Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Daţi afară din casă de proprietar

• Nu puteți răspunde la acest subiect
14 răspunsuri la acest subiect

#1 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.487 Mesaje:

Adăugat 12 martie 2010 - 16:07

Daţi afară din casă de proprietar, trei copii şi mama lor dorm sub cerul liber
Femeia şi copiii trăiesc doar din ajutorul social după ce, în urmă cu şase luni, mama ei s-a sinucis nesuportând gândul evacuării. Familia de chiriaşi a fost evacuată ieri din casa care a fost retrocedată. Familia Pelipenco a rămas pe drumuri şi se adăposteşte de vremea aspră a iernii interminabile între câteva cartoane învelite cu pături. La temperaturi sub zero grade Celsius, pe ninsoare şi viscol, Violeta Pelipenco încearcă să-şi încălzească pruncii, cel mai mic având doar patru luni şi cel mare cinci ani. Casa în care locuiau, pe strada Tecuci nr. 91, a fost revendicată de către Lucia Stan, nepoata moştenitoare a proprietarilor, iar ieri, executorul judecătoresc, Ştefan Tudorie, împreună cu un echipaj al Jandarmeriei, au evacuat familia şi au pus sigiliu pe uşă. „Au venit jandarmii, cu executor şi am fost evacuaţi. Ne-a pus sigiliu la casă. Nu avem ce face, stăm pe frigul ăsta afară. O să stau aici cu băiatul cel mare şi pe cei mici poate îi las pe undeva. Mi-e frică să nu se îmbolnăvească răcească. Am aici un dulap, un frigider şi vreo două saltele”, a spus Violeta Pelipenco.
Bunica micuţilor s-a sinucis
Înştiinţarea judecătorească de evacuare a venit încă din ianuarie 2009, dar familia continuat să locuiască acolo, neavând unde să meargă. Gândul că ar putea rămâne fără un acoperiş deasupra capului, a făcut-o pe mama Violetei Pelipenco, bunica celor trei copii, să-şi ia viaţa. Bătrâna s-a aruncat în Dunăre, în urmă cu şase luni. „Copii nu merg la grădiniţă. Nu am niciun fel de posibilitate. De când a murit mama, e foarte greu. Mama s-a înecat din cauza grijilor. S-a dus şi s-a înecat în Dunăre. Îmi tot spunea mereu că nu mai poate, că unde se va duce ea dacă ne vor da afară din casă ? Degeaba îi tot spuneam că o să fie bine. Are jumătate de an de când s-a înecat ”, ne-a mai spus mama copiilor.
„Nu s-a făcut niciun abuz”
Nepoata moştenitoare a proprietarilor, Lucia Stan, spune că familia Pelipenco a fost înştiinţată cu privire la evacuare şi că nu şi-a plătit datoriile refuzând să închie un alt contract de închiriere după ce casa a fost retrocedată. „În iunie 2008, imobilul a fost retrocedat, iar în ianuarie 2009 au fost înştiinţati că trebuie să încheie un alt contract. Au refuzat şi, din acel moment, au locuit ilegal. Am acţionat conform legii, nu i-am dat afară cu puşca. Nu am făcut niciun abuz. Acum vrem să vindem casa, pentru că nu are cine să se ocupe de ea”, a declarat Lucia Stan.
http://www.adevarul...._223777918.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#2 AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.554 Mesaje:

Adăugat 12 martie 2010 - 16:49

Strangem niste banuti sa le cumparam ceva oamenilor ????? Ceva mancare, eventual ceva de invelit, sau sa le ducem hainute ce nu mai purtam..

#3 Rain

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 22 Mesaje:

Adăugat 12 martie 2010 - 17:16

o sa caut si eu cate ceva..haine...sa iau ceva de mancare si particip si eu =(( nu lasi nici cainele afara pe vremea asta.....cum sa lasi copii pe strada? :((

#4 nina

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 89 Mesaje:

Adăugat 12 martie 2010 - 17:49

Vizualizați mesajulRain, pe 12 martie 2010 - 17:16, a spus:

o sa caut si eu cate ceva..haine...sa iau ceva de mancare si particip si eu =(( nu lasi nici cainele afara pe vremea asta.....cum sa lasi copii pe strada? :((
eu sant din afara localitatii si as vrea sa-i ajut,dar nu stiu cum sa trimit aceste lucruri. (-| este f trist ce se intampla.
[*]

#5 Relu

Moderator

• Moderator forum
  • 3.655 Mesaje:

Adăugat 12 martie 2010 - 21:49

cu tot respectul pentru bunele intenții ... am impresia că ceea ce le lipsește lor e un acoperiș...
Imagine adăugata

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.

#6 maricel25

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 5 Mesaje:

Adăugat 14 martie 2010 - 15:42

la noi in tara e o problema de cultura, de educatia oamenilor.intr-adevar copiii nu au nicio vina,dar acea femeie nu poate fi considerata mama pentru ca atunci cand faci un copil trebuie sa te gandesti mai intai daca ai si cu ce sa-l cresti.dar pentru cateva momente de placere acea femeie chinuie si pe altii.e trist totusi ca nici autoritatile nu iau vreo masura,dar probabil ca fiecare din noi s-a obisnuit sa nu primeasca ajutor de la cei pe care i-am ales.ajutor prea mult nu putem oferi noi,oamenii simpli, pentru ca sunt multe familii in situtia asta si vor mai fi si altele si nu le putem ajuta pe toate.

#7 Relu

Moderator

• Moderator forum
  • 3.655 Mesaje:

Adăugat 14 martie 2010 - 15:59

Vizualizați mesajulmaricel25, pe 14 martie 2010 - 15:42, a spus:

dar acea femeie nu poate fi considerata mama pentru ca atunci cand faci un copil trebuie sa te gandesti mai intai daca ai si cu ce sa-l cresti.
păi la vremea aceea, cred că lucrurile erau destul de roz, poate femeia avea un serviciu, nu se punea problema evacuării.
și mai pun o problemă: l-o fi iubit pe tatăl copiilor sau și-a ridicat fusta așa, de plăcere?

maricel, cred că gândești ca la aușviț ... oare părinții d-tale cum se descurcau pe vremuri?
Imagine adăugata

Ești liber să te exprimi, dar niciodată nu vei exprima altceva decât ceea ce ești.

#8 maricel25

În trecere prin Galaţi

• Membri
  • Pip
  • 5 Mesaje:

Adăugat 15 martie 2010 - 19:21

relu,daca ai fi citit cu atentie subiectul ai fi vazut ca cel mai mic dintre copii are 4 luni iar decizia de a parasi imobilul a fost data din ianuarie 2009 asadar printr-un simplu calcul reiese ca femeia a conceput copilul undeva prin luna februarie 2009.
eu fac parte dintr-o familie modesta dar am avut un acoperis deasupra capului si chiar daca nu am avut ce mi-am dorit ai mei au facut sacrificii mari sa ma creasca iar acum sunt pe picioarele mele

Acest mesaj a fost editat de maricel25 pe: 15 martie 2010 - 19:23.

#9 Relu

Moderator

• Moderator forum
  • 3.655 Mesaje:

Adăugat 15 martie 2010 - 22:42

ceva mă face să cred că te-ai născut înainte de '89 ... întreabă-ți părinții cum era pe vremea aia ...
dacă greșesc, scuze...

pe de altă parte, oricâte drepturi ți-ar da o sentință judecătorească, a scoate afară, în frig, niște copii, ...mi se pare un gest barbar.

dar în țara asta, legea nu mai lucrează demult în folosul oamenilor.
Imagine adăugata

#10 toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.641 Mesaje:

Adăugat 16 martie 2010 - 10:52

Relu hai sa identificam un vinovat pentru aceasta situatie. Imagine adăugata
Putem noi stabili cine este? Cred ca da, si am impresia ca vina se difuzeaza, se imparte in mai multe directii.

E un gest barbar sa scoata in strada copiii ! Dar problema nu este la proprietar, nu el poarta vina. Proprietarul vrea sa vanda, poate ca are nevoie de bani pentru o problema speciala, poate ca are o ruda bolnava etc, etc, etc... In fine, de fapt nu conteaza - isi exercita un drept asupra unui bun al lui.

De aceea cred ca principala responsabilitate o poarta autoritatile ca-s incapabile sa gaseasca o solutie la o problema sociala. Si poate ca se opreste si femeia sa mai faca copii. Cand te stii intr-o situatie disperata nu mai faci copii ca sa-i chinui! Articolul nu spune nimic de tatal copiilor, el chiar nu-i poate ajuta cu nimic? Familia lui, rudele celor 2?
Pe langa nevoia urgenta de casa, in afara de alocatiile copiilor, din ce traieste aceasta familie?
E greu... dar problema principala - un acoperis deasupra capului - nu se poate realiza decat intr-un cadru institutionalizat, o fundatie, etc... sau printr-un gest frumos al unor persoane mai instarite.

#11 Relu

Moderator

• Moderator forum
  • 3.655 Mesaje:

Adăugat 16 martie 2010 - 13:10

casa aia retrocedată sunt sigur că-i degradată ... ok, proprietarul are drepturi asupra ei ... dar oare câte imobile dintr-astea vechi nu s-au retrocedat și nu s-a mai făcut nimic cu ele, au rămas doar niște case, cuib de boschetari și de alte viețuitoare? mergem prin zona veche a orașului și dau o bere pentru fiecare casă retrocedată, renovată, care oferă un cămin ... nu localuri sau sedii de firme ...

chiar presupunând că mama e o ticăloasă, cred că tot se putea găsi o soluție omenească pentru copii ... dacă eram în locul proprietarului m-aș fi dus un pic pe la protecția copilului, să văd ce și cum ... :-??
Imagine adăugata

#12 toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.641 Mesaje:

Adăugat 16 martie 2010 - 14:05

Vizualizați mesajulRelu, pe 16 martie 2010 - 13:10, a spus:

casa aia retrocedată sunt sigur că-i degradată ... ok, proprietarul are drepturi asupra ei ... dar oare câte imobile dintr-astea vechi nu s-au retrocedat și nu s-a mai făcut nimic cu ele, au rămas doar niște case, cuib de boschetari și de alte viețuitoare? mergem prin zona veche a orașului și dau o bere pentru fiecare casă retrocedată, renovată, care oferă un cămin ... nu localuri sau sedii de firme ...

chiar presupunând că mama e o ticăloasă, cred că tot se putea găsi o soluție omenească pentru copii ... dacă eram în locul proprietarului m-aș fi dus un pic pe la protecția copilului, să văd ce și cum ... :-??

Relu nu cred ca mama este ticaloasa... poate ca este fara educatie. Si, vezi tu... tu prezinti o latura umana mai mare si ai dreptate. Insa nu toti oamenii sunt la fel si de aceea in rezolvarea treburile sociale trebuie sa fie implicate institutiile.
Oare protectia copilului nu se autosesizeaza? Cazul deja a fost mediatizat, nu vad de ce n-ar face-o. Ar fi pacat, copii chiar n-au nicio vina !

Cat priveste locuintele... eu am locul de munca pe undeva in zona veche, deci vad multe case vechi... Casele vechi, unele frumoase dar care-s devastate, neingrijite. Sunt sigur ca nu-s acelea retrocedate. Sunt pline de tigani si mizerie crunta... aproape se prabusesc peste ei dar nu fac nimic ca sa le intretina. Daca e s-o luam logic, de ce ar vrea cineva sa cheltuie bani multi prin tribunale sa-si dobandeasca imobilul ca mai apoi sa-l lase de izbeliste??
Dar asta-i alta poveste.

#13 silviudeep

Gălăţean de onoare

• Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 Mesaje:

Adăugat 16 martie 2010 - 14:15

Cumva femeia nu stia ca locuia intr-o casa UNDE NU ERA PROPRIETAR si care a fost luata ABUZIV de statul comunist proprietarilor de drept?? Eu cred ca stia. Nu pot manifesta compasiune, din simplul motiv pentru care si familia mea a "pierdut" o casa, mare frumoasa cu tot ce trebuia din cauza comunistilor, care cand au nationalizat-o au furat tot din ea si ei si "chiariasii". Asa ca haideti sa fim seriosi, dreptul proprietetii in Romania nu a fost respectat multa vreme si abia acum se fac incercari, prin aceste procese castigate de fostii proprietari, de a se intra in legalitate. Dar cine iti da rascumparari sau daune datorita faptului ca ai fost privat multi ani de un bun pe care tu l-ai facut si care in mod cert este deteriorat?? Si mai apoi nu inteleg de ce ii f..e grija pe altii ce fac proprietarii cu casele LOR??? Eu am construit-o din banii mei, este dreptul meu de a-mi face spatiu comercial, de a o inchiria sau de a o lasa in paragina sau de a evacua pe cei care au locuit abuziv in acel spatiu, fara acordul proprietarilor si fara a plati vrun leu chirie proprietarilor. Dar asta este, la noi proprietarii si in general dreptul la proprietate a fost, este si va fi in continuare incalcat, ca de' nu putem arunca chiriasii in strada. Statu a furat aceste proprietati, statu sa le dea case, si sa nu fie proprietarii sau fostii proprietari pusi la zid, ca tot ei sunt de vina.

Acest mesaj a fost editat de silviudeep pe: 16 martie 2010 - 14:19.

THIRST SYSTEMS GALATI - Partener ELECTRA
Interfoane Blocuri, Vile de la 80 LEI/ap

#14 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.487 Mesaje:

Adăugat 17 martie 2010 - 00:52

Şi marţi a fost un caz similar...

Unde-i lege, nu-i tocmeală
Ieri, în urma unui telefon primit la redacţie, ne-am deplasat pe strada Sf. Spiridon, la numărul 38. Acolo, aşa cum eram anunţaţi şi prin telefon, era în plină desfăşurarea o evacuare. În stradă, în dreptul porţii, trona un fotoliu, care aştepta să fie încărcat şi el în maşina plină cu bagajele oamenilor evacuaţi. O mână de oameni mişuna prin curte, fiecare cu câte ceva un mână…. un sac de haine, o butelie, un scaun etc. Un poliţist supraveghea buna desfăşurare a evacuării.
Încă de la intrare, am fost întâmpinaţi de una dintre persoanele care până ieri locuia pe strada Sf. Spiridon, nr. 38: „Sunt bolnavă. Trebuie să mă operez şi nu am bani. Cu ce să mă mut, dacă eu nu am nici măcar bani de operaţie?. Ne dau afară. Nu mai au răbdare să vină măcar primăvara. Să luăm şi noi pensia, să avem cum să ne mută. Am investit o grămadă de bani aici. Am pus acoperiş, am făcut gard”, a început să plângă una dintre evacuate. „Nu le las nimic. E munca noastră şi banii noştri au fost investiţi aici. Luăm până şi ultima scândură”, a venit în completare o altă doamnă.
În timp ce stăteam de vorbă cu evacuaţii, au apărut şi proprietarele. „De zece ani ne luptăm să îi evacuăm. De vreo şase ani ne judecăm. Am avut câştig de cauză în instanţă, avem ordin de evacuare. Au apelat la tot felul de tertipuri să amâne această evacuare. Au tot făcut contestaţii la executare şi au pierdut. Noi am tot fost înţelegători: ba că e ziua unuia dintre ei, ba că e Paştele sau Crăciunul. Acum gata! Ne-am dobândit dreptul de proprietate în instanţă. Nu am venit să îi dăm afară pur şi simplu. Au fost aici patru familii, două dintre ele s-au mutat de bunăvoie. Cei care au rămas nu au vrut să se mute, aşa că am apelat până la urmă la executor şi la poliţie”, ne-au explicat cele două doamne care susţin că sunt proprietarele imobilului.
Discuţiile contradictorii, cum sunt la fiecare situaţie de acest gen, au continuat. Fiecare îşi susţinea cauza, fără a ne arăta însă un act care să dovedească ceea ce spun. Nici proprietarii, nici evacuaţii nu au dorit să îşi demonstreze adevărul cu acte. Singura hârtie pe care am reuşit să o citim a fost ordinul de evacuare emis de executorul judecătoresc, prin care se spunea că pe data de 16 martie va avea loc evacuarea. „Azi este termen la proces. De ce au venit chiar azi să ne evacueze?”, se tot întrebau evacuaţii. „Au contestat toate ordinele de executare, dar nu au avut câştig de cauză. Noi suntem proprietarii şi nu am dorit să preluăm şi chiriaşii. I-am păsuit de atâtea ori, mai mult de atât nu putem face. Am făcut şi sesizare la poliţie pentru că ne-au furat parchetul şi sobele din casă”, ne-a mai spus una dintre proprietare.
Cu ordinul de evacuare în mână, cele două familii, nouă oameni în total, îşi strângeau lucrurile şi le duceau la maşină. Nu ştiau încotro vor merge, unde îşi vor petrece noaptea. Şi cei nouă oameni de pe strada Sf. Spiridon nu sunt singurii care îşi pun astfel de întrebări. Ca ei mai sunt şi alţii, evacuaţi din casele în care au locuit zeci de ani, pe principiul „unde-i lege, nu-i tocmeală”.
http://www.viata-lib...tocmeala_2.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#15 dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 34.487 Mesaje:

Adăugat 17 martie 2010 - 01:02

Primăria nu are locuinţe, dar caută soluţii
În total, la nivelul Primăriei municipiului Galaţi există în prezent în jur de 6.000 de cereri pentru acordarea de locuinţe. Unele dintre solicitări se referă la acordarea de locuinţe sociale, altele sunt pentru acordarea de locuinţe ANL.
Deşi Primăria municipiului Galaţi nu dispune de un fond locativ special constituit pentru familiile evacuate din fostele case naţionalizate, există cazuri care au fost rezolvate. Chiar şi în ultima şedinţă a Consiliului Local Galaţi s-a aprobat o hotărâre privind acordarea a trei garsoniere ANL unor familii evacuate, casele rămânând goale după ce tinerii chiriaşi au predat contractele de închiriere.
Însă, în momentul în care se va finaliza lucrarea la blocul A 4, de pe strada Traian, o parte dintre cele 78 de apartamente va fi folosită exclusiv pentru rezolvarea problemelor familiilor evacuate.
http://www.viata-lib...solutii__2.html

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare