Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Ce facem cu câinii fără stăpân?!

457 răspunsuri la acest subiect

#341 Sergabi31

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 71 Mesaje:

Adăugat 09 martie 2010 - 21:03

La mine la servici cand am fost muscat de caine si m-am dus la Policlinica/Dispensar sa-mi faca antitetanosul m-a sfatuit sa...vin cu cainele sa vada daca nu a fost turbat!!! I-am zis ca,...nu mai exista cainele: ESTE IN OALA CU OTEL!!! Deja e blum trecut prin turnarea continua.....
Si culmea extremelor....acasa am doi catelusi pechinezi,...deci ador animalele! Sa nu se inteleaga ca sunt MONSTRU!!!DEloc! Am si la mine la servici caini crescuti de mititei pe langa atelierul nostru,...dar au fost asa de bine deprinsi cu oamenii incat nu musca pe nimeni! Secretul??? Incercati sda cresteti de micut, un catelus intr-un mediu al carui miros persista la orcie om: diluanti, uleiuri, vaseline, substante folosite in tehnologia turnarii adica un miros specific de ...Combinat! Cainele se deprinde cu aceste mirosuri si nu va mai musca oameni in echipamentul de lucru! Nici pe civili nu-i musca,..deoarece a invatat catelandrul ca avem doua fete: la ora 6.00 dimineata cand ajungem suntem civili si le raspundem cu o vorba buna cand bietele animale ne intimpina cu drag si jucandu-se printre picioarele noastre la fel si la 15.00 cand plecam si le dam de mancare.Iar intre aceste ore,...sunt obisnuiti sa ne vada imbracati si ,,altfel" decat de obicei!!! Asta-i secretul.E un fel de dresura!!! Si credeti-ma,..sunt 5 patrupede! Mari ca dracu,...dar inofensive!!!In schimb sunt ei destul de inteligenti sa nu taca atunci cand vine un...sef sau cineva din oras!!! Depinde cum educi ...animalul!!!Dar tinand cont, ca este animal totusi!!!
,,Vom fi iarasi ce-am fost si mai mult decat atat!"
- Petru Rares -

#342 me24

În vizită

• Membri
  • Pip
  • 3 Mesaje:

Adăugat 09 martie 2010 - 22:55

Nu stiti decat sa va plangeti...este dreptul nostru, noi platim impozite si taxe...bla bla. Un singur lucru e de spus...tineti-va gura pt ca din cauza voastra, a noastra, a rudelor noastre s-a ajuns aici!!!!! Recunoaste cineva ca bunica sau matusa de la tara a abandonat macar odata cativa catei...ca vai mama si asa am destui si tare greu ma descurc cu ei! Rusine!!!!!! Ne plangem si vream sa scapam de aceste animale intr-un mod cat mai crunt, dar nu ne gandim ca noi suntem singurii vinovati pt situatia in care ne aflam. Cati din apropiatii vostrii si-au dus cainii la sterilizat? Ai un caine in curte atunci asuma-ti responsabilitatea si sterilizeaza-l daca nu vrei alti caini...daca nu vrei, nu poti, nu ai posibilitati...nu-ti mai lua caine!!!! Ai un caine in fata blocului pe care il indragesti?? Poti sa faci acelasi lucru. Cati dintre iubitorii de animale de pe acest forum stiu de existenta asociatiilor de protectie a animalelelor fara stapan din Galati? Stiti ca puteti fi ajutat sa va sterilizati cainele fara sa platiti? Nu va dati interesul cand e vorba de asa ceva, dar cand e vorba de dat in cap sariti toti.

Nu se va putea face nimic cat timp ne lipsesc cei 7 ani de acasa, fiecare abandoneaza cand vrea, unde vrea si cat vrea. In primul rand avem nevoie de o lege pe care TREBUIE sa o respectam. Ce folos sa strangem si sa omoram atatea animale...si sa platim taxe peste taxe, cand peste 2 ani o vom luam de la capat? MEREU se va gasi cineva care sa mai abandoneze cate un patruped...sau doi sau trei, cu cat mai mult cu atat mai bine pentru el si mai rau pentru populatie. Oamenii sunt inconstienti si iresponsabili. Nimanui nu-i place situatia in care ne aflam...dar sunt sigura ca multi ar fi de acord cu mine si sub nicio forma nu si-ar dori strangerea si omorarea cainilor. De ce sa plateasca ei pentru retardul oamenilor care nu stiu sa-si asume responsabilitatea? Degeaba platim taxe si speram sa se rezolve ceva, avem nevoie de lege si amenzi usturatoare pt cei care abadoneaza. Singura metoda ar fi sterilizarea lor. Sterilizarea cainilor pt ca altfel ei nu mai sunt agresivi si nu se mai inmultesc si lege impotriva abandonului animalelor...fiecare sa raspunda pentru ceea ce face.

