AndreiM, pe 06 ianuarie 2010 - 16:45, a spus:
ca tot veni vorba.. As scoate toate liniile de tramvai, le-as da la casat ( sper sa nu gresesc ) .Tramvaiele le-as vinde si cu banii proveniti as asfalta foarte bine Galatiul si daca mai raman ceva bani cu toate ca nu cred as mai cumpara 2-3 autobuze.
Apoi as scoate toate traseele ingamfatilor cu maxi-taxi si in locul lor as baga autobuze.
As demola toate garajele si in locul " pagubei " as oferi proprietarilor 1-2 locuri de parcare exact ca in Brasov, loc de parcare cu mini-bariera si lacatel.
....Hmmmm! Chiar ca gandesti european!Exact ca cei de la PD-L si nu numai: sa distrugem, sa nimicim, sa desfiintam.Frateee, dar sa vina unul cu o idee in loc, IOC! Bun, dupa gandirea ta,...tu traiesti cu impresia ca tramvaiul este poluant-nu-i asa???- iar AUTOBUZELE-care au ca propulsie MOTOARE TERMICE( consum de motorina, ulei,etc.)sunt ECOLOGICE?????Bravo! Dar ce ar fi daca in loc de asfaltul ala pe care vrei tu sa-l pui in locul sinelor,......nu asi reface liniile de tramvai de la ,,0", le-asi aseza pe traverse, asi lasa locul liber iar intre linii asi pune GAZON????La varianta asta nu te-ai gandit???Dar de ce sa nu scoatem toate DUBELE din Galati si autobuzele si am lasa ca mijloace de transport tramvai si troleu?????Iar cu fostii soferi de dube ( pe buna dreptate)care merita sa-si castige paine, sa fie scolarizati prin programe speciale si specializati in conducerea troleibuzelor si tramvaielor??????Uite ti-am dat un exemplu de managemant creativ, constructiv si esential intr-o afacere!Si nu am studii superioare! De ce sa nu refacem acele garaje( cu 70% contributia cetateanului si 30% municipalitatea care a dat autorizatii la greu!), sa fie toate identice din punct de vedere estetic, amenajate in asa fel incat sa fie si etajate iar deasupra construite spatii comerciale, gradini suspendate( gradene) si montate instalatii de energie solara.Galatiul are strazi desenate si proiectate pentru circulatia anilor 60/70/80.Azi avem sute de masini,...unde ai vrea sa le asezi???Sa se construiasca parcari subterane si supraterane asa cum am zis mai sus si sa fie PROMOVATE de catre autoritati.Sa existe asa cum ai vazut in Brasov, ...pasaje subterane pietonale! Sa se realizeze pasaj suprateran la zona ultimul-leu dinspre Brailei catre fostul ,,Minion".Sau realizarea de sensuri supraterane-paralele cu principalele strazi/bulevarde.De exemplu drum expres de la Potcoava de Aur pana la McDonald's.Si de la Ultimul-Leu catre Aviatie si in final conjunctie cu Drumul de Centura. Idei sunt multe,...dar unii la capitolul gandire...e mai greu! Ei bine tramvaiul din Galati nu o sa dispara spre disperarea unora.Eu nu concep un transport in comun cu...DUBA!Precum puscariasii.Si daca tot veni vorba,...exista o lege Europeana promulgata, dar INCALCATA de acesti privati cu largul concurs al inexistentului de primar Nicolae: toate mijloacele de transport public de calatori sa fie dotate cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii1Daca nu stiai,...citeste si apoi trage concluzii! Avem orase in Romania-si-ti dau exemplu-TIMISOARA, un oras mult mai mare decat Galatiul, cu o circulatie mult...cu mult mai mare decat Galatiul dar cu un sistem de transport in comun ce da clasa si celui din Bucuresti: reabilitate 90% din liniile de tramvai la standarde europene, dezvoltat transportul electric cu tramvaiul si troleibuzul, sistemul de autobuze SUPLINESTE sau sunt ,,bretele" de lagatura cu zonele extravilane ale orasului, iar transport in sistem maxi-taxi( DUBA) NU EXISTA in Timisoara! La ei cum se poate???? La fel exista orase unde nu exista DUBE: Cluj, Arad, Oradea, Sibiu! Deci sa nu imi zica mie cineva ca DUBA este transport civilizat.oricat de noi sunt dubele....tot dube raman! Iar eu nu voi accepta statutul de parnaias sa merg cu duba ca la arest, platind dar fara sa primesc BILET!...Deci evaziune fiscala!!! Punct!