Ca om care a calatorit si vizitat TOATE zonele etnografice ale Romaniei pot spune cu durere in suflet ca lipsa de bun-simt si marlanie mai apriga ca aici la Galati...nu exista nicaieri in Romania.Si o sa explic imediat de ce.
Totul a inceput cu anii 60-70 cand s-a inceput si dat in folosinta marele Combinat Siderurgic Galatean.Initial el a fost construit de muncitori foarte buni meseriasi, alaturi de nemti, francezi( ei au construit acea zona numita ,,La Francezi"), austrieci, italieni,etc. Erau in Galati la acea vreme oameni cu mult bun simt, oameni culti, invatati, educati,etc.Ei bine odata cu evolutia in dimensiuni a Combinatului au inceput migrarile catre Galati pe langa oameni dornici sa munceasca si sa traiasca in acest oras muncind cinstit,...multe lichele din care mare parte fosti puscariasi( se recunosc si dupa celebrele tatuaje imitand ,,zarul de 5" ce reprezinta simbolic CELULA: 4 pereti si-un bou in ea!), betivi ordinari, hoti,marlani,pleava a societatii si multi lenesi/putori care au iesit azi la pensie dar au muncit mai bine de 35 ani ALTII pentru ei, pe care Militia i-a racolat si cules de prin santuri, jeguri fara capatai si i-au adus aici scolindu-i chipurile( aiurea...betiv sa bea aghiasma...nu ai sa vezi...!!!) pe la scolile profesionale din Galati desi au intrat boi in ele si au iesit...vite( dar incaltate!!) si s-au stabilit aici! Urat moment! Acesti retarzi, au aruncat cu noroi peste bietii oameni cu statut de OM, cinstiti, harnici, inteligenti dornici sa construiasca ce si ei la randul lor au venit din toata Romania aproape.Dar,...se pare ca in egala masura JEGURILE au cam facut legea in oras.Astia s-au inmultit...inmultind si barurile ordinare si ,,bombele" din oras unde troneaza si azi vechiul miros oribil de: bere rasuflata-mahoarca-urina si rahat! Asta e ,,cultura" unui oras care a adoptat LEPRE si LICHELE! Cum ziceam astia s-au acuplat cu alte panarame de muieri( ca doar tot vaci au luat ca ibovnice ori nu fete studente la Drept sau la Litere...!!!) facand....progenituri.Eu le numesc ,,Papusile Chucky": vesnic puse pe scandal, harta, rau, distrug tot ce e frumos, devasteaza, tortureaza, jignesc, ponegresc si arunca cu noroi in tot ce s-a construit pana sa vina ele!Niste avortoni fatati pe marginea santurilor!Dovada la ceea ce zic,...ce vedem azi???Niste descendenti( "Chucky") ai laturilor popositi aici in Galati acum 30 ani,...si care mananca seminte fie in tramvai/troleu/autobuz, fie in orice incaperi, pe strada...ce sa mai vorbim.Scuipa indiferent ca sunt pe strada sau mijloace de transport in comun, scrijelesc bancile de pe strada sau scaunele mijloacelor de transport, mazgalesc fara rusine pana si acele autobuze/troleibuze noi-noute aduse tot pentru noi cetatenii. Vedem zeci de javre tinere care asculta manele pe strada la telefoanele mobile cu sonorul LA MAXIM, in restaurante, in transportul public, ai vedem aruncand gunoiul pe strada in zeflemea, ai vedem distrugand tot mobilierul stradal si arhitectural, ai vedem ascultand manele din masini ,,ciordelos" de prin afara razand ca ghertoii la oamenii simpli ce nu si-au putut permite ,,bolizi" ca ale lor, se urineaza pe ziduri si pe unde apuca( exact ca animalele care i-au fatat!!), lipsa de educatie si de bun simt( exact ca vitele de mume si boii de tati ce i-au zamislit!!!), lipsa de cultura si educatie( exact ca baragladinele de parinti ai lor!!), dovada...cate cinematografe mai sunt in Galati????Raspuns: 0,1 !!!!!!!!!! Da,....daca cineva isi poate inchipui ca Tiglina e...Cinema,...atunci cred ca 0,1 !!!! Cati spectatori tineri inunda cu prezenta lor teatrele galatene????Cati mai merg azi la muzee, sau expozitii????Extrem de putini. Ei bine,...cand un oras s-a reformat negativ cu concursul acesor drojdii ale societatii ce au marit populatia Galatiului dublu( in 1960 Galatiul avea cam 150.000 loc, azi...350.000loc...din care 60.000 au luat calea diasporei iar o parte din ei....ne reprezinta ,,cu cinste" acolo furand si dand in cap!!!) in jurul bautului la crasma pana la caderea in coma alcoolica spre bucuria nevestelor si copiilor( adevarate ,,calauze" pe drumul vietii!!), batailor in strada, injuraturilor la orice pas, din 10 cuvinte 1000 de injuraturi care mai de care mai porcoase,...lipsei de educatie, furtisagurilor si munca la plesneala,...asta a rezultat. Un oras GRI!Vad zilnic mergand la servici cu tramvaiul catre Combinat un aspect...Au disparut in maare parte pleava societatii. Azi vedem oameni imbracati frumos, aranjati,manierati,educati, curati, mirosind frumos, etc. Dar tot mai sunt 1-2 care vorbesc de fata cu doamnele din tramvai ca ultimii descendenti ai unui TRIB DECAZUT...ca ultimele pramatii ordinare fara pic de bun simt cuvinte porcoase greu de reprodus aici!.Si tare-mi doresc sa decada intru-totul! Un oras in care miscarea culturala este de la mediu spre mic!Comparativ cu Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Oradea, Sibiu, Brasov,....unde in Centrul acestor orase zboara si traiesc cei mai frumosi porumbei simbolizand civilizatia unui oras,..la Galati vedem....CIORI!!! Ca pasari ma refer!!!Rar mai vedem rataciti...pescarusi...In rest mediocritate spre nimic!!! In orasele enumerate mai sus altele decat Galatiul vedem pe strada turisti cu rucsaci in spate...Eu cand am venit de la Busteni( de la munte) spre casa cu rucsacul in spate,...am fost privit ca un...prost ce umbla ,,cranga"( halal exprimare!!!) pe munti! In orasele de mai sus vedem oameni cu aparate de fotografiat de gat, imortalizand caldiri, peisaje, aspecte din viata animata a orasului....La Galati, numai cateva secunde cand am scos camera foto am si auzit exclamatii: ,,e paparazzi!" , ,,e ziarist!", ,,e spion sau terorist" si urmand avertismente: ,,Nu ai voie sa pozezi!"...Deja chestiile astea imi provoaca scarba.Nivelul redus de educatie si cultura...ma oripileaza! Si tata e de la tara( Suceveni/Galati), si tot 36 ani a lucrat in Combinat( si eu ai calc ,,pe urme"), dar i-a mai placut si ii place sa mai citeasca si cate o carte...alta decat mersul trenurilor!!In tineretea lui pana acum cativa ani cand s-au imbolnavit bunicii si au cazut la pat, mergea la teatru , la cinema, in parc, pe faleza, la muzee si expozitii, la Revista la teatrul Muzical,pe faleza, facand poze,etc. Azi in Galati ti-e rusine sa scoti aparatul si sa faci poze de frica sa nu fii injurat sau chiar agresat.Asta e realitatea. Si stati fara grija ca oarecum am si cateva rude de departe ce-i drept, care fac parte din tagma MARLANILOR!Dar fiind ignoranti,...ei insisi au fost ignorati de la INCEPUT de catre toata familia si tot neamul!Deci nu vorbesc aiurea sau in necunostiinta de cauza! Asta e orasul in care traim! Imi este foarte drag Galatiul, caci este orasul meu, al nostru,...dar galatenii AUTENTICI si prin altceva decat ca este scris in buletin Loc Nastere: Galati...sunt EXTREM DE RARI !!!!Repet: nu am zis ca toti cei ce au venit in Galati prin anii 60/70 sunt din aceasta tagma scarboasa!Doamne feres-Te!!!Dar impreuna cu ei,...au venit foarte multi refuzati la export!!!!! Mi-e sila ca majoritatea javrelor astora le e sila sa se spele...putind a transpiratie de la mii de poste. In schimb tu daca mirosi a curat sau a deodorand frumos mirositor...ii auzi exclamand ragaind de bautura, ca niste rapanosi: ,,Pfuuu!!! Ce miroase si asta a parfum ca o p...a!!!" Poftim! Ce sa ceri unor asemenea jigodii si lichele???? Nimic! Asa murim1 Sincer,..asi pleca catre Vestul Romaniei...catre Ardeal! Si nu caci imi e urat de oras...ci de faptul ca am senzatia unui peste in acvariu: am apa,..nu zic,...dar nu ocean.Sunt liber,...dar captiv,...nu sunt prins in plasa...dar ma simt limitat de peretii acvariului!!!!Asta e senzatia traita la Galati. Este oribil.Nu zic ca nu am intanit marlanie si in alte orase,...dar densitatea de marlani pe km/2 nu este asa de mare in celelalte orase fata de ce avem AICI la Galati!!!!
Asta e parerea mea...!Daca gresesc...imi cer scuze! Dar nu cred!!! Au vazut destui ce si cum e Galatiul.Stiu destui VAZAND,...fara sa li se spuna sau explice!Asta e...Pana si a darui flori...este stanjenitor caci...imediat se vor gasi niste derbedei sa rada ca cretinii( scuze de cacofonie!)!Intr-un oras cum e Galatiul e foarte greu sa vorbesti de arta, civilizatie si cultura....Iar daca vorbesti,...3/4 din plen DOARME sau mananca seminte, iar abia 1/4 daca ,,ciupesc"....sau spicuiesc cate ceva!!!Trebuie sa recunoastem acest lucru. Si o sa fiu un galatean fericit, cand nu o sa mai vad urina siroind pe zidurile vechilor cladiri ce au facut istorie si au scris adanc pe pamantul Milei-80 istoria unui oras!O sa fiu fericit cand pe aceste cladiri proaspat renovate in mare parte din ele, si foarte reusit din punct de vedere estetic,nu o sa mai vad scris cu grafitti:,,EMINEM", ,,Just do'it", etc...
Acest mesaj a fost editat de Sergabi31 pe: 03 martie 2010 - 22:23.