Si inca ceva...cel care este crud cu animalele va fi aspru si cu oamenii...sigur!!! Parerea mea...

#343 silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 Mesaje:

Adăugat 09 martie 2010 - 23:31

Vorbeste in numele tau. Nu generaliza, eu NICIODATA nu am abandonat animale, NICI RUDELE MELE SAU PRIETENI DE AI MEI, si nu le-am maltratat. Evident am incercat sa ripostez atunci cand am fost atacat. Prin urmare nici eu si nici rudele mele si nici chiar prieteni de ai mei NU SUNTEM responsabili de aceasta problema. Avem autoritati si oameni CARE SUNT PLATITI DE NOI cei care suntem atacati zi de zi de cainii comunitari sau mai rau suntem si muscati si unii dintre noi au fost chiar omorati, deci EU PERSONAL NU SUNT RESPONSABIL cu rezolvarea acestei probleme. SOlutii am propus insa nu se doreste acest lucru, desi platim taxe toti pentru a scapa de aceasta problema. Haideti sa ne schimbam mentalitatea asta, ca noi trebuie sa facem ceva, mai ales ca platim taxe pentru aces serviciu de ecarisaj care nu lucreaza eficient. Cu totii avem si alte probleme mult mai importante decat fugaritul cainilor de pe strada, sunt convins de asta, deci chiar sa vrei nu ai timp.
THIRST SYSTEMS GALATI - Partener ELECTRA
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap

#344 Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.226 Mesaje:

Adăugat 10 martie 2010 - 08:54

Mai usor cu atacurile, va rog.
me24 - nu ai niciun drept sa spui cuiva aici, pe forum, sa-si tina gura. La urmatorarea chestie de gen, ai ban.
sergabi31 - as dori sa fii mai putin vehement in afirmatii, cu atat mai putin cand afirmi ca iubesti animalele dar la servici le arunci in otel lichid.
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca si Iuda avea amici ireprosabili (Ernest Hemingway)

#345 me24

În vizită

• Membri
  • Pip
  • 3 Mesaje:

Adăugat 10 martie 2010 - 14:47

Nu vorbesc in numele nimanui dar asta e realitatea! Vina este a noastra, a oamenilor... Suntem toti in aceeasi oala si fara sa vrem trebuie sa suportam consecintele chiar daca tu personal nu ai abandonat (silviudeep), de fapt nici nu te-am acuzat pe tine in mod special. Chiar daca nici eu personal nu am abandonat...e foarte clar insa ca e numai vina noastra, a poporului, a neamului nostru...cainii astia sigur nu cresc in copaci nu? Prin abandon s-a ajuns aici si daca incercand sa scapam de acesti caini sarim peste problema abandonului nu rezolvam absolut nimic. Evident cainii mereu se vor inmulti sub ochii nostrii. Problema trebuie rezolvata cum trebuie...nu sa strangi si sa omori caini cand ei in 2010 inca se mai abandoneaza.
E usor sa spui nu e vina mea...

Acest mesaj a fost editat de me24 pe: 10 martie 2010 - 14:50.

#346 Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.226 Mesaje:

Adăugat 10 martie 2010 - 15:43

Binenteles ca vina e a "noastra", cainii respectivi provin foarte probabil si din alte cauze: de ex., atunci cand, in nebunia de a construi blocuri, s-au ras sute si mii de case, foarte probabil ca proprietarii nu si-au omorat animalele (ma refer la caini in special, dar si pisici). E doar o opinie, nu spun ca de aici provin toti. Iar foarte multi dintre cei care acum "cresc" maidanezi pe langa blocuri au ramasite din comportamentul de "casnic".
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca si Iuda avea amici ireprosabili (Ernest Hemingway)

#347 AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.554 Mesaje:

Adăugat 10 martie 2010 - 16:00

Vizualizați mesajulMikka, pe 10 martie 2010 - 15:43, a spus:

Iar foarte multi dintre cei care acum "cresc" maidanezi pe langa blocuri au ramasite din comportamentul de "casnic".

Ai dreptate, dar de ce nu ii tin in casele lor? mai e o chestie.. cand te duci in vizita gasesti la intrarea in bloc un " paznic " de ti-e frica sa intri in bloc.

