Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Ce facem cu câinii fără stăpân?!

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
452 răspunsuri la acest subiect

#41 Sheena

Sheena

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 291 Mesaje:

Adăugat 28 iulie 2008 - 12:53

Nu pot sa inteleg de ce cainii comunitari sa fie eutanasiati si caii nu? sau atunci sa punem astfel problema. Ca in curand o sa avem parte si de caii comunitari si te poti trezi ca iti trage calul cate o copita sau cate musca pentru ca pur si simplu ai trecut pe langa el. Nu pot pricepe aceasta discriminare intre caii comunitari si cainii comunitari.
Sheena

#42 adrian

adrian

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 148 Mesaje:

Adăugat 10 august 2008 - 10:51

CE FACEM CU OAMENII DIN TARA CAINILOR? Asta se intreaba cainii fara stapan. Nu prea mai putem dormi noaptea de ei D-le. Primar. Ar trebui sa inventati un cartier chinezesc sa-i manance pe rand. Asa nu va-ti mai faceti probleme de fonduri pt adunat si intretinut cainii.

#43 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.044 Mesaje:

Adăugat 13 august 2008 - 08:05

Galatenii s-au saturat de haitele din strada sau de cele ale vecinilor
Cel putin asa pare a fi daca luam in calcul faptul ca inspectorii sanitari galateni sunt coplesiti de numarul impresionant al plangerilor impotriva cainilor, fie ei maidanezi sau nu. Unele reclamatii sunt legate de haite care terorizeaza seara unele strazi centrale, iar altele de persoane care tin in curti, tot in zone centrale, adevarate crescatorii canine, de care insa nu se ingrijesc.
Reclamatiile legate de haitele de maidanezi curg spre Inspectia Sanitara de stat din partea galatenilor satui sa fie terorizati. Arcasilor, Armata Poporului, Siderurgistilor in apropierea Spitalului de Copii si a "Casei Rosii" sunt numai cateva dintre locatiile unde galatenii se plang ca nu se simt deloc in siguranta din pricina maidanezilor. Numai ca inspectorii sanitari cam au mainile legate in aceste situatii.
"Tot ce putem face este sa trimitem echipe pe teren pentru a constata situatia si apoi sa trimitem solicitari prin care notificam Primaria Galati ca prin serviciul sau specializat sa rezolve doleantele legimite ale populatiei. Din pacate desi ultima notificare de acest fel, trimisa acum doua zile, nu cred ca va produce imediat efecte diferite fata de acelea transmise anterior. Adica nu mare lucru, dar noi insistam sa reamintim Primariei ca trebuie sa rezolve civilizat aceasta problema", a precizat inspectorul sef al Inspectiei Sanitare de Stat Galati, dr. Liliana Moise. Initial, multe dintre reclamatii nu au un ton violent fata de animalele care oricum nu sunt raspunzatoare de acest fenomen, dar, din pacate, ignorarea problemei nu poate duce decat la comportamente mai mult decat ingrozitoare pe care le au unii galateni exasperati de caini si de faptul ca autoritatile nu fac mai nimic pentru a normaliza problema. Sa nu uitam de otravirea in serie a unor caini in zona Tiglina 1, petrecuta saptamana trecuta.
Un alt gen de reclamatii care vizeaza tot cainii este reprezentat de cele in care vecinii unor galateni se plang ca in curtea de langa ei stapanii pastoresc adevarate haite de caini si pisici. Asta nu ar fi nimic, numai ca aceiasi stapani nu hranesc si ingrijesc animalele care transforma zona intr-un adevarat focar biologic. Ultimul caz de acest gen se petrece pe strada Columb. Inspectorii sanitari care au venit pentru a constata situatia pot da amenda numai ca stapana animalelor nu pare deloc convinsa ca are intr-adevar o problema. Asta in ciuda supararii vecinilor ei, care, mai ales vara, sunt terorizati de mirosurile haitei neingrijite a femeii.
http://www.monitorul... ... &articol=6
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#44 Sheena

Sheena

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 291 Mesaje:

Adăugat 14 august 2008 - 09:11

Cainii fara stapan trebui prisi si sterilizati, dar nu trebuie sa sterilizam si cainii care au stapani! Oare de ce suntem noi asa sa vrem sa dispara total de pe suprafata pamantului o specie intreaga? Sunt de acord sa dispara midanezii, dar nu si cainii cu stapan. Amintiti-va de ce spune Istoria. Primul animal domesticit de om a fost cainele. Care a fost scopul? Scopul domesticirii a fost sa il apere pe omul care inca locuia in pesteri de atacul animalelor salbatice. Iar acum scopul e sa il apere de hoti (rasele de talie mare) s sa ii ofere o mica portie de divertisment si umor zilnica (in cazul cainilor de companie, de talie mica) Sa dspara maidanezii, dar sa nu dispara si cei de rasa. Dar omul s-a invatat sa ii sterilizeze si pe cei de rasa, si uite asa in maxim 50-100 de ani planeta va fi golita de caini, o specie care a fost intotdeauna devotata omului, inca de cand el era fara aparare si locuia inca in pesteri.
Nu zic nu, sterilizarii, cainilor cu stapan, dar mi se pare ca omul a inceput sa prea exagereze. Nimeni nu vrea sa cada in extrema in care sa se inmulteasca necontrolat, dar cu exagerarea, s-ar putea sa cadem in extrema cealalta. Pote in strainatate nu se va intampla, dar pun pariu ca in 20-50 ani Romania va simti un mare GOL in casele locuitorilor. La cum se misca lucrurile intr-un haos Romania va putea deveni tara fara caaini si paradisul hotilor de toate neamurile.
Sheena

#45 kristi

kristi

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 18 Mesaje:

Adăugat 21 august 2008 - 11:22

Copii care sa iasa la joaca pe strada si sa ajunga in spital din cauza unor caini fara stapan?...Apropo....sunt cazuri de genu asta!

#46 Sheena

Sheena

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 291 Mesaje:

Adăugat 21 august 2008 - 12:16

Ai inteles gresit. Eu sunt de acord cu disparitia de pe strada a cainilor comunitari, dar nu sun de acord cu sterilizarea cainilor cu stapani. Adica nu in maniera in care se face acum in tara noastra. (Prea abuziv) Medicii veterinari ar trebui sa stabileasca niste reuli. Fiecare stapan sa aiba dreptul sa isi castreze cainele dua un anumit numar de ani, nu cand ii vine stapanului cheful sa se duca cu el la castrare. Iar guvernul ar trebui sa mai subventioneze niste mancare Pedigree.
Sheena

#47 kristi

kristi

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 18 Mesaje:

Adăugat 22 august 2008 - 08:35

Da bun...dar din cate stiu nu vine nimeni la stapani de animale acasa sa ii oblige sa faca ceva de genu asta! Din cate stiu nu ar fi prea legal! Oricum eu ma refeream strict la cainii comunitari si atat! Si sa fim realisti...is multi in Galati si sunt cativa si destul de rai!

#48 adrian

adrian

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 148 Mesaje:

Adăugat 29 august 2008 - 08:49

Domnilor, suntem mai caini decat cainii daca-i lasam pe starzi sa se mananca singuri. Este ora 9 jumate si abia am facut ochi. De ce? Pt ca azi noapte s-au adunat de prin tot orasul cred haite, haite si a fost o juma de noapte program artistic. Parca se mancau unii pe altii.Cum se aduna cainii asa toti odata intr-un loc nu ma prind. Se auzise ca sunt adusi de hingherii de la Braila pe blat; sa fie oare adevarat? Si poate dormeam dar am un bebel de 2 luni care nu a putut sa-i ignore pt ca nu stie unde a venit, pe ce lume... Poate sunt eu mai fara inima dar decat sa-i lasam asa sa se omoare, pt ce, ei stiu, mai bine-i eutanasiem. Cred ca pana la urma o sa faca cineva o sacosa de piftele injectate cu otrava si o sa-i gasim in putrefactie prin boscheti. S-a mai intamplat asta prin M39 acum multi ani si s-a facut o tevatura prin presa... Subiectul asta se pare ca nu are nici o rezolvare. Nu voi mai scrie un cuvintel despre asta. Am obosit si mi-e lehamite.... HAU HAU!!!! :(

#49 Sheena

Sheena

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 291 Mesaje:

Adăugat 29 august 2008 - 12:19

Bun. Acum cativa ani s-a facut. Dar anul asta a intrat in vigoare legea pentru protectia animalelor. Cine incearca sa faca acum chestia asta, primeste 1 an de inchisoare. Ce e de facut? Simplu! Cei care se declara iubitori de animale, sa isi ia cainele din parcare sau de pe scara blocului (cel de care are si pe care il hraneste) si sa il duca la medicul veterinar sa il castreze si sterilizeze. Dar romanului nu-i pasa. Ca il costa. Chiar daca ar fi doar 1 Ron castrara tot nu l-ar duce. Dar daca ar subventiona primaria printr-o campanie si ar ameninta cu amenzi la sfarsitul campaniei pe cine nu si-a dus maidanezul la castrat si sterilizat, sa ii vezi atunci ce cozi ar face la cabinete veterinare cu maidanezii in brate :d
Sheena

