Bun venit pe Forum Gălățeni.net
![]() |
Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare |
Vorbe...
Postat 02 februarie 2010 - 12:07
O altă vorbă la care mi se pune pata: „mâncați-aș...”.
„Aia ... ăla ... ” De parcă „aia” sau ”ăla” n-ar avea nume... :blink:
„chestie” ... ca mai sus

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.
Postat 02 februarie 2010 - 16:21
Citează
Pentru că aud din ce în ce mai des majoritatea care confundă moneda națională a României care nu este RON-ul ci este LEUL. M-am certat de multe ori, cu diferite persoane pe această temă.
1.Ron - nu există în Dicționarul explicativ al limbii române
2.Ron a fost valabil atât timp cât a circulat și Rol-ul pentru a se face diferența.
3.Ron nu este noua monedă a României ci este DOAR O CODIFICARE a acesteia.
Deci , Leul rămâne moneda națională a României până când vom trece la Euro.
Postat 02 februarie 2010 - 18:01
Struguri...
De cit?
Decit struguri...
:))))
Am auzit-o la Badea
Postat 02 februarie 2010 - 20:05
Si, pentru ca tot incepuse Relu lista cu "manca-ti-as".. as adauga fericit "misto" si restul exprimarilor din categoria <da` si mie cinci mii>; la fel de mult ma enerveaza vorbele imprumutate de pe la vestici, cum ar fi "Oh, Jesus!" sau "Oh, c`mon!", nelipsind accentul specific, de parca in limba romana nu mai gasim alte formulari decat cele din prima categorie (aia cu "da si mie" :)).
Postat 02 februarie 2010 - 20:28
Postat 03 februarie 2010 - 00:14
„esti ciumete? ... te dai ciumeg?” http://www.21softs.com/emoticons/images/boxing.gif

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.
Postat 03 februarie 2010 - 00:20
Postat 03 februarie 2010 - 00:42

Postat 03 februarie 2010 - 00:46
Postat 05 februarie 2010 - 18:15
AndreiM, pe 03 februarie 2010 - 00:20, a spus:
relu are dreptate...partial!
nu se spune "ciumeg" se spune "zmardoi" =))
pe mine ma irita la culme cei care nu folosesc negatiile, in propozitiile negative, omitand particula specifica "NU"
Ex: Am decat 2 lei. @-) Am decat cartofi.
Acest post a fost editat de Legumix: 05 februarie 2010 - 18:17
Postat 11 februarie 2010 - 23:01

Postat 11 februarie 2010 - 23:20
Postat 11 februarie 2010 - 23:44

Postat 12 februarie 2010 - 18:54
Postat 12 februarie 2010 - 20:10
Am luat cartea după masă
Am descoperit o noua locatie in care au ceai bun (locatie inseamna...chirie, taxa!)
Daca ultimul exemplu il pot intelege si tolera, data fiind apropierea dintre loc si locatie si dorinta de exprimare (pseudo)elevata, primul ma calca pe nervi.
Apropo de asta. Conversatie cu o fosta colega de facultate, ea e braileanca.
Ea: după ce înveţi?
Eu: după masă
Postat 12 mai 2010 - 07:59
katman, pe 02 februarie 2010 - 18:01, a spus:
Struguri...
De cit?
Decit struguri...
:))))
Am auzit-o la Badea
Faza geniala si ABSOLUT RELA!!!Eram in Bucuresti, la metrou la Unirii. Ma asez la coada sa iau "covrigi pe banda". Ajung la gemulet, dau 10 lei, si:
Eu, amabil: cinci Brasoveni si cinci Dobrogeni, va rog.
Ea, cu o fata plictisita: DECAT Brasoveni...
Eu, cu o fata tampa: de cinci lei...
Ea, cu o fata de bovina: DECAT Brasoveni!!!
Eu, enarvat la culme: matematic vorbind, am cerut de cinci lei Dobrogeni si de cinci lei Brasoveni!!! Deci, Brasoveni DE CINCI LEI!!!
Ea, vizibil iritata mai zbiara odata la mine: DECAT Brasoveni!!!
Eu, flamand si iritat: Bai inteligento!!! DE CINCI LEI!!!!
Ea, transfigurata: AM DECAT Brasoveni!!!
Eu, calmat brusc: pai in cazul asta, da-mi zece Brasoveni si du-te dreaq de inculta de capitala, tu si tot neamu' tau de vanzatori cu patru clase!!!
In spatele meu, aud discutii: ete' si la asta, ne invata pe noi cum sa vorbim, provincial nespalat...du-te la DOCTORA de cap sa te tratezi...
Postat 12 mai 2010 - 09:45
Postat 12 mai 2010 - 11:15
AdiTZA, pe 12 mai 2010 - 07:59, a spus:
Eu, amabil: cinci Brasoveni si cinci Dobrogeni, va rog.
Ea, cu o fata plictisita: DECAT Brasoveni...
Eu, cu o fata tampa: de cinci lei...
Ea, cu o fata de bovina: DECAT Brasoveni!!!
Eu, enarvat la culme: matematic vorbind, am cerut de cinci lei Dobrogeni si de cinci lei Brasoveni!!! Deci, Brasoveni DE CINCI LEI!!!
Ea, vizibil iritata mai zbiara odata la mine: DECAT Brasoveni!!!
Eu, flamand si iritat: Bai inteligento!!! DE CINCI LEI!!!!
Ea, transfigurata: AM DECAT Brasoveni!!!
Eu, calmat brusc: pai in cazul asta, da-mi zece Brasoveni si du-te dreaq de inculta de capitala, tu si tot neamu' tau de vanzatori cu patru clase!!!
In spatele meu, aud discutii: ete' si la asta, ne invata pe noi cum sa vorbim, provincial nespalat...du-te la DOCTORA de cap sa te tratezi...
http://galateni.net/forum/public/style_emoticons/default/24.gif TARE !!! Proasta vroia sa spuna ca are numai "brasoveni".
"DOCTORA" - e prima oara cand aud! http://galateni.net/forum/public/style_emoticons/default/24.gif
PS
Raman la parerea ca cea mai corecta limba romana se vorbeste in Dobrogea... Constanta...
Postat 12 mai 2010 - 11:50
toto, pe 12 mai 2010 - 11:15, a spus:
"DOCTORA" - e prima oara cand aud! http://galateni.net/forum/public/style_emoticons/default/24.gif
PS
Raman la parerea ca cea mai corecta limba romana se vorbeste in Dobrogea... Constanta...
"Doctora" am auzit-o peste tot in Bucuresti. Vai draga, du-te la "doctoră" sa-ti dea tratament. Am fost la doamna "doctoră". "Doctora" mi-a zis sa iau astea...si multe alte ciudatenii pe care nu mi le aduc aminte in acest moment dar o sa le postez la un eventual "refresh". Iar despre Constanta...cand luram la DMHI, Mangalia am auzit "e DECÂT cinci ŞĂIBI aicia" de prea multe ori. Identic limbaj ca in Bucuresti...DECÂT ca e alt oras. :)) =))

Ajutor