Total Greșit. Teoretic pentru asemenea fast-food-uri trebuie hote separate. Practic nu știu cați au așa ceva .
Bun venit pe Forum Gălățeni.net
![]() |
Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare. |
Fără grătare în jurul blocurilor
Adăugat 10 noiembrie 2009 - 13:34
Total Greșit. Teoretic pentru asemenea fast-food-uri trebuie hote separate. Practic nu știu cați au așa ceva .
Adăugat 19 februarie 2010 - 19:32
Adăugat 20 februarie 2010 - 00:44
Asteptam userul sa ne dea adresa sa organizam un meeting vara sub geamul dansului, evident cu un gratar de asta smecher de cartier
Acest mesaj a fost editat de silviudeep pe: 20 februarie 2010 - 00:45.
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap
Adăugat 20 februarie 2010 - 17:11
pisica24, pe 19 februarie 2010 - 19:28, a spus:
E mai mult de-atat, e vorba de educatie, de respectul pentru ceilalti si de ce nu?... e vorba de respectul de sine.
Gratarul trebuie facut cat mai departe de balcoanele vecinilor si ar fi de preferat in locuri special amenajate (care intradevar nu prea exista).
Adăugat 20 februarie 2010 - 20:33
silviudeep, pe 20 februarie 2010 - 00:44, a spus:
Asteptam userul sa ne dea adresa sa organizam un meeting vara sub geamul dansului, evident cu un gratar de asta smecher de cartier
Eu vin cu carnea si cu...cei aproape 500 de wati din c1-ul meu pentru manele. Sa ne vada lumea ce tari suntem
Adăugat 21 februarie 2010 - 09:52
Adăugat 21 februarie 2010 - 12:37
Adăugat 22 februarie 2010 - 12:19
Gratarul de weekend în fata blocului este una dintre expresiile osificate ale traiului „la comun". Si totodata dovada ca mahalaua a migrat iremediabil spre mahalagism. Dar, atentie, gratarul nu se face la întâmplare, ceea ce nesimtitul cunoaste foarte bine. În primul rând, el are nevoie de un amplasament optim. Socoteala e simpla:obiectul de încins trebuie asezat într-un loc convenabil pentru utilizator si daunator celor care nu participa — cel putin direct — la ospat. Nu poti lasa fumul sa suie spre ferestrele propriului apartament.
E neplacut, caci dupa aceea toata casa o sa miroasa a fum. De aceea, nesimtitul fixeaza gratarul în partea cealalta a blocului, acolo unde nu risca nimic. Nici soarele nu bate atât de tare, nici consecintele nu vor fi greu de suportat. Si ce daca vecinii din partea cealalta detesta aceasta forma de coagulare blocativa sau pur si simplu nu suporta mirosul? N-au decât sa închida geamul. Sau sa plece de-acasa. În fond, de aia e spatiu comun, ca sa profite toata lumea de el. Poftim? Si dincolo era tot spatiu comun? Pai, cum adica? Ma obligi sa fac ce vrei tu? De unde si pâna unde? Cu ce drept? Cine esti si cum îti permiti? A, oi fi „din aia". Ei, atunci bombane linistit. Sau cheama politia. Gica de la sectie abia asteapta sa vina sa-l omenesc si pe el cu un mic si-o bere. Hai, sa te vad, îti da mâna?
Nici un argument al taberei antigratar nu strapunge platosa nesimtitului. Cu atât mai mult cu cât în spatele lui se afla viitorii meseni, care abia asteapta o provocare cât de mica spre a riposta dur si muscator. „Care-i
problema, nene? Ce e, ti-ai tras tupeu? Ai grija,cati-o capeti. Vezi ca nu-i prima oara cand te iei de viata noastra. Pân-acu' am fost baieti salon, da' nu stii când ne sare siguranta. Sezi blând si lasa fitele, ca nu sperii pe nimeni. Iar daca-ti pute la bloc, ia-ti dracu' vila."
Fumul de tigara se împleteste cu cel al gratarului, aromele învaluie întregul bloc, iar muzica îi supune la cazne grele pe toti retractilii care nu stiu sa se bucure de viata în general si de viata „la comun" în special. Pacatul lor sa fie.
Mai mult de atat, chiar nu pot comenta
Adăugat 06 martie 2010 - 05:18
Tu ai punctat foarte bine... dar poate nu toti sunt asa.
Adăugat 06 martie 2010 - 10:34

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.
Adăugat 06 martie 2010 - 12:10
pisica24, pe 21 februarie 2010 - 09:52, a spus:
Uite eu nu am facut niciodata gratar in jurul blocului si nici unul dintre prietenii mei.
Locul cel mai apropiat in care am pus frigarui si mititei e la Ripa lui Tuluc, in afara Galatiului.
Daca nu ai unde face, nu faci si gata. Sau fa-ti la tine in casa.
Daca iese tot blocul la gratare cum spui, nu pot decit sa ma bucur. Ca sinteti acolo la voi.
Adăugat 07 martie 2010 - 12:16
Asta este prietene TRAIUL LA COMUN! Trebuie sa ne suportam unii pe altii!Nici mie nu-mi convine cum nici altora nu le convine cand imi pun gresie sau faianta ori imi renovez apartamentul si fac zgomot cu rotopercutorul sau cu flexul. Pe bune! Atata timp cat traim in comunitate NE SUPORTAM. Asta e! Iar sa zica cineva ca in viata lui nu a facut gratar...este prea de tot!Nu cred! Isi mai aduce aminte cineva cum era moda taiatului porcilor intre...blocuri????Cei care aveau gradini si multe altele...? Hai sa fim seriosi! de cateva ori in cei 34 de ani cati am am facut gratare: fie de Paste, seara de Revelion, zile de nastere, etc. Am spus, nu este o moda demna de asemuit cu manelismul.Si ca sa vin si eu cu o remarca,...daca am iesi ...CU TOTII din oras sa facem gratare,..unde mergem???La Garboavele???Ar ramane jale in urma!Toti copacii s-ar taia!!! Daca mergem la Brates,...la fel de jale ar fi! Mergeti sambata-duminica sa vedeti brasovenii cum fac gratare incepand de la intrarea in brasov( cam de la Timisul-de-Sus) catre harman si intrare in Brasov intre calea ferata si DN-1. Chestia cu gratarele este impamantenita de cand au aparut blocurile ca ansambluri de locuit!
- Petru Rares -
Adăugat 08 martie 2010 - 09:45
Nu am facut NICIODATA gratar linga bloc, si nici unul din prietenii mei nu a facut.Nici nu am de gind sa fac vreodata, se zburleste carnea pe mine numai la gindul asta.
Daca brasovenii fac gratare la bloc, e problema lor. Mi se pare o nesimtire indiferent cine si unde o face, atita vreme cit deranjeaza pe cei din jur. Nu mai spun de mizeria lasata probabil in urma.
Si nu se compara situatia asta cu cea de nevoie in care iti faci o treaba prin casa.
Parerea mea.
Ca sa vin cu un contraexemplu, intre Onesti si Slanic Moldova, anul trecut intr-un weekend erau masini la iarba verde bara in bara. Stiti cum arata luni dimineata? IM-PE-CA-BIL!!! Nici urma de gunoi, nu ziceai ca fusesera cu o zi inainte citeva sute de oameni pe acolo.
"Asta este prietene TRAIUL LA COMUN! Trebuie sa ne suportam unii pe altii!"
Gresit. Trebuie sa ne RESPECTAM unii pe altii.
Adăugat 08 martie 2010 - 10:19
Adăugat 08 martie 2010 - 16:49
- Petru Rares -
Adăugat 08 martie 2010 - 17:15
da, fac și occidentalii grătar dar în incinta proprietății. și nu cred că au tupeul să-și deranjeze vecinii cu fum sau cu miros.

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.
1 utilizator(i) citesc acest subiect
0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

Sus