#50 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.044 Mesaje:

Adăugat 02 septembrie 2008 - 20:05

Vom scăpa de maidanezi?
Sondajul de opinie promis de municipalitate încă de acum trei luni, cu privire la metodele ce vor fi folosite pentru a scăpa de câinii comunitari, va fi, după îndelungi aşteptări, pus în aplicare. 20.000 de gălăţeni din toate cartierele oraşului vor fi chestionaţi în zilele următoare în legătură cu problema câinilor vagabonzi. Ei vor avea posibilitatea să propună soluţii pentru diminuarea numărului de câini fără stăpân din oraş. Sondajul de opinie va fi realizat de o firmă specializată, angajată de Primărie, şi va conţine întrebări formulate de municipalitate şi de asociaţiile de protecţie a animalelor. Primarul Dumitru Nicolae spune că la astfel de sondaje au răspuns şi locuitorii Ploieştiului, acolo unde s-a rezolvat problema câinilor fără stăpân, însă doar temporar.
Municipalitatea va demara, după îndelungi aşteptări şi promisiuni venite încă de acum trei luni, sondajul de opinie, care ne va scăpa sau nu de maidanezi. În jur de 20.000 de gălăţeni vor fi chestionaţi în zilele următoare pentru a da soluţii şi a-şi exprima părerea cu privire la metodele ce vor fi folosite pentru a scăpa de câinii comunitari, care au devenit un adevărat fenomen în municipiul Galaţi. În prezent, pe străzile municipiului, umblă nestingheriţi în jur de 30.000 de câini comunitari, potrivit declaraţiei primarului Dumitru Nicolae. Potrivit declaraţiei edilului-şef, una dintre problemele cu care se confruntă municipalitatea în ceea ce priveşte câinii comunitari, este chiar legislaţia actuală, care obligă municipalitatea să prindă câinii, să-i sterilizeze şi să le dea drumul înapoi în stradă, astfel că efectele sunt foarte puţin vizibile. ”Cei care se ocupă şi fac sondaj în campaniile electorale vor face sondaj şi aici. Vor fi 20.000 de subiecţi. Sunt mai multe întrebări în care mi-am băgat şi eu coada având mai multă experienţă. Vreau să vedem care este poziţia gălăţenilor faţă de problema câinilor comunitari. Unii îmi zic să-i omor, alţii îmi zic să-i ţin în casă. Eu un lucru îl ştiu sigur, că trebuie să micşorăm înmulţirea şi numărul lor în oraşul Galaţi”, a declarat Nicolae.
Totodată, edilul-şef al urbei a spus că la finalul chestionarului va ţine cont doar de părerile gălăţenilor şi nu de legea aflată în vigoare. ”Legea asta cu câinii s-a schimbat în ultimii trei ani de patru ori. Până a apărut ultima lege pe care eu nu o pot înţelege, eu ca om al muncii. Care zice că îl găseşti pe stradă, îl sterilizezi şi îl dai înapoi în habitat, dar nea Gheorghe pe care îl muşcă ăsta dat pe stradă nu are aceeaşi părere. Noi trebuie să ţinem cont de sondaj, găsim noi vreo portiţă şi sigur va contraveni legii în vigoare”, a mai spus Dumitru Nicolae.
http://www.impartial... ... &articol=2
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#51 Sheena

Sheena

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 291 Mesaje:

Adăugat 03 septembrie 2008 - 09:11

Eu nu as vrea sa ii omoare ci doar sa construiasca adaposturi in care sa ii tina inchisi permanent. Daca e vorba ca toti galatenii sa aleaga, sa aleaga sa ii omoare eu una nu mai calc prin Galati niciodata cat va fi actualul primar in functie.
Sheena

#52 kristi

kristi

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 18 Mesaje:

Adăugat 03 septembrie 2008 - 13:58

Poate ca unele adaposturi sunt dar sunt anmiti locatari ai acestui oras care daca vad ca li se ia cainele din fata blocului se crispeaza ca si cand ar pierde nu stiu ce comoara si se iau la harta cu cei care ii aduna!

#53 Sheena

Sheena

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 291 Mesaje:

Adăugat 03 septembrie 2008 - 19:54

Pai eu asta zic. Primaria sa le ofere acelor locatari posibilitatea de a-si vizita "comorile" si sa le ofere ei de mancare in contiinuare, astfel primaria ar fi scutita de o cheltuiala. Fiecare catel sa fie inregistrat ca il are pe X stapan si acel X tb sa vina zilnic sa ii dea de mancare si sa il ia pt o ora sau 2 din adapost sa il plimbe si sa il aduca inapoi. Asta in conditiile in care acel X nu i poate duce la frati sau parinti sau bunici pe la tara. Si in conditiile in care e inregistrat catelul in baza de date a adapostului ca il are pe X stapan iar X stapan nu mai da pe la adapost = abandon = amenda.
Sheena

#54 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.277 Mesaje:

Adăugat 04 septembrie 2008 - 08:29

Cam pe cate hectare de constructie ar trebui sa se intinda un padoc de mii (zeci de mii??) de caini? Nu inteleg de ce se cramponeaza unele persoane, incluzand si diversele ONG, de ideea pastrarii in viata a acestor animale. NU sunt de acord sa se aloce miliarde de lei pentru a hrani maidanezii, NU sunt de acord sa se bage banii in padocuri, salariile ingrijitorilor, medicamente etc. NU sunt de acord ca din banii publici sa fie platita indolenta, nesimtirea si proasta crestere a asa-zisilor iubitori de maidanezi. Cine iubeste un animal - caine de ex., trebuie sa-l creasca in casa sau in curte, nu pe strada, nu in haite, nu sa-l lase sa murdareasca trotuarele si spatiile verzi, si asa batute de soarta.
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca si Iuda avea amici ireprosabili (Ernest Hemingway)

#55 Relu

Relu

Moderator

• Moderator forum
  • 3.697 Mesaje:

Adăugat 04 septembrie 2008 - 10:39

Mai adineauri, am trecut prin parcul de la Viva. Nişte câini se tăvăleau, se jucau în groapa de nisip.
Iar acolo va veni să se joace copilul meu, al tău şi al multor altora   :evil:  :evil:  :evil:
Imagine adăugata

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.

#56 kristi

kristi

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 18 Mesaje:

Adăugat 04 septembrie 2008 - 16:53

Sheena a spus:

Pai eu asta zic. Primaria sa le ofere acelor locatari posibilitatea de a-si vizita "comorile" si sa le ofere ei de mancare in contiinuare, astfel primaria ar fi scutita de o cheltuiala. Fiecare catel sa fie inregistrat ca il are pe X stapan si acel X tb sa vina zilnic sa ii dea de mancare si sa il ia pt o ora sau 2 din adapost sa il plimbe si sa il aduca inapoi. Asta in conditiile in care acel X nu i poate duce la frati sau parinti sau bunici pe la tara. Si in conditiile in care e inregistrat catelul in baza de date a adapostului ca il are pe X stapan iar X stapan nu mai da pe la adapost = abandon = amenda.

Nu ai inteles.......Scandal nu iese pentru ca nu ar putea sa il viziteze....ci pentru ca i se ia "minunatia" de caine de langa usa!

#57 Rami

Rami

Membru de Onoare

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 2.159 Mesaje:

Adăugat 04 septembrie 2008 - 20:26

Dragii mei colegi de forum,

V-am urmarit parerile pro si contra fata de subiectul in cauza. In primul rand am o intrebare pentru fiecare user de aici: cati dintre voi are un caine acasa, macar unul? Cati dintre voi a luat de pe strada un caine pentru a-i oferi o viata alaturi de un stapan iubitor? Abia dupa ce raspundeti la aceste intrebari, reluati problema.
Am mai spus si o voi mai spune: din nou, ati uitat care este "sursa" de unde provin acesti caini ai strazii. Va reamintesc eu: din "generozitatea" unor stapani care i-au "donat" strazii. Stapani care au considerat ca a avea un caine este un job part time si daca ne plictisim, e ok, il putem arunca in strada fara nicio problema. Gresit!!! Un caine e un job full time.
Si, da, imi permit sa spun toate aceste lucruri pentru ca daca imi pun si mie intrebarile pe care vi le pun voua, raspunsul este ca am 4 (patru) caini, doi de rasa si doi "fara rasa". Pe ultima sosita, care e de rasa :d, e un cocker spaniel , e o "ea" de fapt, si am gasit-o pe strada, in micro 19, acum doi ani, cand veneam de la servici. Am luat-o in brate si am adus-o acasa, unde mai aveam 3 caini.  Si uite, asa, e un catel fericit, care are un camin.
Morala: sta in puterea nostra sa schimbam lucrurile. Dar, nu, noi, oamenii, in indolenta nostra, lasam primaria sau oricare alt organ al statului sa rezolve problema. De ce sa ne stresam??? E usor sa acuzam, e usor sa tipam la toate colturile ca avem o problema, dar foarte greu sa o rezolvam, nu?

Chiar daca ar fi doar 1 Ron castrara tot nu l-ar duce. Dar daca ar subventiona primaria printr-o campanie si ar ameninta cu amenzi la sfarsitul campaniei pe cine nu si-a dus maidanezul la castrat si sterilizat, sa ii vezi atunci ce cozi ar face la cabinete veterinare cu maidanezii in brate :d
Oare asa ar fi? Ma indoiesc sincer... de ce? Pentru ca si aceasta activitate solicita macar timp...si nu avem timp decat pentru noi. Din eternul egoism al semenilor nostri.

later edit:
Sa dispara maidanezii, dar sa nu dispara si cei de rasa.
@sheena, care e criteriul de  selectie ? de rasa si maidanezi? Dar cei maidanezi ce au? Aceia nu au suflet? Nu simt? Nu ii doare? Acelora nu le este foame,nu le este sete, nu sufera? Nu-si doresc un stapan? Cei de rasa au dreptul sa traiasca pentru ca sunt de rasa si maidanezii sa dispara doar pentru ca nu s-au nascut cu parinti campioni??? :?:

#58 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.277 Mesaje:

Adăugat 05 septembrie 2008 - 07:59

Draga Rami,

Nu am caine (am avut mai demult...) insa sunt fericitul posesor a doua mitze, maidaneze pur-sange, luate de pe strada. Le-am vaccinat, le ingrijesc etc. Deci nu vorbesc chiar  "pe de-afara".
De ce nu-si strang iubitorii astia de javre animalele in casa? De ce le place sa-i tina pe langa blocuri? De ce le place ca atunci cand ies din scara sa le trazneasca a diverse "arome"?
Un motiv ar putea fi lipsa de civilizatie, de cultura. Un altul ar fi responsabilitatea (mai bine zis lipsa ei) - un caine trebuie ingrijit, doctor, hrana etc. Alt motiv ar fi comoditatea - prin casa un animal mai lasa par, mai varsa/strica un vas, covor, mai latra etc.
Si atunci revin cu o intrebare: de ce trebuie sa platesc (indirect, prin banii primariei) prostia, incultura si iresponsabilitatea unor cetateni? Cati ani de zile se va mai taragana rezolvarea unei probleme care, prin tarile civilizate, s-a facut cam acum vreo 60 de ani?
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca si Iuda avea amici ireprosabili (Ernest Hemingway)

#59 Sheena

Sheena

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 291 Mesaje:

Adăugat 05 septembrie 2008 - 20:27

Ma refeream ca cei nmaidanezi sa nu mai fie pe strada, dar trebuie sa fie undeva in adaposturi. Daca toti pana acum ziceau ca vor sa dispara nu am vrut sa starnesc cearta pe acest forum. Si maidanezii trebuie sa traiasca dar CU STAPAN. Iar in legatura cu intrebarile: am 1 caine in prezent. Insa pana acum am crescut vreo 10 din care 9 MAIDANEZI si un ciobanesc mioritic. Pe toti maidanezii care se perindauu prin fata Caminului Cultural i-am primit in limita in care si cei ce ii aveam deja le permiteau accesul in curte. Toti cainii i-am crescut la bunica la curte.
Sheena

#60 kristi

kristi

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 18 Mesaje:

Adăugat 05 septembrie 2008 - 21:17

Oi....Oi....cine a putut sa adopte un animal comunitar (caini, pisici) cred ca deja a facut! Eu unu am o pisica care in ziua in care a venit era slaba....murdara....plina de purici iar acuma e mare....nu mai are purici si e si ascultatoare! Dar nu toti fac asta! Uni le gonesc fara sa ii intereseze! Orcum.....totusi sunt la noi in oras o serie de caini care nu numai ca ar trebui adunati...dar cred ca ar trebui inchisi undeva foarte bine si pierduta cheia pentru ca raman prea multe victime dupa ei la care nu se ganste nimeni decat sa le dea un vaccin! Bun...vaccin .....dar daca se va repeta?

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare