Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Primăria Galaţi a rămas fără sediu

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
49 răspunsuri la acest subiect

#21 AndreiM

AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.582 Mesaje:

Adăugat 30 august 2010 - 08:09

nu stiu daca o sa coste chiar 10 milioane, dar cu maxim 6 milioane poti construi un sediu pretabil!

#22 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.277 Mesaje:

Adăugat 30 august 2010 - 09:14

nu stiu daca o sa coste chiar 10 milioane

Nici eu nu cred, dar am exagerat si eu... Oricum, e aberant pretul in conditiile actuale si pentru imobilul despre care Nicolae cu gura lui spunea ca nu e sigur daca mai sta in picioare la un cutremur peste 6 grade...
Revenind, cu banii aia se poate face ceva modern, structurat dupa nevoile reale si in plus nu-ti cere nimeni banii gramada. Iar proprietarul ar trebui lasat sa vanda oricarei  persoane dispuse sa plateasca minim 5 milioane de euro... Nu mai vorbim ca are deja propuneri de 6-7 milioane  :))  (dupa cum a zis declarat, nu??)
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca si Iuda avea amici ireprosabili (Ernest Hemingway)

#23 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.049 Mesaje:

Adăugat 01 septembrie 2010 - 00:15

Proprietarii şi municipalitatea nu s-au înţeles
Procesul între municipalitate şi Pierre Macri s-a terminat anul acesta în martie. La două luni după ce decizia instanţei a rămas definitivă, moştenitorul a primit din partea primarului o înştiinţare prin care susţinea că doreşte să cumpere clădirea. „Pe 5 mai, primarul ne-a comunicat în scris că vrea să cumpere, asta fără a avea mandat din partea Consiliului Local. Acum, în urma întâlnirii pe care am avut-o cu ei, tot fără a avea mandat din partea CL, spun că preţul e prea mare şi că preferă să facă un nou sediu”, ne-a spus Didel Bujeniţă, avocatul lui Pierre Macri. „Marţi, 31 august, Pierre Macri a împlinit 75 de ani. Am vorbit cu el la telefon şi mi-a spus că nu crede că va mai trăi să vadă minunea de a intra în posesia acelei clădiri. Sunt nouă ani de când ne judecăm şi ne învârtim efectiv după deget”, a adăugat Didel Bujeniţă.
La discuţia avută cu reprezentanţii Primăriei, moştenitorii au arătat că imobilul în sine nu valorează decât 2.353.000 de euro, plus aproximativ un milion de euro valoarea terenului, 664 metri pătraţi, pe care se află clădirea. „Clădirea, acolo unde suntem obligaţi de lege să îi ţinem trei ani de zile după câştigarea procesului, nu valorează decât vreo 3.000.000 de euro. Au făcut caz că sediul Primăriei costă peste 5 milioane de euro, ceea ce nu este adevărat. Am sperat că se va face o chestie transparentă. Ne-am dorit să avem o întrevedere cu cei din Consiliul Local, să le expunem problema şi să discutăm, în prezenţa presei, toate aspectele. Nu au vrut aşa ceva. Sunt consilieri care nu cunosc toate aspectele problemei”, ne-a spus nepotul lui Pierre Macri, Cristian Moldoveanu.
„Ne-au încurcat suficient de mult până acum. Au spus că vor să cumpere, după care s-au răzgândit. Au cerut expertiză, au făcut la rândul lor o expertiză – s-a făcut licitaţie şi a câştigat o firmă din Iaşi -, iar acum spun că preţul e prea mare. Legea ne obligă să îi ţinem în chirie trei ani. Aşa o să facem, dar le dăm doar clădirea. Restul terenului ne aparţine. Nu vor să ne dea autorizaţie? Ne judecăm în continuare cu ei. Noi nu pierdem decât timp, ei în schimb pierd bani. Am renunţat la un proces prin care ceream un milion de euro pentru perioada în care au tergiversat punerea în posesie. Am ajuns la un acord cu ei că renunţăm la acel proces, cu condiţia că vor cumpăra. S-au răzgândit?. Nu e nicio problemă. Repunem pe rol acel proces şi le cerem şi chirie, începând cu martie 2010. În total vor scoate din bugetul local cel puţin două milioane de euro”, ne-a explicat Cristian Moldoveanu.
Cum în raportul de expertiză scrie că valoarea chiriei lunare este peste 30.000 de euro, Primăria va plăti, din bani publici, peste 1.100.000 de euro pentru trei ani de chirie. La care se adaugă încă un milion pentru perioada proceselor. Adică, aproximativ valoarea totală a clădirii.
În tot acest timp, când oficialii se gândesc şi se răzgândesc, moştenitorii clădirii trebuie să plătească impozit la stat. „La Finanţe clădirea este evaluată la 4.444.324 euro. Mult mai mult decât am cerut pe ea. Nu vă pot spune în acest moment cât trebuie să plătesc impozit, dar dacă dau aceşti bani vreau să mă şi folosesc de proprietatea mea”, declară nepotul lui Pierre Macri.
http://www.viata-lib...a_in_aer_2.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#24 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.277 Mesaje:

Adăugat 01 septembrie 2010 - 08:34

Cum în raportul de expertiză scrie că valoarea chiriei lunare este peste 30.000 de euro, Primăria va plăti, din bani publici, peste 1.100.000 de euro pentru trei ani de chirie. La care se adaugă încă un milion pentru perioada proceselor. Adică, aproximativ valoarea totală a clădirii.

Adica, doua faulturi logice, adeka "rosu" pentru autor...
Nimeni nu poate obliga chiriasul sa stea si sa plateasca trei ani - una la mana. E doar o optiune, are dreptul/optiunea de a sta in acel spatiu, deci nu e chiar asa sigur primul milion.
Doi, se pare se ziaristul (ma rog, ziarista) e si-n completul care va judeca eventualul proces si, mai ales, s-a si antepronuntat...
Oricum, incep sa mai scada sumele, de la 7 milioane vehiculate la inceput, acum a ajuns la 2,5; mai mult proprietarul se pare ca acum se plange ca e supraevaluata cladirea  :))
Probabil ca pana la urma se va ajunge la un pret "cinstit" de 1-1,5 mil. euro. Peste suma asta nu e nicio "sfaraiala"...
Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Nu uitati ca si Iuda avea amici ireprosabili (Ernest Hemingway)

#25 Arkan

Arkan

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 131 Mesaje:

Adăugat 01 septembrie 2010 - 09:54

Cladirea in cauza ma tem ca face mai bine de 2 milioane, daca nu, undeva pe acolo sigur. Numai suprafata pe care e construita e foarte mare si-i in centrul orasului. Despre rezistenta cladirii se poate pronunta oricine, numai adormitul de primar nu. Nu stiu sa fie structuralist si energetician, asa ca eu unul banuiesc ca-n afirmatiile lui sunt doar o incercare de a mai forta un pic scaderea pretului.

#26 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.277 Mesaje:

Adăugat 01 septembrie 2010 - 10:27

In expertiza scrie 2.350.000 euro (casoaia). Daca tii cont si de criza in care ne aflam, de faptul ca trebuie investite alte multe milioane, de faptul ca fiind declarata (?) monument trebuie sa lucrezi intr-un anume fel si cu anume restrictii (deci implicit costuri mai mari) etc., eu cred ca 1,5 - 2 milioane e mult mai corect fata de cele 5 pretinse, pentru toate afacerea.
Cu 2 milioane de euro poti construit ceva ok pentru birouri.
Dar, binenteles, ramane de vazut.

#27 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.049 Mesaje:

Adăugat 30 septembrie 2010 - 10:37

Chirie de 10.000 de euro pe lună pentru Primărie?
Nenumăratele discuţii şi negocieri dintre reprezentanţii Primăriei şi cei ai noului proprietar, Pierre Macri, sunt pe cale de a se încheia. Punctul cel mai fierbinte de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliul Local de astăzi este discutarea situaţiei sediului Primăriei.
Preţ, 2,8 milioane de euro
Pentru prima dată, avocatul lui Piere Macri vine în faţa aleşilor locali să prezinte pretenţiile noului proprietar. „Am discutat deja cu consilierii locali din comisia de specialitate şi i-am lămurit cu privire la anumite aspecte pe care le-au auzit doar din zvonuri. Propunerea noastră pentru chirie este de 10.000 de euro pentru clădire şi teren. Credem însă că varianta cumpărării sediului Primăriei, la valoarea propusă de noi este mai mult decât rezonabilă. Este vorba de 2,8 milioane de euro, fără parcul din faţa clădirii şi parcare", ne-a declarat avocatul proprietarului, Didel Bujeniţă.
Constantin Aurelian, preşedintele Comisiei Buget-finanţe din cadrul Consiliului Local, ne-a declarat că, în momentul de faţă, există câteva variante. Prima ar fi cumpărarea sediului Primăriei cu tot cu parc şi parcare ceea ce ar însemna 5-6 milioane de euro.
A doua variantă ar fi închirierea sediului Primăriei (fără parc şi parcare) pe următorii trei ani la un preţ modic, care îl prevede legea. „La comisie au fost păreri pro şi contra. Unii consilieri au mers pentru renegocierea preţului, alţii pe chirie. Cert este că nu avem suma de 5-6 milioane de euro. În consecinţă, vom vota preţul cel mai corect pentru Primărie şi gălăţeni", ne-a declarat Aurelian Constantin.
A treia variantă ar fi închirierea cu 10 euro pe metrul pătrat doar a clădirii. O altă propunere este închirierea cu 9.000-10.000 de euro a întregii suprafaţe (parc, parcare şi sediu).
„Noi vom încerca să mergem pe varianta chiriei pe o perioadă de trei ani, aşa cum prevede legea în cazul clădirilor retrocedate. În tot acest timp vom căuta un nou sediu pentru Primărie", ne-a declarat Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul municipiului Galaţi.
În cadrul Consiliului Local se va înfiinţa o comisie specială care se va ocupa de negocierea variantelor propuse de reprezentanţii municipalităţii şi cei a noului proprietar, Pierre Macri.
http://www.adevarul...._344965629.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#28 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.049 Mesaje:

Adăugat 01 octombrie 2010 - 00:51

Situaţia sediului Primăriei va fi tranşată joia viitoare
Situaţia sediului Primăriei municipiului Galaţi, devenit proprietatea lui Pierre Macri, a constituit cel mai fierbinte subiect de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de ieri. Aleşii locali şi primarul s-au aflat faţă în faţă cu pretenţiile lui Pierre Macri susţinute de ferm de către avocatul Didel Bujeniţă.
Cu toate cu figura în fruntea ordinii de zi, soarta locativă a Primăriei a fost lăsată la finalul întrunirii când interesul consilierilor devenise din ce în ce mai scăzut. Primarul Dumitru Nicolae le-a explicat aleşilor situaţia delicată în care se află municipalitatea şi motivele pentru care până acum nu s-a găsit un nou sediu: Legea 10 din 2010 prevedea că imobilele în care îşi desfăşoară activitatea instituţiile publice sunt exceptate de la restituirea în natură. Numai că în 2005 Legea 10 a fost modificată, excepţia fiind înlocuită cu măsura restituirii tuturor imobilelor, indiferent de destinaţie. „Dacă Legea 10 spunea că se retrocedează Primăria şi trebuie să ne facem un sediu era bine. Acum şi Casa Căsătoriilor este retrocedată, şi sediul Primăriei, iar eu m-am angajat că până nu rezolv problemele grele ale oraşului canalizare - apă, gunoi - nu mă apuc de alte probleme. Ne găsim într-o situaţie de criză, nu putem lua credite”, a explicat edilul urbei. Nicolae le-a cerut aleşilor să fie de acord cu plata chiriei cel puţin anul acesta şi anul viitor. Soluţiile primarului au fost: construirea unui nou sediu, cumpărarea clădirii actuale şi modernizarea ei şi solicitarea de fonduri de la AVAS pentru plata preţului imobilului.
Intervenţiile avocatului Didel Bujeniţă, care le-a cerut aleşilor să se aplece cu atenţie asupra situaţiei, au deranjat câţiva consilieri. Mai ales când le-a atras atenţia că jumătate de an din cei trei ani cât Primăria are dreptul să fie chiriaşă a expirat! Avocatul a spus că AVAS nu va da primăriei bani să cumpere clădirea, ba mai mult, a insinuat clar că în spatele intenţiei de a se construi un sediu nou pentru Primărie se află „anumite cercuri interesate de nişte comisioane”.
Câţiva consilieri au acuzat că li se forţează mâna să cumpere clădirea. Intervenţiile virulente ale unor aleşi, dar şi dezinteresul altora, care au părăsit şedinţa, au determinat amânarea dezbaterii acestei probleme pentru şedinţa de joia viitoare.
http://www.viata-lib..._stapan__2.html

#29 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.049 Mesaje:

Adăugat 05 octombrie 2010 - 08:49

Primarul nu vrea să se mute la Prefectură
Primarul Dumitru Nicolae nu vrea să se mute în clădirea pe jumătate goală a Prefecturii, deşi actualul sediu al Primăriei este retrocedat, iar construcţia unui sediu nou ar costa peste patru milioane de euro, cu toate că astfel s-ar economisi la bugetul comunităţii considerabila sumă de patru milioane de euro.
Argumentele edilului-şef Dumitru Nicolae sunt: spaţiul insuficient şi insuficienţa locurilor de parcare. Ba chiar autorităţile au comandat un studiu de fezabilitate pentru stabilirea locului în care se va construi viitorul sediu al Primăriei. „Nu este spaţiu suficient. Nu este o idee bună. În primul rând pentru că nu avem spaţiu suficient acolo, sunt puţine birouri, iar în al doilea rând, pentru că nu sunt locuri de parcare”, a spus primarul NIcolae.
Dumitru Nicolae vrea cu orice preţ să-şi lege numele de construirea unui sediu nou: „Deja este în derulare un studiu de fezabilitate, analizăm piaţa, pentru a găsi cea mai bună zonă. Nu este posibil ca un oraş de talia Galaţiului să nu aibă un sediu pentru Primărie. În următorii doi ani vom avea o Primărie modernă, cu parcare subterană. Această investiţie va fi inclusă în bugetul pe 2011. Probabil că vom contracta un credit”.
Întrebat pe ce variantă va merge până în momentul în care Primăria va avea posibilitatea construirii unui nou sediu, primarul Nicolae a răspuns. „Am găsit o soluţie provizorie. Vom plăti chirie la un preţ modic, aşa cum prevede legea. În acest timp, sperăm să construim un sediu nou. Până la Revoluţie, toate primăriile din ţară şi-au construit sedii, numai la Galaţi nu a interesat pe nimeni, iar acum instanţa a decis că trebuie să părăsim clădirea. Proprietarul cere o sumă foarte mare, iar nou nu avem banii ăştia”, a spus Dumitru Nicolae.
Palatul Administrativ în care funcţionează Prefectura Galaţi este aproape gol. După disponibilizări, mai bine de jumătate dintre birourile instituţiei au rămas goale şi au fost sigilate. În aceiaşi situaţie se află şi o bună parte din spaţiile blocului Cristal, în care îşi au sediile o sumedie de agenţii neguvernamentale şi al gen de instituţii care nu au ce să caute acolo. Majoritatea birourilor din blocul Cristal sunt nefolosite de ani de zile. „Nu sunt ale noastre, sunt ale Prefecturii. Ştiu că multe birouri sunt goale, dar noi nu avem nicio putere. Acolo ar trebui să fie mutate ONG-urile, care vin să ne ceară tot nouă sediu”, a încheiat primarul Dumitru Nicolae.
http://www.adevarul...._347965322.html

#30 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.277 Mesaje:

Adăugat 05 octombrie 2010 - 09:25

După disponibilizări, mai bine de jumătate dintre birourile instituţiei au rămas goale şi au fost sigilate
Cat de "manjit" (sau prost) trebuie sa fii sa afirmi senin(a?) fraze ca cea de mai sus?
Prefectura avea vreo 50-60 de angajati, daca au au fost diponibilizati 50% inseamna 25-30 de oameni... In cladirea actuala a primariei de cateva ori mai multi... Grozava rezolvare. Perfecta pt unul de la A de Gl/Br.

#31 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.049 Mesaje:

Adăugat 07 octombrie 2010 - 23:52

Primăria va avea un sediu nou
Ieri, consilierii locali au luat o decizie care ar fi putut rămâne în memoria publică drept o decizie istorică, dacă s-ar fi respectat nişte condiţii minime. Adică, în cazul în care la şedinţă s-ar fi prezentat, cu respectul cuvenit pentru alegătorii care i-au votat, toţi cei 27 de consilieri locali, dacă şedinţa ar fi început la fix, nu la şi douăzeci şi, cel mai important, dacă hotărârea ar fi fost luată în armonie cu legile democraţiei. Pe scurt, cei 17 aleşi locali prezenţi au votat ca Primăria municipiului Galaţi să înceapă construcţia unui nou sediu, considerând că a cumpăra actuala clădire – restituită, prin decizie judecătorească, proprietarului de drept, Pierre Macri – cu cinci milioane de euro este prea mult. Aşadar, s-a stabilit ca, în termen de doi ani şi jumătate, Galaţiul să aibă o nouă primărie, timp în care municipalitatea va plăti chirie proprietarilor clădirii de pe Domnească. Preţul pentru suprafaţa construită, stabilit prin hotărâre de Guvern, indică doi lei pe metru pătrat, ceea ce înseamnă că, timp de doi ani şi jumătate, Primăria va plăti 7.200 de lei pe lună.
În acest timp, noul sediul al Primăriei se va construi. Unde? Aici discuţia devine foarte interesantă. Deşi aleşii locali au decis în unanimitate să îi întrebe pe cetăţenii Galaţiului, printr-o consultare publică care ar fi locul cel mai potrivit, consilierii deja au ales locurile: fie la Pastilă (spre Faleză, în zona sediului Distrigaz, în parc), fie în faţa hotelului Turist, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Sunt două soluţii, pentru că a insistat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco să o propună pe a doua. Altfel, în cadrul „democraticei” consultări publice pe care, în nemărginita lor generozitate au propus-o aleşii locali, gălăţenii ar fi fost întrebaţi, probabil, astfel: „nu este aşa că doriţi un nou sediu al Primăriei la Pastilă?”. Totuşi, după şedinţă, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a promis că la consultarea publică, cetăţenii vor fi lăsaţi să propună şi alte locaţii. Un lucru este sigur: decizia finală va fi luată până la finele lunii noiembrie, chiar de Serbările Galaţiului.

#32 Legumix

Legumix

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.460 Mesaje:

Adăugat 08 octombrie 2010 - 17:27

fie la Pastilă (spre Faleză, în zona sediului Distrigaz, în parc), fie în faţa hotelului Turist, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

DAAAAAA...sa mai desfiintam un parc de joaca pentru copii....sa mai desfiintam un mic spatiu verde si deschis publicului.
ar trebui sa o faca langa metro...ca sa-si justifice angajatii lefurile.

#33 katman

katman

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.150 Mesaje:

Adăugat 09 octombrie 2010 - 07:49

Prefectura avea vreo 50-60 de angajati, daca au au fost diponibilizati 50% inseamna 25-30 de oameni... In cladirea actuala a primariei de cateva ori mai multi...
N-am fost niciodata, nici in primarie nici in prefectura....  Cred ca ar conta totusi suprafata birourilor respective.... Daca inainte stateau cite unul-doi angajati si in acelasi loc incap lejer 3-4? Numai daca nu sint toti sefi si musai sa stea singuri :d
Oricum, construirea unui sediu in plina criza, cind nu sint bani de atitea altele... mi se pare putin sfidator. Ca sa nu mai zic de locatiile alese. Pe linga propunerea lui Legumix, vin si eu cu aceeea a alegerii cartierului D. Cantemir ca o posibilitate. :d Cine stie, poate in viitor acolo va fi centrul orasului, nu?

Acest mesaj a fost editat de katman pe: 09 octombrie 2010 - 07:49.

#34 Mikka

Mikka

SuperModerator

• Moderator forum
  • 2.277 Mesaje:

Adăugat 09 octombrie 2010 - 22:03

N-am fost niciodata, nici in primarie nici in prefectura...
Nu-i o crima :)
Oricum, construirea unui sediu in plina criza, cind nu sint bani de atitea altele... mi se pare putin sfidator
Poate. Dar sa platesti cinci milioane de euro, tot in plina criza, cred ca ar fi si mai sfidator.

#35 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.049 Mesaje:

Adăugat 12 octombrie 2010 - 21:09

Municipalitatea are bani pentru o primărie nouă
Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că primăria are banii necesari pentru un nou sediu, după ce imobilul în care îşi desfăşoară activitatea şi terenul aferent au fost retrocedate.
Anunţul primarului vine după ce Consiliul Local Galaţi a hotărât în unanimitate de voturi în urmă cu o săptămână să înceapă construcţia unui nou sediu, considerând că a cumpăra actuala clădire - restituită, prin decizie judecătorească, proprietarului de drept, Pierre Macri - cu cinci milioane de euro este prea mult.
Termenul stabilit de Consiliul Local Galaţi pentru construcţia noului sediu este de doi ani şi jumătate, perioadă în care municipalitatea va plăti chirie proprietarilor clădirii unde se află actualul sediu.
http://radioiasi.ro/...10791&Itemid=28

#36 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.049 Mesaje:

Adăugat 05 noiembrie 2010 - 01:16

Pierre Macri vrea chirie şi daune pentru clădirea Primăriei
Toţi gălăţenii ştiu despre problema clădirii în care îşi are sediul Primăria Galaţi. După nouă ani de procese, Pierre Macri a intrat în posesia clădirii, anul acesta, în martie. La două luni după ce decizia instanţei a rămas definitivă, moştenitorul a primit din partea primarului o înştiinţare prin care susţinea că doreşte să cumpere clădirea. „Pe 5 mai, primarul ne-a comunicat în scris că vrea să cumpere, asta fără a avea mandat din partea Consiliului Local”, susţine Didel Bujeniţă, avocatul lui Pierre Macri. Clădirea nu a fost cumpărată de municipalitate, motiv pentru care problemele au reînceput. „Am dat în judecată atât Municipiul Galaţi prin reprezentantul legal, cât şi pe primar, ca parte în cauză. Dorim să se constate legal lipsirea de folosinţă/chirie asupra imobilului şi să fie plătită  lipsirea de folosinţă, începând cu martie 2007 (NR când Macri a câştigat primul proces) şi până în martie 2010. De asemenea, am cerut instanţei să îi oblige pe cei din Primărie să ne achite chiria începând cu data de 31 martie 2010 până în prezent şi, ulterior, până la momentul în care vor elibera sediul.  Am mai deschis o dată acest proces, dar l-am suspendat atunci când am primit hârtia de la Primărie prin care îşi exprimau dorinţa de a cumpăra clădirea”, explică Didel Bujeniţă.
Prin aceeaşi acţiune, reprezentantul lui Pierre Macri solicită şi plata sumei de 6.000 de lei, actualizată, reprezentând contravaloarea onorariului expertului. „Am solicitat şi daune interese aferente lipsirii de folosinţă, chiriei şi onorariului expertului. Solicităm şi plata dobânzii aferente sumei de 5.186.000 euro ce urma să constituie preţul
de vânzare-cumpărare al imobilului. Mai mult decât atât, vrem ca Primăria, pe banii săi, să desfiinţeze de pe terenul nostru toate construcţiile făcute fără autorizaţie – garaje, punctul de control şi anexele, statuia şi băncile. Dacă nu vor face ei asta, o să le desfiinţăm noi, dar tot pe banii lor. Se pare că tocmai ei, care ar trebui să respecte legea, o încalcă”, explică avocatul.
Nu este prima dată când reprezentantul lui Pierre Macri ne spune că primarul nu a avut mandatul Consiliului Local pentru a-şi exprima opţiunea de cumpărare. „Primarul a luat această decizie de unul singur. Nu a avut mandat de la CL. A ştiut că avem şi alţi cumpărători, aşa că ne-a spus că vor ei clădirea. După ce ceilalţi cumpărători au aflat de această intenţie, şi-au retras ofertele. La fel a făcut şi Primăria. Au spus că vor să cumpere, după care s-au răzgândit. Au cerut expertiză, au făcut la rândul lor o expertiză (s-a făcut licitaţie şi a câştigat o firmă din Iaşi), iar acum spun că preţul e prea mare. A fost pur şi simplu un joc. Noi nu ne jucăm. Acum au venit cu ideea că vor să cumpere Hotelul Faleza. Mă îndoiesc că vor reuşi să-l cumpere la acel preţ. În zona respectivă, terenul se vinde cu 200-250 de euro metrul pătrat şi ei vor să cumpere de la stat cu 1 euro? Va pierde oare statul? Varianta cu Hotelul Faleza a venit după ce au mai avut două propuneri de sediu: prima a venit din partea proprietarului celor două clădiri de la intersecţia străzilor George Coşbuc şi Tecuci, iar cea de-a doua de la proprietarul hotelurilor Dunărea şi Galaţi. Eu, unul, nu ştiu ce să mai cred”, susţine Didel Bujeniţă.
Nepotul lui Pierre Macri, Cristian Moldoveanu, ne-a mai semnalat o problemă. „Nu am încheiat nici până acum contractul de închiriere. Probabil cred că dacă nu vor semna acest contract vor scăpa de plata chiriei, dar se înşeală. Legea spune că, dacă nu există contract de închiriere, data de 10 a fiecărei luni devine zi de plată a chiriei. Noi îi aşteptăm în continuare să ne plătească, mai ales că noi trebuie să plătim şi impozitul pe clădire. Vă reamintesc că, la Finanţe, clădirea este evaluată la 4.444.324 euro. Mult mai mult decât am cerut pe ea”, susţine Cristian Moldoveanu.
Când, cum şi în ce fel se va rezolva această problemă sunt întrebări care, cel puţin pentru moment, rămân fără răspuns. Până una alta, însă, sperăm să apucăm şi noi finalizarea  acestui proces. Dacă durează încă nouă ani de zile,  Pierre Macri şi moştenitorii săi pierd timp, iar municipalitatea pierde bani. Bani din buzunarul nostru, al contribuabililor…
http://www.viata-lib...rimariei_2.html

#37 AndreiM

AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.582 Mesaje:

Adăugat 05 noiembrie 2010 - 01:31

Se pare că tocmai ei, care ar trebui să respecte legea, o încalcă”, explică avocatul.
Zi nu zau!

După ce ceilalţi cumpărători au aflat de această intenţie, şi-au retras ofertele
Sa mori tu! si unde-s cumparatorii aia care ofera 5-6 milioane de euro? i-a visat Macri?

#38 George

George

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.919 Mesaje:

Adăugat 10 noiembrie 2010 - 15:41

Deci in urmatorii 2 ani va fi primarie noua cu parcare subterana. Dar ce spunea primarul cand venea vorba de parcari subterane pentru peroane fizice? Ca solul orasului, nu permite.
Deci uite. Chestia e ca nu vrea, nu ca nu ar putea. Nu vrea, pentru ca probabil lui nu iar iesi mai nimic din asta.

Acest mesaj a fost editat de George pe: 10 noiembrie 2010 - 15:41.

#39 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.049 Mesaje:

Adăugat 10 decembrie 2010 - 09:51

Primăria refuză să semneze contractul de închiriere pentru sediu
Pierre Macri, proprietarul clădirii de pe strada Domnească 38, cere în justiţie plata unei chirii de 28.000 de euro pe lună. Municipalitatea virează lunar în contul lui Macri aproape 16.000 de lei, reprezentând chiria pentru imobil, dar nu a semnat niciun contract de închiriere cu moştenitorul fostului proprietar.
Conducerea Primăriei Galaţi plăteşte în prezent 2,5 lei pe metru pătrat de construcţie şi teren pentru sediul de pe strada Domnească 38 în baza unei hotărâri de Guvern care reglementează plata chiriilor pentru instituţiile care funcţionează în clădiri aflate în domeniul privat.
Moştenitorul clădirii, Pierre Macri, nu a acceptat plata unei asemenea chirii şi a dat în judecată Primăria şi Guvernul, cerând anularea hotărârii Executivului, dar şi obligarea municipalităţii la plata unei chirii la preţul pieţii.
Reprezentanţii Primăriei spun că se va semna contractul. Nu se ştie însă când. “O să semnăm. Este foarte greu să îţi asumi un astfel de contract în care trebuie să plăteşti o suma pentru terenul de sub clădire, stabilit prin OUG  de 2 lei, iar pe restul terenului îţi cere în euro. Normal că trebuie să fii atent când semnezi un astfel de contract. Probabil că ăsta e motivul pentru care se lungeşte cu semnatul”, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.
„Trebuie mai întâi să treacă de votul Consiliului Local şi nu s-a întâmplat asta, nu a fost nici măcar o şedinţă de îndată. Noi, grupul PDL, nu vom vota pentru semnarea contractului”, ne-a declarat consilierul local Viorel Trif.
Moştenitorul sediului Primăriei vrea să i se plătească o chirie la preţul pieţii. “I se virează în contul domnului Macri o sumă de bani în fiecare lună. Noi nu ne-am dat acordul pentru aşa ceva. Vă daţi seama în ce situaţie s-a ajuns? Ce justificare legală au aceşti bani? Am cerut printr-un proces civil să ni se plătească o chirie lunară de 28.000 de euro la preţul pieţii, dar am solicitat pe contencios să se anuleze şi hotărârea de Guvern care reglementează chiriile”, ne-a declarat Didel Bujeniţă, avocatul lui Pierre Macri.
http://www.adevarul...._387561342.html

#40 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.049 Mesaje:

Adăugat 11 martie 2011 - 09:40

Primăria Galaţi va plăti o chirie de 10.000 de euro pe lună pentru sediul în care funcţionează
Curtea de Apel a decis ieri ca municipalitatea să achite aproximativ 60.000 de euro ca diferenţă de chirie pentru sediul unde funcţionează. Pierre Macri, moştenitorul sediului Primăriei Galaţi, a reuşit să obţină şi anularea parţială a hotărârii de Guvern ce reglementează plata chiriilor pentru instituţii, dar şi suspendarea documentului până la judecarea definitivă a procesului.
Lucrurile merg din rău în mai rău pentru Primăria Galaţi. După ce iniţial a pierdut imobilul de pe strada Domnească, numărul 38, unde îşi are sediul, municipalitatea se vede nevoită să plătească o chirie uriaşă pentru următorii doi ani. Dacă până acum valoarea chiriei plătită moştenitorului clădirii, Pierre Macri, se ridica la 4.000 de euro pe lună, din aprilie 2011 Primăria Galaţi este obligată să plătească nouă lei pe metru pătrat de construcţie desfăşurată şi 3,5 lei/mp de teren.
Decizia a fost luată joi de Curtea de Apel Galaţi, iar asta înseamnă o chirie de aproximativ 10.000 de euro pe lună, o sumă imensă pentru bugetul local. „Noi am încercat să ajungem la un acord pe cale amiabilă pentru plata chiriei, dar nu s-a putut. Am apelat atunci la justiţie pentru a-i face să înţeleagă că nu pot plăti cât vor dumnealor", ne-a declarat Didel Bujeniţă, avocatul lui Macri.
Judecătorii au obligat Primăria să achite şi diferenţa de chirie din aprilie 2010, când imobilul de pe strada Domnească a fost retrocedat, care înseamnă o diferenţă de 23.275 de lei lunar. Asta înseamnă că municipalitatea trebuie să-i plătească lui Pierre Macri aproximativ 60.000 de euro doar din diferenţa de chirie.
Interesant de amintit este că instanţa a anulat şi anexa 1, punctul 3, din HG 343/2007, ce stabilea cuantumul chiriilor plătite de instituţii pentru imobilele unde îşi desfăşoară activitatea, iar reglementarea nu mai poate produce niciun efect pentru că a fost suspendată până la finalizarea procesului.
http://www.adevarul...._442155852.html

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare