Un jandarm a bătut o tânără în mijlocul strazii
Zeci de telefoane, ameninţări şi urmăriri. Prin asta a trecut în ultimile zile, adolescenta în vârstă de 17 ani, până se dea faţă în faţă cu subofiţerul jandarmeriei din Tecuci, care a lovit-o până când a băgat-o în spital. În timp ce restul domnişoarelor şi doamnelor primeau, ieri pe 8 martie, flori şi cadouri, Danilea V., din comuna gălăţeană Matca, a primit drept cadou o bătaie zdravănă, chiar în mijlocul străzii. „Atenţia” a primit-o din partea unui amic, Emanuel Badiu, care este jandarm, în cadrul Detaşamentului 4 Tecuci.
Adolescenta spune că primea ameninţări cu bătaia din partea lui, de câteva zile şi că în momentul în care a fost bătută, în plină stradă, în faţa unui bar, nimeni nu a sărit în ajutorul ei. Ba mai mult, tânăra susţine că mai erau doi jandarmi de faţă, dar nu schiţat niciun gest. „M-a tot sunat în ultimele zile şi mi-a zis că mă urmăreşte, că o să mă bată când mă prinde. Am crezut că glumeşte. El este un amic de-al meu. Aseară m-a sunat până când m-a văzut. A venit la mine şi mi-a zis că-i stric relaţia. M-a tras afară, m-a pus jos şi m-a lovit cu picioarele. Jandarmul era îmbrăcat în civil”, a declarat Daniela.
Dintre toţi cei de faţă, doar un bărbat, care ar fi avocat, după spusele adolescentei, a ajutat-o şi a dus-o cu maşina la poliţie, pentru a depune plângere. „Nu s-a băgat nimeni. Mai erau doi jandarmi cu el, dar au stat şi s-au uitat. Noroc că s-a băgat un domn avocat, care a văzut totul. M-a luat cu maşina şi m-a dus la secţia de poliţie. Mi-a şi zis că poate să fie martor în proces”, a mai spus tânăra de 17 ani.
Mama Danilei este revoltată şi spune că îl va da în judecată pe agresorul fetei sale. Femeia s-a speriat de moarte când a fost sunată de către fiica sa care plângea în hohote şi când i-a zis că este la poliţie. „M-a sunat fata disperată, plângea şi mi-a zis că este la poliţie. Nu înţelegeam ce s-a întâmplat. Mi-a mai zis fata că este ameninţată de el, dar nu credeam că se va ajunge la asta. Eu nu-l cunosc pe el. E un prieten de-al fetei. Aşa ceva nu se poate. Un jandarm care în loc să supravegheze liniştea publică, omoară lumea pe stradă. Mai era o maşină de jandarmi, dar ei nu făceau nimic”, a declarat mama fetei de 17 ani.
Jandarmul a fost trecut în rezervă
În urma incidentului, Emanuel Badiu, care era angajat al Jandarmeriei din anul 2006, şi-a depus demisia, care a şi fost acceptată. Acesta a fost trecut în rezervă, iar cazul se află atenţia Poliţiei Municipiului Tecuci, pentru stabilirea vinovăţiei subofiţerului bătăuş. „Luni, 8 martie, un subofiţer din cadrul Detaşamentului 4 Tecuci, care se afla în afara orelor de serviciu, a avut o altercaţie cu o tânără în vârstă de 17 ani, pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci. Subofiţerul a fost angajat din luna aprilie 2006, iar activitatea şi-a desfăşurat-o în cadrul Detaşamentului 4 Tecuci”, a declarat lt. Costin Barbu, ofiţer relaţii publice în cadrul Jandarmeriei Galaţi.
Poliţiştii tecuceni au demarat cercetări în acesta caz pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul şi i-au audiat pe toţi cei care au fost martori la bătaie. „Partea vătămată a fost audiată de către poliţişti, dar şi martorii prezenţi în bar în momentul în care aceasta a fost agresată. Actele premergătoare întocmite au fost înaintate către Parchetul de pe lângă judecătoria Tecuci pentru a dispune cu privire la competenţa de soluţionare”, a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.
http://www.adevarul...._221978149.html

Sus