Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Proiectul ISPA nu se va termina în 2010!

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
65 răspunsuri la acest subiect

#1 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.047 Mesaje:

Adăugat 24 februarie 2010 - 00:11

Patru ani n-au fost de-ajuns, mai vrem unul!
ISPA, proiect cu efect întârziat

* Staţia de tratare a apelor uzate trebuia inaugurată pe 18 februarie, însă nu este realizată decât în proporţie de 69 la sută * Lucrările de modernizare a staţiilor de pompare de la Şerbeşti şi Fileşti sunt  realizate abia în proporţie de 38 la sută, iar în vară ar trebui să fie gata * Nici lucrările de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare nu respectă termenele de execuţie asumate * Primarul Dumitru Nicolae cere Guvernului o prelungire cu un an a deadline-ului *
În ciuda asigurărilor pe care presa le-a primit în mod repetat, de vreo patru ani încoace, de când s-a auzit pentru prima oară la Galaţi de programul ISPA, cum că acest program se va încadra în termenele prevăzute, lucrurile scârţâie şi chiar destul de rău în ultima perioadă. Străzile pe care se lucrează la reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare sunt în lucru, deşi, conform calendarelor ar fi trebuit terminate de cel puţin o lună de zile, şi nu se simt bine nici lucrările de construcţie, desfăşurate de firma turcească Sistem Yapi la staţia de epurare şi la staţiile de pompare. După ce, ani la rând, ni s-a spus că totul este sub control şi termenele vor fi respectate, acum oficialităţile schimbă placa.
Viceprimarul Mircea Cristea nu mai comentează, limitându-se să arate cu degetul către beneficiar, adică SC Apă Canal, iar directorul acestei societăţi confirmă pentru prima oară faptul că sunt întârzieri serioase, greu de recuperat în totalitate, până la sfârşitul anului, când programul ISPA ar trebui finalizat.    
O scrisoare pentru prelungirea termenului-limită
Îngrijorat de întârzierile înregistrate în ritmul lucrărilor desfăşurate prin programul ISPA (realizarea de noi staţii de epurare a apei uzate şi a colectorului de canalizare interceptor asociat  pentru Municipiul Galaţi şi reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile, a staţiilor de pompare şi a instalaţiilor conexe în Galaţi), primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a trimis pe 11 februarie o scrisoare deschisă Guvernului pentru ca acesta să convingă, la rândul său, Comisia Europeană, în vederea prelungirii cu cel puţin un an de zile a memorandumului de finanţare ISPA. Ceea ce nu ar fi totuşi, o noutate, cu atât mai mult cu cât bulgarii au reuşit să obţină o prelungire de doi ani într-o situaţie similară.
Mai pe româneşte, Galaţiul cere Guvernului să îi convingă pe europeni  să ne păsuiască încă un an în care să putem finaliza lucrările asumate prin programul ISPA. În caz contrar, după cum se ştie, dacă lucrările ISPA nu se vor finaliza la termenul stabilit – adică 31 decembrie 2010, finanţarea europeană se opreşte, iar restul lucrărilor vor fi făcute cu bani din fonduri proprii. În scrisoarea pe care primarul Dumitru Nicolae a înaintat-o primului ministru Emil Boc, dar şi ministrului Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu şi ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, se precizează clar întârzierile înregistrate până acum la lucrările pe care le desfăşoară firma Sistem Yapi la Galaţi: „Din analiza timpului scurs de la demararea lucrărilor, respectiv 2006 şi până în prezent, precum şi al progresului fizic raportat la 31.01.2010, de cca. 69 la sută pentru Staţia de Epurare şi 36%, pentru Reabilitare Staţii de pompare, avem serioase rezerve că întârzierea creată mai poate fi recuperată şi că aceste investiţii vor putea fi finalizate până la sfârşitul anului 2010”.
Directorul Apă Canal, Gelu Stan, confirmă: „Staţia de Tratare a apelor uzate trebuia să fie gata de  inaugurare pe 18 februarie şi nu e realizată decât 69 la sută. Mai mult, lucrările de modernizare a staţiilor de pompare de la Fileşti şi Şerbeşti sunt abia la 38 la sută, când ele ar trebui, conform proiectului, să se finalizeze în această vară. Este o situaţie dificilă, pentru că Yapi a fost afectată de criza economică, dar şi partea română are contribuţia ei; de pildă, pentru modernizarea staţiilor de pompare trebuia ca statul să ramburseze firmei turceşti TVA-ul, dar acest ramburs a întârziat. Pe de altă parte, nu avem cum să obligăm Yapi să lucreze mai repede; dacă am rezilia contractul, trebuie să îi dăm în judecată. Apoi, restul lucrărilor trebuie atribuite în urma altei licitaţii internaţionale, care se pregăteşte în trei-patru luni”, adică tot s-ar pierde timpul până la finale anului, când „bomba ISPA” explodează.
Pentru că, după cum se ştie, dacă ISPA nu este finalizată până la 31 decembrie 2010, UE „taie” finanţarea, iar restul lucrărilor vor fi continuate pe bani locali. În plus, comunitatea va trebui chiar să restituie nişte bani europenilor, având în vedere că UE a plătit în avans unele lucrări... „Şansele ca toate lucrările ISPA să se finalizeze până la sfârşitul acestui an sunt de 80 la sută. Mă refer în principal la lucrările de reabilitare a sistemului de apă şi canalizare, căci staţia de pompare a apelor uzate nu cred că va fi gata”, a adăugat Gelu Stan.
Yapi, criza şi conducerea proastă
Problemele financiare prin care trece firma turcească Yapi nu afectează numai Galaţiul, ci şi alte oraşe, precum Sibiu, Craiova, Brăila, Deva-Hunedoara şi Satu Mare. De altfel, situaţia a fost precizată în scrisoarea adresată Guvernului. „Considerăm că situaţia financiară dificilă în care se află Sistem Yapi se încadrează în contextul internaţional al crizei financiare, dar este generată şi de managementului defectuos în derularea proiectelor. Această stare de fapt a generat o scădere considerabilă a progresului în implementarea celor două contracte aflate în derulare la S.C. Apa-Canal S.A. Galaţi şi nu numai. Primăria Galaţi a încheiat un acord de împrumut subsidiar cu BEI în valoare de 18.000.000 de euro pentru cofinanţare pentru Măsura ISPA nr. 2004/RO/16/P/PE/005, iar neutilizarea acestui împrumut va avea drept consecinţă plata de penalităţi către banca finanţatoare. Luând în considerare consecinţele extrem de dure pe care trebuie să le suporte România, ce decurg din nerespectarea angajamentelor asumate, respectiv pierderea unei părţi din finanţarea eligibilă prevăzută în Memorandumul de Finanţare în cazul depăşirii perioadei de eligibilitate, 31 decembrie 2010, vă rugăm să faceţi demersurile de rigoare către Comisia Europeana pentru  amendarea Memorandumului cu extindere de timp pentru cel puţin un an de zile, astfel încât  Sistem Yapi să poată finaliza proiectele în toată ţara”, se mai arată în scrisoarea adresată premierului. „Noi încă stăm cât de cât bine; în alte oraşe lucrările nu sunt nici la 15 la sută, cum este cazul la Brăila, sau la 30 la sută, cum este la Craiova”, a mai precizat Gelu Stan.
Viceprimarul Mircea Cristea se spală pe mâini
Deşi, timp de trei ani, viceprimarul Mircea Cristea a explicat mereu toate detaliile legate de mersul lucrărilor ISPA, şi a subliniat mereu că lucrările  „sunt în grafic”, ieri acesta a refuzat să mai comenteze despre întârzieri. „Într-adevăr, sunt întârzieri pe care nu le înţeleg şi sper ca acestea să nu pună în pericol execuţia proiectului, în baza unei strategii care trebuie făcute cât mai repede”, a declarat vicele liberal. Cristea a adăugat că se abţine de la prea multe comentarii, nemulţumit fiind şi de atitudinea beneficiarului, SC Apă Canal, cu care spune că are  „o problemă de comunicare, în ultimul timp. Mă refer aici şi din punctul de vedere al modului în care se urmăreşte ritmul lucrărilor, termenele de finalizare, dar şi cum se tratează închiderea unor străzi din oraş… Toate acestea sunt deranjante şi sper să putem depăşi momentul, printr-o discuţie”.
Semnale de alarmă încă de săptămâna trecută
„Cel puţin ultimele informaţii pe care le am sunt că firma System Yapi  a intrat în lichidare sau cel puţin este foarte aproape de această situaţie. Ceea ce începe să ridice semne de întrebare şi pe ultimul proiect mare din cele trei-patru care mai erau executate la nivelul Galaţiului”, declara, săptămâna trecută, senatorul PD-L Marius Necula.
http://www.viata-lib...arziat___2.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#2 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.047 Mesaje:

Adăugat 24 februarie 2010 - 01:30

Nici ISPA apă-canalizare nu se simte prea bine
Nu se simt prea bine nici lucrările ISPA desfăşurate pentru extinderea şi modernizarea reţelei de apă şi canalizare. Aici însă vorbim de societatea de construcţii Vega, nu de Yapi. Însă şi la lucrările de pe străzile Galaţiului se înregistrează întârzieri. De pildă, termenele de finalizare a lucrărilor de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare nu sunt respectate în cazul mai multor străzi. Precizăm că lista străzilor aflate în lucru, precum şi termenele de finalizare a lucrărilor se află afişate pe site-ul SC Apă Canal.
De pildă, strada 9 Mai este şi în acest moment desfundată, maşinile nu mai trec pe acolo de trei luni şi jumătate, deşi pe 23 decembrie lucrarea ISPA de acolo ar fi trebuit să fie gata. Potrivit site-ului SC Apă Canal, lucrările pe strada 9 Mai au început pe 28.10.2009 şi trebuiau finalizate în decembrie. Strada arată ca după bombardament şi acum.
Altă stradă, aceeaşi lucrare, aceeaşi situaţie: strada Prundului, unde porţiunea cuprinsă între străzile Lozoveni şi Traian ar fi trebuit să fie gata în urmă cu o lună şi două săptămâni. Termenul de începere a lucrărilor – 9.12.2009, termenul de finalizare – 9.01.2010. În prezent, strada este plină de şanţuri, aşa cum era şi anul trecut.      
Alt exemplu: strada Traian, în porţiunea cuprinsă între Basarabiei şi Tecuci, ar fi trebuit să se afle în lucru în perioada 7.09.2009-30.01.2010. În prezent, se circulă pe Traian, dinspre Basarabiei, însă nu până în Tecuci, ci doar până în dreptul staţiilor de microbuz din Piaţa Mare. Restul este şi acum un mare şanţ...
Sunt şi lucrări terminate şi în realitate, nu doar pe hârtie. Însă şi cu terminarea lucrărilor este o altă poveste. Conform contractului, firma care lucrează nu are obligaţia să şi asfalteze, ci doar să aducă „la aspectul iniţial carosabilul”. Ceea ce, în unele cazuri înseamnă şi o mică asfaltare, cum s-a petrecut în cazul străzilor Aurel Vlaicu, Ciprian Porumbescu sau Traian, iar în alte cazuri înseamnă doar astuparea şanţurilor cu piatră şi pământ, ca pe străzile Tunelului, Stelei, Libertăţii. „Sunt şi în acest caz întârzieri, însă firma are tot interesul să finalizeze în grafic lucrările. Pe de altă parte, Vega trebuie să primească, lunar, în jur de 30 de miliarde de lei vechi, TVA restituit, lucru care nu se întâmplă, pentru că Guvernul dă banii cu întârziere. Atunci, încercăm să acoperim cu banii din încasările Apă Canal. Un alt motiv al întârzierilor este acela că la faţa locului s-au descoperit multe banşamente de apă şi canalizare ilegale, iar asta a determinat modificarea soluţiei tehnice. Nu în ultimul rând, unele avize s-au obţinut cu întârziere. Şi să nu uităm că a fost o iarnă foarte grea; Vega a oprit lucrările la 18 decembrie şi abia de la 1 martie reîncepe, deşi iniţial trebuia să reînceapă de la 1 februarie”, a explicat directorul Apă Canal, Gelu Stan.
http://www.viata-lib...ea_bine__2.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#3 Garett

Garett

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 120 Mesaje:

Adăugat 24 februarie 2010 - 06:40

Si nu ajungem la opinia mea ca mai bine nu se incepea deloc prostia asta de program??? :rolleyes:
Acum am fi avut strazi bune nu transee. Imi aduc aminte ca, inainte s-o ia razna si sa inceapa cu prostia asta de ISPA chiar il apreciam pe nicolae pentru ca Galatiul era unul din putinele orase in care strazile erau relativ bune, fara prea multe gropi!  :angry:
Vreau si eu sa stiu o justificarea, dar una buuuna de tot, pentru ce aveam nevoie de nenorocirea asta de ISPA!

#4 Legumix

Legumix

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.460 Mesaje:

Adăugat 24 februarie 2010 - 14:40

apropo...un nene a dat in judecata Sistem Yapi...etc
dar, la proces s-a intors citatia cu mentiunea "destinatar mutat"...asta spune ceva despre onorabilitatea turcilor :-@

#5 AndreiM

AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.582 Mesaje:

Adăugat 24 februarie 2010 - 16:29

Turcii si-au cam batut joc de mediul privat din Galati.. inclusiv Beylerul.

#6 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.047 Mesaje:

Adăugat 25 februarie 2010 - 12:39

Ca-n filmele cu proşti: O investiţie publică de 4,2 milioane de euro nu este utilizabilă pentru că nu s-au cumpărat consumabile de 100.000 de euro
* Staţia de sortare şi compostare a gunoiului va fi funcţională peste câteva luni
Staţia de sortare a deşeurilor, o investiţie de peste patru milioane de euro, este încă nefuncţională. Autorităţile susţin că centrele de colectare selectivă vor fi amplasate în urma licitaţiei pentru organizarea unui parteneriat public-privat. Deşi lucrările la Staţia de sortare şi compostare a gunoiului au fost încheiate la sfârşitul lunii trecute, aceasta este nefuncţională, în stare de conservare. Motivul pentru care nu poate fi folosită este de-a dreptul ridicol: nu au fost achiziţionate şi amplasate pubelele pentru colectarea selectivă a deşeurilor.
Conform şefului Unităţii de Implementare a Proiectului ISPA, Mircea Ostache, pentru punctele de colectare selectivă este nevoie de o licitaţie în vederea organizării unui parteneriat-public privat. Evident că licitaţia putea fi făcută în timp ce se construia staţia de sortare a gunoiului. S-a considerat însă că ar fi fost riscant. “La momentul respectiv, implica nişte riscuri pe care nu le puteam gestiona. Pe de altă parte, dacă nu le făceam la timp, riscam întârzieri, amenzi. Ordinea aceasta a fost stabilită prin contractul de asistenţă tehnică din cadrul programului ISPA”, ne-a spus Mircea Ostache. Licitaţia pentru parteneriat public-privat se estimează că va avea loc în luna mai.
Euro-pubele şi autospeciale de 2,8 milioane de euro
Pentru colectarea selectivă a deşeurilor, Primăria va achiziţiona containere speciale, care vor fi amplasate în apropierea blocurilor. “Se vor monta 1.631 de euro-pubele şi vor fi achiziţionate opt autospeciale pentru transportarea deşeurilor, care vor costa în total  2,8 milioane de euro”, ne-a precizat Ostache. Aceste containere sunt special gândite astfel încât din ele să nu poată fi scoase deşeurile de către persoanele care trăiesc din vânzarea materialelor reciclabile, scoase din ghene.
Cât despre educarea gălăţenilor să arunce  separat PET-urile, sticlele şi diversele tipuri de deşeuri, Mircea Ostache a mai precizat că şi în acest scop a fost alocat un buget special. “Vom avea clipuri publicitare, pliante, afişe, banere”, spune Ostache.
Linia de sortare va avea o capacitate anuală de 6.000 tone şi va procesa materialele reciclabile: PET, hârtie, cartoane, ambalaje aluminiu, sticlă. Staţia de sortare va primi numai materiale presortate în punctele de colectare, iar sortarea se va face manual. După această operaţiune, hârtia, cartonul şi PET-urile vor fi  fi presate şi balotate, iar cutiile de aluminiu vor fi tocate. Sticlele vor fi sortate pe categorii diferite, după care vor fi depuse în containere.
Linia de compostare are o capacitatea de 10.000 t/an şi va putea procesa deşeurile de natură vegetală provenite din grădini, parcuri, spaţii verzi, pieţe, restaurante. Deşeurile colectate vor fi mai întâi mărunţite într-un tocător şi apoi aşezate în hala de compostare, în brazde cu înalţimea de 1,5 m. Un utilaj specializat va întoarce şi va umezi periodic brazdele. După o perioadă de fermentare de aproximativ 12-14 săptămâni, se va obţine compostul care poate fi folosit ca pământ vegetal în zonele unde se amenajează spaţii verzi, pe taluze, etc. Compostul astfel obţinut va fi depozitat pe o platformă, de unde va fi livrat beneficiarilor
Staţia este amplasată în zona de sud-vest a municipiului Galaţi, pe malul stâng al râului Siret, pe un teren cu suprafaţa de aproximativ 2 hectare. Lucrarea, în valoare de 4.198.980 euro, a fost executată de firma gălăţeană SC Vâlceana.
http://www.adevarul...._214778658.html

#7 silviudeep

silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 645 Mesaje:

Adăugat 01 martie 2010 - 22:51

Vizualizați mesajulGarett, pe 24 februarie 2010 - 06:40, a spus:

Vreau si eu sa stiu o justificarea, dar una buuuna de tot, pentru ce aveam nevoie de nenorocirea asta de ISPA!

Proiectul in sine trebuia realizat. Ti se pare normal ca un oras ca Galatiul sa aiba canalizarea si ingeneral toate conductele de apa,canale colectoare etc de prin 1900?? De aia tipam toti cand ne inundam, ca nu avem apa ca se sparge nu stiu ce teava samd. Modernizarea presupune evident deraj (nu cred ca exista alta solutie decat saparea strazilor, dat fiind ca pe sub ele cirucla conducte, tevi etc vechi de nu mai stiu cand).
Ca prgramul Ispa nu s-a pus corect in aplicare, este alta discutie si sunt de acord cu tine, dar sa sustii ca la ce ne trebuie "modernizarea" utilitatilor mi se pare aberant.
Problema este ca iar s-a procedat "romaneste" si baietii destepti au mai pus cate ceva la pusculita.

Acest mesaj a fost editat de silviudeep pe: 01 martie 2010 - 22:51.

THIRST SYSTEMS GALATI - Partener ELECTRA
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap

#8 Garett

Garett

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 120 Mesaje:

Adăugat 03 martie 2010 - 08:59

Vizualizați mesajulsilviudeep, pe 01 martie 2010 - 22:51, a spus:

Proiectul in sine trebuia realizat. Ti se pare normal ca un oras ca Galatiul sa aiba canalizarea si ingeneral toate conductele de apa,canale colectoare etc de prin 1900?? De aia tipam toti cand inundam, ca nu avem apa ca se sparge nu stiu ce teava samd. Modernizarea presupune evident deraj (nu cred ca exista alta solutie decat saparea strazilor, dat fiind ca pe sub ele cirucla conducte, tevi etc vechi de nu mai stiu cand).
Ca prgramul Ispa nu s-a pus corect in aplicare, este alta discutie si sunt de acord cu tine, dar sa sustii ca la ce ne trebuie "modernizarea" utilitatilor mi se pare aberant.
Problema este ca iar s-a procedat "romaneste" si baietii destepti au mai pus cate ceva la pusculita.
Imi e perfect indiferent ce canalizari si ce canale colectoare are Galatiul, poate sa aiba si de la 1500 din partea mea!
Eu masina mi-o rup in gropile de pe strazi nu in canalizare!
Nervii mi-i fac din cauza strazilor sapate si blocate de-amboulea nu din cauza unei canalizari infundate.
Daca tot trebuiau sa faca porcaria asta puteau sa faca cate o strada o data nu sa le sape pe toate si sa nu termine niciuna. Pe prelungirea Traian dupa ce au bortelit ca la nebuni anul trecut acum s-au apucat iarasi sa sape, taman cand e aglomeratia mai mare pentru ca au inchis faleza ca sa astupe in 5 luni o groapa care se putea astupa in 2 zile!
Nu mai spun de craterul ala de la Ivas care sta asa de jumatate de an fara sa lucreze cineva la el. Si exemple sunt cu nemiluita, strazi "asfaltate" cu pamant de zici ca suntem la tara, etc.
Per total, proiectul asta a distrus complet orasul, fara sa avem vreun beneficiu direct de pe urma lui, doar bani bagati in buzunarele unora!

#9 AndreiM

AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.582 Mesaje:

Adăugat 03 martie 2010 - 09:13

Eu sunt de acord si cu Silviu si cu Garett.

Cu Silviu ca e firesc sa avem o retea de canalizare si scurgere noua si cu Garett ca acest lucru se putea face treptat si nu spart tot orasul si lasat asa. Acum ce-i drept a fost si iarna de vina. La o asa iarna chiar nu ne-am asteptat si fiindca in Romania totul se face fara creier ( asfaltat pe timp de ploaie, asfalt peste noroi ) drumurile care erau deja cum erau sunt acum sub orice critica.

#10 Garett

Garett

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 120 Mesaje:

Adăugat 03 martie 2010 - 21:11

Eu imi mentin opinia ca sunt sume imense de bani irositi prosteste, bagati, ad literam, in pamant! Cate strazi se puteau asfalta cu banii astia, cat de bine se putea pune la punct un transport public civilizat, cate locuinte se puteau face cu banii aia? Dar, nu, domnule, noi vrem transee! Sunt convis ca peste o suta de ani cand se vor incheia lucrarile vor veni turisti din toata lumea sa admire a opta minune a lumii, canalizarea Galatiului! Bineintels ca vor veni fara masini, pentru ca in loc de strazi avem transee, dar asta-i alta chestie.

Acest mesaj a fost editat de Garett pe: 04 martie 2010 - 06:22.

#11 silviudeep

silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 645 Mesaje:

Adăugat 04 martie 2010 - 00:10

Faptul ca s-a facut "romaneste" treaba adica prost sunt total de acord. Cu faptul ca tu esti indiferent la conceptul lucrarii in sine, nu mai sunt de acord. Sa vedem ce vei zice daca vei ramane cu masina in "apa" la o ploaie torentiala, sau sa iti gasesti gradina si casa lac de acumulare, tot indiferent vei fi?? Sincer ma indoiesc!!

#12 Garett

Garett

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 120 Mesaje:

Adăugat 04 martie 2010 - 06:19

Vizualizați mesajulsilviudeep, pe 04 martie 2010 - 00:10, a spus:

Faptul ca s-a facut "romaneste" treaba adica prost sunt total de acord. Cu faptul ca tu esti indiferent la conceptul lucrarii in sine, nu mai sunt de acord. Sa vedem ce vei zice daca vei ramane cu masina in "apa" la o ploaie torentiala, sau sa iti gasesti gradina si casa lac de acumulare, tot indiferent vei fi?? Sincer ma indoiesc!!
Man, daca-mi gasesc eu casa, care de fapt e un apartament la etajul 8, lac de acumulare deja restul Galatiului are o maaaaare problema, cu sau fara canalizare modernizata! :)
Hai sa-ti dau doar 2 exemple de ce consider ca-i un program inutil:
1. S-a canalizat, sau mai bine zis re-canalizat, pentru ca avea deja, strada Sindicatelor. Trecand peste faptul ca acum arata ca un drum forestier, in locul pietrei cubice initiale au pus pur si simplu pamant, evident la prima ploaie pamantul a ajuns in vale, gropile si denivelarile fac din ea un teren perfect pentru off-road, etc, strada respectiva nu are nici o importanta deosebita ca sa justifice banii bagati in noua canalizare, cu atat mai mult cu cat, repet, avea deja. in schimb era utila, ca strada, facand legatura intre Mihai Bravu si Dogariei. Acum, evident, este impracticabila si trebuie sa ocolesti pe la palatul navigatiei, numai ca pentru a ajunge acolo trebuie sa faci slalom prin oras pentru ca faleza e blocata la ambele capete. Bun, stii de ce s-au ingropat atatia bani intr-o strada fara importanta? Pentru ca pe colt are cabinetul de parlamentar Ichim! Cu banii cheltuiti pe o ulita amarata se puteau astupa gropile care ne mananca zilele pe Brailei, sau chiar craterul ala de la Elice, care a devenit la fel de greu de facut ca si piramidele. Apropo de ala, pana acum cateva zile webcam-ul de pe vega batea fix in "monumentala" lucrare. Acum l-au mai ridicat ca sa nu vedem cum se mocaie sa faca o chestie care se rezolva in 2 zile!
2. Staia de epurare, minunea tehnologica etc, de pe centura, langa Nalba, e facuta in amonte de captarea de apa de la uzina. Deci in cazul unei avarii la respectiva statie noi o sa bem practic apa "reciclata"! Daca tot vroiau sa o faca trebuia facuta in aval, spre santier, etc, unde ar fi avut si avantajul ca toate "deseurile" ajungeau gravitational, asa vor avea nevoie si de statii de pompare ca sa trimita totul la statia de epurare.
Bune, proaste, vechi, etc, canalizarile existau deja, si sa fim seriosi, cred ca au fost 2-3 situatii maxim in ultimii 20 de ani cand nu au facut fata ploilor!
Asfaltul care exista, cat de cat, pe strazi, acum nu prea mai exista, si cu riscul de a ma repeta obsesiv, ce se intampla cu canalizarile ma afecteaza infinit mai putin decat ce se intampla cu masina, cate piese trebuie sa schimb sau cati nervi imi fac din cauza "operei de arta" a unui orgoliu prostesc a unuia care vrea sa intre in istorie drept "primarul care a schimbat canalizarile orasului"!

Acest mesaj a fost editat de Garett pe: 04 martie 2010 - 06:20.

#13 silviudeep

silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 645 Mesaje:

Adăugat 04 martie 2010 - 14:06

Daca ajungi sa stai la et 8 :) atunci nu ai o parte din stresul asta, dar daca ajungi sa te regasesti in una din situatiile expuse de mine anterior vorbim altfel. Oricum sunt de acord cu tine la noi sunt prost executate lucrarile, cum am si zis mai sus si exact cum zici si tu, ca daca s-ar face cu "cap" nu ar mai fi problemele enuntate de tine cu strazi prost asfaltate samd.

#14 Garett

Garett

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 120 Mesaje:

Adăugat 04 martie 2010 - 19:37

Vizualizați mesajulsilviudeep, pe 04 martie 2010 - 14:06, a spus:

Daca ajungi sa stai la et 8 :) atunci nu ai o parte din stresul asta, dar daca ajungi sa te regasesti in una din situatiile expuse de mine anterior vorbim altfel. Oricum sunt de acord cu tine la noi sunt prost executate lucrarile, cum am si zis mai sus si exact cum zici si tu, ca daca s-ar face cu "cap" nu ar mai fi problemele enuntate de tine cu strazi prost asfaltate samd.
Let me guess: stai la casa si ai patit-o!  :(
Nasol, probabil ca daca eram in locul tau gandeam la fel.
Tot e bine ca am cazut de acord ca-s prost facute ;) Noi sa fim sanatosi ca de transee oricum nu scapam!

#15 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.047 Mesaje:

Adăugat 14 aprilie 2010 - 19:06

Proiectul ISPA Apă are întârzieri mari
Lucrările merg destul de greu în cadrul proiectului ISPA Apă. Viceprimarul municipiului Galaţi, Mircea Răzvan Cristea (PNL) spune că sunt întârzieri de un an şi singura soluţie rămâne efectuarea lucrărilor de către firme locale subcontractoare. Directorul "Apă-Canal", Gelu Stan, recunoaşte că sunt întârzieri, dar susţine că o problemă ar putea să apară doar în ceea ce priveşte lucrările la staţiile de pompare. Cert este însă că dacă până la sfârşitul anului nu se finalizează aceste lucrări, fondurile europene se vor opri.
Directorul "Apă-Canal" recunoaşte că sunt întârzieri în cadrul programului ISPA mai ales în ceea ce priveşte staţiile de pompare şi staţia de epurare. ”La staţia de epurare lucrările executate până acum sunt în proporţie de 70,8%. Ele ar fi trebuit să se finalizeze pe 18 aprilie, dar noul termen este 1 noiembrie 2010. La staţiile de pompare lucrările efectuate sunt în proporţie de 39 la sută; ele ar fi trebuit terminate pe 10 martie, dar noul termen este 1 decembrie 2010. În schimb, lucrările de canalizare sunt în grafic, în proporţie de 75 la sută şi se vor termina în noiembrie", a spus Gelu Stan. Întrebat ce şanse sunt ca toate aceste lucrări să fie terminate în noile termene avansate, acesta a spus "cu certitudine la două dintre ele se vor finaliza, la cel privind staţiile de pompare vor fi probleme pentru că Sistem Yapi are probleme cu liniile de finanţare”.
Proiectul ISPA are o valoare de aproximativ 75 de milioane de euro şi dacă lucrările nu se vor finaliza în timp util fondurile europene se vor opri. ”Trebuie să finalizăm acest proiect până la 31 decembrie pentru că alţi bani nu există, nu se mai primesc. Dacă nu se termină, va fi nevoie de bani de la bugetul local, dar ştim că aceasta nu poate suporta sumele mari de care ar fi nevoie”, a mai spus Gelu Stan.
Viceprimarul Mircea Răzvan Cristea spune însă că singura soluţie rămâne efectuarea lucrărilor de firme locale subcontractoare pentru ca proiectul să se finalizeze la termen. ”Acum este un an întârziere. Singura formulă prin care putem să încheiem în timp acest proiect, cel puţin pe staţia de epurare, canal colector, tot ce mai e de făcut, trebuie preluat de contractori locali mari şi nu de SRL-uri cu capacitate mică de lucru pentru că lucrează şi încet şi îşi dau duhul peste două săptămâni, iar banii vin târziu, după trei-patru luni. Trebuie intervenit rapid, avem firme mari, este posibil prin subcontractări de către Sistem Yapi”, a declarat Cristea.
http://www.impartial...ratie&articol=9

#16 AndreiM

AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.582 Mesaje:

Adăugat 14 aprilie 2010 - 20:39

păi normal că are întârzieri.... drumuri făcute praf și nici apă potabilă așa cum zicea un „ prieten ” .

#17 silviudeep

silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 645 Mesaje:

Adăugat 15 aprilie 2010 - 14:11

Asta de noutate , o lucrare care nu isi respecta termenele de executie. Nu cred ca mai mira pe nimeni.
PS: Mai bine ar scrie pe panouri data de incepere (estimativa bineinteles) iar la data de finalizare sa puna si ei de pila "candva" :) Macar asa sa stim cu totii ca s-o termina poate, candva in ziele noastre lucrarea respectiva... COntractele cu "baietii destepti" vor ramane intotdeauna pe primul loc la noi, nu avem cum sa schimbam asta...Trist.

#18 AndreiM

AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.582 Mesaje:

Adăugat 15 aprilie 2010 - 14:15

Băieți deștepți.. ziceau apropiați de-a lu Istrate că are un pact cu Nicolae cum că dacă nu-i dă de treabă trimite oamenii acasă. Păi e frumos așa ?

#19 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.047 Mesaje:

Adăugat 06 mai 2010 - 23:06

Lucrările ISPA, prelungite cu un an
Doleanţa primarului Dumitru Nicolae, care a declarat recent în cadrul unei conferinţe de presă că primarii unor municipii din România, printre care se află şi el, au cerut prelungirea termenelor de finalizare a lucrărilor demarate în cadrul lucrărilor ISPA, pentru a nu fi pierdute finanţările primite de la Comisia Europeană, a avut ecou.
Astfel, directorul Direcţiei Generale a Autorităţii de Management EX-ISPA din cadrul Ministerului Finanţelor, Giulia Antonescu, a transmis la sfârşitul lunii aprilie o adresă către directorul general al Apă Canal, Gelu Stan, prin care l-a informat că în urma discuţiilor purtate în şedinţa lunară de monitorizare din luna martie şi ţinând cont de informaţiile primite de la Comisia Europeană privitoare la modificarea reglementărilor legate de închiderea proiectelor EX ISPA corespunzătoare programării bugetare 2000 - 2006, societatea locală de furnizare a apei potabile poate solicita prelungirea termenului final de execuţie a lucrărilor. Practic, în adresa respectivă se mai precizează faptul că se poate solicita prelungirea termenului până la data de 31 decembrie 2011 în cazul programelor ISPA semnate de Comisia Europeană începând cu anul 2004, cu condiţia transmiterii unei cereri către serviciile specializate ale Comisiei Europene însoţită de justificările necesare pentru fiecare caz în parte. Reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice solicită ca definitivarea analizei şi solicitarea cererii de prelungire a termenului să fie comunicată ministerului până pe data de 7 mai pentru a fi supusă analizei în cadrul comitetului de monitorizare care va avea loc între 17 - 18 mai.
Un nou termen pentru finalizarea ISPA
Conducerea Apă Canal a transmis pe data de 5 mai către Ministerul Finanţelor Publice cererea prin care solicită prelungirea cu un an, respectiv până la data de 31 decembrie 2011, a termenului de finalizare a lucrărilor ISPA care se fac în municipiul Galaţi, şi care era data de 31 decembrie 2010. Practic, acest lucru înseamnă că lucrările de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare care au transformat străzile Galaţiului în adevărate şantiere de lucru, dar şi lucrările de construcţie a staţiei de tratare şi epurare a apelor uzate şi lucrările de amenajare a canalului colector nu vor mai trebui finalizate până la sfârşitul acestui an, aşa cum se prevedea în contractul încheiat de Primăria Galaţi cu Comisia Europeană şi la care Apă Canal figura ca beneficiar. Nerespectarea termenului iniţial stabilit de Uniunea Europeană, şi anume 31 decembrie 2010, ar fi adus o povară pentru bugetul Galaţiului, deoarece toate lucrările care nu erau finalizate până la sfârşitul anului ar fi urmat să fie continuate pentru a fi finalizate din bugetul Consiliului Local.
http://www.monitorul...ocial&articol=7

#20 AdiTZA

AdiTZA

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 642 Mesaje:

Adăugat 06 mai 2010 - 23:18

O stire care ma lasa rece si care nu ma mira deloc...stiam de cand s-au apucat de lucrari ca nu vor fi finalizate la termen, dar, unii, mai coltosi, au sarit in capul meu: "Ai sa vezi bah fraiere, ca primarele asta, asa batran cum e el, o sa faca bine. Noi il stim de cand era mare in Combinat. Tu esti tanar, naiv, nu stii vorba aia: gaina batrana face ciorba buna". Ete nah, acum sa-i aud iar pe coltosi... :))
Life is too short to be a fuckin' idiot...Do something!!!
Some people are alive simply because it is illegal to shoot them!

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare