Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Cum se circulă în Galaţi

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
489 răspunsuri la acest subiect

#41 ultramarine

ultramarine

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 735 Mesaje:

Adăugat 10 aprilie 2008 - 20:51

Cam asa arata Prelungirea Brailei dupa ceva ani de truda. Presupun ce cei care au construit blocurile nici n-or sa se gandeasca sa repare si strada. Facem pariu ca va fi reparata din banii nostri publici?

Fișiere atașate

• Fișier atașat  Image016.jpg   24,34K   877 Numărul de descărcări

#42 Cornelia

Cornelia

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 24 Mesaje:

Adăugat 13 aprilie 2008 - 13:18

Pff, dacă s-ar lua atitudine şi s-ar da amenzi usturătoare pentru cei care parchează neregulamentar ce bine-ar fi...  :(

#43 ultramarine

ultramarine

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 735 Mesaje:

Adăugat 15 aprilie 2008 - 09:23

Si pentru confirmarea post-urilor, se poate urmari realtime cum se parcheaza prin Galati in statia de autobuz, langa indicatorul "Oprirea interzisa" sau uneori pe mijlocul strazii. Tip alegeti din meniu 6fps.
http://www.nexial.ro...guestimage.html

#44 ultramarine

ultramarine

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 735 Mesaje:

Adăugat 16 aprilie 2008 - 15:43

Salut initiativa Brailei de a ridica masinile parcate neregulamentar. Pe cand si la noi asa ceva? Cred ca amenitarea unei amenzi de 450 ron poate mai calmeaza situatia din trafic. De exemplu: masini care se vand pe trecerea de pietoni, masini care-si fac "reclama" in intersectii, pietoni care merg pe carosabil pentru a ocoli masinile parcate pe trotuare si ostentativ, un "MARE" bemeweu isi face siesta linistit pe trecerea de pietoni, ca in parcare "nu e destule" locuri pentru el.

#45 patricia

patricia

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 98 Mesaje:

Adăugat 30 aprilie 2008 - 13:56

circulatie cumplita in galati.
abia acum va dau dreptate.
dar seamana cu cea din bucuresti! :lol:

la galati nu exista camere video pentru monitorizarea traficului?

#46 riaji

riaji

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 2.490 Mesaje:

Adăugat 01 mai 2008 - 23:50

Daca ne gandim la papagalii care sunt in strada la Politia Rutiera Galati... nu e de mirare. Ei opresc si dau amenzi aiurea, celor mai fraieri, si-i lasa pe toti nebunii sa mearga cu 200 pe faleza si sa-si lase masinile unde au chef. Nu avem ce sa le cerem. Locurile de parcare vor deveni o si mai mare problema, iar singura solutie viabila ramane amena usturatoare, taxarea la puncte a soferilor si nu in ultimul rand, ridicarea masinii. Dar... pana atunci... vom mai avea multe alegeri..
You are the only one who creates your reality.

#47 ultramarine

ultramarine

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 735 Mesaje:

Adăugat 04 mai 2008 - 18:41

Matematica aplicata in circulatia rutiera: stiam ca dubla negatie duce la un lucru pozitiv sau ca la inmultire minus cu minus da plus. In consecinta, dublarea indicatoarelor cu oprirea interzisa, de fapt inseamna parcarea permisa. Asa da, conducatori auto cu temele facute!Fișier atașat  Image024.jpg   90,22K   738 Numărul de descărcări

#48 ultramarine

ultramarine

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 735 Mesaje:

Adăugat 08 mai 2008 - 18:33

D-soara din imagine nici nu stiu ce greseste: faptul ca si-a lasat masina neregulamentar in strada (blocand un loc de parcare gol) sau ca traverseaza prin loc nepermis (desi semaforul era la nici 50 metri). Adica: ori nu stie sa conduca, ori nu stie sa mearga.Fișier atașat  Image145.jpg   63,51K   718 Numărul de descărcări

#49 Relu

Relu

Moderator

• Moderator forum
  • 3.697 Mesaje:

Adăugat 08 mai 2008 - 18:46

Cred că şi-a luat permisul cu şpagă  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Imagine adăugata

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.

#50 webstar

webstar

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 208 Mesaje:

Adăugat 10 mai 2008 - 20:01

In Galati se circula neregulamentat, dar se circula.
Ciprian Ganea
Realitatea&Realitatea in Diaspora
http://www.realitatea.rdsnet.ro

#51 webstar

webstar

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 208 Mesaje:

Adăugat 10 mai 2008 - 20:03

Scuze! NeregulamentaR
Ciprian Ganea
Realitatea&Realitatea in Diaspora
http://www.realitatea.rdsnet.ro

#52 Radu

Radu

În trecere prin Galaţi

• Banned
  • Pip
  • 21 Mesaje:

Adăugat 19 mai 2008 - 08:44

Lpsit de respect pentru orcine si orice.
Lipsa de interes a autoritatilor locale este primul motiv pentru care multi soferi au un gust amar fata ce circulatia galateana si chiar aia din Romania. Ce probleme vad eu?
1. Marcarea strazilor este complect gresit, la trecerile de pietoni lipsesc semne de trecere sau de avertizare, lumini sau vizibilitate.
2. Marcarea cu vopsea pe strada e gresita, pentru ca, in foarte multe situatii lipsesc zebrele sau limita de oprire a masinilor.
3. Politia ignora cu desavarsire nerespectarea legilor de circulatie in Galati si chiar ei sunt cei ce incalca legile in numele democratii. Am vazut politisti vorbind la telefon si conducand de parca ei nu au nici o lege, sau parcati , opriti in locuri nepermise.
4. Oricat de multi soferi ar incalca legile de circulatie, primii vinovati sunt tocmai autoritatile care ar trebui sa sincronizeze semafoarele, sa puna semnele de circulatie ca-n UE si nu ca-n cccp, sa le puna la vedere si nu in copaci sau pe garduri.
5. La toate cele mentionate sa mai adauga si gropile din strazi sau starea asfaltului. Artere principale ca str.Traian sau Basarabiei sigur iti inspira lipsa de respect fata de orce .
Toate aceste nereguli provoaca stres si te face sa nu ai respect fata de lege ca apoi sa te faca sa parchezi ilegal si sa deranjezi si alte persoan.
Autoritatile diabolice ar dori ca sa ne invinuim unii pe altii ca sa se acopere adevaratii vinovati.
Votati secerea si ciocanul pe democrati cu ciolanul.

#53 cristian10oronaldo

cristian10oronaldo

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 246 Mesaje:

Adăugat 20 mai 2008 - 08:17

Cand vor exista parcari cum trebuie in Galati, mijloace de transport in comun cum trebuie atunci sa mi se spuna sa nu parchez in statia de autobuz (apropo mi-am vazut masina in una din pozele postate de voi) :d Pana atunci asta e, eu daca de exemplu vin dinspre rondou si vreau sa-mi iau ziarul din Tiglina 1, unde s-ar presupune ca ar trebui sa parchez masina ???

#54 flieder

flieder

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 209 Mesaje:

Adăugat 20 mai 2008 - 11:12

cristian10oronaldo a spus:

mijloace de transport in comun cum trebuie atunci sa mi se spuna sa nu parchez in statia de autobuz (apropo mi-am vazut masina in una din pozele postate de voi) :d Pana atunci asta e, eu daca de exemplu vin dinspre rondou si vreau sa-mi iau ziarul din Tiglina 1, unde s-ar presupune ca ar trebui sa parchez masina ???

Dar ce inseamna "mijloace de comun cum trebuie"?? Ca eu, zau, ca le vad "cum trebuie". Propui cumva un fel de telecabine?? Sau poate avioane?? Statia de autobuz, conform legii, nu poate fi folosita decat de mijloacele de transport in comun, autorizate!!!!

Pana atunci asta e, eu daca de exemplu vin dinspre rondou si vreau sa-mi iau ziarul din Tiglina 1, unde s-ar presupune ca ar trebui sa parchez masina ???

Pai cauti o parcare, acolo unde exista, iar daca nu exista in apropiere de locul cu pricina, te dai jos si-ti misti caroseria proprie cativa pasi, ori mergi mai departe si incerci sa faci lucrurile regulamentar, ori iti faci abonament!! Solutii exista, numai ca e mai comod sa aprinzi avaria si sa blochezi traficul, ce naiba!!

#55 cristian10oronaldo

cristian10oronaldo

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 246 Mesaje:

Adăugat 20 mai 2008 - 12:18

flieder a spus:

mijloace de transport in comun cum trebuie atunci sa mi se spuna sa nu parchez in statia de autobuz (apropo mi-am vazut masina in una din pozele postate de voi) :d Pana atunci asta e, eu daca de exemplu vin dinspre rondou si vreau sa-mi iau ziarul din Tiglina 1, unde s-ar presupune ca ar trebui sa parchez masina ???

Dar ce inseamna "mijloace de comun cum trebuie"?? Ca eu, zau, ca le vad "cum trebuie". Propui cumva un fel de telecabine?? Sau poate avioane?? Statia de autobuz, conform legii, nu poate fi folosita decat de mijloacele de transport in comun, autorizate!!!!

Inseamna trolee tramvaie... etc (fara maxi-taxi) asta e ideea. Da daca nu ai inteles nu e vina mea.

Pana atunci asta e, eu daca de exemplu vin dinspre rondou si vreau sa-mi iau ziarul din Tiglina 1, unde s-ar presupune ca ar trebui sa parchez masina ???

Pai cauti o parcare, acolo unde exista, iar daca nu exista in apropiere de locul cu pricina, te dai jos si-ti misti caroseria proprie cativa pasi, ori mergi mai departe si incerci sa faci lucrurile regulamentar, ori iti faci abonament!! Solutii exista, numai ca e mai comod sa aprinzi avaria si sa blochezi traficul, ce naiba!!

Desigur, e foarte comod, parchez in statia de autobuz, imi iau ce anume am nevoie si cu asta basta.

#56 flieder

flieder

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 209 Mesaje:

Adăugat 21 mai 2008 - 09:18

Inseamna trolee tramvaie... etc (fara maxi-taxi) asta e ideea. Da daca nu ai inteles nu e vina mea.
Eu am inteles ca aceste maxi-taxi au autorizatie de circulatie si platesc niste dari la bugetul local pentru ca presteaza astfel de activitati. Si ei sunt indreptatiti sa foloseasca spatiile amenajate pentru astfel de stationari/opriri. Nu inteleg ce nu ai inteles tu...
Ca soferii de maxi-taxi fac giumbuslucuri in trafic asta e alta poveste (si alt subiect!!), dar e dreptul lor sa opreasca in spatiile special amenajate, iar al tau, ca sofer al propriei masini, nu!

Desigur, e foarte comod, parchez in statia de autobuz, imi iau ce anume am nevoie si cu asta basta.

Si pentru asta, cf codului rutier, ar trebui sa iei amenda si sa iti dea si min. 2 puncte de penalizare. Daca s-ar aplica acest lucru, nu cred ca te-ai mai incumeta sa dai atat de multi bani pe un ziar! Uite, vezi, din cauza unora ca tine (care reprezinta majoritatea, din pacate!!!) n-o sa ne putem numi in veci europeni. Si nu se dezminte vorba aia, ca numai cu "biciul" se poate face treaba cu unii, ca moral nu este posibil, din pacate.

#57 cristian10oronaldo

cristian10oronaldo

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 246 Mesaje:

Adăugat 21 mai 2008 - 11:51

flieder a spus:

Eu am inteles ca aceste maxi-taxi au autorizatie de circulatie si platesc niste dari la bugetul local pentru ca presteaza astfel de activitati. Si ei sunt indreptatiti sa foloseasca spatiile amenajate pentru astfel de stationari/opriri. Nu inteleg ce nu ai inteles tu...
Ca soferii de maxi-taxi fac giumbuslucuri in trafic asta e alta poveste (si alt subiect!!), dar e dreptul lor sa opreasca in spatiile special amenajate, iar al tau, ca sofer al propriei masini, nu!

Si pentru asta, cf codului rutier, ar trebui sa iei amenda si sa iti dea si min. 2 puncte de penalizare. Daca s-ar aplica acest lucru, nu cred ca te-ai mai incumeta sa dai atat de multi bani pe un ziar! Uite, vezi, din cauza unora ca tine (care reprezinta majoritatea, din pacate!!!) n-o sa ne putem numi in veci europeni. Si nu se dezminte vorba aia, ca numai cu "biciul" se poate face treaba cu unii, ca moral nu este posibil, din pacate.

Conform codului rutier ar trebui sa existe si locuri de parcare (cu sau fara plata) insa acestea in zona Tiglina 1 exista da lipsesc cu desavarsire. Nu ma amendeaza nimeni, o data am parcat iar politia era acolo (ei spre deosebire de tine sunt constienti ca nu sunt locuri de parcare) iar masina e un obiect destul de mare ce necesita un loc de parcare asa cum trebuie, nu e un balon sa-l desumflii cum vrei si sa-l bagi in buzunar. Cand vor exista parcari si strazi cum se cuvine unui "oras european" atunci sa mi se dea stimabile 2 puncte si amenda ;)

#58 flieder

flieder

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 209 Mesaje:

Adăugat 21 mai 2008 - 14:02

Conform codului rutier ar trebui sa existe si locuri de parcare (cu sau fara plata)
Esti dragut sa-mi cauti unde anume in codul rutier este prevazut acest lucru??? Un link, o trimitere la legislatie, ceva care sa ma lamureasca??

Nu ma amendeaza nimeni, o data am parcat iar politia era acolo
Vezi, tocmai asta e problema, ca nu te-a amendat!!! D'asta e facut acest subiect, pentru a se sesiza atat constiinta civica cat si organele de control, daca ar fi posibil.

Cand vor exista parcari si strazi cum se cuvine unui "oras european" atunci sa mi se dea stimabile 2 puncte si amenda ;)
Tipic balcanic, mai intai stam cu mana-ntinsa si apoi incercam sa facem ceva. Da' gunoiul din casa ti-l scoate cineva sau il duci tu cu manuta ta??? Ca doar exista serviciul de salubritate si maria-ta nu se poate murdari, ce naiba!

Si ca sa aduc o completare la locurile de parcare (cu plata si fara plata), am fost martora de nenumarate ori la situatii in care participantii la trafic se zgarcesc la cei 0,7 lei pe care-i au de platit pt un loc cu plata si fac manevre de intoarce pe linia dubla continua (zona Tiglina 1 la PS-uri, la magazinele de piese auto) ca sa parcheze vis-a vis unde e gratis, eventual pe trotuar... sau in zona magazinului Modern (Winmark) unde la fel, fenteaza cei 0,7 lei si se cocoata pe tot felul de trotuare ale stradutelor din zona din spate, de nu mai ai pe unde sa treci nici ca sofer, nici ca pieton...sau  la Piata Centrala (zona bancpost) unde parcarea (cu plata) e goala dar...masinile sunt cococate vis-a vis pe trotuare... asta ca sa nu mai zicem ca nu avem parcari, dar nu e mai simplu sa facem galagie??

#59 cristian10oronaldo

cristian10oronaldo

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 246 Mesaje:

Adăugat 21 mai 2008 - 15:43

flieder a spus:

Conform codului rutier ar trebui sa existe si locuri de parcare (cu sau fara plata)
Esti dragut sa-mi cauti unde anume in codul rutier este prevazut acest lucru??? Un link, o trimitere la legislatie, ceva care sa ma lamureasca??

Nu ma amendeaza nimeni, o data am parcat iar politia era acolo
Vezi, tocmai asta e problema, ca nu te-a amendat!!! D'asta e facut acest subiect, pentru a se sesiza atat constiinta civica cat si organele de control, daca ar fi posibil.

Cand vor exista parcari si strazi cum se cuvine unui "oras european" atunci sa mi se dea stimabile 2 puncte si amenda ;)
Tipic balcanic, mai intai stam cu mana-ntinsa si apoi incercam sa facem ceva. Da' gunoiul din casa ti-l scoate cineva sau il duci tu cu manuta ta??? Ca doar exista serviciul de salubritate si maria-ta nu se poate murdari, ce naiba!

Si ca sa aduc o completare la locurile de parcare (cu plata si fara plata), am fost martora de nenumarate ori la situatii in care participantii la trafic se zgarcesc la cei 0,7 lei pe care-i au de platit pt un loc cu plata si fac manevre de intoarce pe linia dubla continua (zona Tiglina 1 la PS-uri, la magazinele de piese auto) ca sa parcheze vis-a vis unde e gratis, eventual pe trotuar... sau in zona magazinului Modern (Winmark) unde la fel, fenteaza cei 0,7 lei si se cocoata pe tot felul de trotuare ale stradutelor din zona din spate, de nu mai ai pe unde sa treci nici ca sofer, nici ca pieton...sau  la Piata Centrala (zona bancpost) unde parcarea (cu plata) e goala dar...masinile sunt cococate vis-a vis pe trotuare... asta ca sa nu mai zicem ca nu avem parcari, dar nu e mai simplu sa facem galagie??

Nu auzi ca nu se autosesizeaza nimeni ? Gaborii numai de stat pe net nu au timp :d  Eu nu ma sfiesc unde sunt parcari cu plata sa parchez, numai sa existe acele parcari. PSD au facut promisiuni de acum 8 ani ca au locul unde fac parcari subterane si supraetajate, da din pacate au ramas vorbe desarte si fara pic de acoperire. Desigur ca voi continua sa parchez si in statiile de autobuz sau maxi taxi, acolo unde nu exista parcari (azi am parcat in statia de autobuz de la Ireg, ca am avut putina treaba la BRD-ul ala de pe Siderurgistilor)  :d

#60 flieder

flieder

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 209 Mesaje:

Adăugat 22 mai 2008 - 10:47

Pai tocmai, ca nu se autosesizeaza NIMENI. Eu, personal, ma autosesizez, deci printr-o relationare simpla nu pot face partea din categoria "nimeni".
Imi pare bine ca n-ai vazut partea cu "constiinta civica". Oricum nu era pentru tine, stai calm. Parcheaza unde vrei, cand vrei si cat vrei. Este problema ta ce fel de etichete vrei sa-ti pui. Dar nu explica public cum ca acest mod de actiune este si firesc, da? Ca nu este!!!! Mi-e groaza doar ca multi iti urmeaza exemplul, din pacate. Sau poate ca ai avut mentori de exceptie la acest capitol?! Felicitari, si la mai mare!! :d

0 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 0 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare