 05 martie 2010 - 21:32

tocmai am platit taxa de ecarisaj... give me a gun!

Acest mesaj a fost editat de mambo pe: 05 martie 2010 - 21:33.

vrei parola? ǝuıq ızǝʌ ıɐɯ nu ɐɔ pǝɹɔ

#337 silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 Mesaje:

Adăugat 05 martie 2010 - 23:39

urmeaza sa o achit si eu. Sper sa vad o imbunatatire a situatie de pe urma aceste taxe...
THIRST SYSTEMS GALATI - Partener ELECTRA
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap

#338 katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.146 Mesaje:

Adăugat 06 martie 2010 - 12:15

Vizualizați mesajulArkan, pe 28 februarie 2010 - 00:25, a spus:

am optat pentru un dispozitiv mai greu, mai putin apropiat de ideea de eutanasie si destul de ilegal - una bucata baston.

Dar oare legitima aparare de ce nu s-ar aplica si in cazul ciinilor vagabonzi? M-a atacat? Ii ... mingii una in cap si gata. Cu dragoste si mila, bineinteles.
Apropo, de ce ar fi ilegal bastonul? E din ala escamotabil? pai zici ca este indicator pentru la tabla. 8-|

#339 Sergabi31

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 71 Mesaje:

Adăugat 06 martie 2010 - 14:26

Vizualizați mesajulAndreiM, pe 28 februarie 2010 - 10:13, a spus:

Ce te faci când ești mușcat de un câine care este sub o mașina noaptea și tu treci pe lângă acea mașină ? Nu-ți mai folosește niciun aparat și niciun baston decât dacă vrei să te răzbuni pe el.

Foarte bine punctat. Am fost patit de..3 ori pana acum( de-aia par nebun cateodata...am glumit!).Dar,..pe unul din acele javre care avea pe constiinta si-un biet copilas caruia i-a rupt muschiul antebratului cu coltii, i-am stalcit capatzana cu...masina mea! Intre timp iese o baba si-un idiot, cretini amandoi sa ma faca ,,criminal", ,,ucigas", ,,idiot fara suflet"! Am stat...i-am ascultat si apoi le-am dat fiecaruia cate o palma sa le rasune cat or trai spunandu-le: ,,Bai hahalere proaste! Una si cu una fac doua!In primul rand babo handicapata ce esti,..nu hranesti javrele cu zoaiele si laturile in PARCUL DE JOACA printre zecile de copilasi ce se joaca nevinovati! Doi! In pastele-matii de dobitoc( adresandu-ma barbatului), ce e la usa ta pe casa scarii marlanule?????Padoc de javre pe care ai ai in obladuire??In schimb tu, boule o viata intreaga ai facut umbra degeaba pe fata pamantului mai bine de 50 ani, bei in fiecare zi in crasma, fara sa faci un copil,...si ba mai mult,..ai gonesti pe bietii copii care cersesc din saracie...In schimbi pupi in cur javrele de pe strada..!(Jap un peste ochi!) Cand ai sa ai copil muscat si casapit de acea javra, umplut de sange, atunci sa vad reactia ta de avorton imbecil!!" Si am urcat linistit in masina si am plecat.
Bineinteles ca cearta a urmat ulterior impartindu-se in doua tabere: cei care pupa in coada javrele si cei NORMALI care mai vor sa mearga cu copii linistiti pe strada fara sa fie stressati de javre...destul ca sunt stressati de masini, claxoane si alte tampenii ale secolului XXI !!! Nu sunt pentru uciderea cainilor fara stapan.Dar fac exceptie de la regula cand situatiile scapa de sub control si ba mai mult,...apar ,,suporterii" acelor caini/javre compuse din babe zalude, reduse mintal si mental, batute-n cap, plecate cu sorcova si fara sa aibe in viata lor copii sau nepoti( ATENTIE!! Sa nu se inteleaga ca fac referire la suporterii echipei Dinamo Bucuresti care au denumirea populara ,,Cainii Rosii"!!! ATENTIE inca odata sa nu se creeze confuzii!!) dar sar repede in apararea patrupedelor.
,,Vom fi iarasi ce-am fost si mai mult decat atat!"
- Petru Rares -

#340 Arkan

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 126 Mesaje:

Adăugat 08 martie 2010 - 20:15

Da, e din ala telescopic. Legea, la noi, prevede ca sunt interzise uzul dar si purtarea de obiecte care pot fi folosite la impuns, taiat, lovit. Da, este atat de idioata incat, cel putin teoretic, daca iti cumperi un cutit de bucatarie de la un magazin, nu iei bonul si te opreste politaiul, iti poate intocmi dosar. Ce-i drept, in practica nu se intampla niciodata asa ceva, insa exista potential dpdv legal. Oricum, prefer sa fiu nevoit sa explic de de am asa ceva la mine decat sa ma plimb la spital dupa antirabic, cusaturi sau mai stiu eu ce.
O bila mare si alba pentru Sergiu, care nu doar ca a actionat cat se poate de legal cu cainele (daca iti iese un animal in fata, se recomanda sa nu incerci sa-l eviti, pentru ca poti produce un accident grav =)) ), dar a oferit si un subiect de meditatie cu gheata pe falca celor doi tembeli. Cazurile astea se intampla deoarece (iarasi!) legislatia la noi e cum e. In alte tari nebananiere, cainele aflat in proprietatea unui individ, daca ataca de 2 ori oameni (inclusiv pe stapan!), este automat considerat periculos, scapat de sub control si e eutanasiat. Cu atat mai mult un caine vagabond. La noi, daca te razbuni pe cainele care te-a trimis la spital si-i faci felul, risti, in cel mai bun caz, o amenda zdravana.

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare