Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Multe blocuri, puţine parcări

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
113 răspunsuri la acest subiect

#41 Aiyana

Aiyana

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 539 Mesaje:

Adăugat 01 noiembrie 2008 - 12:46

Popa n-a fost bun  :lol:

Cât priveşte locurile de parcare, pot să vă dau o idee care funcţionează cu succes în Bucureşti. Îţi rezervi locul de parcare prin acele grilaje băgate în asfalt. Sunt firme speciale care ţi le montează. Când vii tu acasă, cobori stâlpii cu telecomanda şi îi ridici abia când pleci. Se spune că ţi-ar trebui autorizaţie, dar am prieteni care au implementate aceste sisteme de ani de zile şi nu i-a verificat nimeni. Voi căuta poze ca să vă faceţi o idee mai bună.
În loc să ne trăim viaţa, o gândim.

#42 Aiyana

Aiyana

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 539 Mesaje:

Adăugat 01 noiembrie 2008 - 13:18

Imagine adăugata Imagine adăugata

Nu am găsit chiar ce căutam. Eu mă refer la acele dispozitive îngropate total în asfalt. Pot fi folosite şi la parcarea laterală. Sunt ca nişte triunghiuri de fier şi se ridică cu telecomanda.

#43 adrian

adrian

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 148 Mesaje:

Adăugat 01 noiembrie 2008 - 18:40

Aiyana a spus:

Nu am găsit chiar ce căutam. Eu mă refer la acele dispozitive îngropate total în asfalt. Pot fi folosite şi la parcarea laterală. Sunt ca nişte triunghiuri de fier şi se ridică cu telecomanda.

Am o oferta pe mail de la o firma: 7.8 milioane. La noi in Galati sunt aprobate de consiliul local 2 tipuri de sisteme de blocare dar trebuie contract de inchiriere, adica 680.000 pe luna, asta pe firma. De azi am si eu un loc in Tiglina si am voie sa pun blocarea. Ca persoana fizica nu merita banii astia. E mai ieftin cu caramida sau vopseaua pe parbriz.  :d

#44 adrian

adrian

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 148 Mesaje:

Adăugat 01 noiembrie 2008 - 21:42

http://video.e-trans... ... 00436.html
Iaca parcare  la japonezi!!!
Sa nu radeti pt ca asa vom ajunge daca nu se inventeaza teleportarea ca sa nu mai avem nevoie de mijloace de transport rutiere.

#45 chirac

chirac

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 128 Mesaje:

Adăugat 23 decembrie 2008 - 23:01

ultramarine a spus:

Nu m-am plimbat prea mult prin orase europene, dar mai exista vreunul cu garaje pe langa blocuri, prin spatii verzi, prin parcari ca noi? Sa vedem ce se poate face dintr-un garaj, o evolutie Darwiniana:
1. In primul rand imi trag curent electric - de la balcon, de la vecin, de la stalpul Electrica
2. Fac si o groapa in pamant ca sa pot intra sub masina
3. Daca pot imi trag si apa, sa ma pot spala pe maini
4. Cum stau si pierd vremea pe acolo cat e sa-mi trag o derivatie la cablu TV
5. Pun ceva bancute si un TV, un radio, un dividiu, etc.
6. Largesc groapa, intaresc peretii si-i pun faianta si gresie ca se curata mai usor
7. Aduc ceva butoaie ca e necesar pentru: un vinisor, motorina de rezerva. Varianta: amenajez subsolul pentru a creste ceva gaini, rate
8. Hm, daca sunt indemanatec fac un banc de lucru cu menghina, strung, aparat sudura, redresor  si mai pun ceva rafturi, dulapuri pentru piese sau pentru ce mai am de aruncat de prin casa.
9. Vine vara, aduc in garaj si frigiderul vechi, ca mai merge sa tin o berica la rece, pentru o tabla sau un sah cu vecinii
10. Ma descurc deci spre toamna aduc ceva legume, fructe sa le tin peste iarna, daca nu cumva incep sa vand, asa ca la marginea drumului.
11. Sudez si un gratar in fata garajului ca trebuie mai ales in weekend, pun o vita-de-vie sa tina umbra
12. Cimentez vreo 10 mp in fata garajului, sa nu intru cu noroi pe cizme/pantofi ca murdaresc gresia si mai pun o bancuta, ceva asortat cu gratarul.
13. Daca nu il transform in magazin, atelier, atunci garajul este sigur: pivnita, magazie, cuibar, depozit, loc de recreere de unde imi privesc masina parcata frumos afara, pe locurile celor care nu au garaje si strig: mai, copii, plecati dracu' cu mingea de langa masina mea ca o loviti, ce, nu aveti unde sa va jucati?
;) Ori i-asa ori nu-iasa,cert e ca undeva pe linga florenta monticatini de Italia nu stiu cum se face,ori gradul de civilizatiune a acelora e mai altfel ca la noi adica cu citiva ani inaitea noastra,ca la ficare bloc are o parcare ne acoperita plus un garaj pentru fiecare apartament plus o boxa de cc 6mp,necesara petru depozitat diverse lucruri .Astfel de apartament a costat 150000 euro.Avalansa de autoturisme dupa '90 incoace da dreptul fiecarui cetatean propietar auto sa ceara loc de parcare.Mi se pare corect!Fiecare este platitor de taxe si impozite si le si plateste!dar nu mi se pare corect din partea unora care ies la bara invocind ,garajele paduchile orasului ori neutlizarea acestora la maximum ,,auto''.Cred ca mai util ar fi ca terenul unde sunt construite sa se vinda propietarilor acestor garaje sa se faca proiect  la nivel de oras unde aceste garaje sa respecte anumite criterii de constructie (fatade acoperis culoare inaltime lungime etc) sa se impuna fiecrui propietar sa se incadreze priectului general.In fata ori lateral fiecarui garaj, sa se amenajeze o parcare cu denumirea parcare privata ,unde fiecare propietae poate avea acces printru-n card.Emise niste obligatii de amenajare spatiu verde ,plantat copaci, arbusti, etc.Dupa ce se vor stabili tote astea cheltuielile cu intretinerea spatiului verde suportate de primarie vor fi diminuate,starea generala a orasului va fi alta,parcarile publice v-or fi ocupate decei care nu au garaje si terenuri,, propietate",musafiri si ici colocit un set de tomberoane daca nu se gasesc citiva gospodari care sa puna la punct si acest sistem de colectare a resturilor menajere.Asa ca;de la punctul nr. 1 la 13 prietene ,activeazati imaginatia si determina primaria ca ;GARAJELE SUNT UN RAU NECESAR,dundu-ti drept de a construi european democrat!! NU,de rasarit!

#46 Relu

Relu

Moderator

• Moderator forum
  • 3.697 Mesaje:

Adăugat 24 decembrie 2008 - 00:18

Garajele nu sunt un rău necesar, sunt o tzigăneală! S-a început cu ele de pe vremea împuşcatului, când era o groază de teren viran de care nu se ocupa nimeni şi se dădeau şpăgi grase pentru o autorizaţie de construire.
Mi-aduc aminte că la Oneşti, când eram mic, la sfârşitul anilor '60, era moda motocicletelor cu ataş. Printre blocuri erau construite nişte boxe din cărămidă, în care încăpeau două-trei motociclete, başca sacii cu cartofi şi butoaiele cu murături  :mrgreen:

Dacă ar fi după mine, aş face în felul următor: parcări etajate, în imediata apropiere a blocurilor. În baza unui contract, omul are dreptul să folosească un loc atâta vreme cât locuieşte în zonă. Şi dacă e pasionat de meştereală auto, să aibă dreptul să-şi aducă acolo un dulăpior de scule.

P.S. chirac, ia vezi ... gramatica ...
Imagine adăugata

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.

#47 chirac

chirac

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 128 Mesaje:

Adăugat 24 decembrie 2008 - 22:58

Relu a spus:

Garajele nu sunt un rău necesar, sunt o tzigăneală! S-a început cu ele de pe vremea împuşcatului, când era o groază de teren viran de care nu se ocupa nimeni şi se dădeau şpăgi grase pentru o autorizaţie de construire.
Mi-aduc aminte că la Oneşti, când eram mic, la sfârşitul anilor '60, era moda motocicletelor cu ataş. Printre blocuri erau construite nişte boxe din cărămidă, în care încăpeau două-trei motociclete, başca sacii cu cartofi şi butoaiele cu murături  :mrgreen:

Dacă ar fi după mine, aş face în felul următor: parcări etajate, în imediata apropiere a blocurilor. În baza unui contract, omul are dreptul să folosească un loc atâta vreme cât locuieşte în zonă. Şi dacă e pasionat de meştereală auto, să aibă dreptul să-şi aducă acolo un dulăpior de scule.

:o Stau c-am prst cu ea,sper sa invat!Atunci sa te vad! :lol:Da daca nu-ti plac garajele, asta e!Eu nu ma supar!Chiar ofer primariei un teren de 2500mp pentru a face o parcare etajata,moderna la marginea cartierului cred ca va fi bine,nu!? Daca este interesata sunt deschis pentru discutii,NU te superi C'am cite blocuri erau prin anii '60 in Onesti in galati era oare tiglina facuta :roll:

#48 Aiyana

Aiyana

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 539 Mesaje:

Adăugat 25 decembrie 2008 - 14:57

hahahaha ce comparatie! crezi ca se simte America jignita ca s-a dezvoltat mult mai tarziu? Si inca cum!
Oricum, ma indoiesc ca Onestiul era mai dezvoltat decat Galatiul pe atunci...

#49 chirac

chirac

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 128 Mesaje:

Adăugat 29 decembrie 2008 - 14:06

Relu a spus:

;) pe vremea....... cum ii zici se invata scoala erau locuri de munca si culmea se facsau si blocuri chiar si garaje!Erau si defavorizati,fudbollul se juca pe stringeri de mana,artistii cintaretii nu erau pe prima pagina..!Asta e...!In situatia actuala ,dupa terenul existent intre blocuri nu cred ca se poate face mare lucru!Doar sa se reamenajeze spatiu verde prin crearea unor rigole in asa fel incit pomii sa nu fie prea mult afectati. Intre rigole sa poata fi parcate autoturismeli.Fiecare propietar de autoturism sa aiba in ingrijire si spatiul verde aferent locului de parcare,totu in baza unui contract cu primaria!Ori sa plateasca cit-va banuti la o firma specializata :)

#50 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.032 Mesaje:

Adăugat 29 ianuarie 2009 - 00:12

Primarul vrea încă 1.000 de parcări
Primăria are în plan construcţia a o mie de noi locuri de parcare în oraş, după ce anul trecut a făcut peste 800. „Dacă primarul de la Bucureşti zice că va face 7.000 de parcări, suntem şi noi în stare să facem 1.000!” – a declarat edilul Galaţiului, Dumitru Nicolae. Şi o altă veste:  vor dispărea parcările rezervate: „Noi am interzis şi se trece la desfiinţarea lor. După mine, în zona centrală, nu-i voie să se facă aşa ceva”.
Parcare cu etaj, la Arena de Box
Scheletul mecanic al Arenei de Box, neterminate, de lângă Policlinica cu plată de pe strada Domnească, se va transforma într-o parcare supraetajată, a anunţat Dumitru Nicolae. „Vreau să o demolez şi să fac parcare supraetajată. Dacă reuşim sau nu, asta-i altceva, dar decât să stea aşa...” Pentru a începe lucrările, trebuie însă aprobare de la Ministerul Sporturilor. Chiar dacă obiectivul este de peste un an în proprietatea Primăriei, legea nu dă voie să se schimbe destinaţia iniţială a proiectului fără acordul ministerului de resort, a mai precizat primarul. Construcţia Arenei de Box a început în 1985 şi a fost ulterior abandonată.
http://www.viata-lib... ... ari_2.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#51 chirac

chirac

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 128 Mesaje:

Adăugat 29 ianuarie 2009 - 08:36

;) O ideie buna ,de mult asteptata insa problema parcarilor rezervate cred ca ar mai trebui nitel gindita.Sunt unele firme care posibil si-au rezervat loc de parcare din diferite motive,aprovizionare,clienti.etc.ex.Merg la banca,o banca,am o suma de bani si nu pot parca deoarece pacarea este plina de masini .Merg pe o straduta apropiata cc 300 de metri parchez imi i-au sacosa si ...la banca citeva persoane .Cine a parcat in parcarea bancii? Vin distribuitori diversi cu marfa la magazine nu pot parca deoarece un nene si-a parcat masina in fata magazinului.E corect?Domnul primar iese cite o data cu idei bune propuse de altfel de cei din jur dar nu trebuie dat motiv de gilceava ,facuta treaba cum trebuie  :roll:se evita scandalurile!La urma urmei toti sunt contribuabili vorba,, jidanului ''... :) care da mai mult?O mie de parcari cred ca sunt totusi putine.Daca sa-r mai vinde doua mii cear avea de pierdut primaria ?Ar scapa de niste obligatii ,de citiva sute de metri de pirloaga si ar incasa niscaiva parale care dupa parerea mea sunt bunicele la casa omului cind ,vin! :P

#52 George

George

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.919 Mesaje:

Adăugat 01 februarie 2009 - 01:34

Eu propun ca solutie, construirea in afara orasului, cam langa ANL-urile Dimitrie Cantemir a unui parc Auto al primariei. Acolo vor fi aduse toate harburile parasite ca cele pozate prin acest forum, si astfel se elibereaza locuri noi de parcare.
Apoi un obor de masini, unde sa vina samsarii sa vanda masnile iar ine mai le intinde prin oras, capata o amenda mare cat valoarea masinii. Astfel iarasi se creeaza o multime de locuri de parcare.
Pacat ca domnului Dumitru Nicolae nu ii trece asta prin cap. Pacat ca nu avem puteri telepatice  :d

#53 adrian

adrian

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 148 Mesaje:

Adăugat 01 februarie 2009 - 17:06

Dupa mine ar trebui sa-i mai ia pe unii la scoala de soferi inca vreo 2-3 ani sa invete sa parcheze sau sa-i respecte pe cei de langa ei. Unii pocnesc portierele de vecini, chiar daca parcheaza bine, iar altii lasa cate 1,5 metri intre masini, numai bine 2 masini pe 3 locuri. Si tot nu ar fi locuri de parcare....

#54 klio

klio

În vizită

• Membri
  • Pip
  • 2 Mesaje:

Adăugat 01 februarie 2009 - 22:05

Suna Bine
[url=http://www.autorou.roanunturi auto[/url]

#55 tomcat0

tomcat0

Gălăţean de frunte

• Membri
  • PipPipPip
  • 369 Mesaje:

Adăugat 07 februarie 2009 - 02:33

culmea culmilor... zilele trecute au inceput sa apara numai d-alde agentii 007 dinastia de la Comunitara care abia au terminat 10 clase si pun amenzi in geamul masinilor din zona 39b de la strada... din pacate, sau din fericire aveam masina parcata in alta parte, insa tot m-am luat de ei si am cerut sa-mi spuna motivele pt care dau amenzi... iar ei din inaltimea lor demiurgica au raspuns sec... veti vedea la sectie cand va veti prezenta pt. amenda. Buuun... vecinii mei care parcheaza masinile de 30 de ani in fata blocului au fost totusi sa vada despre ce e vb. la Comunitara... si surpriza, cica cei cu maxi-taxi au facut reclamatie ca ei "nu au loc sa parcheze... pardon, sa circule dom-le pe Henri Coanda" tocmai din cauza masinilor noastre parcate acolo. Dupa lupte seculare, domnisoara de la biroul de serviciu le-a dat dreptate vecinilor, ea cunoscand de fapt problema pentru ca locuia in zona si stia clar ca in alta parte nu avem unde sa parcam pentru ca in spatele blocului se afla ditamai garajele (poza e postata la Cine, ce are cu garajele), iar daca blochezi usile garajelor iti bat oamenii in usa pe la 5 dimineata sa-ti iei masina ca el vrea sa-si scoata limuzina din garaj... etc. iar vis-a-vis de garaje, la parterul blocului, se afla usile de serviciu ale bancilor si ale magazinelor de la parter, iar acolo intra masini de aprovizionare...etc. Deci, in concluzie, tre' sa ne mutam masinile dimineata de cand incep agentii 007 sa umble pe strazi, de pe la 8... si sa le aducem seara dupa 18, cand se retrag la depou agentii... sau sa facem toti o hartie la primarie prin care sa solicitam un indicator de permitere a parcarii numai pt. riverani... o sa va dau mai multe detalii cand vom vedea ce se va intampla in continuare. Asta-i Romania... din ce in ce mai mult in rahat.

#56 EMIL

EMIL

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 147 Mesaje:

Adăugat 11 februarie 2009 - 19:37

EU CA POSESOR DE AUTO + GARAJ INTR-O ZONA CENTRALA ASTEPT ZIUA CAND PRIMARIA MA VA ANUNTA CA SE DORESTE CONSTRUIREA UNEI PARCARI SUB/SUPRA-TERANA, SAU UNA SIMPLA, EVENTUAL SUPRAVEGHEATA VIDEO (DE PRIMARIE, COMUNITARI SAU ALTI WBC-STI).
    POATE SUSPECTATI PROBLEME LA MANSARDA (CAP), DAR EU SINCER VA SPUN CA AM PROBLEME CU SUBSOLUL GARAJULUI, L-AM GOLIT DE DOUA ORI SI PARE CA IAR ARE TENDINTA SA SE UMPLE. APOI CELELALTE OBLIGATII/PROBLEME, PE CARE CEI CARE NU AU GARAJE NU LE STIU...DAR SA NU O LUNGESC...DACA VINE PRIMARIA SI ANUNTA GATA NENE DE MAINE REZILIEM CONTRACTUL, DAR CU CONDITIA SA FACA IN APROPIERE 300-500 M - O PARCARE, CU TOATE CA PE LOCUL BATERIEI MERGE PERFECT SI UN MINITEREN DE FOTBAL CU PARCARI LA SUBSOL.
  DESI NU E IN TOPIC, CRED CA ESTE BUNA IDEEA CU COLECTAREA DE CATRE PRIMARIE A ECHIPAMENTELOR ELECTROCASNICE UZATE, DAR APRECIEZ CA ERA UTILA EXTINDEREA SI LA CELE DE MOBILIER. AM LASAT DE MULTE ORI PIESE DE MOBILIER LANGA CONTAINERE DESI CRED CA MAI PUTEAU FI FOLOSITE SI NU NEAPARAT LA FOC.

#57 mootoo

mootoo

Gălăţean de frunte

• Banned
  • PipPipPip
  • 318 Mesaje:

Adăugat 14 februarie 2009 - 15:07

mazepa2 a spus:

) Ridicarea tuturor garajelor din parcarea publica aflata langa blocul turn R5 spre Mazepa 2 (ideal ar fi sa se construiasca in loc o parcare supraetajata cu taxa ridicata de catre municipalitate eventual in partereniat public-privat);
si crezi dumneata ca asta e o solutie? chiar nu mai exista terenuri tocmai bune pt ridicat parcari etajate??? terenuri exista, altceva nu exista... stiti dvs. ce.
Daca orgoliile tale sunt mai presus decat orice atunci tu poti fi mai prejos decat oricine.

#58 mootoo

mootoo

Gălăţean de frunte

• Banned
  • PipPipPip
  • 318 Mesaje:

Adăugat 14 februarie 2009 - 15:12

tomcat0 a spus:

...sau sa facem toti o hartie la primarie prin care sa solicitam un indicator de permitere a parcarii numai pt. riverani... o sa va dau mai multe detalii cand vom vedea ce se va intampla in continuare. Asta-i Romania... din ce in ce mai mult in rahat.

sau sa solicitati o parcare etajata in apropiere.
Daca orgoliile tale sunt mai presus decat orice atunci tu poti fi mai prejos decat oricine.

#59 riaji

riaji

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 2.490 Mesaje:

Adăugat 15 februarie 2009 - 02:29

mootoo a spus:

chiar nu mai exista terenuri tocmai bune pt ridicat parcari etajate??? terenuri exista, altceva nu exista... stiti dvs. ce.
Exista, dar la ce bun o parcare etajata la.. Iasi de exemplu, pentru locuitorii din Mazepa 2?
You are the only one who creates your reality.

#60 mootoo

mootoo

Gălăţean de frunte

• Banned
  • PipPipPip
  • 318 Mesaje:

Adăugat 15 februarie 2009 - 09:49

pai s-o faca in mazepa 2. eu am crescut acolo si stiu ca sunt locuri destule.

0 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 0 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare