ultramarine a spus:
Nu m-am plimbat prea mult prin orase europene, dar mai exista vreunul cu garaje pe langa blocuri, prin spatii verzi, prin parcari ca noi? Sa vedem ce se poate face dintr-un garaj, o evolutie Darwiniana:
1. In primul rand imi trag curent electric - de la balcon, de la vecin, de la stalpul Electrica
2. Fac si o groapa in pamant ca sa pot intra sub masina
3. Daca pot imi trag si apa, sa ma pot spala pe maini
4. Cum stau si pierd vremea pe acolo cat e sa-mi trag o derivatie la cablu TV
5. Pun ceva bancute si un TV, un radio, un dividiu, etc.
6. Largesc groapa, intaresc peretii si-i pun faianta si gresie ca se curata mai usor
7. Aduc ceva butoaie ca e necesar pentru: un vinisor, motorina de rezerva. Varianta: amenajez subsolul pentru a creste ceva gaini, rate
8. Hm, daca sunt indemanatec fac un banc de lucru cu menghina, strung, aparat sudura, redresor si mai pun ceva rafturi, dulapuri pentru piese sau pentru ce mai am de aruncat de prin casa.
9. Vine vara, aduc in garaj si frigiderul vechi, ca mai merge sa tin o berica la rece, pentru o tabla sau un sah cu vecinii
10. Ma descurc deci spre toamna aduc ceva legume, fructe sa le tin peste iarna, daca nu cumva incep sa vand, asa ca la marginea drumului.
11. Sudez si un gratar in fata garajului ca trebuie mai ales in weekend, pun o vita-de-vie sa tina umbra
12. Cimentez vreo 10 mp in fata garajului, sa nu intru cu noroi pe cizme/pantofi ca murdaresc gresia si mai pun o bancuta, ceva asortat cu gratarul.
13. Daca nu il transform in magazin, atelier, atunci garajul este sigur: pivnita, magazie, cuibar, depozit, loc de recreere de unde imi privesc masina parcata frumos afara, pe locurile celor care nu au garaje si strig: mai, copii, plecati dracu' cu mingea de langa masina mea ca o loviti, ce, nu aveti unde sa va jucati?

Ori i-asa ori nu-iasa,cert e ca undeva pe linga florenta monticatini de Italia nu stiu cum se face,ori gradul de civilizatiune a acelora e mai altfel ca la noi adica cu citiva ani inaitea noastra,ca la ficare bloc are o parcare ne acoperita plus un garaj pentru fiecare apartament plus o boxa de cc 6mp,necesara petru depozitat diverse lucruri .Astfel de apartament a costat 150000 euro.Avalansa de autoturisme dupa '90 incoace da dreptul fiecarui cetatean propietar auto sa ceara loc de parcare.Mi se pare corect!Fiecare este platitor de taxe si impozite si le si plateste!dar nu mi se pare corect din partea unora care ies la bara invocind ,garajele paduchile orasului ori neutlizarea acestora la maximum ,,auto''.Cred ca mai util ar fi ca terenul unde sunt construite sa se vinda propietarilor acestor garaje sa se faca proiect la nivel de oras unde aceste garaje sa respecte anumite criterii de constructie (fatade acoperis culoare inaltime lungime etc) sa se impuna fiecrui propietar sa se incadreze priectului general.In fata ori lateral fiecarui garaj, sa se amenajeze o parcare cu denumirea parcare privata ,unde fiecare propietae poate avea acces printru-n card.Emise niste obligatii de amenajare spatiu verde ,plantat copaci, arbusti, etc.Dupa ce se vor stabili tote astea cheltuielile cu intretinerea spatiului verde suportate de primarie vor fi diminuate,starea generala a orasului va fi alta,parcarile publice v-or fi ocupate decei care nu au garaje si terenuri,, propietate",musafiri si ici colocit un set de tomberoane daca nu se gasesc citiva gospodari care sa puna la punct si acest sistem de colectare a resturilor menajere.Asa ca;de la punctul nr. 1 la 13 prietene ,activeazati imaginatia si determina primaria ca ;GARAJELE SUNT UN RAU NECESAR,dundu-ti drept de a construi european democrat!! NU,de rasarit!