Salt la conținut

Bun venit pe Forum Gălățeni.net

Pentru a putea publica subiecte și mesaje sau pentru a răspunde la cele deja existente este nevoie să vă logați. Dacă nu aveți un cont click pentru Înregistrare.
Vă puteți autentifica pe forum cu un cont de Facebook, indiferent că sunteți membru sau nu. Autentificați-vă aici: 
Înainte de a începe colaborarea cu Forumul Gălățeni.net vă rugăm să studiați Regulile comunității.

Galaţiul - cel mai urât oraş din ţară!

• Vă rugăm să vă conectaţi pentru a răspunde
48 răspunsuri la acest subiect

#21 mambo

mambo

menbru di menbru

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.124 Mesaje:

Adăugat 21 iunie 2010 - 13:15

pitesti, oradea, craiova si clujul sunt orasele din lista de mai sus pe care nu le-am vizitat dar va asigur ca oricare dintre ele e mai "de vis" decat mizerabilul de galati.
vrei parola?  ǝuıq ızǝʌ ıɐɯ nu ɐɔ pǝɹɔ

#22 AndreiM

AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.582 Mesaje:

Adăugat 21 iunie 2010 - 13:30

Bucuresti? Oras de vis? sa fim seriosi.
Cu primele doua sunt de acord, Sibiu si Timisoara dar cu Bucurestiul in niciun caz.
Oradea nu mi s-a parut deosebit. Poate doar zona cu European Drinks. Clujul ar putea fi un oras de vis.. Vis-a-vis de Craiova si Pitesti am cateva retineri.

De ce nu Brasovul in topul celor 3 ? De ce nu Iasiul?

#23 mambo

mambo

menbru di menbru

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.124 Mesaje:

Adăugat 21 iunie 2010 - 13:35

si in bucuresti sunt unele locatii care te fac sa uiti de mizeria care il acopera. parerea mea e ca aradul si timisoara sunt cu mult peste toate. si vine tare din urma constanta.

#24 mambo

mambo

menbru di menbru

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.124 Mesaje:

Adăugat 21 iunie 2010 - 13:48

o sa vedem si noi asa ceva vreodata intr-un oras din romania? NICIODATA. cred ca nici in Europa nu exista asa ceva macar la o scara mai mica...

#25 AndreiM

AndreiM

Administrator

• Administrativ
  • 2.582 Mesaje:

Adăugat 21 iunie 2010 - 14:14

Categoric nu vom vedea. E science fiction. Dar consider ca pana la asemenea " opere de arta " noi ar trebui sa ne schimbam mentalitatea, sa avem noi ultimul cuvant de spus nu cei care ne conduc, sa invatam sa fim oameni si asa mai departe.

#26 rosenberg

rosenberg

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 31 Mesaje:

Adăugat 22 iunie 2010 - 13:13

Vizualizați mesajulmambo, pe 21 iunie 2010 - 13:35, a spus:

si in bucuresti sunt unele locatii care te fac sa uiti de mizeria care il acopera. parerea mea e ca aradul si timisoara sunt cu mult peste toate. si vine tare din urma constanta.

"problema" noastra este ca tindem sa ne comparam cu cei mai cei, ... dar uitam ca am trait in comunism o gramada de vreme ..., comunism care ne-a taiat si cheful de a visa , si in plus mentalitatea este foarte greu de schimbat [cineva-mi spunea odata ca dintr-o mama curva (femeile dace) si un tata hot (vezi cei care au colonizat Dacia) a iesit poporul roman] deci nu ne putem dezice !...!
atat putem ... momentan
Galatiul nu este un oras urat este (era la vremea in care inca mai mergeam prin Galati) doar ... foarte murdar (cel putin in cartiere).
Tot Galatiul este foarte fascinant pentru cineva venit din afara orasului cu conditia sa aiba un ghid fff. bun (parerea mea), cel putin orasul vechi,centrul, parfumul teilor,faleza (care avea un farmec aparte cu vasul LIBERTATEA), gradina publica, parcul EMINESCU, priza dunarii, Turnul de televiziune, bazinele, s.a.m.d.
parerea mea ca un top al oraselor ar cuprinde (din punctul meu de vedere)CLUJUL detasat, Brasovul, Aradul, Sighisoara, Medias, ... de ce nu ? Galatiul, Oradea un oras interesant, Iasi. Timisoara nu am trecut-o pentru ca tinde sa sufere o MITICIZARE (BUCURESTENIZARE)excesiva din toate punctele de vedere (dar sunt si un pic subiectiv  ;) pentru ca rivalitatea dintre Arad si timisoara este undeva ca cea dintre Galati si braila dar la patrat cel putin... :)) )
scuza-mi interventia tendentioasa dar e ceea ce cred...

#27 toto

toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.703 Mesaje:

Adăugat 22 iunie 2010 - 13:42

@ROSENBERG
Cred ca ai uitat sa mentionezi Sibiul...Imagine adăugata
In rest se observa ca se detaseaza orasele din Transilvania.   Si Tg. Mures e frumos.
Sa stiti ca si Pitestiul e foarte frumos.

#28 rosenberg

rosenberg

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 31 Mesaje:

Adăugat 22 iunie 2010 - 13:54

Vizualizați mesajultoto, pe 22 iunie 2010 - 13:42, a spus:

@ROSENBERG
Cred ca ai uitat sa mentionezi Sibiul...Imagine adăugata
In rest se observa ca se detaseaza orasele din Transilvania.   Si Tg. Mures e frumos.
Sa stiti ca si Pitestiul e foarte frumos.

da ... mea culpa
Am omis Sibiul si alte orase foarte frumoase dar nu din rautate ci pentru ca sunt prea multe ...!!!, si pe multe dintre ele nu le-am vizitat ... inca ...
Sunt multe orase frumoase in romania si cu siguranta ardealul, crisana se detaseaza ... iar spun ... din punctul meu de vedere(au un farmec aparte), nici orasele din moldova nu sunt urate sa nu fiu inteles gresit

dar in afara de orase sunt zone foarte frumoase (extra urbane), de-a dreptul dumnezeiesti!

Fișiere atașate

Acest mesaj a fost editat de rosenberg pe: 08 iulie 2010 - 09:16.

#29 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.051 Mesaje:

Adăugat 13 iulie 2010 - 23:39

Galaţi - locul 13 cu două săptămâni înainte de final
Emoţiile campaniei “Oraşul de vis” nu s-au încheiat. În mai puţin de două săptămâni vom afla care este marele câştigător al concursului. Cel care a ocupat, săptămâni la rândul locul 1, Braşovul, îşi vede acum ameninţat statutul de lider. Braşov are 12.935 de voturi de popularitate, cele care contează cel mai mult în desemnarea marelui câştigător al campaniei. Piteştiul se află în fruntea clasamentului intermediar, cu 18.951 de voturi de popularitate din partea cititorilor. Pe locul al treilea al topului provizoriu se află oraşul Craiova, cu 9.513 de voturi de popularitate. Locurile următoare sunt ocupate, în acest moment, de:
Locul 4: Arad: 3.915 de voturi de popularitate
Locul 5: Cluj-Napoca: 3.196 de voturi
Locul 6: Bacău: 2.775 de voturi
Locul 7: Constanţa: 2.413 de voturi
Locul 8: Sibiu: 2.337 de voturi
Locul 9: Iaşi: 2.159 de voturi
Locul 10: Timişoara: 1.863 de voturi
Locul 11: Oradea: 1.732 de voturi
Locul 12: Brăila: 1.089 de voturi
Locul 13: Galaţi: 1.060 de voturi
Locul 14: Ploieşti: 813 de voturi
Locul 15: Bucureşti: 708 de voturi
http://www.evz.ro/de...ige-900565.html
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#30 ovtoma

ovtoma

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 27 Mesaje:

Adăugat 19 iulie 2010 - 22:05

din punct de vedere al monumentelor/operelor/sculpturilor e un oras plin si frumos dar curatenia orasului lasa de dorit spre deosebire de buzau unde strazile sunt foarte curate SI MAI LINISTITE. PAREREA MEA!

#31 rosenberg

rosenberg

Flotant în Galaţi

• Membri
  • PipPip
  • 31 Mesaje:

Adăugat 20 iulie 2010 - 05:50

Vizualizați mesajulovidiu thomas, pe 19 iulie 2010 - 22:05, a spus:

din punct de vedere al monumentelor/operelor/sculpturilor e un oras plin si frumos dar curatenia orasului lasa de dorit spre deosebire de buzau unde strazile sunt foarte curate SI MAI LINISTITE. PAREREA MEA!

buuun dar sa respectam proportiile!!!
sa nu comparam Buzaul cu Galatiul .... (in buzau cu 2 maturi bune si 2 oameni cu exces de zel intr-o seara nu ai ce curata ... :-?? )
strazile sunt foarte curate SI MAI LINISTITE din cauza ca e un orasel ca si mort ca multe altele din tara !!!(iar in oraselele mici nu se intampla prea multe deobicei). PARERE !!!

#32 toto

toto

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.703 Mesaje:

Adăugat 20 iulie 2010 - 09:59

Am fost saptamana trecuta la Ramnicu Valcea.   E un oras foarte frumos, CURAT si civilizat.  
Problema parcarilor a fost rezolvata prin reamenajarea cu cap a spatiilor dintre blocuri ramand loc si pentru alei si pentru spatiu verde si pentru parcari.
Oamenii mi s-au parut f primitori si civilizati.  Nu stress,  claxoane pe strada, nu mizerie... si in plus - mai putin tzigani ( se pare ca nu le prea prieste catre munte).

PS
Desigur o sa spuneti ca e un oras mai mic, etc... dar parerea mea este ca orasul este dat de oameni, de atitudinea lor, de organizare,  de cei care ii conduc si mai putin de marimea fizica a localitatii.

#33 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.051 Mesaje:

Adăugat 25 iulie 2010 - 22:44

Braşovul este "oraşul de vis". Galaţiul - pe locul 13
Proiectul original lansat de www.evz.ro pe 6 aprilie a ajuns la final. Cititorii au ales Braşovul drept oraşul cu cele mai bune condiţii de trai oferite locuitorilor.
Aproape 80.000 de români au participat activ la aceasta campanie. Au acordat voturi de popularitate, au evaluat oraşele şi au trimis fotografii din oraşele lor, majoritatea fiind incluse în fotoreportaje inedite.
În campania "Oraşul de vis" au fost alese 15 oraşe, cele mai mari după numărul de locuitori. Acestea au primit de la cititori voturi de popularitate şi evaluări cu note de la 1 la 10 pentru: infrastructură, mediu, siguranţa cetăţenilor, sistemul local de sănătate, dezvoltare economică, administraţie locală, cultură şi educaţie. Valoarea notele cititorilor şi numărul voturilor de popularitate au contat în proporţie de 75% din nota finală pe care s-a realizat clasamentul campaniei. Ultimele 25 de procente au fost rezervate evaluării www.evz.ro, pe date statistice oficiale, care a oferit o imagine reală a situaţiei din aceste oraşe.
TOPUL CAMPANIEI
Locul 1 - Braşov
Locul 2 - Piteşti
Locul 3 - Craiova
Locul 4 - Cluj-Napoca
Locul 5 - Iaşi
Locul 6 - Timişoara
Locul 7 - Arad
Locul 8 - Bacău
Locul 9 - Sibiu
Locul 10 - Constanţa
Locul 11 - Oradea
Locul 12 - Bucureşti
Locul 13 - Galaţi
Locul 14 - Brăila
Locul 15 - Ploieşti
http://www.evz.ro/de...nie-901528.html

Cam multe surprize... Aşa bine o fi la Piteşti şi Craiova?
Nu mai sta deoparte! Ajuta-ti orasul! Spune-ti parerea! Comenteaza stirile si informatiile de pe forum! Anunta-ti prietenii de existenta acestei comunitati! Implica-te! Numai impreuna putem schimba ceva!

#34 dcp100168

dcp100168

Administrator

• Administrativ
  • 37.051 Mesaje:

Adăugat 27 iulie 2010 - 01:22

Galaţiul, printre codaşele campaniei "Oraşul de vis"
Spre deosebire de liderul clasamentului, Braşov, cel care a fost desemnat “Oraşul de vis”, cu peste 19.000 de voturi de popularitate, Galaţi a primit doar 1.149 de voturi din partea cititorilor. Alte 1.229 de persoane au ales să evalueze oraşul şi să îi ofere note de la 1 la 10 pentru infrastructură, mediu, administraţie, cultură şi educaţie, devoltare economică, sănătate şi siguranţă. Voturile de popularitate acordate de cititori au contat cel mai mult în realizarea acestui clasament din campania “Oraşul de vis”, întrucât valorează 50% din nota finală.
Tot cititorii au asigurat alte 25 de procente din nota finală prin notele acordate criteriilor. Implicarea evz.ro în acest top este de numai 25%. Notele evz.ro arată situaţia reală din aceste oraşe, având la bază statistici, cifre şi documente oficiale.
Pe durata celor 16 săptămâni, Galaţi a fost evaluat de cititori şi notat aşa cum aceştia au considerat. Infrastructura nu este un punct forte pentru majoritatea oraşelor, iar Galaţiul a primit nota 4,62 din partea publicului. O notă mai bună, dar sub pragul 5, a fost la siguranţă. Aici, cititorii evz.ro au considerat că acest oraş merită nota 4,73. A fost o diferenţă de percepţie între opinia subiectivă a cititorilor şi situaţia reală, indicată de evz.ro prin propria evaluare (pe baza cifrelor oficiale).
Evz.ro a acordat acestei categorii nota 6,63. Puţini ştiu că acest oraş este unul dintre cele mai sigure din punct de vedere al numărului de infracţiuni constatate la nivelulul anului 2009 (nota 9.1 din maximul de 10). A primit din partea evz.ro nota 8 pentru numărul mic de accidente rutiere. În schimb, pentru numărul de efectiv de poliţişti la mia de locuitori a fost evaluat de evz.ro doar cu 2.8.
Nici sistemul local de sănătate nu este privit de locuitorii Galaţiului cu ochi buni, fiind evaluat de cititori cu nota 4.53. Pentru mediu a primit nota 4.52. Minusul primit de Galaţi a fost combinatul, al cărui impact asupra mediului îşi pune amprenta în mod negativ. Chiar dacă asigură locuri de muncă, statutul de oraş industrial nu garatează şi locuri de muncă, ori dezvoltare economică. Cititorii au evaluat categoria dezvoltare economică cu nota 4.65, la diferenţă mică de concluzia evz.ro, care a acordat nota 4.88.
Extremele notelor pentru Galaţi sunt reprezentate de administraţie. Cititorii au acordat acestei categorii nota 4.23. Cea mai mare notă este la Cultură şi Educaţia, cu nota 6.61.
http://www.evz.ro/de...ase-901655.html

#35 George

George

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.919 Mesaje:

Adăugat 13 septembrie 2010 - 21:15

Da Braila pe ce loc a iesit? Cred ca cine au votat habar nu au pe ce lume traiesc. braila trebuia sa iasa pe ultimul loc si Galatiul sa ia locul 3 Dupa Bucuresti Si Constanta. In Galati sunt o multime de lucri de vazut. In Braila in afara de muzeul de istorie care nici macar nu iti asigura ghid decat pe o suma costisitoare, care ghid vorbeste dar daca ai ceva sa il intrebi te ignora cu desavarsire si vorbeste ca un robot (am avut experienta asta ca am fost o data cu clasa, era prin clasa a 6-a), ceasul din Piata Traian, Gradina Botanica si Parcul Monument, nu mai este nimic de vazut.

#36 paulus

paulus

În vizită

• Membri
  • Pip
  • 2 Mesaje:

Adăugat 29 septembrie 2010 - 12:30

Cu riscul de a ma considera partinitor,dati-mi voie sa nu am o prea mare incredere in acel sistem de votare!Am calatorit mult prin tara,e adevarat orase precum cele aflate pe primele 4 locuri nu pot fi categorisite decat "fruntea" tarii dar sa fim seriosi, nu putem pune un oras ca Braila inaintea Galatiului d.t.p.v..Si ar mai fi o problema:cea a FONDURILOR; Multi dintre noi am fost pe litoral cu autoturismele proprii si am observat starea strazilor din Constanta care la banii alocati(comparabili cu cei ai urbei noastre),arata destul de rau,apoi reteaua de canalizare;stiti ca la ora actuala mare parte din locuintele si strazile Brailei nu au retea de canalizare? Da ar mai fi multe de facut in special pe latura turistica, si ca un exemplu rau de asta data, pot aduce in discutie "plaja" Brates (am pus-o in ghilimele caci numai plaja nu-i aia),de asemenea as recomanda soc. Transurb ca incepand din sezonul estival urmator sa reintroduca in weekend traseul de autobuz spre Padurea Garboavele.Inchei cu aceasta convingere a mea ca orasul nostru e totusi departe acel loc codas pe care poate unii (criteriu politic aici) si-l inchipuie!

#37 anastasia_camelia

anastasia_camelia

În vizită

• Membri
  • Pip
  • 3 Mesaje:

Adăugat 29 septembrie 2010 - 20:35

Radacinile mele sunt din acest oras si , consider ca este pe departe pe lista" cenusareselor" dintre orase.
E drept ca multi dintre concetatenii mei nu au timp sau nu pot "vedea" dincolo de " mizeria orasului" , insa locuri precum "Gradina Botanica , Muzeul de Istorie , Muzeu de Stiinte , Observatorul Astronomic, Gradina publica, Strada Domneasca Tabara de sculptura de pe faleza inferioara,...etc , fac din acest oras de targoveti un loc frumos. Asa ca...tu," calatorule" priveste , simte, aceepta, traieste !

#38 George

George

SuperGălăţean

• Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 1.919 Mesaje:

Adăugat 29 septembrie 2010 - 22:11

Camelia, sper ca ai observat postul meu ca eu chiar daca sunt din Braila, am sesizat de prima data frumuseta orasului Galati si ma bucur foarte mult ca locuiesc asa de aproape de el incat de parca as locui hiar in Galati. Nu fac decat 15 minute cu microbuzul si pretul e acceptabil 4,5 lei calatoria. Braila ar merita ultimul loc, fiindca e dintre cele mai plictisitoare orase. Galatiul merita un loc fruntas, pentru nenmaratele lui monumente si pentru ocaziile de distractie. In fiecare zi de weekend se intampla cate ceva, Domnul DCP posteaza in topicul Unde mergem in weekend 2010. Daca ar exista un forum despre braila cu un topic asemanator, in acel topic s-ar posta din an in paste.

#39 Arkan

Arkan

Gălăţean

• Membri
  • PipPip
  • 131 Mesaje:

Adăugat 30 septembrie 2010 - 14:14

Galatiul e un oras placut, per total, cu un spirit aparte...cu lucrurile lui rele si cu mai multe bune. Cum v-ati simti daca in Galati ati vedea asemenea tampenie demna de Caracal: http://ex.kicks-ass.net/?p=157 ? E celebra 3,14sta a primarului Nichita din Iasi, capitala universala a prostiei.

#40 anastasia_camelia

anastasia_camelia

În vizită

• Membri
  • Pip
  • 3 Mesaje:

Adăugat 02 octombrie 2010 - 11:09

Ma bucur ca mai sunt si alti iubitori ai acestui oras. Din pacate nu foarte multi stiu sa pretuiasca si sa implice in conservarea lui. Spun asta pentru ca obesrv zilnic "trecerea celor care sunt corigenti la capitolul cei 7 ani de acasa" , care-si lasa amprenta prin resturile lor menajere , insa iarasi este drept ca sunt si cei care pretuiesc si fac pe cat posibil ca orasul sa arate frumos.Ce spui e o realitate , sunt foarte multe locuri pline de incarcatura , care te fac sa te simti"acasa".Mie personal imi place Gradina Botanica , mai exact Gradina Japoneza. Nu ai cum sa te plictisesti.
    Nu stiu cat de plictisitor ar fi orasul Braila, insa ceea ce am sesizat, oamenii par tristi, goliti de micile bucurii , preocupati numai de problemele personale.

1 utilizator(i) citesc acest subiect

0 utilizator(i), 1 vizitator(i), 0 utilizator(i) anonim(i)

PageRank
ziare