#348 Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.226 Mesaje:

Adăugat 10 martie 2010 - 16:13

Nu le caut o scuza, partea proasta e ca acum trebuie sa gasim solutie la o problema aproape de nerezolvat.

#349 AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.554 Mesaje:

Adăugat 10 martie 2010 - 17:24

Cu taxa aia noua....??? Oare se rezolva ceva ?

#350 silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 Mesaje:

Adăugat 10 martie 2010 - 18:00

@Me, nu ai zis, dar generalizezi si deci ma incluzi si pe mine. Cu riscul de a ma repeta, avem sau ar trebui sa avem un serviciu de ecarisaj. Tare sunt curios ce "solutie" ai da tu, eu am zis in cateva randuri cum s-ar putea rezolva probnlema foarte eficient si fara sa se faca risipa cu acesti bani stransi din taxe.

La fel de bine, nu avem strazi, parcari, administratie locala, transport, spitale, invatamant samd, deci tot noi suntem responsabili si cu aceste probleme? Ce facem ne apucam de asfaltat, de facut administratie, salubrizare, de facut scoli, spitale samd, ca deh... cei care sunt platiti sa isi faca treaba dorm sau o fac in interesul domniilor lor, si tot noi trebuie sa le facem in final. Cam asa s-ar intelege daca am aplica ce spui tu mai sus. Cu alte cuvine la noi inca functioneaza principiul, nimeni nu e vinovat ca lucrurile merg asa cum merg si tot noi 'p...limea" suntem cei de vina bineinteles (o parte) pentru ca i-am ales iar cealalta parte ca traim in ROmania.

#351 me24

În vizită

• Membri
  • Pip
  • 3 Mesaje:

Adăugat 10 martie 2010 - 19:52

Solutiile evident nu tin de noi...degeaba ne agitam aici. Cum in mare parte cei de pe acest forum doresc strangerea si omorarea cainilor...eu sincer ma indoiesc ca in felul asta se va rezolva ceva. Personal nu cred ca exista vreo cale de scapare, doar solutii temporare.

Acest mesaj a fost editat de me24 pe: 10 martie 2010 - 19:54.

#352 silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 Mesaje:

Adăugat 11 martie 2010 - 14:43

solutii exista intotdeauna, insa trebuie sa si vrei sa le aplici. Nu cred ca s-a referit cineva la omorarea lor, este un itnreg proces de altfel normal, care ar trebui sa se intample si la noi cum se procedeaza si in tarile civilizate, la ei se poate, la noi nu. Asta este viata.

#353 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.535 Mesaje:

Adăugat 16 martie 2010 - 20:24

Primăria a încasat peste 300.000 de lei din taxa de ecarisaj
De la începutul acestui an, municipalitatea a încasat de la gălăţeni suma de 302.000 lei din noua taxă de ecarisaj. Anunţul a fost făcut de primarul Dumitru Nicolae care a spus că banii vor fi folosiţi într-o primă fază pentru înfiinţarea de cabinete veterinare pentru sterilizarea câinilor fără stăpân şi construirea unui nou padoc. ”La padocuri acum sunt 600 de locuri şi toate sunt ocupate. Înfiinţarea de cabinete veterinare înseamnă să găsim spaţiu unde să lucreze pentru că altfel nu ne descurcăm. Vom angaja doi medici veterinari care să se ocupe cu sterilizarea”, a spus primarul. Dumitru Nicolae a precizat că deşi s-a colaborat până acum cu unele cabinete veterinare particulare, numărul de câini sterilizaţi nu a fost prea mare. ”Am mii de câini care trebuie sterilizaţi, dar la un cabinet se pot steriliza o sută pentru că acolo se duc şi proprietarii de câini”, a mai spus Nicolae.
Primarul nu a putut preciza care este exact numărul de câini fără stăpân de pe străzile oraşului, însă a afirmat că sunt mai puţini de 9.500. Cu toate acestea, primarul se aşteaptă ca numărul lor să crească odată cu venirea primăverii. Dumitru Nicolae a mai spus că în medie sunt ridicaţi zilnic aproximativ 40 de câini din oraş.
Taxa de ecarisaj este de 2,5 lei pentru persoanele fizice pe an şi de 50 de lei în cazul persoanelor juridice.
http://www.impartial...ratie&articol=5
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#354 Gabbiano

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 409 Mesaje:

Adăugat 17 martie 2010 - 16:37

revin la ideea mea...cere asociatilor de protectia animalelor sa le sterilizeze,implanteaza un cip (tot pe cheltuiala asociatilor respective) si anunta o scutire de impozit pentru persoanele care iau in ingrijire un caine pe perioada respectiva.taxa de ecarisaj ar trebui sa acopere diminuarea incasarilor din impozite locale.daca ai gasit un caine pe strada este foarte simplu.citesti cipul si vezi imediat cui a fost incredintat.il arzi cu o amenda si il obligi sa returneze banii de care a fost scutit la impozit.punem pariu ca nu au sa fie destui caini ptr cate persoane au sa doreasca sa ingrijeasca unul?periodic voluntari dintr-o asociatie impreuna eventual cu un reprezentant al primariei pot sa faca controale in teren sa vada daca cainii dati spre adoptie mai sunt in viata sau in ce conditii sunt ingrijiti.cred ca in cativa ani problema cainilor fara stapan este rezolvata.nu am facut niciun studiu.habar nu am daca poate sa functioneze sau nu.singurul luru despre initiativa asta pe care-l stiu este ca a functionat intr-un oras din italia unde primar este un prieten de-al meu.initiativa a fost a lui si a reusit sa rezolve problema asta.el mi-a spus ca avea un numar destul de mare de caini abandonati raportat la populatia orasului respectiv

#355 toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.645 Mesaje:

Adăugat 17 martie 2010 - 17:02

E buna ideea cu cipul .

#356 Karkotasul

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 14 Mesaje:

Adăugat 19 martie 2010 - 11:38

Problema cainilor fara stapan nu se poate rezolva fara implicarea serioasa a autoritatilor publice locale in sensul atat a elaborarii unor hotarari de consiliu local in acest sens, cat si a promovarii masurilor in randul populatiei. La locul meu de munca, in fiecare primavara oamenii din cartier arunca peste gard sacose cu pui de caine (mai rar de pisici), cu sau fara ochi, care ingroasa randurile cainilor comunitari atunci cand cresc mari, daca scapa de boli si de accidente.
Deci nu putem rezolva problema cainilor comunitari fara a rezolva problema cainilor din gospodariile locuitorilor. Cum? Prin cipare. Primaria ar trebui sa monteze cip la toti cainii comunitari si proprietarii de animale la toti cainii din gospodarii, iar dupa un timp cainilor necipati gasiti din strada sa li se aplice legea in vigoare adica eutanasiere la 7 zile daca nu sunt solicitati sau revendicati de cineva.

#357 Gabbiano

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 409 Mesaje:

Adăugat 19 martie 2010 - 16:32

in orice tara civilizata platesti o amenda usturatoare daca abandonezi animale pe strada.sunt tari unde se merge pana la penal.sunt sigur ca se pot gasi solutii daca se doreste.in fond se poate promova o campanie de sterilizat animalele fara stapan cu sume de la buget si cu amenzi usturatoare pentru cei care maltrateaza sau abandoneaza animalele.am sterilizat pe banii mei nenumarati caini si pisici si niciodata nu am primit nicio reducere de pret.desi doctorul a remarcat numarul mare de maidanezi sterilizati mereu in cabinet la el.de fapt este vorba de o ea.o doctorita.

#358 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.535 Mesaje:

Adăugat 27 aprilie 2010 - 20:30

Prefectul Capitalei: Am propus modificarea legii câinilor fără stăpân, eutanasierea va fi permisă
Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat, marţi, că a trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legii câinilor fără stăpân, printre acestea fiind şi posibilitatea eutanasierii atât a câinilor grav bolnavi, a celor agresivi, cât şi a celor care nu sunt adoptaţi în şapte zile. "Am trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legislaţiei pentru câinii fără stăpân în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii administraţiei locale şi a datelor statistice de la Institutul «Matei Balş» pe ultimii patru ani", a spus Mihai Atănăsoaei. Potrivit prefectului Capitalei, propunerile de lege respectă legislaţia europeană şi încearcă rezolvarea problemelor provocate de cei aproximativ 40.000 de câini fără stăpân din Capitală, aşa cum arată datele ONG-urilor sau a celor aproximativ 100.000 de câini fără stăpân din Capitală, aşa cum arată datele administraţiei locale.
În privinţa propunerilor aduse la noua lege, prefectul Capitalei a arătat că "este încurajată adopţia câinilor fără stăpân care va fi făcută cu responsabilitate şi spirit civic". În acest sens, cetăţeanul care va dori adoptarea a mai mult de doi câini va trebui să facă dovada resurselor materiale pentru întreţinerea animalelor, a acordului vecinilor sau a asociaţiei de proprietari în cazul în care locuieşte la bloc, a achitării taxelor de sterilizare, microcipare şi tratare de boli, dar şi a spaţiului prevăzut de legislaţia europeană pentru îngrijirea câinilor.
Şi eutanasierea animalelor va fi permisă, aceasta urmând a avea loc în două faze. Într-o primă fază, câinii strânşi de pe domeniul public vor fi consultaţi şi examinaţi, vor fi recuperate exemplarele clinic sănătoase şi neagresive, iar câinii fără stăpân, care sunt grav bolnavi incurabili şi irecurabili, şi câinii agresivi vor fi eutanasiaţi cu respectarea prevederilor legislaţiei sanitare veterinare în vigoare. "În situaţia în care cei din adăposturile administraţiei publice locale rămaşi după examinarea medicului veterinar sănătoşi şi neagresivi nu sunt adoptaţi într-o perioadă de şapte zile este permisă eutanasierea şi a acestor animale", a spus Atănăsoaei.
Potrivit prefectului Capitalei, reprezentanţii administraţiei publice a sectoarelor vor fi obligaţi să înfiinţeze adăposturi în 30 de zile dacă legea va fi adoptată, în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla aceştia urmând să fie amendaţi de Prefectură. "Deşi există legislaţie care îi obligă pe primari să înfiinţeze adăposturi pentru câinii fără stăpân, pentru că nu existau sancţiuni, doar o parte din primăriile de sector au înfiinţat aceste adăposturi", a mai spus Atănăsoaei.
Noile modificări legislative vor aduce şi obligaţia tuturor deţinătorilor de câini de rasă comună de a-i steriliza şi microcipa. "Pentru că din 2012 legislaţia europeană ne obligă să microcipăm toţi câinii de rasă comună, am urmărit un pas înainte şi încercăm să facem acest lucru mai devreme pentru că este în interesul cetăţeanului ca animalul să fie uşor identificat în cazul în care acesta se pierde sau este furat", a mai spus Atănăsoaei.
Totodată, propunerea de lege are în vedere şi crearea unei baze de date cu trei registre de evidenţă pentru câinii fără stăpân, pentru cei cu stăpân şi pentru câinii cu regim special.
O altă noutate a propunerii legislative are în vedere existenţa amenzilor atât pentru cei care adoptă un câine şi apoi îi dau drumul pe stradă, cât şi pentru cei care hrănesc în locuri publice câinii fără stăpân, pentru cei care nu îşi înregistrează animalele în registrele speciale sau cei care nu-şi sterilizează câinii de rasă- comună.
Valoarea amenzilor poate ajunge de la 1.000 la 5.000 de lei. Un exemplu în acest sens este amenda care va fi aplicată persoanelor care vor hrăni animalele în parcuri sau alte locuri publice care poate varia de la 2000 la 5000 lei. Aceeaşi amendă vor primi şi cei care, după ce adoptă un câine, îi dau drumul înapoi pe stradă.
Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân a fost iniţiat de liderul PRM Marius Marinescu. Acesta prevede obligaţia autorităţile locale să sterilizeze toţi câinii comunitari şi a fost adoptat în unanimitate de Senat, pe 12 decembrie 2007, în prezent fiind la Comisia pentru administraţie publică a Camerei Deputaţilor. Totodată, Marius Marinescu este iniţiatorul Legii 9/2008 privind protecţia animalelor, prin care a fost abrogată eutanasierea acestora.
Conform acestui act normativ, care a modificat Legea 205/2004, constituie infracţiune deţinerea şi comercializarea de animale sălbatice, cu excepţia grădinilor zoologice, folosirea animalelor pentru cerşetorie, omorârea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale, maltratarea şi schingiuirea acestora, despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni, precum şi interventiiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative. Actul normativ prevede pedepse care pot merge pâna la amenzi penale de 2.000 lei sau închisoare de pâna la un an.
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#359 aurasdoom

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 19 Mesaje:

Adăugat 27 aprilie 2010 - 21:30

Super, dar la noi cine se ocupa de strangerea maidanezilor?

#360 katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.146 Mesaje:

Adăugat 28 aprilie 2010 - 14:07

Vizualizați mesajulaurasdoom, pe 27 aprilie 2010 - 21:30, a spus:

Super, dar la noi cine se ocupa de strangerea maidanezilor?

Ecosalul parca...

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare